Barcelona – Getafe 2:1 (kon.) | Cádiz – Osasuna 2:3 (kon.) | Rayo Vallecano – Granada 4:0 (kon.)
Atlético – Villarreal 2:2 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:1 (2:1)
Getafe CF
Neděle 29.08.2021, 17:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Španělská LaLiga má na programu zápasy třetího kola, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Barcelona a Getafe CF.
     
    Getafe CF

    Getafe se po dvou odehraných zápasech nachází na osmnácté pozici, přičemž na svém kontě nemá zatím ani jeden bod. Getafe se tak řadí mezi jediné tři týmy LaLigy, kterým se zatím nepovedlo bodovat. Mimo jiné to je Vallecano a Alavés, druhý jmenovaný tým má dokonce utkání třetího kola již za sebou. Getafe v úvodním duelu změřilo síly s Valencií, která nakonec vyhrála díky jediné brance. Netopýři navíc hráli dlouhou dobu v početní nevýhodě, přesto se jim povedlo utkání dotáhnout do zdárného konce. Další porážka poté přišla proti Seville, která rovněž vyhrála díky jediné brance.
     
    FC Barcelona

    Na opačné straně stojí favorit zápasu, kterým je Barcelona. Ta do nové sezony vstoupila bez své největší hvězdy Lionela Messiho, který si to namířil do PSG. Katalánci se po do dvou odehraných zápasech nacházejí na osmé pozici, přičemž mají na svém kontě čtyři body. V úvodním kole se jim po divoké přestřelce povedlo porazit Real Sociedad poměrem 4:2. První ztráta bodů ovšem přišla hned ve druhém kole, a sice na půdě Athleticu Bilbao. Baskický celek se dostal do vedení, alespoň bod zachránil Barceloně Mempjis Dempay, který srovnal na konečných 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Emerson, R. Araújo, Lenglet, Alba – F. de Jong, S. Busquets, Roberto – Griezmann, Depay, Braithwaite.
    Náhradníci: Peña, Neto – Coutinho, Demir, Mingueza, Puig, Pjanić, Umtiti, Dest, González, Manaj, Gavi.

    Getafe CF: Soria – Iglesias, Dakonam, S. Mitrović, Olivera – Aleñá, Arambarri, Nemanja Maksimović, Jankto – Ünal, Sandro Ramírez.
    Náhradníci: Conde, Yáñez – Duro, Chinchu, Timor, Damián Suárez, Macías, Jaime Mata, Miguel Ángel.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Bárcena.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    2
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Hned v úvodu zápasu tu máme první branku! Barcelona rozjela rychlou akci po levém křídle, odkud Alba cpal přízemní nabídku do pokutového území, kam si seběhl SERGI ROBERTO, kterému se ve skluzu povedlo dostat míč za záda brankáře Sorii.
     
    4
    Getafe tak do tohoto zápasu nevstoupilo vůbec dobře, inkasovalo totiž hned z první střely a bude tak muset dotahovat jednobrankové manko.
     
    5
    Soria se nyní zapojil do rozehrávky svého celku, při které to Mitrović zkoušel poměrně dost prudkým pasem na Jankta, kterému se nepovedlo zpracovat.
     
    6
    Do šance se nyní tlačil domácí Griezmann, který v pokutovém území narazil pouze do Dakonama. Barceloně se ale rychle povedlo vybojovat míč zpět.
     
    7
    Nyní se po nedovoleném zákroku ocitl na zemi domácí Busquets, který si po pádu na zem dost možná něco udělal s prsty a musí být ošetřován.
     
    8
    De Jong operoval ve středu hrací plochy, kde ještě spolupracoval s Robertem. Getafe ovšem dokázalo vybojovat míč a poté to Iglesias zkoušel centrem.
     
    9
    Emerson to poté zkoušel prudkou nahrávkou na druhou stranu, kde se povedlo zakročit Mitrovićovi. Následně se pouze v ofsajdu nacházel Braithwaite.
     
    11
    Je za námi úvodní desetiminutovka, která nám přinesla rychlou branku, o kterou se již ve druhé minutě postaral domácí Sergi Roberto.
     
    12
    S míčem si nyní pohrál také domácí brankář ter Stegen. Sledovali jsme rozehrávku nakrátko po zemi, ve které Lenglet roztáhl hru na volného Emersona.
     
    13
    Emerson ještě dostihl míč na hrací ploše a poté ho předkládal pod sebe. Krátká kombinace nakonec přinesla centre, který raději odkopával Iglesias.
     
    14
    Po autovém vhazování se k míči pokoušel dostat hostující Ünal, který ovšem nedokázal balón zachytit na hrací ploše a rozehrávat bude moci ter Stegen.
     
    15
    Obrannou povinnost si nyní dokázal splnit hostující Arambarri, který v souboji za sebe nepustil Griezmanna a Barcelona tak musí podniknout další akci.
     
    16
    Nahrávka na Depaye byla hodně čitelná a ve středu hrací plochy se jako první dostal k míči hostující Maksimović, kterému se povedlo zakročit ve skluzu.
     
    17
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi hostující obránce Dakonam, který se zřejmě srazil s Braithwaitem. Probíhá tedy krátké ošetřování.
     
    18
    Po chvilkovém přerušení se může pokračovat ve hře. O rozehrávku se postaral hostující Olivera, který nakonec rozehrál směrem na kolegu Mitroviće.
     
    19
    Braithwaite se pokoušel napadat rozehrávku soupeře, jenomže si počínal nedovoleně a po jeho zákroku skončil na trávníku obránce Iglesias.
     
    19
    Soria se proto postaral o rozehrávku po zemi na Mitroviće. Getafe se dostalo pod menší tlak, Mitrović tak zpětnou nahrávkou znovu hledal Soriu.
     
    19
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je tu vyrovnávací branka Getafe! Na levém křídle skvěle zabojoval Arambarri, načež se Getafe hezkou kombinací dostalo k hranici pokutvoého území. Tam si SANDRO RAMÍREZ dokázal narazit s Aleňou, načež se mu povedlo vypálit mimo dosah ter Stegena.
     
    20
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím nabídla hned dva zásahy. Před malým momentem se Getafe povedlo srovnat krok.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Carles Aleñá (Getafe CF).
     
    22
    Alba se ještě pokoušel vrátit míč do malého vápna, kde se nacházel také Depay. Před ním se ovšem povedlo zakročit Mitrovićovi, který odehrál míč na roh.
     
    23
    Jenomže rohový kop se domácímu celku zrovna moc nepovedl. Na přední tyči se totiž nejvýše do vzduchu dostal hostující Iglesias, který rychle odvracel.
     
    24
    Depay se na hranici pokutového území pokoušel dostat přes Mitroviće, který si ovšem připsal skvělý obranný zákrok a domácího útočníka zastavil.
     
    25
    U středového kruhu skončil na zemi hostující Ünal, avšak domácím se nechtělo zakopnout míč a naopak se kombinací dostali na opačnou polovinu.
     
    26
    A nyní akci nedovoleným zákrokem překazil hostující Ünal, který zezadu poslal na zem Lengleta. Barceloně se to nelíbilo a máme tu první výměnu slov.
     
    27
    Následné rozehrávky volného kopu se nakonec ujal Depay, který jí rozehrával z velké vzdálenosti. Jeho nabídka nakonec našla pouze Soriu.
     
    28
    Hostující brankář rozehrál rychlým výhozem na levou stranu, kde se mu nabídl Arambarri. Getafe posléze raději uklidnilo hru kombinací na vlastní polovině.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Ronald Araújo (FC Barcelona).
     
    30
    Hosté rozehráli standardní situaci nakrátko. S míčem se dokonce vrátili až na vlastní obrannou polovinu, kde se do rozehrávky zapojil také brankář Soria.
     
    30
    Je za námi zhruba třetina hry, která nám i nadále nabídla dvě branky. Nyní sledujeme náznaky útočných akcí a na vyložené šance tak marně čekáme.
     
    30
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Domácí celek se vrací zpět do vedení! Soria zkoušel odkopem na levé straně najít Jankta, který z jedničky hlavou přeposlal na Ünala. Tomu se míč nepovedlo udržet a Barcelona rozjela další rychlou kombinaci. V pokutovém území si střeleckou pozici našel MEMPHIS DEPAY, který vypálil přesně k bližší tyči.
     
    32
    Getate to bude mít nyní znovu hodně složité. Znovu totiž prohrává o jednu branku, přesto do konce tohoto zápasu zbývá hodně času.
     
    33
    Sudí nařídil krátkou přestávku na občerstvení.
     
    34
    Jednalo se o zhruba minutovou přestávku. Oba lodivodi dali svým svěřencům taktické pokyny, mnohem výřečnější byl domácí trenér Ronald Koeman.
     
    35
    Ramírez nemohl pokračovat v útočné akci, při zpracování míče si totiž pomohl rukou. Barcelona tak okamžitě rozehrála z místa přestupku.
     
    36
    Soria znovu na levém křídle hledal Jankta, který již tradičně prodlužoval míč na útočnou polovinu, kde si Ramírez proti Araújovi počínal nedovoleně.
     
    37
    Zatím naprosto mimo hru je domácí Braithwaite. Barcelona táhla akci po levém křídle, de Jong přesto vyprodukoval zpětnou nahrávku až na Lengleta.
     
    38
    De Jong poté zkoušel na levém křídle nastartovat Albu, který se ovšem nedostal za záda Iglesiase. Getafe si posléze vybojovalo autové vhazování.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    40
    Ünal se nadvakrát dostal k míči, načež nabízel nahrávkou míč do pokutového území. Tam se mu nabídl Aleňa, ke kterému se bleskově vracel Alba.
     
    42
    Iglesias se přes pravou stranu dostal na druhou polovinu. Ke spolupráci se mu ovšem nikdo nenabídl a sledovali jsme tak přenesení hry na Djeného.
     
    42
    Arambarri to zkoušel z velké dálky a ter Stegenovi vypadl míč z rukavic. Doběhnout se ho pokoušel Ünal, který ovšem zavadil o německého brankáře, jenž musí být ošetřen.
     
    44
    Ter Stegen je po pár desítek vteřinách připraven pokračovat ve hře. Navíc se sám postaral o odkop od své branky.
     
    45
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    45+1
    Nahrávka od de Jonga byla pro Griezmanna moc prudká a k míči se tak dostal brankář Soria, který rozehrávkou po zemi dokázal oslovit Djeného.
     
    45+3
    Barcelona se dostával do pokutového území, kde Depay zakončil do protihráče. Nizozemec byl poté vytlačen a domácí rychle přišli o balón.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nebyl vůbec špatný. Barcelona se hned ve druhé minutě dostala do rychlého vedení, jenomže Getafe z ojedinělé šance dokázalo srovnat. Poslední slovo prvního poločasu si přesto schovala Barcelona, konkrétněji to byl Memphis Depay, jehož rána proletěla přesně k bližší mimo dosah brankáře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Juan Iglesias, přichází Damián Suárez.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu skončil u středového kruhu na zemi hostující Aleňa, který nebyl zastaven nedovoleně a může se pokračovat ve hře.
     
    49
    Soria si troufl na poměrně dost riskantní rozehrávkou, kterou div nevystihl napadající Braithwaite. Na opačné straně se v ofsajdovém postavení nacházel Ünal.
     
    50
    Katalánci posléze rozjeli kombinaci na vlastní polovině. Pro nahrávku si seběhl také Griezmann, kterému se povedlo na levém křídle oslovit Depaye.
     
    51
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok. Hostující Olivera se dostával do volného prostoru, cestu vpřed mu zastavil Braithwaite.
     
    52
    Soria si posléze troufl na dalekonosný odkop na opačnou polovinu, kde po sérii hlavičkových soubojů dostal míč na kopačku de Jong, který vybojoval vhazování.
     
    52
    Jakub Jankto si na levém křídle na hranici pokutového území vypracoval první střeleckou možnost, se kterou si ale ter Stegen dokázal poradit.
     
    53
    Getafe tak po tomto zákroku zahrávalo rohový kop, na který si nejvýše do vzduchu dokázal naskočit obránce Mitrović, který ale hlavičkoval kousek vedle.
     
    54
    Zpětná nahrávka poté putovala až na ter Stegena, který z jedničky dokázal přenést hru na pravou stranu, kde si o nahrávku řekl obránce Emerson.
     
    55
    Getafe se čistým způsobem dostalo zpět k míči, jenomže se daleko nedostalo a pro změnu se do rozehrávky domácích znovu zapojil ter Stegen.
     
    56
    Barcelona kombinovala kousek od pokutového území, kde ale neměla moc prostoru. Depay poté pouze přeposlal na Albu, který byl zastaven čistě.
     
    57
    Ünal táhl útočnou akci svého celku, při které se mu v pokutovém území povedlo najít Aleňu, kterého klíčovým zákrokem dokázal zastavit Emerson.
     
    58
    Hrací předmět se nyní se dostal ven z hrací plochy a následovalo tak vhazování, po kterém se s míčem na druhou stranu dostal domácí Busquets.
     
    59
    Nyní to Depay zkoušel v souboji proti Suárezovi, jenomže druhý jmenovaný si dal do souboje tělo, a nakonec z toho byl nedovolený zákrok nizozemského hráče.
     
    60
    Jankto poté pod sebou našel naprosto osamoceného Maksimoviće, který měl hodně času na zakončení. To přesto poslal pouze do rukavic ter Stegena.
     
    61
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Sandro Ramírez, přichází Jaime Mata.
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Carles Aleñá, přichází David Timor.
     
    62
    Je za námi hodina hry. Barcelona i nadále vede o jednu branku, naposledy se prosadil Memphis Depay. I tak sledujeme dost vyrovnanou podívanou.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Memphis Depay (FC Barcelona).
     
    63
    V hlavičkovém souboji se dokázal prosadit Mata, kterému se povedlo prodloužit za sebe, kde se Ünal nedokázal dostat za záda obránce Lengleta.
     
    63
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Emerson, přichází Sergiño Dest.
     
    64
    Kousek za pokutovým územím se k volnému míči jako první dostal hostující Arambarri, který to měl na pravou nohu, avšak ránu nakonec poslal nad branku.
     
    65
    Na opačné straně to nepříliš dobře udělal Braithwaite. Ten se pokoušel najít Depaye, avšak ten se nacházel v ofsajdu, což sám signalizoval a nemohl hrát.
     
    67
    Lengletovi se naprosto přesně povedlo rozehrát na de Jonga, který míč dostal na opačnou polovinu jrací plochy, kde zatím sledujeme kombinaci.
     
    68
    Dakonam v roli posledního hráče musel odvracet padající míč. V následném souboji si rukama pomáhal Alba, který poslal na zem Damiána Suáreze.
     
    69
    Jankto posílal do pokutového území ostrý centr, pro který si vyběhl ter Stegen. Katalánci posléze rozjeli protiakci, kterou za cenu faulu zastavil Mitrović.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Barcelona stále vede o jednu branku, jenomže to je hodně ošemetný výsledek.
     
    72
    Jankto si vyměnil míč s Matou a poté ho cpal do pokutového území. Tam šel obětavým skluzem do souboje Araújo, kterému se povedlo nabídku srazit.
     
    73
    Po předchozím souboji skončil v bolestech na zemi domácí Roberto, který musí být ošetřen.
     
    74
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Roberto, přichází Gavi.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Martin Braithwaite, přichází Nico González.
     
    75
    Nyní pro změnu hlavní sudí nařídil další krátkou přestávku na doplnění tekutin.
     
    76
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Enes Ünal, přichází José Macías.
     
    77
    Pokračovalo se vhazováním z pravé strany, které si vzal na starost Timor. Macías si na míč sice počkal, jenomže před ním se povedlo zakročit Lengletovi.
     
    79
    Do pokutového území nyní přiletěl další centr, který si ovšem jako první dokázal najít domácí Alba, kterému se ho povedlo dostat ven ze šestnáctky.
     
    80
    Gaviho nahrávka našla na pravém křídle volného Desta, který se po delší době zapojil do útočné akce. Ta skončila zhruba na hranici pokutového území.
     
    81
    Před námi je poslední desetiminutovka. V posledních minutách se hra hodně často přerušuje, což vyhovuje spíš domácímu mužstvu.
     
    82
    Timor byl v souboji o míč příliš pozdě, což přineslo další nedovolený zákrok. Katalánský celek další zpětnou nahrávkou oslovil brankáře ter Stegena.
     
    83
    Macías měl kolem sebe hodně místa, přesto nepochopitelně centroval do pokutového území, kde se nenacházel žádný z hostujících hráčů.
     
    84
    Depay rozehrál standardní situaci nakrátko, načež do pokutového území přiletěl centr. Na ten si nabíhal Busquet,s který předkládal před prázdnou Araújovi. Vše bylo z ofsajdu a trefa neplatí!
     
    84
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Djené Dakonam, přichází .
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Oscar Mingueza.
     
    86
    Tady moc nescházelo! Destovi se povedlo odcentrovat do malého vápna, kde se nacházel naprosto osamocený Depay, který ze vzduchu krkolomně zakončoval nad.
     
    87
    Lenglet si nyní pomáhal nedovoleně a také on uviděl žlutou kartu.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Barcelona má závěr zápasu pod kontrolou, ještě ale musíme počítat s nastavením.
     
    90
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+1
    Ter Stegen si dal s odkopem od své branky celkem dost načas. Odraženého míče se poté chopil Busquet, který vyprodukoval zpětnou nahrávku.
     
    90+2
    Ter Stegenovi se následná rozehrávka nepovedla a trefil pouze napadajícího protihráče do nohy, od které se míč odrazil mimo branku.
     
    90+4
    Jsme za polovinou nastaveného času. Barceloně se daří eliminovat útočné výpady soupeře, nyní jsou domácí na míči na vlastní obranné polovině.
     
    90+4
    De Jong si došel pro faul a domácí zahrávají další volný kop.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:22.
     
    Je konec. Barcelona nakonec souboj proti Getafe zvládla a povedlo se jí vyhrát poměrem 2:1. Úvod druhého poločasu patřil Getafe, které si vypracovalo několik dobrých střeleckých možností, avšak ter Stegen podruhé v tomto duelu neinkasoval. Barcelona dnes nepředvedla moc dobrý výkon, prakticky z každé šance dokázala skórovat. Výkon ze druhého poločasu rovněž nepřinesl zlepšení, Getafe nebylo daleko od zisku bodů. (18:55:43)

    David Suchý

    Branky: 2. Roberto (Alba), 30. Depay (F. de Jong) – 19. Sandro Ramírez (Aleñá)

    Karty:   28. R. Araújo (BAR), 62. Depay (BAR), 87. Lenglet (BAR) – 21. Aleñá (GET)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:22.
    FC Barcelona: ter Stegen – Emerson (63. Dest), R. Araújo, Lenglet, Alba – F. de Jong, S. Busquets (C), Roberto (74. Gavi) – Griezmann (84. Mingueza), Depay, Braithwaite (74. González).
    Náhradníci: Peña, Neto – Coutinho, Demir, Mingueza, Puig, Pjanić, Umtiti, Dest, González, Manaj, Gavi.

    Getafe CF: Soria – Iglesias (46. Damián Suárez), Dakonam (C), S. Mitrović, Olivera – Aleñá (61. Timor), Arambarri, Nemanja Maksimović, Jankto – Ünal (76. Macías), Sandro Ramírez (61. Jaime Mata).
    Náhradníci: Conde, Yáñez – Duro, Chinchu, Timor, Damián Suárez, Macías, Jaime Mata, Miguel Ángel.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Bárcena

    Diváci: 26543
    bahis siteleri