Finsko – Kazachstán 1:0 (kon.) | Kypr – Rusko 0:2 (kon.) | Irsko – Ázerbájdžán 1:1 (kon.)
Srbsko – Lucembursko 4:1 (kon.) | Lotyšsko – Norsko 0:2 (kon.) | Slovinsko – Malta 1:0 (kon.)
Ukrajina – Francie 1:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Dánsko 0:1 (kon.) | Izrael – Rakousko 5:2 (kon.)
Skotsko – Moldavsko 1:0 (kon.) | Gibraltar – Turecko 0:3 (kon.) | Nizozemsko – Černá Hora 4:0 (kon.)
Slovensko – Chorvatsko 0:1 (kon.)
konec
Nizozemsko
4:0 (1:0)
Černá Hora
Sobota 04.09.2021, 20:45 • Philips Stadium, Eindhoven • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:43:18)
     
    Černohorci v kvalifikační skupině G nevyhráli už potřetí za sebou a možná definitivně ztratili kontakt s nejlepším triem. Stále vede Turecko, které má o bod více než druzí Nizozemci i třetí Norové. Všichni mají za sebou pět z deseti zápasů.
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 12 – 1
    Střely mimo: 7 – 2
    Držení míče: 69 % – 31 %
    Rohové kopy: 9 – 0
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 13 – 11
    Žluté karty: 1 – 4.
     
    V první půlhodině to trochu drhlo, ale nakonec Nizozemsko suverénně získalo všechny tři body za výsledek 4:0. Černohorská defenziva fungovala jen do penaltového prohřešku Lagatora. Sám faulovaný Depay z nařízené penalty skóroval a po změně stran rovněž zvýšil na 2:0. Pak už hostující výběr rezignoval a mezi střelce se zapsali také WIjnaldum s Gakpem. Ještě za stavu 0:1 mohl zařídit úplně jiný vývoj Mugoša, jenže to by po hrubce v Malaciově rozehrávce nesměl zazdit koncovku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Memphis Depay po akci Bergwijna přešel z jednoho souboje do druhého. Vukčevićovi i Raickovićovi dal něco od cesty, takže mu byl písknut faul.
     
    90+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    90
    Malá kaňka na tomto zápase. Hlavně tedy z pohledu pořadatelů, které nejspíše čeká trest za nezvládnutou pořadatelskou službu. Jeden z mladých fanoušků přiběhl na hřiště a udělal si selfie s Memphisem Depayem. Poté bez jakéhokoliv zásahu poslušně odběhl.
     
    89
    Steven Bergwijn dával solidní nabídku na zadní tyč. Denzel Dumfries ji zavíral pozdě, takže na programu bude odkop od Šarkićovy branky.
     
    88
    Malaciova rána z dálky neprošla. Guus Til ještě zkusil zapresovat, ale resultuje z toho autové vhazování Marka Vukčeviće.
     
    87
    Denzel Dumfries si rozmyslel avizovaný centr a nakonec přihrál do středu hřiště. Tam už se domácí obránci nikam bezhlavě neženou, zápas se začíná dohrávat.
     
    86
    Tyrell Malacia si vyměnil přihrávky s Bergwijnem. Místo střely ještě posouval míč na osu, ale tam už slavné oranžové dresy nebyly.
     
    85
    Sead Hakšabanović kopl standardku velmi dobře. Mířil do kapsy mezi gólmanem a balíkem rozbíhajících se hráčů, jenže Osmajićův nepovedený první dotek poslal míč do autu.
     
    84
    Pár minut před koncem se poprvé žlutí i na domácí straně. Steven Bergwijn po odehrání míče kopačkou pohladil hlavu Ščekiće.
     
    84
    Šarkić si rozmyslel vyběhnutí za Depayovým centrem od rohového praporku. Nechal to na svých spoluhráčích z obrany, kteří si v tomto případě poradili na jedničku.
     
    83
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Frenkie de Jong, přichází Guus Til.
     
    82
    Marko Vukčević nepustil Depayovu elegantní nahrávku k Bergwijnovi. Před autovým vhazováním se bude znovu střídat.
     
    81
    Stefan de Vrij vyslyšel přání publika a opřel se do rány z docela velké dálky. Díky teči získal roh, z něhož špatně hlavičkoval de Ligt.
     
    80
    Fanoušci už oslavují každou zkompletovanou přihrávku. Teď k tomu mají hodně příležitostí, protože Oranjes kombinují okolo středové čáry.

    Michal Břuchanský

    Branky: 38. Depay (pen.), 62. Depay (Gakpo), 70. Wijnaldum (S. Berghuis), 76. Gakpo (Malacia)

    Karty:   84. Bergwijn (NED) – 20. Savić (CHO), 37. Lagator (CHO), 67. Osmajić (CHO), 78. M. Vukčević (CHO)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:11.
    Nizozemsko: Bijlow – Dumfries, de Vrij, de Ligt, Malacia – Wijnaldum (C) (73. de Roon), F. de Jong (83. Til), Klaassen – S. Berghuis, Depay, Gakpo (77. Bergwijn).
    Náhradníci: Drommel, Krul – N. Aké, Bergwijn, de Roon, Gravenberch, Koopmeiners, Malen, Til, J. Timber, V. van Dijk, Weghorst.

    Černá Hora: Šarkić – Vešović (51. M. Vukčević), Savić (C) (46. Simić), Tomašević, R. Radunović – Marušić (63. Hakšabanović), Šćekić (77. Vujnović), Lagator, Osmajić – Božovič (63. Raičković), Mugoša.
    Náhradníci: Dragojević, Mijatović – Bećiraj, Djurděvić, Hakšabanović, Ivanović, Martinović, Raičković, Simić, M. Vukčević, N. Vukčević, Vujnović.

    Rozhodčí: Manzano – Barbero, Nevado (ESP)
    bahis siteleri