Lucembursko – Irsko 1:1 (kon.) | S. Makedonie – Srbsko 0:0 (kon.) | Kazachstán – Dánsko 0:1 (kon.)
Bosna – Švédsko 1:1 (kon.) | Finsko – Chorvatsko 0:2 (kon.) | Litva – Španělsko 0:2 (kon.)
Bulharsko – Wales 0:4 (kon.) | Itálie – Černá Hora 1:0 (kon.) | Rakousko – Ázerbájdžán 6:0 (kon.)
Rusko – Malta 6:0 (kon.) | Kypr – Lichtenštejnsko 6:0 (kon.) | Gibraltar – Švýcarsko 0:4 (kon.)
Ukrajina – Arménie 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Německo 1:3 (kon.) | Turecko – Skotsko 1:1 (kon.)
Estonsko – Norsko 0:5 (kon.) | Nizozemsko – Moldavsko 3:0 (kon.) | Island – Řecko 1:1 (kon.)
Polsko – Izrael 1:2 (kon.) | Anglie – Kosovo 2:0 (kon.) | San Marino – Maďarsko 0:4 (kon.)
Sev. Irsko – Slovensko 1:0 (kon.)
konec
Island
1:1 (1:1)
Řecko
Úterý 07.09.2021, 19:00 • Stadion Víkin (Rejkjavík) • Kvalifikace ME U21 • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu těšit, na počtenou. (21:03:33)
     
    Statistiky zápasu z pohledu domácích:

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:3.
    Střely mimo: 4:4.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 9:9.
     
    Utkání Islandu s Řeckem tedy končí řekl bych zaslouženou remízou. V prvním poločase byli o něco aktivnější Řekové, kteří se více drželi na míči, ale máloco s ním dokázali vymyslet. To Islanďané zvládali hrozit z rychlých kontrů, které produkovali i v druhé půli. Góly však padali jen v prvním poločase, takže se týmy rozejdou smírně po remíze 1:1, ačkoliv zejména v posledních minutách planuly na trávníku velké vášně. Kvalifikační skupina D Mistrovství Evropy do jednadvaceti let bude ještě hodně zajímavá.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Řekové se snažili vyrazit do kontru po levé straně, ale přišli o míč a poslední šanci něco vymyslet tak budou mít hráči Islandu.
     
    90+3
    Rohový kop z pravé strany šel na přední tyč, kde ho do bezpečí odvrátil Christopoulos. Následný zpětný centr do vápna si pohlídal Tzolakis.
     
    90+2
    Výpad Ingasona po pravé straně hřiště bude odměněn nejen potleskem tribun, ale také rohovým kopem v nejlepší možný okamžik. Dokáží domácí rozhodnout?
     
    90+1
    Sudí nastavil čtyři minuty nad rámec základní hrací doby. Obránci ostrova ze severozápadu Evropy zatím drží balón u své svatyně.
     
    90
    Centr do vápna Islandu si bezpečně našel brankář Olafsson, jenž si míč stáhl ze vzduchu rukama a ukryl ho u sebe.
     
    90
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Tsiggaras, přichází Liasos.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Zagaritis (Řecko).
     
    89
    Žlutou kartu dostává I. Olafsson (Island).
     
    89
    Další tvrdý střet na levé straně před vápnem Islandu. Sudí nyní rozdal minimálně dvě žluté karty, jelikož došlo nejprve k faulu, potom ke strkání a navíc vášnivé hádce.
     
    88
    Magnússon vidí po tvrdém střetu na levé straně u lajny žlutou kartu, emoce nyní na hřišti planou ve velkém, následuje další tvrdý střet a další karty.
     
    87
    Aut byl velice dlouhý a skonči v náruči brankáře Tzolakise. Ten vykopl na levou stranu hrací plochy, kde si míč sebrali jeho spoluhráči.
     
    86
    Blíží se konec a povzbuzování obou celků je hlasitější. Hrací předmět teď delší dobu kontrolují Islanďané, kteří se po levé lajně posunuli až k hranici vápna a budou zde házet aut.
     
    85
    Oba hráči jsou zpět na hřišti a centr z levé strany po rychlém kontru Islanďanů odvrátil Michailidis. Následně pálil z pravé strany vápna na přední tyč Ingason. Tzolakis byl připraven.
     
    85
    Nejspíš je na dresech obou fotbalistů ještě krev, sudí je znovu vykazuje do zámezí. Řekové mezitím vhodili aut a dostali se do šestnáctky, tam se ale do šance prosadit nedokázali.
     
    84
    Ošetření obou hráčů probíhá nyní za postranní čárou. Vypadá to, že oba budou v pořádku a připravení k návratu do hry.
     
    83
    Běží nám přibližně posledních deset minut zápasu a Řekové s rozehrávkou už zase nespěchají. Vysoký centr na hranici šestnáctky nyní skončil střetem Lyratuse s Bjarkasonem. Oba hráči se střetli hlavami a nyní se drží za obličeje.
     
    82
    Islanďané se po pravé straně dostali do dobrého prostoru, klíčová finální přihrávka na příchozího Ingasona však byla přetažená a nepřesná.
     
    81
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Haraldsson, přichází Ingason.
     
    81
    Rohový kop z pravé strany byl zahrán někam do oblasti penalty, kde došlo k útočnému faulu, sudí píská volný přímý kop pro Řeky.
     
    81
    Centr na hranici vlastní šestnáctky lapl do rukavic brankář Olafsson. Po přímočaré akci jeho spoluhráčů mají domácí další rohový kop.
     
    80
    Řekové znovu postupují zvolna kupředu, jejich kombinace je sice efektivní, ale zároveň neskutečně pomalá, takže Islanďanům stačí dobře krýt prostor.
     
    79
    Domácí hráči se nyní natlačili k pravé straně šestnáctky, odkud vyslali centr, jenž se po hlavičkovém souboji odrazil k Barkarsonovi, jenž balón napálil ze vzduchu na zadní tyč! Mířil však trochu nepřesně.
     
    78
    Konečně prudká kolmá přihrávka kupředu, kterou poslal Zagaritis na Ioannidise. Pas byl ale příliš prudký. Gólman Olafsson bude moci vykopávat.
     
    78
    Nic velkého se nyní na hrací ploše neděje. Řekové nadále drží balón a snaží se o to, aby to tak vydrželo co nejdéle.
     
    77
    Fotbalisté z Peloponésu se nakonec dostali k šestnáctce soupeře, kde centr do vápna vyslal Lyratzis. Žádného spoluhráče však nenašel.
     
    76
    Řekové vhazují na levé straně na vlastní půli hřiště. Podařilo se jím přenést hru k druhé lajně a pak zase zpět. Obránce Olafsson vrací hru zase na osu. Postup kupředu je velice pomalý.
     
    75
    Hráči z Islandu jdou popředu po pravé straně. Haraldsson chtěl nejprve centrovat. Pak si to proti přesile protihráčů rozmyslel a přihrál dozadu.
     
    74
    Barkarson se po zákroku zezadu poroučel k zemi s hlasitým zaskučením. Sudí faul píská, kartu se ale udělit nerozhodl.
     
    73
    Řekové se dále drží na balónu. Lyratzis se na pravé lajně dostal do osobního souboje a dožaduje se autu. Sudí je ale názoru, že házet má jeho soupeř.
     
    72
    Také Řekové poprvé v utkání vystřídali a nyní se tlačí vpřed po pravé lajně, kde má dostatek prostoru na centr Sourlis. Jeho pas byl ale hodně přetažený.
     
    71
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Kanellopoulos, přichází Koutsias.
     
    70
    Islanďané šli nyní rychle kupředu, jejich akci táhl jeden z Hlynssonů. Výpad po pravé straně ale k zakončení nedospěl.
     
    69
    Obránci Řecka nyní posílají míč mezi sebou a následně jej znovu vrací Tzolakisovi, je vidět, že cestu skrz obranu Islandu nevidí.
     
    68
    Islanďané poslali na trávník dva čerstvé hráče, kteří jim nyní pomohli dostat míč do náruče Tzolakise. Víc ale vytěžit nedokázali.
     
    67
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Ellertson, přichází A. Hlynsson.
     
    67
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Geirsson, přichází Magnusson.
     
    66
    Řekové kombinují u své branky. Následně se pokusili zrychlit kombinaci dlouhým nákopem kupředu. Tam ale jejich hráči neměli dostatečnou podporu a Kanellopoulos fauloval ve středu hřiště Geirssona.
     
    65
    Hráči z Peloponésu se nyní snažili prosadit středem hřiště, jenže tam byl dobře postavený Hlynsson, který důležitou průnikovou přihrávku zastavil.
     
    64
    Na zemi leží u půlící čáry Tsiggaras, jehož atakoval kapitán domácích Thórdarson. Ten na něj zřejmě dupl. Tihle dva se očividně v lásce nemají. Záložník Řeků ale bude v pořádku.
     
    63
    Barkarsonovi před chvílí na levé straně nevyšlo zpracování. Nyní už byl se svou technikou u lajny pečlivější, takže Islanďané jdou kupředu.
     
    62
    Asi zatím nejlepší hráč utkání Ioannidis dostal přihrávku před vápno Islanďanů, obešel soupeře a ranou na zadní tyč jen těsně minul svatyni domácích! Uvidíme, co nám ještě předvede.
     
    61
    Geirsson se po dvou zblokovaných ranách jeho spoluhráčů dostal ke svému pokusu, špatně mu však vyšel krok a lehký oblouček Tzolakis bez potíží chytá.
     
    60
    Další faul ve středu hrací plochy si připsal Sourlis. Kartu ale neuvidí. Islanďané rozehráli a zvolna se dostali na útočnou polovinu.
     
    59
    Zajímavá situace v šestnáctce borců z Peloponésu. Dobrou průnikovou přihrávku do vápna Řeků poslal Ellertson a Michailidis rukou postrčil Haraldssona, jenž šel k zemi. Sudí se rozhodl penaltu nepískat.
     
    58
    Hráči z ostrova na severozápadě Evropy nyní s míčem nikam nespěchají. jejich obránci si přihrávají na vlastní půli a hledají cestu skrz postavenou obranu Řecka.
     
    58
    Islanďané se nyní snažili o rychlý kontr po pravé straně, jenže přihrávka na střed od Ellertsona nebyla přesná a celý postup zastavila.
     
    57
    Kanellopoulos se snažil z pravé strany nacentrovat do vápna Islandu, ale Barkarson mu přihrávku zblokoval na rohový kop.
     
    56
    Řekové nyní stojí kolem vápna Islandu jako hráči při házené a posílají si balón mezi sebou. Centr do vápna našel pouze hlavu Heimissona.
     
    55
    Domácí fotbalisté se delší dobu drželi na míči, až přišla nepřesná přihrávka Barkarsona, která skončila v zámezí. Tzolakis bude vykopávat.
     
    54
    Na hřišti se řádně přiostřilo, co minutu jsme svědky nedovoleného zákroku. Islanďané se zvolna tlačí kupředu po pravé straně, jejich výpad teď táhne Bjarkason.
     
    53
    Řekové drží míč na svých kopačkách a snaží se projít kupředu středem hřiště, což se jim nakonec povedlo. Ioannidis se dostal ke střele z pravé strany vápna a jen těsně minul bližší tyč!
     
    52
    Domácí fotbalisté se snažili protlačit po pravé straně, kde se odehrálo několik důrazných soubojů. Islanďané se odtud nakonec stáhli ke své kleci.
     
    51
    Mezitím se hraje dál. Výpad Řeků ale skončil jen tím, že Olafsson může odkopávat od své vlastní svatyně.
     
    50
    Emoce nyní planou na obou stranách. Uvidíme první karetní trestání na obou stranách. Tsiggaras a Thórdarson se do sebe pustili slovně i strkanicí ve středu hřiště a oba vidí žlutý kartónek.
     
    49
    Fotbalisté z ostrova na severozápadu Evropy rozehráli autovým vhazováním na pravé straně. S útokem ale nespěchají. Jejich obránci si posílají míč mezi sebou.
     
    48
    Viděli jsme podobnou situaci jako při vyrovnávací brance. Centr na hranici šestnáctky si šikovně zpracoval Ioannidis, jenž byl ale tentokrát zdvojen a k zakončení se nedostal.
     
    47
    Islanďané se snažili po pravé straně proniknout do šestnáctky Řeků, to se jim ale nepovedlo, Ellertssonova přihrávka nenašla spoluhráče.
     
    46
    Řekové rozehráli svým výkopem druhý poločas, jejich první výpad ale skončil jen tím, že Olafsson může se svými obránci v poklidu rozehrát.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči obou celků se pomalu vrací na hrací plochu. Druhý poločas začne za malou chvilku.
     
    Druhý poločas by měl začít přibližně ve 20:02.
     
    První půle duelu Islandu s Řeckem je tedy za námi. Lze konstatovat, že fotbalisté z Peloponésu v ní byli lepším celkem, jelikož byli častěji na míči. V tvorbě brankových příležitostí už však byly oba celky vyrovnané. Islanďané se dostali do vedení v 37. minutě po ráně kapitána Thórdarsona a neskutečné minele gólmana Tzolakise. Řekové stihli za minutu dvanáct vyrovnat, když v závěrečné minutě prvního poločasu srovnal střelou z bezprostřední blízkosti Ioannidis. Druhá půle tak poskytne zajímavou zápletku.
     
    45+1
    Fotbalisté Islandu už stihli po obdržené brance jen rozehrát, sudí pak hned první poločas ukončil, takže jeho skóre zůstane nerozhodné.
     
    45+1
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Řekové na konci první půle srovnávají! Vysoký centr na kraj šestnáctky si krásně na hrudi zpracoval FOTIOS IOANNIDIS, jenž si následně navedl míč na levou stranu vápna a z bezprostřední blízkosti, i když byl tísněn obráncem, propálil Olafssona! Máme srovnáno na 1:1!
     
    45
    Další rohový kop Islandu už byl přetažený až za zadní tyč a Tzolakis tak může poměrně pohodlně vykoipávat od vlastní svatyně.
     
    44
    Brankář Řeků byl nyní důsledný i při střele Haraldssona, jenž ale byla podstatně méně nebezpečná, protože byla z ostrého úhlu.
     
    43
    Ellertson měl nyní tutovku! Dostal přízemní centr z pravé strany na penaltový puntík a z první se snažil propálit Tzolakise, jenž však vytrčil nohu a skvělým zákrokem poslal míč na roh, čímž trochu napravil své zaváhání při brance!
     
    42
    Islanďané se snaží trochu uklidnit hru, jejich kombinace nyní byla trochu zbrklá, takže radši vrací míč na své obránce.
     
    41
    Islanďané šli nyní středem hřiště kupředu, akci znovu táhl jejich kapitán Thórdarson, jenž vysouval Ellertsona, který byl tvrdě sražen k zemi. Sudí nepíská a publikum bučí.
     
    40
    Centr od pravého rohového praporku nebyl vůbec špatný. Ioannidis se vyšrouboval do vzduchu a v nelehké pozici se jej snažil nasměřovat na bránu Islandu. Neúspěšně.
     
    39
    Řeci se po pravé straně už už dostávali do parádní palebné situace, pak ale přišel nádherný skluz Heimissona, jenž poslal míč na rohový kop.
     
    38
    Hra mezitím pokračuje, Řekové se nechtějí smířit s tím, že by po povedené první půli měli prohrávat a ženou se kupředu za vyrovnáním.
     
    37
    Island právě vstřelil branku!
    Islanďané jdou do vedení po brance, která se hned tak nevidí! Na pravé straně hřiště dostal míč dobrých třicet metrů od brány KOLBEINN THÓRDARSON, jenž vyslal střílený centr do vápna Řeků. Brankář Tzolakis jej chtěl nejspíš chytit, každopádně vytvořil strašnou minelu, míč rukama zasáhl špatně, kulatý nesmysl mu mezi nimi propadl a skončil v síti! Island velice lacino vede 1:0! Asistence: Atli Barkarson.
     
    36
    Islanďané zahrávali rohový kop z levé strany, míč nakonec poslali zpětnou přihrávkou na hranici vápna, odkud pálil Bjarkason jen kousek vedle pravé tyče svatyně Řeků.
     
    35
    Zajímavá možnost Hlynssona, jenž se vydal po levé straně rychle kupředu za nakopnutým balónem, kam se rozhodl startovat také brankář Řeků Tzolakis, ten ale míč minul a forvard Islandu tak střílel z ostrého úhlu na prázdnou bránu, kterou však minul.
     
    35
    Útok Řecka po pravé straně skončil jen v náruči pozorného Olafssona, jenž nelenil a ihned vyhodil kulatý nesmysl na levou stranu.
     
    34
    Fotbalisté z Peloponésu zase drží míč a jejich obránci si jej přihrávají mezi sebou. Pěkný centr na pravou stranu hřiště předvedl Michailidis.
     
    33
    Zápas má parádní tempo, oba celky jsou schopné přenést hru na druhou stranu během několika vteřinek, zatím ale chybí potřebná přesnost v kombinaci a klidnější zakončení.
     
    32
    Řekové vrací balón až do vlastní šestnáctky, kde rozehrává Tzolakis. Výpad po pravé straně úspěch neslavil, vše končí dalším faulem ve středu hrací plochy.
     
    32
    Dlouhý aut až do vápna Řeků našel hlavu prvního bránícího hráče, kterým byl Michailidis, jenž nebezpečí zažehnal. Následně přišel útočný faul Islanďanů.
     
    31
    Domácí se po nepříliš vydařeném úvodu začínají trochu osmělovat a víc se drží na míči. U pravé lajny bude za chvíli opět vhazovat Barkarson.
     
    30
    Islanďané jdou kupředu po levé straně. Centr do šestnáctky z tohoto prostoru nakonec přišel, ale domácí nevytěžili nic víc než autové vhazování.
     
    29
    Tsiggaras spěchal do vápna za vysokým míčem, který do soupeřovi šestnáctky vyslali jeho spoluhráči. Pas byl ale přece jen příliš prudký.
     
    29
    Řekové se dostali prudkou kolmicí až do vápna soupeře, kde musel na levé straně pokutového území šikovným skluzem zasáhnout Heimisson.
     
    28
    Souboj osmiček u půlící čáry. Kapitán Islandu Thórdarson poslal k zemi Sourlise a může být rád, že nevidí kartu. Volný přímý kop.
     
    27
    Fotbalisté z ostrova na severozápadě Evropy znovu poslali vysoký míč až na hranici šestnáctky Řeků. Tam byl ale nejdůraznější Lyratzis.
     
    26
    Islanďané se po prudké kolmé přihrávce Ellertssona snažili vysunout Hlynssona. Jenže brankář Tzolakis vyběhl včas a hrozící nebezpečí zažehnal.
     
    25
    Stále to jsou fotbalisté z Řecka, kteří drží míč na svých kopačkách. Po levé straně nyní táhne další výpad Botos.
     
    24
    Fotbalisté z Peloponésu znovu rozehráli přes své beky na pravou stranu, kde se zajímavě vysouval Tsiggaras. Moc prostoru ale nedostal.
     
    23
    Řekové nyní neuspěli centrem z levé strany. Získali však faul a po centru ze stejného prostoru hlavičkoval koníčkem Zagaritis. Olafsson byl připraven.
     
    22
    Řekové měli druhou obrovskou šanci duelu. Centr z pravé strany našel hlavu Ioannidise a ten hlavičkou poslal míč do pravé tyče! Následně šel míč do zámezí.
     
    21
    Fotbalisté z ostrova v Atlantiku se nyní po levé straně dostávali do další šance, ale jejich výpad zastavil ofsajd.
     
    20
    Druhá zajímavější situace na straně Islandu. Na levé straně si udělal trochu místa Hlynsson a jeho rána na zadní tyč byla nepřesná jen o centimetry.
     
    19
    Řekové kombinují s míčem na vlastních kopačkách. Vysoký nákop do vápna Islandu poslal Diamantis, ale obrana domácího celku si nakonec zvládla poradit.
     
    18
    Řekové zatím působí o něco aktivnějším dojmem. Nyní znovu získali vhazování na levé straně hřiště. Aut vhodil Botos.
     
    17
    Řekové se tentokrát po pravé straně probili až do vápna, kde se snažil zakončovat Botos. Proti přesile však míč až k Olafssonovi nedostal.
     
    16
    Na druhé straně pronikl až k hranici šestnáctky Haraldsson a jeho rána z uctivé vzdálenosti jen těsně přeletěla břevno řecké svatyně.
     
    15
    Centr z levé strany poslal do vápna Sourlis a Ioannidis na malém vápně hlavičkoval do břevna. Míč se pak odrazil dolů kamsi k brankové čáře a následně ven. Řekové běželi k rozhodčímu reklamovat branku. Ten však míč za brankovou čárou neviděl.
     
    15
    Botos dostal na levé straně trochu místa a ihned pronikl do šestnáctky. Přes dobře postaveného Heimissona však na osu hřiště nepronikl.
     
    14
    Řekové opět mohou kombinovat na vlastní polovině a vymýšlet, kudy proniknout dobře postavenou obranou Islandu.
     
    13
    Výpad Řeků se nakonec z nějakých pětadvaceti metrů rozhodl zakončit něčím mezi střelou a prudkou přihrávkou Sourlis. Míč jen proletěl do zámezí.
     
    12
    Řekové se již poměrně slušnou dobu drží na míči, nejsou však schopni s ním postoupit do nějaké zajímavější pozice, několikrát ho vrátili až ke svému brankáři.
     
    11
    Tzolakis ne zrovna ideálně vykopl míč na pravou stranu hrací plochy. Jeho spoluhráči však přesto zvládli vybojovat alespoň autové vhazování.
     
    10
    Stále si přihrávají stopeři Řeků mezi sebou. Christopoulos se nakonec rozhodl poslat hru vpřed vysokým nákopem na pravou stranu hřiště. Tam výpad hráčů z Peloponésu skončil.
     
    9
    Řekové mezitím rozehráli svou standardní situaci a kombinují na vlastní polovině, obrana Islandu je dobře postavená a neumožňuje jim postoupit kupředu.
     
    8
    U Fridrikssona jsou dva lékaři islandského celku. Ti ho asi po minutě postavili na nohy, zda však bek celku ze severozápadního celku Evropy bude moci pokračovat, je s otazníkem.
     
    7
    Tvrdý střet po hlavičkovém souboji u půlící čáry odnesl obránce Islandu Fridriksson, jenž leží již delší dobu na hrací ploše a drží se za hlavu. Nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    7
    Tvrdý souboj jedenáctek u postranní čáry, Zagaritis svým skluzem poslal k zemi Bjarkasona. Islanďané budou moci vhazovat.
     
    6
    Řekové vhazovali na levé straně hrací plochy, jejich kombinace ale směrem vpřed nevedla, a tak museli hrát zpět na gólmana Tzolakise.
     
    5
    Stoper Michailidis se na půlící čáře opřed do míče a poslal vysoký centr do vápna soupeře. Tam byly připravené ruce brankáře Olafssona.
     
    4
    Po faulu ve středu pole na Sourlise budou Řekové rozehrávat od půlící čáry. Jejich volný přímý kop jim však žádnou šanci nepřinesl.
     
    3
    Islanďané kontrolují hrací předmět na své polovině, kde jejich obránci kombinují. Nákop kupředu však byl příliš prudký a míč zastaví brankář Tzolakis.
     
    2
    Nyní jsou to fotbalisté z ledového ostrova, kteří drží kulatý nesmysl na svých kopačkách, jejich výpad ale neměl dlouhého trvání a dospěl jen k půlící čáře.
     
    1
    Utkání právě začalo, úvodní výkop měli Islanďané, kteří ihned poslali balón kupředu, tam ho ale celkem pohodlně sebral brankář Olafsson.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše, utkání začne za malý okamžik.
     
    Ještě jednou krásný dobrý večer všem příznivcům kvalitního evropského fotbalu. Utkání kvalifikace na Mistrovství Evropy mezi Islandem a Řeckem odstartuje za malou chvilku. Do úvodního výkopu nám zbývají asi tři minutky. Je samozřejmě možné lehké zpoždění kvůli úvodním ceremoniím.
     
    Úvodní sestavy:

    Island: E. Olafsson – Barkarson, Heimisson, I. Olafsson, Fridriksson – Bjarkason, Thórdarson (C), Ellertsson – K. Hlynsson, Harldsson, Geirsson.

    Náhradníci: Andrésson – Andrason, Gunnarsson, A. Hlynsson, Ingason Kjartansson, Magnússon, Sigurdsson, Valgeirsson.

    Řecko: Tzolakis – Diamantis (C), G. Christopoulos, Michailidis, Lyratzis – Kanellopoulos, Sourlis,Tsiggaras, Zagaritis – Ioannidis, Botos.

    Náhradníci: Mandas – Antzoulas, Grivas, E. Christopoulos, Koutsias, Liasos, Lolis, Sardelis, Thymianis.

    Rozhodčí: Gal Leibovitz (ISR) – Tom Adi (ISR), Dennis Wollenberg Rasmussen (DEN) – Shalom Ben Avraham (ISR).
     
    Řecko

    To borci z Peloponésu už mají za sebou dvě utkání. Na úvod kvalifikace se doma utkali s Kyprem, nad svým soupeřem si sice vytvořili jistou převahu, jenže brankově ji vyjádřit nedokázali, a tak se s tímto protivníkem rozešli smírně – 0:0. Následně si připsali povinnou výhru nad outsiderem z Lichtenštejnska, kterého rozstříleli poměrem 5:0. Brankou a dvěma asistencemi se na výhře podílel obránce Parmy Vasilios Zagaritis. Tato utkání se však hrála v březnu, respektive červnu, forma Řeků je tak velkým otazníkem.
     
    Island

    Fotbalisté ze severozápadního cípu Evropy mají za sebou první utkání v kvalifikaci na Mistrovství starého kontinentu. Ve čtvrtek zvítězili na půdě Běloruska jednobrankovým rozdílem – 2:1. O obě branky Islanďanů se postaral Hakon Arnar Haraldsson, jenž původně nebyl v základní sestavě a na trávník se dostal v 5. minutě kvůli zranění Willumsona. Následně ve 20. a 54. minutě skóroval a zajistil tak svému celku potřebný náskok. Hráči ze země prezidenta Lukašenka stihli snížit v 70. minutě zásluhou Šesťuka, to však bylo z jejich strany vše a Island tak má první tři body v tabulce zapsané.
     
    Dobrý večer přeji všem příznivcům kvalitního mládežnického fotbalu. Kvalifikace na Mistrovství Evropy do 21 let se zvolna rozjíždí. Některé týmy za sebou mají už tři zápasy, jiné na svůj start teprve čekají. Dnes nás čeká hned třiadvacet utkání. My se společně zaměříme na souboj dvou favoritů skupiny D. A bude to skutečný souboj severu s jihem. Island přivítá na svém trávníku Řecko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Petr Šatalík

    Branky: 37. Thórdarson – 45+1. Ioannidis

    Karty:   50. Thórdarson (ISL), 88. Magnusson (ISL), 89. I. Olafsson (ISL) – 50. Tsiggaras (GRE), 89. Zagaritis (GRE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:9.
    Island: E. Olafsson – Barkarson, Heimisson, I. Olafsson, Fridriksson – Bjarkason, Thórdarson (C), Ellertsson (67. A. Hlynsson) – K. Hlynsson, Haraldsson (81. Ingason), Geirsson (67. Magnússon).
    Náhradníci: Andrésson – Andrason, Gunnarsson, A. Hlynsson, Ingason Kjartansson, Magnússon, Sigurdsson, Valgeirsson.

    Řecko: Tzolakis – Diamantis (C), G. Christopoulos, Michailidis, Lyratzis – Kanellopoulos (71. Koutsias), Sourlis,Tsiggaras (90. Liasos), Zagaritis – Ioannidis, Botos.
    Náhradníci: Mandas – Antzoulas, Grivas, E. Christopoulos, Koutsias, Liasos, Lolis, Sardelis, Thymianis.

    Rozhodčí: Gal Leibovitz (ISR) – Tom Adi (ISR), Dennis Wollenberg Rasmussen (DEN) – Shalom Ben Avraham (ISR)
    bahis siteleri