Tábor – Pardubice 1:2 (kon.) | Kobra – Slavia 2:4 (kon.) | Plzeň – Hvězda Praha 6:0 (kon.)
Třinec – Vítkovice 3:5 (kon.) | Zlín – Havířov 4:2 (kon.) | HC Litvínov – Mladá Boleslav 2:3 (2:3 po s.n.)
Technika Brno – Motor ČB 2:3 (kon.) | Třemošná – Kladno 0:6 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
Poruba – Kometa Brno 2:8 (kon.) | Olomouc – Přerov 3:4 (kon.) | K. Vary – Chomutov 6:4 (kon.)
PZ Kladno – Liberec 2:15 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 3:1 (kon.) | Vsetín – HK MD Šumperk 4:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 09.09.2021, 18:30 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    To je pro dnešek z havlíčkobrodské Kotliny vše, přejeme krásný zbytek večera. (20:32:11)
     
    Na havlíčkobrodské straně zavládla neuvěřitelná euforie, až klubko radujících se hráčů vyrazilo bránu ze svého postavení. Není se ale čemu divit. Družstvo, jehož hlavním cílem je záchrana Extraligy dorostu, udrželo vedení z druhé třetiny a připisuje si hned v prvním kole všechny tři body proti celku, který v přípravě nepoznal hořkost porážky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Na buly uspěli domácí a střídačka už zvedá ruce nad hlavu. Bruslaři už vedení udrží a v úvodním kole si připíší plný počet bodů.
     
    59:53
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:53
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (P. Mrtka – 2 min., podrážení).
     
    59:22
    Domácí ale drží střední pásmo a už dvakrát se pokusili trefit prázdnou bránu. Z těžkých pozic se jim to ale nepodařilo, pořád se tak musí mít na pozoru.
     
    59:08
    Adam Černý sprintuje na střídačku, Jihlava bude hrát v šesti.
     
    58:53
    Artur Prchal zavezl puk do pásma soupeře a nahodil jej za bránu. Teď se domácí zase šikují do obranného postavení.
     
    58:07
    Jakoby si hosté přestávali vědět rady. Domácí hrají vzadu chytře, a v posledních chvílích nepouští soupeře přes střední pásmo.
     
    57:02
    Jihlava je v tlaku a buší do Bělohlávka, jak jen může. Andrej Klapica se ocitl v dobré pozici sám před brankovištěm, trefil ale pouze dobře postavené betony domácího brankáře.
     
    55:53
    Před Matějem Vojáčkem se otevřel prostor na levé straně. Už se zdálo, že ujede do úniku. Výborně se k němu ale vrátil Patrik Mrtka a kotouč mu vypíchl.
     
    54:59
    Tempo hry se stupňuje. Hlavně jihlavští hráči viditelně přidali a derou se do útoku. Domácí ale nezůstávají pozadu, a také se snaží o rychlé zakládání útoků.
     
    53:44
    Hynek Peš nabral obrovskou rychlost, prohnal se kolem havlíčkobrodského obránce, a z pravého kruhu střílel na vzdálenější tyč. Jakub Bělohlávek ovšem chytá ve výtečné formě, a svižnou střelu zápěstím vykopl pravým betonem!
     
    53:04
    Artur Prchal se dostal s pukem až před brankoviště Jihlavy, zblízka ale trefil pouze betony Adama Černého. Na střídačce Havlíčkova Brodu to jen zahlučelo.
     
    52:44
    Domácí v plném počtu.
     
    52:17
    Bruslaři se následně osvobodili. Jihlava na nic nečekala a okamžitě založila další útok, ten byl ale na modré čáře zastaven ofsajdem.
     
    51:57
    Hynek Peš zpoza brány přihrál na modrou čáru Adamu Topolovi. Jeho ránu domácí brankář viděl, navíc šla do prostředka brány, takže ji v klidu zachytil do výstroje.
     
    51:30
    Kevin Coufal z brankové čáry přihrál na pravý kruh, kde se z první opřel do kotouče Hynek Peš. Rána mu ale nesedla úplně čistě a Jakub Bělohlávek se stačil přesunout, puk z něj navíc ani nevypadl, a hosté tak nemohli dorážet.
     
    50:48
    Na vhazování uspěli dorostenci Havlíčkova Brodu. Jan Vaněček nabral puk na bekhend a vysokým obloučkem jej vyhodil až do pásma Dukly.
     
    50:44
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Bělohlávek – 2 min., podrážení). Trest odpyká Gutsu.
     
    49:59
    Hynek Peš se dostal do slibné pozice před brankovištěm. Jeho rána se ale otřela o rukáv domácího brankáře a vyletěla do ochranné sítě.
     
    49:36
    Adam Bernard vypíchl puk soupeři a po levém křídle uháněl dopředu, obránci Jihlavy jej ale dojeli a o kotouč ho zase připravili.
     
    48:58
    Domácí se nepřesnými přihrávkami naháněli okolo mantinelů útočného pásma, moc je to ale mrzet nemusí. Alespoň ukrojili kus času z průběhu třetí třetiny.
     
    47:59
    Jakub Modl teď během střídání Jihlavy vedl útok sám bez podpory spoluhráčů. Šel proti trojici bránících hráčů, takže se na modré čáře rozhodl vystřelit. Rána to byla tvrdá, jen co je pravda, scházela jí ale přesnost.
     
    47:20
    Domácí v plném počtu.
     
    46:53
    Teď už se Havlíčkův Brod brání úspěšně. Radim Mrtka zachytil nahození Jihlavy a dlouhým vyhozením Bruslaře znovu osvobodil.
     
    46:05
    Rána hostů byla sražena do ochranné sítě. Za normálních okolností by se nepřerušovalo, z ochranné sítě ale vypadl na ledovou plochu druhý kotouč, domácí si tak mohou na chvíli odpočinout.
     
    45:47
    Dukla je zpátky v útoku, ale domácí se už brání opět ve čtyřech.
     
    45:28
    Hosté zvítězili na buly, o kus přesilové hry 5 na 3 se ale připravili sami. Tadeáš Koubek zachytil puk a vyhodil jej přes všechny čáry.
     
    45:20
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Štrbáň – 2 min., podrážení).
     
    44:39
    Jakub Bělohlávek drží naděje Havlíčkova Brodu. Jihlava se usadila v útoku, akci nakonec zakončila prudkou ránou od modré čáry. Domácí gólman ji vyrazil betony.
     
    43:47
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Gutsu – 2 min., sekání).
     
    43:47
    Kevin Coufal se dostal do úniku. Přestože byl faulovaný, dostal se do zakončení, Jakub Bělohlávek ovšem dokázal zakročit levým betonem!
     
    43:26
    Bruslaři vybojovali kotouč za hostující bránou a Josef Teplý se intuitivně obtáčel kolem tyče a nabízel puk před brankoviště. Tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    42:23
    Tomáš Vandas spíše trochu v nouzi na modré čáře nahazoval puk na bránu, kde se po teči natahovala dvojice útočníku. Nikdo však puk nezasáhl, ten se tak zastavil až o zadní hrazení.
     
    41:14
    Hosté v plném počtu.
     
    41:03
    Dukla se ve vlastním oslabení dostala do šance. Chtěla využít toho, že domácí brankář vyjel daleko z brankoviště, hostující útočník ale přihrávku netrefil čistě, puk mu sjel a mířil mimo bránu.
     
    40:36
    Josef Teplý vypálil z pravé strany, po jeho ráně jenom zaduněly betony Adama Černého. Domácí forvard se dostal ještě k dorážce, ani tu za záda soupeřova brankáře nedostal.
     
    40:04
    Domácí v plném počtu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ačkoliv do druhé dvacetiminutovky vlétla aktivněji jihlavská Dukla, vyrovnat se podařilo i díky smolnému odrazu domácím. Pak se hra vyrovnala a Bruslaři se díky přesilové hře dostali do vedení. To po jedenácti sekundách ještě navýšili, na což hosté okamžitě reagovali oddechovým časem. Pak už se skóre neměnilo. Do třetí třetiny, která začne přibližně ve 20:00, tak půjdou domácí s dvoubrankovým náskokem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Více prostoru na ledě, zdá se, hostům vyhovuje. Dukla se po individuální akci dostala až do útoku. Akci pak zakončoval z levého kruhu Jáchym Jungwirth, jehož rána zmizela v lapačce Jakuba Bělohlávka.
     
    39:14
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Vojáček – 2 min., hákování).
     
    38:21
    Jihlava získala puk z vhazování, domácí obránci ale dobrým napadáním znepříjemnili hostům kombinaci, a Tadeáš Koubek nadvakrát nakonec dokázal vyhodit puk alespoň do středního pásma.
     
    38:04
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Gutsu – 2 min., sekání).
     
    37:41
    Domácí v plném počtu.
     
    37:10
    Alexandr Gutsu už se viděl v úniku, kotouč mu ale sklouzl z hole a musel se vracet. Hostům se ale nepodařilo přejít přes modrou čáru, hra je tak kvůli ofsajdu přerušena.
     
    36:26
    Puk létá z jedné strany pásma Havlíčkova Brodu na druhou. Jakub Bělohlávek vyrazil Klapicovu ránu pravým betonem, a Adam Bernard pak i bez hokejky jenom bruslemi dostal puk do bezpečí.
     
    35:41
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (R. Mrtka – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    34:36
    Tohle byla pro Jihlavu hodně ledová sprcha, Marek Malenovský tak reaguje na vzniklou situaci oddechovým časem.
     
    34:36
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do trháku! Adam Černý neudržel střelu Tadeáše Koubka, po jehož ráně dorazil puk do horní části klece ARTUR PRCHAL! Asistence: Tadeáš Koubek.
     
    34:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři jdou do vedení! Patrik Mrtka našel nádherným pasem ALEXANDRA GUTSU, který měl dostatek prostoru a času na levém kruhu, odkud prostřelil hostujícího brankáře ke vzdálenější tyči! Asistence: Patrik Mrtka.
     
    33:36
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Coufal – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    33:03
    Hosté v plném počtu.
     
    32:45
    Neuvěřitelná šance Dukly! Matěj Vojáček neproměnil samostatný únik ve vlastním oslabení, Jakub Bělohlávek udržel puk po Forsbergově kličce před brankovou čarou, a zázračně si poradil i s následnou dorážkou!
     
    31:54
    Tato přesilová hra je z pohledu Havlíčkova Brodu zatím nejpovedenější. Kotouč se odrazil na levý kruh, odkud pohotově vypálil Josef Teplý. Jeho rána se zastavila až o pravou tyč jihlavské svatyně!
     
    31:24
    Patrik Mrtka po vyhrané buly domácích dvakrát pálil od modré čáry. Jednou byla jeho rána zblokována, podruhé tečována mimo tři tyče.
     
    31:03
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Ošmera – 2 min., podrážení).
     
    30:33
    Adam Veselský se před brankovištěm natahoval, seč mu síly stačily, na puk nakonec dosáhl, v těžké pozici jej ale na bránu neusměrnil.
     
    29:50
    Bruslaři se delší dobu bránili, dopředu vyrazil po pravém křídle až Josef Teplý. V pásmu soupeře se mu ale nepodařilo prohodit obránce Dukly, dopředu se tak ženou zase hosté.
     
    28:14
    Akce Jihlavy pokračovala a z pravého kruhu tvrdě vystřelil Denis Jeletz. Na jeho ráně si Jakub Bělohlávek smlsnul. Máchnul lapačkou a kotouč z ní nepustil.
     
    28:00
    Domácí si zkomplikovali situaci nepřesnou rozehrávkou ve vlastním pásmu. Jenže hosté chybu Havlíčkova Brodu nedokázali potrestat. Do zakončení se sice protlačili, obránci ale oba pokusy zablokovali.
     
    27:18
    Tomáš Smetánka opět vyrazil dopředu po pravém křídle. Tentokrát už místo přihrávky volil střelu, která se odrazila od zadního hrazení.
     
    26:30
    Na hráčích Dukly je vidět obrovská chuť. Hosté se s velkou vervou tlačí do útoku, chybí jim ale trocha klidu na hokejkách. Havlíčkovu Brodu se daří bránit a nepouštět hosty do nebezpečných míst.
     
    24:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se po nenápadné akci dočkali vyrovnání. Radim Mrtka vyslal dopředu po pravém křídle TOMÁŠE SMETÁNKU. Ten se snažil přihrát od mantinelu před bránu, jenže hostující obránce si přihrávku srazil do vlastní sítě za záda bezmocného Adama Černého. Asistence: Radim Mrtka.
     
    23:41
    Hra je spíše nervózní, týmům se teď nedaří dostávat do šancí. Celou situaci dokumentuje akce Matěje Vojáčka, který si najížděl na pravém křídle do volného prostoru, jenže nedokázal zpracovat přihrávku.
     
    22:14
    Jáchym Jungwith se dostal do nadějné pozice. Už stál tváří v tvář Jakubu Bělohlávkovi. Zblízka ale trefil pouze brankářovu výstroj.
     
    21:38
    Bruslaři se řítili do útoku, přes obranný val Jihlavy se ale nedostali. Jenže puk se odrazil do druhé vlny k Tadeáši Koubkovi. Jeho tvrdou ránu zablokoval Adam Topol, který odjíždí střídat s bolestivou grimasou.
     
    20:34
    Do druhé periody vstoupili aktivněji hosté. Dvakrát se dostali do rychlé útočné akce, finální přihrávku se ale v obou případech podařilo obráncům Havlíčkova Brodu zastavit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině byli o něco aktivnější hosté, kteří se také v přesilové hře dostali do vedení, tolik vyložených šancí si ale nevytvořili. Také domácí měli dobré pasáže, kdy dokázali svého soupeře zamknout v jeho pásmu. Jenže k úspěchu jim chybělo lepší zakončení. V tom je zatím Dukla silnější. Druhá třetina začne přibližně v 19:18.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Radim Mrtka v oblouku ve vlastním pásmu nabral rychlost a snažil se rozjet útočnou akci. Na pravém křídle měl před sebou volný prostor Artur Prchal, jenže přehrávku dostal za paty, takže z akce nic nebylo.
     
    18:06
    Dukla se dlouho držela v pásmu Havlíčkova Brodu, za domácí bránou operoval s kotoučem Jakub Modl. Ten po několika pokusech uvolnil před bránu sjíždějícího Jáchyma Jungwirtha, jehož ránu z první reflexivním zákrokem betony vykopl Jakub Bělohlávek.
     
    16:44
    Teď jsou zase o něco aktivnější domácí. Dvakrát po sobě založili slibně vyhlížející útok, který ale nakonec ztroskotal na špatném zakončení. Adama Černého neohrozila ani střela Jana Vaněčka od modré čáry.
     
    15:47
    Neurovnanou část hry, kdy se oba celky marně snažily přejít přes střední pásmo, rozsekl až Kevin Coufal. Ten se znovu individuálně prokličkoval až před brankoviště, jeho zblokovanou ránu pak ale Jakub Bělohlávek vyrazil.
     
    14:51
    Tadeáš Koubek se natlačil před bránu Jihlavy, kam také dostal přihrávku. Zblízka ale nenašel prostor, kudy by Adama Černého v soupeřově bráně propálil.
     
    13:28
    Domácí v plném počtu.
     
    13:11
    Až v závěru početní převahy se hosté dostali do útoku. Od levého mantinelu tvrdě vypálil Adam Veselský, jeho rána ale minula vzdálenější tyč.
     
    12:56
    Ani jihlavským dorostencům se nedaří založit útok a usadit se v pásmu soupeře. Bruslaři se úspěšně brání a Jakub Bělohlávek teď může být v klidu.
     
    11:44
    Josef Teplý obral soupeře o kotouč na vlastní modré čáře a prchal s ním sám na soupeřovu bránu. Hosté se k němu ale na poslední chvíli stačili vrátit, ze slibné akce tak nakonec z pohledu domácích nic nebylo.
     
    11:28
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Prchal – 2 min., podrážení).
     
    10:32
    Tomáš Smetánka z levé strany založil útočnou akci, kterou dále vedl středem hřiště Tadeáš Koubek. Ten nabruslil do pásma soupeře, odkud zkusil překvapit hostujícího brankáře střelou přes obránce, Adam Černý ovšem zůstal pozorný.
     
    09:13
    Na Jakuba Bělohlávka teď prší jedna rána za druhou. Po střele od modré čáry dorážel zblízka Adam Veselský, na domácího gólmana ale nevyzrál. Dukla nicméně pokračovala v tlaku a brankář Havlíčkova Brodu musel předvést další dva pohotové zákroky.
     
    08:28
    Hosté v plném počtu.
     
    07:53
    Další průběh přesilové hry už Havlíčkovu Brodu nevychází. Domácí mají problém se založením útoku, naopak se musí dokonce bránit. Jakub Modl zblízka vyzkoušel reflexy Jakuba Bělohlávka.
     
    06:42
    Bruslaři získali puk z buly a mohli od začátku přesilové hry kombinovat. Od modré čáry vystřelil Patrik Mrtka. Byla to možná spíše výzva na teč, jenže před Adamem Černým nikdo nestál, a tak jihlavský brankář v klidu schoval puk do lapačky.
     
    06:28
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Ošmera – 2 min., podrážení).
     
    05:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté Havlíčkovu Brodu předvedli, jak sehrát přesilovou hru. Rána od modré čáry se neujala. Jenže puk se odrazil na levý kruh k Adamu Veselskému, jeho prudkou ránu Jakub Bělohlávek jenom vyrazil levým betonem, a HYNEK PEŠ pak mohl dorazit kotouč do odkryté části klece! Asistence: Adam Veselský, Tomáš Vandas.
     
    04:44
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Teplý – 2 min., hákování).
     
    03:56
    Kevin Coufal měl prostor na levém křídle, přihrávku ale dostal pozdě. V těžkém postavení pak zkoušel najít přihrávkou přes šířku pásma Jindřicha Habermanna. To se mu podařilo, Habermannovu střelu z ostrého úhlu ovšem Jakub Bělohlávek vyrazil.
     
    02:59
    Jen co se počet hráčů na ledě vyrovnal, Dukla začala opět kousat. Andrej Klapica se srdnatě tlačil před brankoviště, obrana Havlíčkova Brodu ho ale do zakončení nepustila.
     
    02:14
    Hosté v plném počtu.
     
    02:02
    Až teď se domácí dokázali zahnízdit v pásmu Dukly. Kombinaci zakončoval z levého kruhu Josef Teplý, jeho vysoká rána ale zaduněla jen o zadní plexisklo.
     
    01:08
    Havlíčkovu Brodu se v přesilové hře vůbec nedaří. Zatím se mu nepodařilo ani na delší čas usadit v pásmu soupeře. Jihlava se úspěšně brání a opakovaně vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    00:24
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Coufal – 2 min., faul loktem).
     
    00:14
    Dukla se po dobrém napadání dostala do útoku. Kevin Coufal individuálně prošel osou hřiště do pásma Havlíčkova Brodu a vyslal svižnou ránu zápěstím. Ta byla zblokována a skončila těsně nad domácí bránou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek (Ferdus) – Vaněček (C), Štrbáň, P. Mrtka, Ondruš, Adam, R. Mrtka – Koubek, Bernard, Petržílek, Gutsu, Smetánka, Kozlík, Prchal, Fiala (A), Teplý, Bakus (A)

    HC Dukla Jihlava: Černý (Sigmund) – Ošmera, Hamřík, Löffler, Jeletz, Topol (C), Vandas – Modl, Váňa, Klapica, Peš (A), Coufal, Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna, Veselský

    Rozhodčí: Luděk Pilný – Ondřej Bohuněk, Pavel Kolář.
     
    Poslední vzájemné utkání:

    21.08.2021 Havlíčkův Brod – Jihlava 0:5

    Branky a nahrávky: 2. Peš (Račan), 16. Peš (Gutsu, Kudrna), 18. Peš (Gutsu), 34. Gutsu (Peš, Kudrna), 40. Klapica (Coufal).

    BK Havlíčkův Brod: Beran – Ondruš, Vaněček, Novotný, Mrtka Patrik, Mrtka Radim, Adam – Fiala, Fruhbauer, Nový – Prchal, Bernard, Teplý – Nosek, Koubek, Smetánka.

    HC Dukla Jihlava: Račan – Vandas, Hamřík, Loffler, Jeletz, Ošmera, Topol – Coufal, Veselský, Klapica – Peš, Kudrna, Gutsu – Modl, Habermann, Novák.

    Regionální rivalové na sebe narazili v přípravě v rámci Memoriálu Jaroslava Pitnera. V utkání hraném na dvě samostatné třetiny po dvaceti minutách byla lepším týmem Jihlava, která nedovolila svému soupeři vstřelit ani jednu branku. Hattrickem se blýskl Hynek Peš, který k tomu přidal ještě jednu asistenci, a byl tak téměř u všech branek Dukly.
     
     BK Havlíčkův Brod

    Cílem Havlíčkova Brodu bude jednoznačně záchrana. Bruslařům se v úvodu přípravy příliš nedařilo. Například na Memoriálu Jaroslava Pitnera, který ovládla domácí Dukla, v konkurenci Jihlavy, Poruby, Vsetína, Tábora a Českých Budějovic skončili poslední. V závěru přípravného období si ale dokázali, že záchrana je reálným cílem. Na turnaji O pohár města Českých Budějovic triumfovali a nechali za sebou České Budějovice, Přerov, Třemošnou a rakouský Linec.

    Tým Havlíčkova Brodu vede jako hlavní trenér Jiří Čelanský, který má k ruce asistenty se zkušenostmi na rozdávání Miroslava Dubna a Radovana Biegla. Také v jejich družstvu najdeme osobnosti, které byly pozvány na na úvodní kemp národního týmu U16 ve Velkých Popovicích. První reprezentační zkušenosti tam sbírali obránce Patrik Mrtka a útočník Josef Teplý.
     
     HC Dukla Jihlava

    Celek z krajského města Vysočiny se sestupovou matematikou stresovat nemusí. Naopak jej můžeme očekávat mezi špičkou nejvyšší dorostenecké soutěže. Svěřenci Marka Melenovského si v přípravě vedli skvěle. Suverénně vyhráli domácí Memoriál Jaroslava Pitnera. Včetně tohoto turnaje odehrála Jihlava dohromady 14 přípravných zápasů a ve všech vyhrála v základní hrací době. To je neuvěřitelná bilance.

    Nejlepší jihlavští hráči nezůstali bez povšimnutí reprezentačních trenérů. Brankář Jan Uhrin, obránce Dominik Löffler a úročnící Adam Veselský s Jáchymem Jungwirthem obdrželi pozvánku na úvodní kemp národního týmu U16 ve Velkých Popovicích. Mezi náhradníky byl navíc ještě bek Adam Ošmera.

    Do reprezentace do 17 let byli jako náhradníci nominováni také útočníci Kevin Coufal a Hynek Peš. Obránce Martin Matějíček byl původně taktéž mezi náhradníky, nakonec se však do konečné nominace dostal a s reprezentací odcestoval na turnaj pěti zemí do Švýcarska.
     
    Zúžení Extraligy dorostu

    V letošní sezoně se Extraligy dorostu účastní 30 týmů. To se ale v příštím ročníku změní. Nejen v nejvyšší soutěži dorostu proběhne snížení počtu účastníků. Cílem tohoto kroku je koncentrace nejlepších hráčů do užšího výběru klubů, čímž dojde k zvýšení konkurence a zvýšení kvality nejvyšší soutěže. To by mělo vést k celkovému posunu českého hokeje a výchově kvalitnějších hráčů.

    Konkrétně Extraliga dorostu se má pro příští ročník zeštíhlit na 24 celků. Šest týmů spadne do nižší Ligy dorostu přímo, další dvě družstva budou muset hájit extraligovou příslušnost v přímém souboji proti dvěma nejlepším z Ligy dorostu. Extraligu tak čeká razantní řez.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu prvního kola Extraligy dorostu. Ve skupině Střed dnes zkříží hole týmy BK Havlíčkův Brod a HC Dukla Jihlava. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 25. Smetánka (R. Mrtka), 35. Gutsu (P. Mrtka), 35. Prchal (Koubek) – 6. Peš (Veselský, Vandas)


    BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek (Ferdus) – Vaněček (C), Štrbáň, P. Mrtka, Onrduš, Adam, R. Mrtka – Koubek, Bernard, Petržílek, Gutsu, Smetánka, Kozlík, Prchal, Fiala (A), Teplý, Bakus (A)
    HC Dukla Jihlava: Černý (Sigmund) – Ošmera, Hamřík, Löffler, Jeletz, Topol (C), Vandas – Modl, Váňa, Klapica, Peš (A), Coufal, Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna, Veselský

    Rozhodčí: Luděk Pilný – Ondřej Bohuněk, Pavel Kolář
    thejrc.org