Olomouc – Liberec 6:4 (kon.) | Salzburg – Plzeň 0:3 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.)
Havířov – Pardubice 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 3:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 2:5 (kon.)
Chomutov – Sparta 1:10 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:5 (0:4, 2:0, 0:1)
Mountfield HK
Pátek 10.09.2021, 18:00 • Mini WERK ARENA, Třinec • DHL Extraliga juniorů • 1. kolo
Partner:
     
    Příjemný páteční večer z třinecké Mini WERK ARENY! Dnes máme na programu první kolo juniorské extraligy! Domácí Oceláři Třinec na svém ledě přivítají Mountfield HK. Utkání začíná v 18:00.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Královehradečtí patří v posledních letech mezi jasnou špičku juniorské extraligy. Vypadá to, že ani letos tomu nebude jinak. Výkony Hradce v přípravném období zcela jasně dokazují, že i letos budou Východočeši operovat v horních částech extraligové tabulky. Z osmi odehraných duelů Hradečtí sice prohráli hned čtyři zápasy, pokaždé se ale jednalo o prohry, které skončily maximálně dvoubrankovým rozdílem, takže žádná jednoznačnost.

    Nicméně nesmíme opomenout účast Hradce na mezinárodním turnaji Hejtman Cupu, který Východočeši ovládli a vyhráli všechny tři zápasy. Nejprve si ve skupině A poradili s německým Adlerem Mannheim poměrem 5:2 a stejný výsledky zakončili také střetnutí s Karlovými Vary. Ze skupiny tak postoupili z prvního místa rovnou do finále, ve kterém po vyrovnané partii udolali Mladou Boleslav 2:1 po samostatných nájezdech. Podtrženo, sečteno tedy hradečtí junioři mají z celkově jedenácti odehraných přípravných duelů na svém kontě sedm výher + zlato z Hejtman Cupu.
     
    Poslední odehraný zápas Hradce:

    3.září – HC Olomouc vs. Mountfield HK – 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

    Branky a nahrávky: 28. Fasner (Tomajko, Handl), 39. Mácha (Fasner)

    Sestava Mountfieldu v posledním utkání: Tichý (Dřínovský) – Boukal, Hail, Mikulec, Pelda, Perička, Drbal, Idžan – Šedivý, Novotný, Budina – Beneš Michal, Beneš Matěj, Jirků – Kašpar, Pilný, Souček
     
    HC Oceláři Třinec

    Třinečtí junioři odehráli o prázdninách, podobně jako Hradec, taktéž osm přípravných duelů. Mnoho výher však hráči s drakem na prsou na svůj účet neposlali. Dokázali totiž vyhrát jen tři zápasy, výsledkově nejlépe se Ocelářům povedl zápas proti Olomouci, kterou porazili 7:4. Nejtěsnější porážka přišla v odvetném utkání proti Kometě (po prvním Třinec vyhrál 5:2), ve kterém třinečtí junioři prohráli 6:7 po prodloužení. Naopak střetnutí proti reprezentačnímu výběru Francie přineslo největší porážku celé přípravy, a to 1:7.

    Také Oceláři letos zavítali na Hejtman Cup. Ve své skupině postupně narazili na Mladou Boleslav (porážka 2:6) a německý Kölner EC (výhra 3:2). Ze skupiny tedy postupovali z druhého místa, a tak svedli souboj o třetí místo s Karlovými Vary, kterým nakonec po vyrovnané partii podlehli 4:5 po samostatných nájezdech. Celou přípravu tak zakončili s bilancí čtyř výher a sedmi porážek s celkových jedenácti mačů + bramborovou pozicí na Hejtman Cupu.
     
    Poslední odehraný zápas Ocelářů:

    2. září – Oceláři Třinec vs. Berani Zlín – 5:7 (0:1, 4:2, 1:4)
     
    Poslední vzájemné střetnutí obou celků:

    26.9.2020- HC Oceláři Třinec vs. Mountfield HK – 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Švančara (Klimek) – Žabka, Chovaniak (A), Kareš, Bujak, Hrůzek (A), Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas (C), Pětník, Geidl, Przybyla, Matěj, Ramik, Kašpárek, Kozlík, Jobánek.

    Mountfield HK: Tichý (Dřínovský) – Beran, Boukal, Červenka, Havlíček, Naar (A), Perička, Pelda – Budina, Kašpar (C), Pajer, Vaňkovský, Jirků, Novotný, Idžan, Šedivý, Pilný, Beneš.

    Rozhodčí: Goňa – Hanzlík, Konvička.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Oceláři vyhráli úvodní vhazování a míří do útoku, Tichého prověřil střelou od modré Hrůzek.
     
    00:55
    Chovaniak poslal od útočné modré na Tichého hned dva střelecké pokusy v krátkém sledu, první střela byla vyražena betony hradeckého brankáře, zatímco druhý pokus zachytil hostující gólman do své lapačky.
     
    01:32
    Hru přerušuje zakázané uvolnění Hradce.
     
    01:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ PAJER otevírá skóre dnešního zápasu. Na útočné modré obešel jednoho z bránicích hráčů Třince a po bekhendovém blafáku poslal kotouč k levé tyči Švančarovy klece. Asistence: Matyáš Budina.
     
    03:23
    Pětník v rohu kluziště našel Wardase v oblasti mezi kruhy, tam ale třinecký útočník nevměstnal kotouč mezi tři tyče.
     
    05:03
    Další útočné snažení Třince byla završeno střelou Žabky od útočné modré, jeho rána prosvištěla nad břevnem Tichého klece.
     
    05:54
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Naar – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:19
    První půlminutka třinecké přesilovky přinesla jedinou střelu, proti které zakročil Tichý svým betonem. Následně hru přerušilo postavení mimo hru domácích.
     
    06:44
    Oceláři jsou znovu naskládáni v pásmu a snaží se o nějakou kombinaci.
     
    07:19
    Ramik se snažil v těsné blízkosti před Tichým procpat kotouč až za záda hradeckého gólmana, ten jeho záměr přečetl a vyrazil kotouč do rohu.
     
    07:44
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Beneš – 2 min., hákování).
     
    08:23
    Krátká přesilová hra pět na tři využita nebyla, Naar je zpátky na ledě.
     
    09:06
    Geidl vyslal svižnou střelu z mezikruží, na níž zareagoval Tichý svými betony.
     
    09:44
    Hosté v plném počtu.
     
    10:59
    Oceláři byli znovu naskládání ve svém útočném pásmu, nakonec však nedošlo k žádné střele a po skrumáží před Tichým byla posunuta branka, hra je přerušena.
     
    11:33
    Matěj se opřel do střely na hranici pravého kruhu, Tichý zasáhl svou vyrážečkou.
     
    12:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec odskakuje do dvoubrankového vedení! Švančara sice předvedl sérii výborných zákroků, kdy si poradil se střelou i následnou dorážkou Vaňkovského. Poté přišla střela Peričky z oblasti mezi kruhy, kterou Švančara sice vyrazil, ale na dorážku JAROSLAVA KAŠPARA už byl krátký. Asistence: Tomáš Perička.
     
    13:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté vedou už 3:0! MATYÁŠ BUDINA přejel podél levého hrazení až do útočného pásma a svou střelou z levého kruhu ke vzdálenější tyči dokonale překvapil Švančaru, který putuje na střídačku. Asistence: Lukáš Pajer.
     
    13:41
    Střídání v týmu HC Oceláři Třinec: ze hřiště odchází Švančara, přichází Klimek.
     
    16:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Královéhradečtí pokračují ve skvělém tempu. Červenkova střela z mezikruží sice za zády nově příchozího Klimka neskončila, ale následná dorážka z hole RADKA PILNÉHO už ano. Hradec vede už 4:0! Asistence: Kryštof Červenka.
     
    16:51
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Klimek – 2 min., podrážení). Trest odpyká Jobánek.
     
    18:51
    Domácí v plném počtu.
     
    19:57
    Pětník v závěru třetiny ještě hledal v oblasti mezi kruhy Kozlíka, ten ale na kotouč nedosáhl a Tichý tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    Po první třetině panuje v třinecké Mini WERK ARENĚ zcela jednoznačné skóre. Po brankách Pajera, Kašpara, Budiny a Pilného si hosté vypracovali
    již čtyřbrankový náskok. Oceláři si připravili také své brankové příležitosti, zatím je ale hlavní rozdíl především v trestání chyb a zakončení, na kterém Třinec musí zapracovat. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Druhá třetina začal zhurta, Wardas si u vlastní střídačky počíhal na Peldu, kde jej tvrdě dohrál, jednalo se však o čistý zákrok. Hostující bek ležel chvíli na ledové ploše, pak se ale zvedl a odjel po svých na svou střídačku.
     
    21:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vstupují do druhé třetiny podle svých představ a snižují hned na jejím počátku na 1:4! PAVEL MATĚJ si podél levého hrazení najel až na levý kruh, odkud prudkou střelou zápěstím vymetl levý horní růžek Tichého klece. Asistence: Nico Geidl.
     
    22:24
    Kozlík pálil z podobné pozice jako předchozí střelec první branky Třince Matěj, jeho pokus směřoval také do stejného místa, tentokrát ale Tichý zachytil letící kotouč do své lapačky a přerušil hru.
     
    23:00
    Hra je přerušena po zakázaném uvolnění Hradce.
     
    24:18
    Pelda střílel ihned po vhazování z hranice levého kruhu, kotouč vyslaný z jeho hole Klimek zachytil do svého náručí.
     
    25:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec snižuje své manko na dvoubrankové! Kozlík se po skvělém napadání zmocnil kotouče a následně jej zpoza branky poslal na levý kruh, odkud ALEXANDR KAŠPÁREK vyslal nechytatelnou pumelici směřující pod horní tyč. Asistence: Matěj Kozlík a Michal Ramik.
     
    27:08
    Klimek má nyní co dělat, v krátkém sledu musel reagovat hned na dvě střely vyslané krátce po vhazování, pokaždé však třinecký brankář dobře vystoupil a jedovaté střely z první za svá záda nepropustil.
     
    28:33
    Šedivý se natlačil před Klimka přes osu kluziště, jeho bekhendové zakončení ale Klimek vytěsnil mimo tři tyče.
     
    29:01
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Budina –hákování, 2 min.).
     
    29:17
    Obrovské zaváhání Třince a šance Hradce v oslabení! Kašpar zachytil kotouč na útočné modré a v samostatném úniku střílel z levého kruhu ke vzdálenější tyči, po jeho ráně zvonila za Klimkem tyčka!
     
    30:37
    Oceláři jsou sice v útočném pásmu, do větších brankových příležitostí je ale Hradec nepouští.
     
    31:01
    Hosté v plném počtu.
     
    31:26
    Obrovská šance na opačné straně kluziště! Oceláři si vytvořili přečíslení dva na jednoho. Kozlík na ose kluziště přihrával nalevo na Jobánka, jehož střela z voleje těsně proletěla kolem levé Tichého tyče.
     
    32:44
    Hra je přerušena po zakázaném uvolnění Hradce. Vhazování po pravici Tichého.
     
    33:13
    Wardas se snažil kombinovat s Jobánkem na pravé straně kluziště, Tichý nakonec ale nemusel zasahovat, protože finální přihrávka nebyla přesná a žádné střele tak nedošlo.
     
    34:14
    Pilný využil zaváhání jednoho z třineckých beků, avšak v těsné blízkosti před Klimkem trestuhodně přestřelil po svém bekhendovém zakončení!
     
    35:47
    Další chyba na třinecké straně! Tentokrát byl úplně volný na ose útočného pásma Beneš, měl dostatek času na vhodné zakončení, to se mu ale nepovedlo podle svých představ a Klimek jeho ránu vyrazil svou vyrážečkou.
     
    37:05
    I Oceláři před malou chvílí zaměstnali Tichého, když z první střílel prudce ranou příklepem z mezikruží Ramik. Hradecký gólman měl ale dobrý výhled a zasáhl svou vyrážečkou.
     
    38:58
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Wardas – 2 min., napadení).
     
    39:21
    Další dobrý zákrok do sbírky Klimka. Protentokrát si poradil s prudkou střelou Pajera z pravého mantinelu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:33.
     
    Druhá třetina přinesla zcela odlišný výkon na třinecké straně. Oceláři snížili na rozdíl dvou branek v úvodních pěti minutách po brankách Matěje a Kašpárka. Nutno podotknout, že také Hradec měl na své straně hned několik nebezpečných gólových příležitostí. V prostředním dějství ale jakoby se karty obrátily a tentokrát měli hosté problém se zakončením. Brankář Klimek vychytal hned několik tutovek a udržel Oceláře ve hře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Hostům se hra v početní převaze příliš nedaří. V samotném závěru přesilovky střílel Budina, jeho pokus Klimek bez větších problémů vyrazil mimo tři tyče.
     
    41:00
    Domácí v plném počtu.
     
    42:24
    Další samostatný únik ze strany Hradce! Pajer dostal skvělou přihrávku na útočnou modrou, vstříc Klimkovi však střílel pouze na hruď třineckého brankáře.
     
    42:26
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Przybyla – 2 min., držení).
     
    43:34
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Žabka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Šedivý – 2 min., hrubost).
     
    44:14
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Chovaniak – 2 min., napadení).
     
    44:34
    Přesilová hra se hráčům Hradce nedaří sehrát, Oceláři zatím v klidu brání.
     
    45:16
    Domácí už jsou ve čtyřech.
     
    45:47
    Naar hledal před brankou hned dvojici hradeckých útočníků, ani jeden z nich však na kotouč nedosáhl.
     
    46:25
    Domácí v plném počtu.
     
    47:08
    Hra se momentálně přelévá ze strany na stranu, mnoho šancí však k vidění není.
     
    48:03
    Oceláři jsou nyní naskládáni ve svém útočném pásmu, kotouč ale putuje pouze po mantinelu.
     
    48:49
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Matěj – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Pajer – 2 min., sekání).
     
    49:29
    Šedivý v mezikruží přišel ke kotouči jako slepý k houslím a po jeho ráně zvonila za Klimkem pravá tyčka!
     
    50:56
    Oba týmy v plném počtu.
     
    51:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec odskakuje do tříbrankového vedení! Po kombinaci s Naarem a Budinou se prosazuje LUKÁŠ PAJER, který překonává Klimka po střele ze slotu. Asistence: Matyáš Budina a Jakub Naar.
     
    53:07
    Potom, co kotouč vyletěl mimo hrací plochu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    53:37
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Pětník – 2 min., sekání).
     
    53:44
    Hosté vyhráli vhazování a po rychlé kombinaci pálil z voleje Pajer z levého kruhu. Klimek kus černé gumy zachytil do svého náručí a přerušil hru.
     
    54:45
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Budina – 2 min., sekání).
     
    55:34
    Domácí v plném počtu. Zkrácená přesilová hra Ocelářů začíná.
     
    56:21
    Oceláři si žádnou větší příležitost ve své přesilové hře nepřipravili. V největší šanci se objevil Wardas, ten ale ve snaze vystřelit nechal kotouč za sebou.
     
    56:45
    Hosté v plném počtu.
     
    57:34
    K Chovaniakovi se dostal vyražený kotouč z mezikruží, třinecký bek ale ve snaze vystřelit co nejrychleji zasáhl prvního bránícího hráče Hradce.
     
    59:19
    Idžan se natlačil před Klimka a snažil se procpat kus černé gumy mezi jeho betony. Třinecký brankář je však včas sklepl k sobě a udržel jej na brankové čáře.
     
    59:19
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Hrůzek – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:35
    Naar pálil od útočné modré, Klimek zasáhl svými betony.
     
    Konec zápasu.
     
    K zdramatizování utkání v Třinci nedošlo. Třetí třetina byla gólově nejchudší a k vidění byla jediná branka z hole Pajera, který tak definitivně uhasil veškeré šance Třince s tímto zápasem ještě něco udělat.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u dalších onlajnů na počtenou! (20:08:41)

    Dominik Stošek

    Branky a nahrávky: 22. Matěj (Geidl), 26. Kašpárek (Kozlík, Ramik) – 2. Pajer (Budina), 13. Kašpar (Perička), 14. Budina (Pajer), 17. Pilný (Červenka), 52. Pajer (Budina, Naar)


    HC Oceláři Třinec: Švančara (Klimek) – Žabka, Chovaniak (A), Kareš, Bujak, Hrůzek (A), Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas (C), Pětník, Geidl, Przybyla, Matěj, Ramik, Kašpárek, Kozlík, Jobánek.
    Mountfield HK: Tichý (Dřínovský) – Beran, Boukal, Červenka, Havlíček, Naar (A), Perička, Pelda – Budina, Kašpar (C), Pajer, Vaňkovský, Jirků, Novotný, Idžan, Šedivý, Pilný, Beneš.

    Rozhodčí: Goňa – Hanzlík, Konvička

    Diváci: 30
    bahis siteleri