Olomouc – Liberec 6:4 (kon.) | Salzburg – Plzeň 0:3 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.)
Havířov – Pardubice 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 3:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 2:5 (kon.)
Chomutov – Sparta 1:10 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:10 (0:2, 1:3, 0:5)
HC Sparta Praha
Pátek 10.09.2021, 18:30 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 1. kolo
Partner:
     
    Sparta ve třetím dějství nepolevila a přidala další přesné zásahy, díky nimž zaokrouhlila svůj střelecký účet na deset gólů. Pražané tak v úvodu sezóny dokráčeli k jasnému vítězství. (20:37:09)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Málokdo už čekal, že přijde ještě jedna gólová akce na straně hostů, když se vhazovalo před Krbečkem. Jenže Pražané to stihli a konkrétně OTO THEIMER přidal vteřinu před koncem desátý puk do Tučkovy sítě. Asistence: Marek Chvátal.
     
    59:50
    Ještě jedno vhazování, které se uskuteční před Krbečkem, jenž udržel na hrudi Adamovu střelu z levého kruhu.
     
    59:29
    Domácí zvládli defenzivu a vyrazili kupředu. Vostiňákovu střelu z levého kruhu vyrazil Krbeček před sebe, kde se dral za dorážkou Stárek, ale obránce mu zakončit gólem nedovolil.
     
    58:54
    Piráti dostali puk do útočného pásma, ale nyní už opět spřádá ofenzivní plány Sparta.
     
    58:20
    Tyčka teď zachránila Piráty od desátého inkasovaného gólu po střele od modré. Následný závar Tuček vyřešil přikrytím puku pod lapačku.
     
    57:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle zavání desítkou v domácí síti. JAKUB ZEMBOL dostal na vrchol brankoviště přesnou přihrávku a poradil si i s Tučkem. Asistence: Marek Chvátal a Adam Mácha.
     
    57:20
    Vhazovalo se před Krbečkem, neboť přihrávka šla opět z pásma Sparty, která se rychle vrátila před Tučka, ale její střela byla sražena do ochranné sítě.
     
    57:05
    Ofsajd Sparty.
     
    56:16
    Svoboda opět vystihl rozehrávku Sparty, ovšem do úniku se nedostal. V bruslařském souboji měl kousek ledu navíc Ducháč a soupeře se stejným číslem 17 před Krbečka nepustil.
     
    55:56
    Piráti dostali puk až za Krbečka, takže Sparta začíná akci za vlastní brankou.
     
    54:50
    Vyroubal čekal na středu útočné modré na přihrávku z vlastního pásma, ale Sparta si poradila a Tuček musel rychle z branky, aby odehrál puk před dojíždějícím Vitouchem. Naštěstí pro domácí měl gólman k puku blíž.
     
    53:53
    Sparťanská přihrávka od zadního mantinelu projela až na vrchol kruhu, odkud pálil Šindelek jen do hrudi Tučka.
     
    52:55
    Piráti se dopustili ofsajdu a vhazuje se levici Tučka, protože přihrávka domácích šla právě z toho prostoru.
     
    52:28
    Vyroubal vystihl na modré čáře rozehrávku Sparty, která znovu kombinovala v útočném pásmu, ovšem do samostatného úniku se nedostal. Jen ulevil domácí defenzivě posunutém kotouče do středního pásma.
     
    51:37
    Zakázané uvolnění Sparty.
     
    49:46
    Pražané si teď dělají v útočném pásmu v podstatě co nechtějí a chomutovská obrana čelí jejich útočným rejdům jen s vypětím všech sil. TeĎ putoval kotouč po ose Hauser–Vitouch k zakončujícímu Krupičkovi, jenž ale Tučka nepřekonal.
    Marken.cz

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 28. Čech (Dominik Badinka, Vyroubal) – 7. Zembol (Chvátal), 17. Slavíček (Kubánek, Šindelek), 23. Kalný (Tomek, Slavíček), 29. Hauser (Vitouch), 35. Hauser (David, Krupička), 45. Vitouch (Tomek, Hauser), 46. Slavíček (Kalný, Zembol), 47. Mácha (Krupička, Theimer), 58. Zembol (Chvátal, Mácha), 60. Theimer (Chvátal)


    Piráti Chomutov: Tuček (Pecháček) – Petrásek, Janda, M. Pöschl, Matějka, Ryk, Pavlák, Dominik Badinka – Stárek, Čech, Jurak, T. Svoboda, Vostiňák, Adam, Vyroubal, F. Döring, P. Šugár.
    HC Sparta Praha: Krbeček (Hrabal) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Ducháč, Chvátal – Senčák, Kubánek, Mácha, Hauser, Krupička, Kalný, Slavíček, Theimer, M. Vitouch, Zembol.

    Rozhodčí: Hlinka – Votrubec, Pěkný
    ocianews.com