Olomouc – Liberec 6:4 (kon.) | Salzburg – Plzeň 0:3 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.)
Havířov – Pardubice 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 3:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 2:5 (kon.)
Chomutov – Sparta 1:10 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:10 (0:2, 1:3, 0:5)
HC Sparta Praha
Pátek 10.09.2021, 18:30 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 1. kolo
Partner:
     
    Sparta ve třetím dějství nepolevila a přidala další přesné zásahy, díky nimž zaokrouhlila svůj střelecký účet na deset gólů. Pražané tak v úvodu sezóny dokráčeli k jasnému vítězství. (20:37:09)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Málokdo už čekal, že přijde ještě jedna gólová akce na straně hostů, když se vhazovalo před Krbečkem. Jenže Pražané to stihli a konkrétně OTO THEIMER přidal vteřinu před koncem desátý puk do Tučkovy sítě. Asistence: Marek Chvátal.
     
    59:50
    Ještě jedno vhazování, které se uskuteční před Krbečkem, jenž udržel na hrudi Adamovu střelu z levého kruhu.
     
    59:29
    Domácí zvládli defenzivu a vyrazili kupředu. Vostiňákovu střelu z levého kruhu vyrazil Krbeček před sebe, kde se dral za dorážkou Stárek, ale obránce mu zakončit gólem nedovolil.
     
    58:54
    Piráti dostali puk do útočného pásma, ale nyní už opět spřádá ofenzivní plány Sparta.
     
    58:20
    Tyčka teď zachránila Piráty od desátého inkasovaného gólu po střele od modré. Následný závar Tuček vyřešil přikrytím puku pod lapačku.
     
    57:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle zavání desítkou v domácí síti. JAKUB ZEMBOL dostal na vrchol brankoviště přesnou přihrávku a poradil si i s Tučkem. Asistence: Marek Chvátal a Adam Mácha.
     
    57:20
    Vhazovalo se před Krbečkem, neboť přihrávka šla opět z pásma Sparty, která se rychle vrátila před Tučka, ale její střela byla sražena do ochranné sítě.
     
    57:05
    Ofsajd Sparty.
     
    56:16
    Svoboda opět vystihl rozehrávku Sparty, ovšem do úniku se nedostal. V bruslařském souboji měl kousek ledu navíc Ducháč a soupeře se stejným číslem 17 před Krbečka nepustil.
     
    55:56
    Piráti dostali puk až za Krbečka, takže Sparta začíná akci za vlastní brankou.
     
    54:50
    Vyroubal čekal na středu útočné modré na přihrávku z vlastního pásma, ale Sparta si poradila a Tuček musel rychle z branky, aby odehrál puk před dojíždějícím Vitouchem. Naštěstí pro domácí měl gólman k puku blíž.
     
    53:53
    Sparťanská přihrávka od zadního mantinelu projela až na vrchol kruhu, odkud pálil Šindelek jen do hrudi Tučka.
     
    52:55
    Piráti se dopustili ofsajdu a vhazuje se levici Tučka, protože přihrávka domácích šla právě z toho prostoru.
     
    52:28
    Vyroubal vystihl na modré čáře rozehrávku Sparty, která znovu kombinovala v útočném pásmu, ovšem do samostatného úniku se nedostal. Jen ulevil domácí defenzivě posunutém kotouče do středního pásma.
     
    51:37
    Zakázané uvolnění Sparty.
     
    49:46
    Pražané si teď dělají v útočném pásmu v podstatě co nechtějí a chomutovská obrana čelí jejich útočným rejdům jen s vypětím všech sil. TeĎ putoval kotouč po ose Hauser–Vitouch k zakončujícímu Krupičkovi, jenž ale Tučka nepřekonal.
     
    48:17
    Vostiňák to zkusil objetím branky, ale Krbeček se zaskočit nenechal. Hned z protiútoku čelil Tuček ráně z mezikruží, při níž přišel o hokejku, ale poslal puk do ochranné sítě, takže hra byla hned přerušena.
     
    46:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nedoraz v chomutovské defenzivě trestá osmým gólem Pražanů ADAM MÁCHA, který překonal bezmocného Tučka. Asistence: Jan Krupička a Oto Theimer.
     
    45:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přesně po minutě střílí Pražané další gól. Kalný stihl ze souboje na pravé straně útočného pásma přiklepnout JOSEFU SLAVÍČKOVI před úplně prázdnou branku, kde se hostující útočník nemýlil. Kalný následně skončil na zadním mantinelu, kde zůstal ležet. Naštěstí odjel na střídačku po svých. Asistence: Lukáš Kalný a Jakub Zembol.
     
    44:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hosté si poradili s odrazy před vlastní brankou, získali puk a Tomek pelášil do útoku. Z levého kruhu posunul na střed MICHALU VITOUCHOVI, který si prohodil při zpracování puk mezi nohama a poslal ho svižnou střelou za Tučka. Asistence: Tomáš Tomek a Petr Hauser.
     
    43:32
    Krbeček si při střele od levého mantinelu pohlídal skulinu mezi betony, mezi nimiž kotouč zůstal, takže se vhazuje před gólmanem Sparty.
     
    43:07
    Matějka se jako obránce ocitl až v rohu po levici Krbečka a zpoza branky hledal na brankovišti někoho ze spoluhráčů. Bohužel pro Piráty nenašel.
     
    42:42
    Ducháč neudržel na modré puk v útočném pásmu, takže je Spartě odpískán ofsajd.
     
    42:01
    Vitouch vystihl ve středním pásmu chomutovskou rozehrávku a uháněl vstříc Tučkovi, jehož ale bombou z levého kruhu nepřekonal. Domácí gólman srazil betony včas k sobě.
     
    41:16
    Döring schytal další ránu od spoluhráče, tentokrát jím byl Rykl. Následně vyrazila kupředu Sparta, ale Tuček si Slavíčkovu ránu z pravého kruhu pohlídal.
     
    41:03
    A do třetice všeho zlého. Matějkova rána po buly trefila jen Döringa, jenže Sparta následně vyhodila přes všechny čáry, takže se opět vhazuje před Krbečkem.
     
    40:49
    Sparta hned po buly vystřelila mimo Tučkovu branku, přišla o pásmo a nyní se dopustila zakázaného uvolnění i ona.
     
    40:25
    Série dlouhých přihrávek na obou stranách končí zakázaným uvolněním Pirátů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Sparta na startu prostřední třetiny zvýšila náskok zásluhou Lukáše Kalného a našla i rychlou odpověď na snížení Ondřeje Čecha. Více klidu vrátil na pražské hokejky Adam Mácha, na něhož před druhou sirénou navázal Petr Hauser. Tým kouče Žemličky tak hřeje čtyřgólové vedení, které bude střežit v závěrečné dvacetiminutovce, jež započne přibližně ve 20:00.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Piráti dostali po buly puk do středního pásma a Sparta následně nepřešla přes útočnou modrou podle pravidel, takže jí je odpískáno postavení mimo hru.
     
    39:28
    Poprvé v utkání sudí přerušil hru po zásahu puku do masky jednoho z brankářů. Vhazuje se před Tučkem.
     
    39:08
    Pavlák se už už dostával za Tomova, jenže v rozhodující chvíli mu podjely nohy, takže upadl a v akci nemohl pokračovat.
     
    38:52
    Sparta je v plném počtu.
     
    38:41
    Chvíli před konce početní výhody se Piráti dopustili ofsajdu.
     
    37:59
    No a moc nechybělo k šestému gólu Sparty, která dobře napadala. Zembol posunul zprava do středu na Tomka, který ale Tučka nepřekonal.
     
    37:32
    Chomutov ještě chvíli držel pásmo, ale teď už se Sparta osvobodila.
     
    37:08
    Piráti začali přesilovku pobytem v útočném pásmu, jenž jen bojovali o puk v rohu po pravici Krbečka, kde hosté nakonec hru přerušili, protože sudí ztratil puk z dohledu.
     
    36:52
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Michal Vitouch – 2 min., podrážení).
     
    36:04
    Svoboda ve středním pásmu získal kotouč a vzal to na sebe, i když se rodilo přečíslení tři na dva. Ke smůle domácích trefil z vrcholu pravého kruhu jen plexisklo za Krbečkem.
     
    35:43
    Tuček si u své pravé tyče pohlídal další sparťanský pokus a přerušil hru.
     
    34:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    PETR HAUSER prolétl na spojnici kruhů kolem obránce a rychle po kličce zavěsil střelou z levého kruhu k protější tyčce. Asistence: František David a Jan Krupička.
     
    34:23
    Stárek teď vyvezl puk z vlastního pásma až k útočné modré, kde však jeho přihrávka od pravého mantinelu nikoho v bílých dresech nenašla.
     
    33:49
    Zakázané uvolnění Pirátů.
     
    33:36
    Slavíček projel od vlastní modré až do pravého kruhu v útočném pásmu, kde zadovkou přenechal Hauserovi, na jehož přihrávku ale nikdo ze spoluhráčů nedosáhl.
     
    32:47
    Piráti se trochu komplikovaně dostali do pásma, kde se také udrželi. Petrásek si od modré sjel na vrchol kruhů pro volný puk, ale přes bránícího hráče ho poslal jen na zadní mantinel. Další pokus Chomutovských už Krbeček chytil a přerušil hru.
     
    32:09
    Hauser našel křižnou přihrávkou z levého křídla v protějším kruhu Vitoucha, jehož střelu vyrazil přesouvající se Tuček ramenem do ochranné sítě, takže se vhazuje po pravici domácího gólmana.
     
    31:35
    Piráti se s problémy dostali ven ze své třetiny, ale Sparta puk dál než do středního pásma nepustila.
     
    30:49
    Ofsajd Sparty.
     
    29:57
    Z pravé strany prověřil Tučka hostující útočník Senčák, který mířil do horní poloviny branky, ale domácí gólman si s jeho střelou poradil.
     
    29:45
    Tomek se tlačil z pravého křídla před branku do zakončení, Tuček si jeho dlouhou kličku pohlídal.
     
    28:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané si rychle berou zpět třígólové vedení. PETR HAUSER se prosadil 44 vteřin po gólů Pirátů díky důrazu na brankovišti. Asistence: Michal Vitouch.
     
    27:26
    Piráti právě vstřelili branku!
    Po tlaku hostů je tu pro Spartu tak trochu studená sprcha v podobě chomutovského snížení. Navrátilec ze zámoří ONDŘEJ ČECH tečoval střelu od modré a vstřelil první gól domácích. Asistence: Dominik Badinka a Tomáš Vyroubal.
     
    26:27
    Hauser projel středem útočného pásma a předložil doprava Vitouchovi, který ale trefil jen masku přesouvajícího se Tučka, od níž skončil puk v bezpečí pro Piráty.
     
    26:03
    Na vrcholu Tučkova brankoviště se strhla trochu mela, ze které vyšel vítězně domácí brankář, jenž ukryl puk pod lapačkou.
     
    25:17
    Po akci Sparty se hnali kupředu Piráti, ale Šugár na přihrávku z pravé strany nedosáhl, takže kotouč skončil v rohu a Sparta se následně osvobodila.
     
    24:46
    Piráti se dostali do útočného pásma, ale Krbeček zasahovat nemusel.
     
    23:57
    Kubánek pálil z mezikruží hodně ostře, avšak jen do plastronu Tučka, který si maličko povyjel a zmenšil tak střelci úhel.
     
    22:48
    Vostiňák číhal na útočné modré za sparťanskou obranou, jenže přihrávka Pirátů z vlastního pásma k němu nedoputovala.
     
    22:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané přece jen zužitkovali tlak v útočném pásmu ve třetí gól. Tomkova přihrávka prošla domácím brankovištěm k pravé Tučkově tyčce, kde měl celkem snadnou práci LUKÁŠ KALNÝ. Asistence: Tomáš Tomek a Josef Slavíček.
     
    21:02
    Krupička teď měl dvě velké příležitosti vstřelit třetí gól svého týmu. Nejprve si našel na ose puk, který ztratil jeden z domácích hráčů, ale jeho pokus vykopl Tuček pravým betonem. Následně hostující útočník po pěkné souhře mířil do odkryté branky, ale trestuhodně ji minul.
     
    20:11
    První akci druhé třetiny táhla po levém křídle Sparta, jenže přihrávka vyjela do středního pásma a následně skončili v brance místo puku hráči, takže sudí přerušil hru kvůli posunuté domácí brance. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sparta mezi trefami Zembola s Tomkem sice nevyužila dvě přesilovky, ale mrzet ji to nemusí. Územní převahu vyjádřila gólově v jiných situacích, takže vede o dva góly. Druhé dějství začne přibližně v 19:14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Hra se teď odehrává převážně ve středním pásmu, vypadá to, že v zahajovacím dějství už nic vážného k vidění nebude.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    18:38
    Sparta zvládla přechod útočné modré, z čeho vzniklo přečíslení dva na jednoho, které zakončoval střelou z osy Kalný, který ale skulinu mezi Tučkovými betony nenašel.
     
    16:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hned po buly vyrazili hosté na zteč, která byla úspěšná. Tuček sice první ránu zastavil, ale kotouč zůstal ležet v brankovišti, kde se k němu jako první dostal JOSEF SLAVÍČEK a zvýšil vedení Pražanů. Asistence: Maxim Kubánek a Filip Šindelek.
     
    16:35
    Hra se rychle přesunula před Krbečka, který poslal pokus z levého kruhu do ochranné sítě.
     
    15:54
    Sparta teď vlétla do pásma zásluhou Vitoucha, který však z levé strany trefil jen Tučkovu masku, od níž se puk odrazil na zadní mantinel, kde ho sebrali domácí hráči, takže sudí ani nepřerušil hru.
     
    15:07
    Piráti zvládli i druhé oslabení a jsou kompletní.
     
    14:36
    Sparta se sice dostala do středního pásma, ale Svoboda následně zavezl puk až do rohu po levici Krbečka, kde o něj sice přišel, ale uspořil další cenné vteřiny z oslabení.
     
    14:14
    V krátkém sledu další zákrok Krbečka, takže se vhazuje po jeho levé ruce.
     
    14:07
    No moc nechybělo, aby Piráti ve vlastním oslabení vyrovnali. Stárek s Vostiňákem ujeli na jediného obránce, ovšem Krbeček si se střelou druhého jmenovaného z levého kruhu poradil a chytil ji lapačkou.
     
    13:32
    Ani úvod druhé přesilovky se Spartě nedaří. Piráti drží puk poměrně daleko od vlastní branky.
     
    13:07
    Sparta vytěžila z tlaku v pásmu další přesilovku. U zadní mantinelu Dominik Badinka podrazil protihráče a odchází na trestnou lavici.
     
    12:12
    Sparta se rychle vrátila před Tučka, jehož ohrožoval Chvátal. Ten si najel na přihrávku u levého mantinelu a modré střílel na branku. Kotouč byl ve skrumáži před domácím gólmanem tečován, ale minul domácí klec.
     
    11:37
    Tuček raději přikryl nahození pod lapačku, aby nedal šanci dojíždějícímu útočníkovi dorážet. Chvíli po buly se Piráti osvobodili.
     
    11:18
    Pražané první přesilovku promrhali, neboť ani jednou přímo neohrozili Tučka. Měli problém se i udržet v pásmu. Domácí jsou kompletní.
     
    10:44
    Svoboda nam odré málem vystihl sparťanskou rozehrávku, ovšem hosté se udrželi na kotouči, takže Hauser mohl pálit z mezikruží. Jeho rána byla sražena a následně domácí vyhodili.
     
    09:55
    Hosté chvíli drželi pásmo, ale kotouč už je zase mi útočné území Sparty.
     
    09:23
    Piráti hned po buly vyhazují až za Krbečka, takže Sparta si na přesilovkový vzorec bude muset počkat.
     
    09:18
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Janda – 2 min., držení).
     
    09:04
    To na druhé straně měl Tuček plné ruce práce s Hauserovou střelou z levého kruhu, která mu vypadla do brankoviště, kde však domácí gólman pohotově ukryl puk pod lapačku.
     
    08:25
    Svoboda sice vyhrál buly, ale Pöschlovu střelu od modré zblokoval první bránící hráč. Piráti pak ještě chvíli udrželi útočné pásmo, ovšem Krbeček zasahovat nemusel.
     
    08:17
    Zakázané uvolnění Sparty.
     
    07:27
    Döring se snažil vyšťourat puk mezi Krbečkovými betony, ale ten je cvakl dostatečně pevně, takže domácí univerzál dnes hrající v útoku se k puku nedostal.
     
    06:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už jdou ale hosté do vedení, které jim zajistila pohotový JAKUB ZEMBOL, jenž procpal puk za Tučkova záda z brankoviště poté, co domácí ztratili ve vlastním pásmu kotouč. Asistence: Marek Chvátal.
     
    05:25
    Döring sice přišel v rohu vlastního obranného pásma o puk, ale Sparta se ke střele nedostala, takže Piráti si vybojovali puk zpět a dostali ho do bezpečí.
     
    04:23
    Piráti zakládali útok dlouhým pasem z vlastní třetiny. Jurakovo protečování na modré sice zastavil sudí, ale Severočeši se přece jen dostali před Krbečka, jehož prověřil bekhendem z levé strany Svoboda. Gólman Sparty byl pozorný.
     
    03:26
    Sparta sice přišla o pásmo, ale ve středním vybojoval puk, ž čehož těžil Slavíček, který posunul z osy na pravého kruhu na Kubánka, jehož ránu z první Tuček chytil a přerušil hru.
     
    02:39
    Sparta po buly ve vlastním pásmu vyrazila kupředu a usadila se před Tučkem. Hauser si vyjížděl z pravé strany na osu, ale bekhendem minul domácí branku.
     
    01:56
    Po buly se Piráti podél mantinelu prodrali do útočného pásma, kde to z pravé strany dvakrát zkusil Vostiňák. Krbeček si jeho pokusy pohlídal a následně ukryl puk pod lapačkou.
     
    01:44
    Postup Pirátů zastavil ofsajd.
     
    01:09
    Na obou stranách ležel puk před odkrytou částí branky, ale gólově se neurodilo. Sparťanskou střelu zblokoval Pöschl, domácí se k dorážce ani nedostali.
     
    00:22
    Hned po buly se Sparta snažila usadit v pásmu, ale ke střele se nedostala, až přišla nepřesná přihrávka, kterou vystihl Šugár a vyvezl puk do středního pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už i hráči Sparty jsou na ledě. Oba týmy se pozdraví a jdeme na to.
     
    Domácí čekali na modré čáře, ale sparťané si dávají na čas, takže teď Chomutovští krouží po své třetině.
     
    Na ledě už máme rozhodčí a nyní přichází i domácí tým.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Tuček (Pecháček) – Petrásek, Janda, M. Pöschl, Matějka, Ryk, Pavlák, Dominik Badinka – Stárek, Čech, Jurak, T. Svoboda, Vostiňák, Adam, Vyroubal, F. Döring, P. Šugár.

    HC Sparta Praha: Krbeček (Hrabal) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Ducháč, Chvátal – Senčák, Kubánek, Mácha, Hauser, Krupička, Kalný, Slavíček, Theimer, M. Vitouch, Zembol.

    Rozhodčí: Hlinka – Votrubec, Pěkný.
     
    Piráti vs. Sparta

    Pro oba celky se jedná o úvodní duel sezóny, v níž dojde k výraznému snížení počtu účastníků juniorské nejvyšší soutěže. V minulém předčasně ukončeném ročníku na vzájemný souboj nedošlo, v rámci přípravy se oba celky střetly v rámci turnaje v Pardubicích. Pražané v polovině srpna vyhráli 6:0, což do určité míry charakterizuje přípravu obou celků.

    Sparta zapsala jen tři porážky, přičemž obě s Kladnem byly v prodloužení nebo nájezdech a jen na turnaji v Pardubicích s domácím Dynamem nebodovala. Naopak Piráti v letním období jen dvakrát uspěli, když zdolali doma v derby Litvínov a německé Crimmitschau na jeho ledě.

    Vzájemný duel v přípravě 2021:

    HC Sparta Praha – Piráti Chomutov 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)
    Branky:
    3. Chvátal, 6. Hauser, 12. Senčák, 22. Šindelek, 22. Valach, 36. Mácha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 28. Čech (Dominik Badinka, Vyroubal) – 7. Zembol (Chvátal), 17. Slavíček (Kubánek, Šindelek), 23. Kalný (Tomek, Slavíček), 29. Hauser (Vitouch), 35. Hauser (David, Krupička), 45. Vitouch (Tomek, Hauser), 46. Slavíček (Kalný, Zembol), 47. Mácha (Krupička, Theimer), 58. Zembol (Chvátal, Mácha), 60. Theimer (Chvátal)


    Piráti Chomutov: Tuček (Pecháček) – Petrásek, Janda, M. Pöschl, Matějka, Ryk, Pavlák, Dominik Badinka – Stárek, Čech, Jurak, T. Svoboda, Vostiňák, Adam, Vyroubal, F. Döring, P. Šugár.
    HC Sparta Praha: Krbeček (Hrabal) – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Tomek, Ducháč, Chvátal – Senčák, Kubánek, Mácha, Hauser, Krupička, Kalný, Slavíček, Theimer, M. Vitouch, Zembol.

    Rozhodčí: Hlinka – Votrubec, Pěkný
    bahis siteleri