Jihlava – Slavia 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Technika Brno 1:2 (kon.) | Vsetín – Havířov 2:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 3:4 (kon.) | Hvězda Praha – Třemošná 8:0 (kon.) | Mountfield HK – Kobra 13:0 (kon.)
Chomutov – PZ Kladno 16:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:5 (kon.)
HC Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.) | Poruba – Třinec 0:4 (kon.) | HK MD Šumperk – Olomouc 2:1 (kon.)
Vítkovice – Zlín 6:2 (kon.) | Motor ČB – Tábor 4:5 (kon.) | Kometa Brno – Přerov 7:0 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:5 (1:1, 2:2, 1:2)
HC Tábor
Sobota 11.09.2021, 16:45 • Budvar aréna • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Táborští hokejisté se mohutně radují, slaví totiž zisk tří cenných bodů. V poslední periodě totiž byli, jako v jediné třetině, střelecky úspěšnější a právě jedna přesná trefa navíc jim vynáší výhru v jihočeském derby. (18:58:04)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Jan Seidl mohl zapsat další kanadský bod do dnešního výčtu. Z obranného pásma ale dalekonosnou střelou jen těsně minul domácí odkrytou branku.
     
    58:34
    A po krátké poradě zůstává domácí brankář na střídačce, domácí to tedy zkoušejí v početní převaze.
     
    58:34
    Táborští hokejisté budou čelit závěrečnému tlaku. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat právě před Tesařem. Ještě předtím si ale českobudějovická střídačka žádá oddychový čas.
     
    57:28
    Dominik Vachun zůstal ležet na ledové ploše po nepříjemném soupeřově zákroku. Za asistence svých spoluhráčů se ale zvedá a odjíždí na střídačku. Vypadá to, že domácí obránce bude snad v pořádku.
     
    57:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ještě nás pravděpodobně čeká velmi napínavý závěr tohoto duelu. Opět jsme viděli branku zblízka branky, mezi střelce se podruhé zapisuje SAMUEL DRANČÁK. Asistence: Lukáš Váňa.
     
    55:34
    Táborští se pokusili o kombinaci v útočném pásmu a v početní převaze. Zatím se ale ke střeleckému pokusu nedostal, českobudějovičtí hráči se pak navíc po nepřesné rozehrávce soupeře osvobozují.
     
    54:48
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Humeník – 2 min., hákování).
     
    54:20
    Mohlo to být opět pouze o gól. Samuel Drančák dostal přihrávku do brejku, načež zamíchal s kotoučem a pokusil se o zakončení z bekhendu. Jeho pokus ale včas zastavil Tesař, který musel na led. Střelu tak zastavil svým levým betonem.
     
    53:31
    Tábor právě vstřelil branku!
    Hostující celek se raduje z páté a zároveň velmi důležité branky. Jakub Ondřej dostal kotouč před brankový prostor. Tam se k dorážce dostal přijíždějící ADAM DUŠEK. Zkušeně pak poslal puk do horních pater branky. Cinka se ještě snažil kotouč zastavil lapačkou, nicméně pouze promáchl. Asistence: Jakub Ondřej.
     
    52:24
    David Cinka viděl hrozbu v podobě dojíždějícího táborského útočníka, proto raději skočil po puku a uschoval jej pod svou rukavicí. Bude se tedy vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    50:43
    Samuel Drančák zkoušel přejít ze středního pásma od rychlého brejku, nicméně bez úspěchu. Kotouč mu utekl o něco dále, než by potřeboval, a tak se branku ohrožující situace nekoná.
     
    50:17
    Nyní se na opačnou stranu nastěhovali táborští hokejisté, kteří stále drží hubený jednogólový náskok.
     
    49:49
    Matyáš Humeník clonil hostujícímu gólmanovi. Právě Tesař vyrazil střelu před sebe, tam stál Humeník. Byl ale v těžké pozici, musel se otáčet a jeho dorážka neměla potřebnou razanci, proto s ní neměl hostující maskovaný muž výraznější problémy.
     
    49:07
    České Budějovice se usadily v pásmu. Domácí se snaží o překvapivou kombinaci, defenziva Tábora ale zatím funguje, jak má. Až nyní musel Tesař řešit dělovku od modré. Neměl s ní ale větší potíže. V poklidu ji uschoval v náruči.
     
    47:40
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Cícha – 2 min., podrážení).
     
    46:30
    Alan Šimon byl pohotový v útočném pásmu, kde stál před brankovým prostorem. Zde se pokoušel o dorážku, nicméně na hostujícího Tesaře si nepřišel.
     
    45:07
    Tábor právě vstřelil branku!
    Oklepané hokejové klišé "Nedáš, dostaneš" se opět potvrzuje! JAN SEIDL se ujal v útočném pásmu kotouče, který vybojoval, a následně zacílil na centimetr přesně. Táborští jdou tak do vedení již počtvrté v tomto utkání. Bez asistence.
     
    44:21
    Trestného nájezdu se ujal Matyáš Humeník. Domácí útočník pomalu najížděl k brance, načež kotouč zvedl a zkoušel zacílit do horního rohu. Tesař ale vymrštil lapačku a domácímu hráči vystavil ukázkový semafor. Skóre je tedy stále nerozhodné.
     
    44:21
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Šťastný – trestné střílení, hákování).
     
    44:21
    Uvidíme samostatný nájezd, jeden z hostujících hráčů totiž fauloval.
     
    44:10
    Ve středním pásmu přebruslil soupeře Viktor Kotalík, načež dostal přihrávku, jež ho vyslal do samostatného nájezdu. Ten ale neproměnil, jeho pokus nešel na branku.
     
    43:16
    Adam Kofroň si najížděl před českobudějovickou branku. Už se k němu snášel kotouč, přihrávka byla ale nakonec rychlejší než hostující hráč. Kofroň na ni tedy nakonec nedosáhl a nedostal se do zakončení.
     
    42:15
    Tábor se nyní musí bránit, Motor drží kotouč v útočném pásmu. Nyní se ale nemůže dostat až do zakončení. Vypadá to, že hostujícímu týmu totiž nedochází síly, a tak při defenzivě napadá, seč to jde.
     
    41:45
    Na opačné straně jsme také viděli střelu. Dominik Vachun byl sice tísněn obráncem, přesto se dostal k pokusu. Střílel z nápřahu, nicméně jen kousek vedle branky.
     
    40:32
    Petr Pospíchal se hnal za kotoučem, načež se dostal zblízka až do zakončení, Tesař ale trochu povyjel, a proto puk drží před brankovou čarou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Poslední dvacetiminutovka tohoto utkání začne přibližně v 18:21.
     
    Máme za sebou prostřední část hry. Ta byla na góly velmi bohatá, viděli jsme celkem čtyři branky. Táborští hokejisté se dnes již třikrát dostali do vedení, ve všech případech se ale domácí tým stihl dotáhnout.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Viktor Kotalík si šikovně najížděl po pravém křídle, načež mu spoluhráč adresoval přihrávku. Ta ovšem neprošla kvůli dobrému bránění táborského posledního zadáka.
     
    38:53
    Českobudějovičtí hráči se nyní musejí bránit, byť je po přesilové hře soupeře. Uvidíme, zda se ještě dočkáme nějaké branky nebo i do další třetiny se půjde za vyrovnaného stavu.
     
    37:20
    Českobudějovičtí hráči si nyní museli oddychnout. David Cinka totiž zastavil rozjetého táborského útočníka, který ale jen tak tak nepropasoval kotouč až za brankovou čáru.
     
    36:43
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Váňa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:33
    Hohenberger dostal v přesilové hře nabito do dobré pozice. Odtud pak zkusil svižně vystřelit, nicméně jeho střela končí ve výstroji připraveného Tesaře. Motor se ale zatím v přesilové hře drží v pásmu a vyvíjí aktivitu.
     
    34:58
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Kofroň – 2 min., faul kolenem).
     
    34:10
    Táborští hokejisté byli v posledních minutách pod velkým soupeřovým tlakem. Nyní už to ale vypadá, že se konečně mohou nadechnout a zkusit zaútočit.
     
    33:43
    FIlip Fáběra stál na vrcholku kruhu, kam dostal přesnou přihrávku. Zkusil to do horních pater branky, ovšem Tesař byl tentokrát připraven a už puk krotí bezpečně ve své rukavici. Uvidíme tedy další vhazování.
     
    33:31
    Willmann se dostal k odraženému kotouči. Jeho pokus pak ale neprochází přes chumel hráčů clonících před brankou, Tesař tak může být zatím klidný, zákrok si připsat nemusel.
     
    33:05
    Jakub Řimnáč pálil dobře z kruhu. Jeho pokus byl velmi svižný, přesto jej tesař drží ve své lapačce. Bude se tedy vhazovat právě po levici hostujícího brankáře.
     
    32:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    O góly tedy není v prostředním dějství žádná nouze. České Budějovice znovu srovnávají. ALAN ŠIMON se dostal, ač tísněn obráncem soupeře, do zakončení. Jeho první pokus Tesař vychytal, na ten druhý z dorážky ale už nestačil. Asistence: Matyáš Humeník.
     
    31:47
    Jakub Bůžek dostal dobrou přihrávku ihned po vhazování. Jeho následná střela nebyla vůbec špatná. Šla z větší dálky a ze zápěstí. Bůžkův pokus nakonec však drží David Cinka bezpečné ve výstroji. Bude se tedy znovu vhazovat.
     
    30:03
    Tábor právě vstřelil branku!
    Táborští se opět radují, jdou totiž již po třetí v tomto utkání do vedení! Po poměrně nenápadné akci se zblízka trefuje PETR POSPÍCHAL. Asistence: Marek Eremiáš.
     
    28:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A máme opět vyrovnáno! Ve středním pásmu sebrali domácí kotouč a opět srovnávají! Zblízka se trefil JAKUB KRETSCHMER. Asistence: Dominik Vachun, Tomáš Strnad.
     
    27:20
    Byli to českobudějovičtí hráči, kdo byl zkraje této třetiny více aktivní. Pak ale přišla přesná trefa z hole Táborských a tempo utkání je opačné. Nyní jsou to právě hosté, kdo se snaží obstřelovat protivníkova gólmana.
     
    26:15
    Filip Šindelář mohl svému týmu vystřelit dvougólové vedení! Zničehonic se dostal k odraženému kotouči, přímo mezi oběma kruhy. Odtud pak zkusil štěstí z nápřahu. Nicméně Cinka pohotově vyjel a kotouč už drží bezpečně ve výstroji.
     
    24:28
    Tábor právě vstřelil branku!
    Domáci sice byli aktivní, nyní se ale trefují hosté po ukázkové akci! Táborští se dostali do přečíslení tři na jednoho. V něm Jan Seidl poslal přihrávku do tandemu na Jakuba Šindeláře. Ten nezakončoval, ale přihrávku pohotově vrátil na JANA SEIDLA, a ten rychlou střelou překonává domácího gólmana. Asistence: Jakub Šindelář.
     
    23:32
    Českobudějovičtí hokejisté nastoupili do třetiny velmi aktivně, jsou to oni, kdo je převážně na kotouči a snaží se v útoku něco vymyslet. Uvidíme, zda jim to přinese kýžené vedení.
     
    22:47
    Byl to Matěj Lakomý, kdo vystřelil na hostující branku z pravého kruhu. Jeho střela nebyla špatná, byť šla z poměrně těžké pozice. Tesař ale nakonec nemusí zasahovat, kotouč totiž končí jen pár centimetrů vedle tyče.
     
    21:20
    Táborští hráči se ve vlastním pásmu dopustili hry vysokou holí, proto se bude vhazovat před brankářem.
     
    20:37
    Matyáš Humeník nebyl vůbec špatně postavený, dostal se do šance ihned po vhazování. Jeho následný, a nebezpečný, projektil pak drží hostující brankář v lapačce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další perioda začne přibližně v 17:30.
     
    Prví perioda jihočeského derby je za námi. Už to vypadalo, že do kabin se půjde za těsného náskoku hostů, pak ale Samuel Drančák stihl dorazit kotouč za brankovou čáru. Na opačné straně se pak trefil táborský ve dvanácté minutě Filip Šindelář.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hokejisté právě rozradostnili přítomnou většinu publika v Budvar aréně! Srovnávají totiž skóre. Matyáš Humeník vyslal zrhuba z vrcholku kruhu dobrou střelu. Tu následně SAMUEL DRANČÁK stihl dorazit, Tesař se natahoval marně. Asistence: Matyáš Humeník.
     
    18:56
    Hru na opačnou stranu následně obracejí hostující hráči. Zde se musel pak předvést opět domácí brankář, kterému se podařilo na poslední chvíli vyrazit jeden z nebezpečných projektilů.
     
    18:22
    Viktor Kotalík stál poměrně daleko od branky, až u hrazení. Zde však měl dostatek prostoru, a tak se rozhodl zkusit své štěstí. Jeho pokus skončil ale jen těsně nad horní tyčí.
     
    17:22
    O chvíli později v akci opět Eremiáš. Tentokrát společně se spoluhráči dostal kotouč do prostoru před brankou. Tam se strhla nepřehledná situace, kterou uhasil až českobudějovický gólman, když si ve skrumáži našel cestu k puku.
     
    17:10
    Marek Eremiáš jel s kotoučem na holi po pravém křídle z pohledu brankáře. Eremiáš následně zvolil střelu po ledě. Brankář Cinka proti ni ale vyrazil svým betonem včas a zabránli druhé brance ve své síti.
     
    16:21
    Po neúspěšné přihrávce hostujícího týmu se kotouč dostal do ofsajdového postavení. Bude se tak vhazovat v neutrálním pásmu.
     
    15:52
    Motor se dostal do pásma. Zajímavou pozici měl Dominik Vachun, který nebyl daleko od branky, přesto zvolil přihrávku na teč. Ta bohužel pro něj ale neprošla. Jeden z táborských hráčů do ní totiž šikovně stačil vložit svou hůl.
     
    14:43
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Šindelář – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Willmann – 2 min., hrubost).
     
    14:36
    Táborští se také pokusili přejít do útoku, podařilo se jim to napodruhé. Do dobré pozici, zhruba na vrcholek kruhu, se dostal Matyáš Cícha. Ten byl ale zablokován po obětavém zákroku jednoho z domácích hráčů, kteří si vysloužil aplaus od přítomného publika.
     
    13:30
    Českobudějovičtí hokejisté se snažili na první přesný soupeřův zásah odpovědět, byť zatím neúspěšně. Nyní obrali Davidka Kupku o kotouč, a tak to mohou zkusit znovu.
     
    11:54
    Tábor právě vstřelil branku!
    Druhá přesilová hra tohoto zápasu se Táboru podařila o mnoho lépe! Jakub Ondřej vypálil od modré čáry, s jeho střelou si ještě domácí brankář poradil. Na následnou dorážku od FILIPA ŠINDELÁŘE už ale nedosáhl – 0:1. Asistence: Jakub Ondřej, Adam Kofroň.
     
    11:25
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Šimon – 2 min., podrážení).
     
    10:38
    Českobudějovičtí se nyní drží v pásmu a zkoušejí skrze kombinaci něco vymyslet, střelecky ale zatím gólmana neohrozili.
     
    09:54
    Ani teď se toho na ledové ploše příliš nedělo. Oba týmy nemohou projít skrze střední pásmo, defenzivy zatím hrají prim.
     
    07:10
    Dominik Vachun tentokrát ze středního pásma posílá zdravici směrem k Tesařovi. Ten jeho nahození sbíra v rukavici a má dostatek času, takže jej rozehrává na své spoluhráče.
     
    06:43
    Dominik Vachun chtěl vyslat svého spoluhráče do brejku. Ovšem při přechodu přes střední pásmo poslal přihrávku až za modrou čáru, tudíž sudí píská ofsajd.
     
    06:34
    Nyní se toho na ledové ploše příliš neděje. Ani jeden z týmů nemůže udržet kotouč dlouho na holi a oběma týmům se nedaří projít skrze střední pásmo.
     
    05:23
    Petr Pospíchal se natáhl po kotouči ve středním pásmu, načež jej jen lehce nahazuje za domácí branku. Tam o puk pak svádějí souboj oba týmy. Uvidíme, kdo z nich bude úspěšnější.
     
    04:58
    Nyní už ale musel dávat pozor i Cinek v budějovické svatyni! Cinek si dobře pohlídal střelu z úhlu, která přitom byla dobře mířená. Zatím se hraje tedy bez přesné trefy.
     
    04:10
    Marek Bouška byl na kotouči v moment, kdy končí první přesilová hra tohoto duelu. Ta se hostujícímu celku vůbec nepovedlo, domácí gólman nemusel ani jednou zasahovat, naopak jsme mohli být svědky gólu na opačné straně.
     
    03:56
    První důležitá akce tohoto zápasu, a to navíc v oslabení Motoru! Martin Willmann se dostal k odraženému kotouči, měl dostatek prostoru, a tak si sjel až zhruba mezi kruhy. Odtud pak nikým nehlídaný poslal střelu jen těsně mimo. Táborští si tak mohli oddychnout.
     
    03:10
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Strnad.
     
    03:10
    Viktor Kotalík se vydal společně se spoluhráčem do útoku dva proti dvěma. Kotalík vzal celou akci na sebe, ale nepřišel si na bránícího hráče, který jeho střelu zablokoval za pomoci své hokejky.
     
    02:49
    Samuel Drančák se vydal s kotoučem na holi do útoku. Tam si poradil s několikanásobnou přesilou a dostal se až do zakončení. Zde pak ale střelou ze zápěstí rozezvučel opět jen zadní mantinel.
     
    02:11
    A na opačné straně se poprvé dostali ke střele také Českobudějovičtí. Tesař ale zasahovat nemusí, první střela domácího týmu totiž končí jen na zadním mantinelu.
     
    01:46
    Kupka dostal kotouč na hůl v útočném pásmu, domácího brankáře tentokrát ale neohrozil. Kotouč jen poslal za českobudějovickou branku.
     
    00:42
    Zahajovací formace táborského týmu se opravdu dostala skrze střední pásmo až do útoku, kde pak ale jen jemně dostala kotouč na domácího gólmana. Ten jej zachytává bezpečně pod lapačkou.
     
    00:32
    Jako první se ke kotouči dostávají hostující hokejisté, ovšem pod tlakem domácích hráčů se s ním stahují jen do vlastního obranného pásmu, odkud budou začínat první akci tohoto utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Cinka (Kurz) – Kubík, Willmann, Váňa, Vachun, Schmidtmayer, Fábera, Gregořek – Hohenberger, Aulický, Kotalík, Lakomý, Řimnáč, Šimon, Strnad, Humeník, Kretschmer, Drančák

    Hockey Club Tábor: Maňas (Tesař) – Bůžek, Shaklein, Bouška, Šťastný, Cícha, Ondřej, Šíma – Šindelář, Kofroň, Dušek, Špánek, Kupka, Fábera, Seidl, Vlček, Pospíchal, Eremiáš

    Rozhodčí: Kosnar – Rubáš, Sýkora.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 20. Drančák (Humeník), 29. Kretschmer (Vachun, Strnad), 33. Šimon (Humeník), 58. Drančák (Váňa) – 12. Šindelář (Ondřej, Kofroň), 25. Seidl (Šindelář), 31. Pospíchal (Eremiáš), 46. Seidl, 54. Dušek (Ondřej)


    Banes Motor České Budějovice: Cinka (Kurz) – Kubík, Willmann, Váňa, Vachun, Schmidtmayer, Fábera, Gregořek – Hohenberger, Aulický, Kotalík, Lakomý, Řimnáč, Šimon, Strnad, Humeník, Kretschmer, Drančák
    HC Tábor: Tesař (Maňas) – Bůžek, Shaklein, Bouška, Šťastný, Cícha, Ondřej, Šíma – Šindelář, Kofroň, Dušek, Špánek, Kupka, Fábera, Seidl, Vlček, Pospíchal, Eremiáš

    Rozhodčí: Kosnar – Rubáš, Sýkora
    ocianews.com