Havířov – Mountfield HK 0:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Třinec – Pardubice 3:2 (kon.)
Zlín – Jihlava 1:2 (kon.) | Vítkovice – Liberec 3:6 (kon.) | Kometa Brno – Slavia 3:4 (1:2 po s.n.)
Salzburg – K. Vary 2:8 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 2:8 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
HC Dukla Jihlava
Sobota 11.09.2021, 12:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů • 2. kolo
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (14:09:11)
     
    Dnešní utkání začalo v klidném tempu, nakonec se ale končilo velice dramatickým a napínavým závěrem. V první dvacetiminutovce jsme kromě jedné branky za záda Maláče a dvou vyloučení příliš neviděli. V druhém dějství však přišlo vyrovnání z hole Menšíka a začali se dít věci. Domácí měli lehce navrch, i přesto se jim ale nepodařilo prosadit. Největší podíl na tomto neúspěchu měli jednoznačně vyloučení, kterých byla hromada. K neprospěchu Dukly se ji ale ani jedno nepodařilo využít. V poslední třetině se pomalu ale jistě dostávali více do hry hráči ze středu republiky, což se nakonec taky projevilo gólem. Ten padl díky Danielovi Pavelcovi, který tak vstřelil rozhodující branku. Berani i přes velký tlak nedokázali odpovědět a tak si Jihlava odváží domů první body sezóny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:41
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jungwirth – 2 min., podrážení).
     
    59:28
    Konec se blíží bleskurychlým tempem a Beranům se nedaří udržet se v útočném pásmu. Naopak se po úniku jeden na jednoho dostal k zakončení Vovsík, Synek si ho ale pohlídal.
     
    58:59
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:27
    Domácí se nyní usadili na území soupeře, i tak ale stále neodvolávají brankáře. Na vymyšlení taktiky by se jim určitě hodilo přerušení, to ale ne a ne přijít.
     
    56:28
    Už probíhají poslední minuty dnešního utkání a ševcům už poměrně dost teče do bot. Ti se nicméně stále vytvářejí šance a snaží se vybojovat alespoň prodloužení.
     
    55:29
    Lukáš Heš se už chystal zakončovat od levého kruhu. Tam si ale na něho počíhal dotírající obránce, který mu tak celkově znemožnil zakončit.
     
    54:30
    Beranům se ale moc nedaří udržet se v útočném pásmu. Po krátkém obléhání soupeře se ale špatným zpracováním jedním z obránců vystavili do ofsajdu.
     
    53:31
    Hráči Jihlavy se očividně rozhodli po zbývající čas bránit, což je přesně to co potřebují. Naopak Berani hnaní chtíčem za vítězstvím si užívají více prostoru na ledě.
     
    52:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak a máme tady obrat dámy a pánové. Postaral se o něj DANIEL PAVELEC svým gólem. K němu se dostal když dorážel z bezprostřední blízkosti odraženou střelu Šabatky. Asistence: Štěpán Šabatka.
     
    51:22
    Jihlava čím dál tím víc zvyšuje tempo své hry a domácí začínají mít problém ji stačit. I díky tomu se jim momentálně daří držet se v útočném pásmu.
     
    50:23
    Ke střele se dostal Martinec, který ale těsně minul levou tyč branky Synka. K jeho smůle se navíc jako první dostal ke kotouči soupeř a tak můžou právě Berani vyrazit vstříc svatyni Dukly.
     
    49:24
    Do přečíslení dva na jednoho se dostal Jungwirth a Vovsík. Přihrávka prvního z nich ale byla nepřesná natolik, že skončila na holi soupeře.
     
    48:25
    Do úniku jeden na jednoho se mohl hnát po vhazování Handl. Tomu se ale nepodařilo zpracovat kotouč, který zůstal za ním. Nakonec z toho tak je akorát další útok Dukly.
     
    47:26
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Mikulík – 2 min., podrážení).
     
    46:24
    Zdá se, že oproti dosavadnímu průběhu hry si Jihlava přebírá otěže zápasu do své moci. Ta už nějakou tu chvíli nepustila soupeře do útoku a tak se často dostává do zakončení.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 13. Luža (Masař) – 23. Menšík (Jungwirth, Rauš), 53. Pavelec (Šabatka)


    Berani Zlín: Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Mikulík, Talafa, Riedl (C), Kráčalík – Tomeček, Handl (A), Martinec – Dědek, Masař, Heš – Frömel, Luža (A), Chludil – Laciga
    HC Dukla Jihlava: Maláč (Krejčí) – Kerber, Sapík (C), Zeman, Vovsík, Matějíček, Šabatka – Melenovský, Zdarsa, Jungwirth – Menšík (A), Pavelec, Rauš – Čermák, Straka, Bulík – Nevšímal, Doležal (A)

    Rozhodčí: Goňa – Gebauer, Peluha
    thejrc.org