Barys – Spartak Moskva 1:4 (kon.) | Ufa – Nižněkamsk 5:1 (kon.) | Omsk – Jokerit 2:3 (kon.)
Kunlun – Soči 3:2 (2:0 po s.n.)
konec
Barys Nur-Sultan
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Spartak Moskva
Sobota 11.09.2021, 13:00 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to vše. Přeji pěkné odpoledne. (15:24:20)
     
    Česká a slovenská stopa:

    Jediným zástupcem v utkání byl český obránce Jakub Jeřábek který stál na straně vítězného Spartaku Moskva. Bodově se neprosadil, na trestné lavici si pak odseděl dvě trestné minuty za podrážení.

    Jakub Jeřábek: 0+0, 2 TM, 3 bloky, 1 hit, čas ne ledě 18:59
     
    Statistiky:

    Střely na bránu – 21:19
    Vyloučení – 1:1
    Bloky – 6:21
    Hity – 19:15
     
    Utkání mezi týmy Barys Nur-Sultan a Spartak Moskva skončil. Hostující tým se v první třetině dostal do vedení, do konce zápasu už jej nepustil a nakonec si po výhře 4:1 připsal tři body. Ve třetí třetině padl už pouze jediný gól. Postaral se o něj úspěšným zakončením protiútoku hostující Emil Pettersson.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Vypadá to, že si Barys ani nevyzkouší hru bez brankáře. Už je totiž v pásmu soupeře, Ortio ale zůstává na svém místě.
     
    58:33
    Hostům se nyní podařilo dostat kotouč až do pásma soupeře, ten tak musí začínat opět od začátku.
     
    58:01
    Krasikov teď musel zasahovat, střela ovšem letěla přesně na něj a hostující gólman tak necelé dvě minuty před koncem nezaváhal.
     
    57:30
    Snížení tak nepřišlo a teď už se upřímně moc nedá očekávat, že by se domácímu týmu podařilo zápas nějak výrazněji zdramatizovat. Dnešní utkání zvládli lépe hráči Spartaku.
     
    56:36
    Teď to ovšem z domácí strany nebezpečné bylo! Michajlisova střela z levé strany se Krasikovovi jen překulila přes rameno a moc nechybělo k tomu, aby Alsing doklepl puk do sítě. Bránící hráč ale na poslední chvíli kotouč dokázal odpálit pryč.
     
    56:05
    Spartak hraje přesně to, co potřebuje. Teď ušetřil další sekundy tím, že se bojovalo o kotouč v pásmu soupeře.
     
    55:25
    Pro domácí tým to ta bude už velmi těžké. Další minutu a půl je pryč a Barys se od čtvrtého inkasovaného gólu pořádně nedostal do útočného pásma.
    54:00 Emil PETTERSSON - 1:4
     
    54:00
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají svůj čtvrtý zásah a ještě více se přibližují zisku tří bodů. Širokov si během přečíslení dva na jednoho chtěl vyměnit kotouč s Lehteräm. Přihrávka druhého jmenovaného mu ovšem šla jen na brusle. To však Spartaku nemuselo vadit, kotouč se totiž odrazil na hůl z druhé vlny dojíždějícího EMILA PETTERSSONA a ten jej bez váhání přišpendlil pod horní tyčku. Asistence: Jori Lehterä, Sergej Širokov.
     
    53:32
    Střela Michajlise z okraje kruhu rychle po vhazování byla zblokována a ani v tomto případě nemusel brankář Krasikov zasahovat.
     
    53:25
    Domácím se i nadále moc nedaří, kotouč jim v útočném pásmu přeskakuje hokejky. Hosté jej naopak sice dokázali ukořistit, ale poslali jej jen na zakázané uvolnění.
     
    52:47
    Nyní už brankář hostů Krasikov musel zasahovat musel. Příliš složité to ovšem nebylo. Krasikov se ale i tak rozhodl kotouč podržet a pro jistotu přerušit hru. Čeká nás poslední komerční přestávka.
     
    52:10
    Zatím se to však nedaří a domácí se za poslední minutu do pásma soupeře nedostali, většinu času navíc strávili ve své zóně. Spartak totiž pokračuje v napadání.
     
    51:05
    Do konce třetí třetiny už nezbývá ani devět minut. Barys se ani nenadál a víc jak půlka závěrečné periody je pryč. Nyní by to chtělo už opravdu více zapnout a soustředit se zejména na ofenzivu.

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 33. Šestakov (Michajlis, Orechov) – 16. Nikišin (D. Višněvskij, Kugryšev), 32. Chochlačov (Nikišin), 35. Loktionov (Kugryšev, Chochlačov), 54. Pettersson (Lehterä, Širokov)


    Barys Nur-Sultan: Ortio (Bojarkin) – Šalapov, D. Dietz (C), Alsing, Martinsson, Samat Danijar, Orechov – Kunyk, Frattin, Thomas – Michajlis (A), Valk, Lilja – J. Berglund, Šestakov, Savickij – Petuchov, Gurkov, Musorov – Šaichmeddenov, Asetov (A).
    Spartak Moskva: Krasikov (Dansk) – Jeřábek, Heed, D. Višněvskij, Nikišin, Bryncev, Ručkin, Jevenko – Pettersson, Lehterä, Širokov (C) – Kugryšev, Loktionov, Chochlačov – Šaškov, Drozdov, Avcin – I. Baranov, Soloduchin (A), D. Kvartalnov – Ponomarjov.

    Rozhodčí: Gofman, Morozov – Zacharov, Sysujev

    Diváci: 3 307
    thejrc.org