Jihlava – Slavia 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Technika Brno 1:2 (kon.) | Vsetín – Havířov 2:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 3:4 (kon.) | Hvězda Praha – Třemošná 8:0 (kon.) | Mountfield HK – Kobra 13:0 (kon.)
Chomutov – PZ Kladno 16:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:5 (kon.)
HC Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.) | Poruba – Třinec 0:4 (kon.) | HK MD Šumperk – Olomouc 2:1 (kon.)
Vítkovice – Zlín 6:2 (kon.) | Motor ČB – Tábor 4:5 (kon.) | Kometa Brno – Přerov 7:0 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Technika Hockey Brno
Sobota 11.09.2021, 12:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu druhého kola Extraligy dorostu, ve kterém na sebe ve skupině Střed narazí týmy BK Havlíčkův Brod a Technika Hockey Brno. Utkání začíná v 12:00.
     
     Technika Hockey Brno

    Jihomoravané na úvod sezony hostili v Hokejové hale dětí a mládeže České Budějovice. Domácí po většinu času museli dotahovat náskok soupeře, i díky gólu v poslední minutě ale prohráli jen těsně 2:3. V havlíčkobrodské Kotlině tak budou bojovat o zisk prvních bodů.
     
     BK Havlíčkův Brod

    Bruslaři se v prvním kole postarali o velké překvapení. V derby proti Jihlavě zaskočili favorita, i když od první třetiny prohrávali. V té druhé se jim ovšem podařilo i díky dávce štěstí vyrovnat, později pak dvěma slepenými góly během 11 sekund odskočili do trháku, který už do konce zápasu nepustili.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek (Jirák) – Vaněček (C), Štrbáň, P. Mrtka, Ondruš, Adam, R. Mrtka – Koubek, Bernard, Gutsu, Petržílek, Smetánka, Kozlík, Prchal, Fiala (A), Teplý (A), Bakus

    Technika Hockey Brno: Rygl (Hnízdil) – Vildomec, Pospíšil (C), Hrabinec, Barčák (A), Pajer, Dvořák, Hejduk – Sladký, Netopil, Apolenář (A), Langmann, Straka, Novotný, Szemmelroth, Uher, Janovský, Hamák

    Rozhodčí: Marek Honza – Lukáš Rampír, Patrik Augusta.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Do prvního útoku se řítili hráči Techniky, celá akce ale skončila srážkou spoluhráčů před brankovištěm Havlíčkova Brodu. Na druhou stranu se pak řítil po levém křídle Patrik Bakus, jeho akce skončila na modré čáře.
     
    01:30
    Gergó Szemmelroth kličkoval v pásmu soupeře, dokázal projít přes obránce, do zakončení se ale nakonec nedostal.
     
    01:53
    Filip Kozlík dostal přihrávku na pravou stranu a zblízka zkusil vypálit, Patrik Rygl zastavil puk betony a následně jej pokryl lapačkou.
     
    02:57
    Jakub Štrbáň si najel do prostoru mezi kruhy, kam na něj také mířila přihrávka. Hostující obrana ji v poslední chvíli dokázala zastavit.
     
    03:13
    Josef Teplý se dostal do útoku po pravém křídle a za modrou čarou vystřelil. Střele ale chyběla razance a Patrik Rygl si připisuje jednoduchý zákrok.
     
    04:32
    Matěj Fiala si nebruslil do volného prostoru na ose hřiště a mohl jít do úniku, jenže dostal špatnou přihrávku na paty, s tím toho moc vymyslet nemohl.
     
    05:31
    Josef Teplý se z levé strany natlačil za obránce a jednou rukou ještě posunul puk na bránu, Patrik Rygl vyrazil jeho pokus betony.
     
    06:30
    Tomáš Smetánka zůstal úplně volný před brněnským brankovištěm. Puk se k němu ale odrazil trochu nečekaně, nedokázal se tak ke střele srovnat tak, jak by potřeboval.
     
    07:33
    Adam Bernard udělal oblouček v útočném pásmu a vybruslil si na osu hřiště k modré čáře. Z této vzdálenosti vystřelil zápěstím, bránu ale těsně minul.
     
    08:42
    Po delším čase se pokusili hosté o útok, nedokázali se ale dostat přes střední pásmo. V něm odváděl dobrou práci Jan Vaněček.
     
    09:41
    Hosté sice obrali havlíčkobrodské útočníky o kotouč, přes jejich napadání se ale nedostali ani ze svého pásma.
     
    10:12
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Hrabinec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:18
    Technika začala oslabení vyhraným vhazováním, po kterém okamžitě vyhodila kotouč až za bránu Jakuba Bělohlávka.
     
    10:56
    Hostům se obrana středního pásma daří v oslabení lépe než v plném počtu. Havlíčkovu Brodu se nedaří dostat do útoku.
     
    11:38
    Až teď se Tomáši Smetánkovi podařilo zavést kotouč do útočného pásma. Po něm vystřelil Jan Vaněček od modré čáry, Patrik Rygl zakročil betony.
     
    11:59
    Tomáš Smetánka dostal přihrávku na pravý kruh, kde byl úplně sám a měl dostatek času na střelu, puk mu ale sklouzl z hole, Patrik Rygl tak ani nemusel zasahovat.
     
    12:12
    Hosté v plném počtu.
     
    13:02
    Převaha Havlíčkova Brodu pokračuje i při hře v plném počtu. Brnu se podařilo na chvíli ubránit jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    13:48
    Alexandr Gutsu přešel do pásma po ose hřiště a rozehrál doprava na Josefa Teplého, tomu ale při zakončení sklouzl puk z hole.
     
    13:55
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Teplý – 2 min., faul kolenem).
     
    14:16
    Také Havlíčkův Brod se v oslabení brání úspěšně. Už dvakrát vyhodil puk z pásma, podruhé se o to postaral Tomáš Smetánka.
     
    15:05
    Hostům dělá napadání Havlíčkova Brodu problémy. Technika se nemůže vymanit ani ze svého vlastního pásma. Pak se hra přerušila pro hru vysokou holí.
     
    15:38
    Až teď se nadvakrát hosté dostali do útočného pásma. Vystřelili od modré čáry a puk byl třikrát tečován, nakonec ale mířil mimo domácí bránu.
     
    15:55
    Domácí v plném počtu.
     
    16:33
    Josef Teplý nabral rychlost na pravém křídle. Přejel modrou čáru, napřáhl až téměř ke stropu a vyslal tvrdou ránu. Ta ale mířila doprostřed hostující svatyně, Patrik Rygl tak lapil puk do výstroje.
     
    17:04
    Artur Prchal při signalizovaném vyloučení mířil dopředu z levé strany, jeho střela přes obránce ale letěla daleko za vzdálenější tyč.
     
    17:10
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Straka – 2 min., hákování).
     
    17:55
    Patrik Mrtka hledal od modré čáry Alexandra Gutsu, který číhal u pravé tyče brněnské klece. Dokázal sice skákavou přihrávku trefit z první, zblízka ale jenom provětral Ryglovy betony.
     
    18:39
    Tomáš Smetánka se natahoval po kotouči a chtěl ujet do přečíslení dvou na jednoho, Adam Barčák byl ale v souboji silnější a puk před havlíčkobrodským útočníkem odklidil.
     
    19:10
    Hosté v plném počtu.
     
    19:47
    Filip Ondruš při obratu zpátky ve středním pásmu zakopl a před hosty se otevřel volný prostor, nakonec se ale k zakončení nedostali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první periodě mají viditelně výrazně více ze hry domácí, alespoň co se kontroly kotouče týče, svůj tlak ale v první gól zápasu nepřetavili. Vlastně si ani nevytvořili vyloženě gólovou šanci, skóre utkání tak zůstává bez branek. Druhá dvacetiminutovka začne přibližně v 12:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Technika vlétla do druhé třetiny s velkým nasazením. Miloš Langmann se hned prodral až do pásma Havlíčkova Brodu. U zadního hrazení jej ale obrana domácích zastavila.
     
    21:15
    Tadeáš Koubek si přikopl puk bruslí a mohl se z levého křídla dostat do úniku. Hostující obránce ho v poslední chvíli zastavil jen za cenu faulu.
     
    21:15
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Pajer – 2 min., podrážení).
     
    21:59
    Tohle byla obrovská šance! Tadeáš Koubek se dostal do úniku, který zakončil kličkou do bekhendu, nedokázal ale zvednout puk nad levý beton Patrika Rygla, který teď zachránil své mužstvo od inkasované branky!
     
    23:01
    Ve zbytku přesilové hry se ale domácím příliš nedaří. Technika drží soupeře v bezpečné vzdálenosti od vlastního pásma.
     
    23:15
    Hosté v plném počtu.
     
    23:33
    Alexandr Gutsu mířil dopředu po pravém křídle. Z prostoru kruhu vyslal přízemní střelu zápěstím, kterou vyrazil Patrik Rygl levým betonem.
     
    24:05
    První vážnější ohrožení havlíčkobrodské brány. Miloš Langmann se dostal do šance těsně před brankovištěm, Jakub Bělohlávek se ale roztáhl na ledě a puk za svá záda nepustil.
     
    24:55
    Jako by byl v brance blíže ke střídačce hostů nějaký magnet. V první třetině se kolem ní drželi útočníci Havlíčkova Brodu, teď se hraje na stejné straně kluziště, mírně aktivnější je Brno.
     
    25:30
    Josef Teplý vzal zodpovědnost na sebe a po individuální akci zakončil z pravého křídla, hostující brankář byl ovšem pozorný a střelu lapil.
     
    26:23
    Filip Kozlík možná využil svého nižšího vzrůstu a schoval se před hostujícími obránci, protože zůstal před brankovištěm úplně sám, nedostal ale ideální přihrávku, po které by mohl ohrozit bránu Brna.
     
    27:43
    Zbyněk Straka si navedl puk na bekhend, kterým také vystřelil. Jakub Bělohlávek kotouč vyrazil a domácí jej pak vyhodili jenom na zakázané uvolnění.
     
    28:30
    Technika se dlouho držela v tlaku, nedokázala si ale vytvořit střeleckou pozici. Do protiútoku nakonec mohli vyrazit domácí, na modré čáře je ale zastavil ofsajd.
     
    29:10
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení! PATRIK BAKUS obkroužil hostující bránu a chvíli hledal, komu by nahrál. Nikoho ale neviděl, tak zkusil vystřelit z ostrého úhlu, a o levý beton hostujícího brankáře se mu podařilo procedit puk do sítě! Asistence: Josef Teplý.
     
    30:17
    Vstřelené branka domácí celek trochu nakopla, Bruslaři se znovu natlačili před brankoviště Techniky. Jejich tlak zastavil až zákrok Patrika Rygla.
     
    31:03
    Gergó Szemmelroth založil útočnou akci, hosté se dostali do přečíslení. Přihrávku před branku dostal Matěj Vildomec, ten zkusil kličku do bekhendu, Jakub Bělohlávek ale vyrazil puk levým betonem! Pak ještě vystřelil od modré čáry Dominik Hamák, ani jeho rána se ale neujala.
     
    31:33
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Novotný – 2 min., podrážení).
     
    32:29
    Bruslaři se drží v útočném pásmu. Z levého kruhu vypálil Artur Prchal, trefil ale pouze bránícího hráče před sebou. Akce nicméně pokračuje, domácí se udrželi na kotouči.
     
    33:10
    Brno se na chvíli osvobodilo, Bruslaři jsou ale zpátky v útočném pásmu. Na levém kruhu se do kotouče opřel Josef Teplý, ani jeho další tvrdá rána ovšem Patrika Rygla nepokořila.
     
    33:33
    Hosté v plném počtu.
     
    34:32
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (R. Mrtka – 2 min., podrážení).
     
    34:39
    Hosté získali puk z vhazování a mohou kombinovat. Od modré čáry vypálil Matěj Vildomec, Jakub Bělohlávek jeho pokus vyrazil betony.
     
    35:13
    Technika právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Adam Barčák vyslal přízemní střelu z dobré pozice na levém kruhu. Jeho ránu ještě dokázal tečovat GERGÓ SZEMMELROTH, domácí gólman zůstal bez šance. Asistence: Adam Barčák, Matěj Vildomec.
     
    35:22
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (P. Mrtka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:49
    Domácí se dostali ve vlastním oslabení do přečíslení dvou na jednoho. Josef Teplý hledal přihrávkou přes šířku pásma Artura Prchala, ten se ale musel pro puk hodně natahovat, a nedokázal tak usměrnit puk na bránu.
     
    36:45
    Teď to ani nevypadá, že by domácí hráli v oslabení. K další střele Havlíčkova Brodu se propracoval Filip Ondruš, jeho rána z pravého kruhu ale mířila vysoko nad bránu.
     
    37:18
    Na tuhle přesilovou hru budou chtít hosté rychle zapomenout. Sami se museli bránit, a když už se dostali ke kotouči, rozehrávka skončila jen zakázaným uvolněním.
     
    37:22
    Domácí v plném počtu.
     
    38:10
    Patrik Mrtka se vydal na útočný výlet. Na levém křídle se natlačil za hostujícího beka, jeho následná rána zápěstím ale vyletěla vysoko nad bránu až do ochranné sítě.
     
    39:18
    Josef Teplý zpracoval přihrávku ve středním pásmu, přešel modrou čáru a hned za ní hledal své spoluhráče, jeho přihrávka se ale stala kořistí bránících hráčů Techniky.
     
    39:49
    Brňané byli blízko tomu, aby vstřelili gól do šatny. Dominik Hamák dostal přihrávku do dobré pozice na pravém kruhu, kde byl úplně sám, zápěstím ale poslal puk mimo tři tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla mnohem vyrovnanější, a hlavně nabídla mnohem více vzruchu na obou stranách než ta první. K vidění byly šance, které si říkaly o gól. Ten nakonec domácí dokázali vstřelit a dostali se do vedení. Hosté ale dokázali v přesilové hře vyrovnat. Do třetího dějství, které začne přibližně v 13:27, tak půjdou obě družstva opět za vyrovnaného stavu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Josef Teplý na sebe natáhl na pravém křídle bránícího hráče a uvolnil na ose hřiště Alexandra Gutsu, jeho zakončení skončilo ve výstroji Patrika Rygla.
     
    41:24
    Po sérii nepřesností se k puku dostal Gergó Szemmelroth. Z levé strany se tlačil před brankoviště, jeho bekhendovou střelu vyrazil Jakub Bělohlávek levým betonem.
     
    42:04
    Miloš Langmann zůstal nekrytý mezi kruhy. Vyslal pořádně tvrdou ránu, která ale jenom zaduněla o zadní mantinel.
     
    43:10
    Domácí sice vybojovali kotouč v pásmu soupeře, mohli zaútočit do rozhozené obrany, jenže se sami obrali o šanci nepřesnou přihrávkou.
     
    43:47
    Technika právě vstřelila branku!
    Hostům se v Kotlině podařilo otočit skóre! DOMINIK HAMÁK dostal pas za obranu a tváří v tvář domácímu brankáře si počínal chladnokrevně. Puk bez mrknutí oka přišpendlil pod horní tyč, to byla nádherná akce. Asistence: Gergó Szemmelroth.
     
    44:36
    Filip Ondruš přidělal starosti Jakubu Bělohlávkovi, když ztratil puk ve vlastním pásmu, s nahozením soupeře si ale domácí gólman poradil, letící puk zastavil vyrážkou.
     
    45:24
    Jakub Bělohlávek znovu zasahuje. Technika se do útočného pásma přivalila jako velká voda a hned posílala puk na bránu.
     
    45:52
    Jihomoravané teď působí živějším dojmem. Znovu se řítili do další útočné akce, tentokrát je ale na modré čáře zastavil ofsajd.
     
    46:16
    Domácí útočníci teď neslyšeli výzvu čárového sudí, aby vyklidili útočné pásmo. Filip Kozlík v něm sice zachytil rozehrávku hostů, hra se ale stěhuje před Jakuba Bělohlávka pro úmyslný ofsajd.
     
    46:59
    Alexandr Gutsu najížděl na ose hřiště a říkal si o přihrávku, Patrik Bakus mu ji ale poslal na paty. Bruslařům se teď nedaří dostat do útoku.
     
    47:58
    Vítek Apolenář nabral rychlost a prohnal se po levé straně až před bránu, Jakub Bělohlávek mu puk vypíchl holí.
     
    47:58
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Bakus – 2 min., hákování).
     
    48:58
    Technika si vytvořila tlak, když se Tadeáši Adamovi ani Filipu Ondrušovi nepodařilo vyhodit kotouč, do střely se ale nedostala. O osvobození se pak nakonec postaral Matěj Fiala.
     
    49:58
    Domácí v plném počtu.
     
    50:14
    Puk se odrazil mezi kruhy k Patriku Bakusovi, hosté ale jeho ránu srazili mimo tři tyče. Havlíčkův Brod ovšem pokračuje v tlaku.
     
    50:33
    Puk se po přihrávce znovu dostal mezi kruhy, havlíčkobrodský útočník ale nezamířil přesně, jeho ránu z dobré pozice zastavil Patrik Rygl.
     
    51:52
    Hosté se už už dostávali do přečíslení dvou na nikoho. S vypětím všech sil se ale na led položil Tadeáš Adam a rybičkou vypíchl puk útočníkovi z hole.
     
    52:47
    Technika hru uklidnila. Už se nežene za každou cenu dopředu, obránci si klidně několikrát vymění puk, než ho pošlou dál.
     
    53:38
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno (Janovský – 2 min., hákování).
     
    53:54
    Po střele Tomáše Smetánky hostující gólman puk vyrazil jenom před sebe, u něj byli ale nejrychleji obránci Brna, kteří puk vyhodili přes všechny čáry.
     
    54:42
    Bruslaři musí útočné pásmo nedobrovolně opustit. Po přihrávce rukou se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    55:13
    Patrik Mrtka byl před bránou zablokovaný. Po něm vystřelil od modré čáry Alexandr Gutsu, mířil ale daleko od brány.
     
    55:38
    Hosté v plném počtu.
     
    56:42
    Jan Vaněček na modré čáře nezazmatkoval, podržel kotouč i proti přesile soupeřů, uvolnil se do dobré pozice, Patrik Rygl ale jeho ránu dokázal vyrazit.
     
    57:31
    Tomáš Smetánka vyslal jedovatou ránu zápěstím u pravého kruhu. Patrik Rygl puk vyrazil jen nad sebe, na napodruhé už ho ale dostal do bezpečí.
     
    58:27
    Bruslaři se snaží, seč můžou, v jejich kombinaci už je ale jistá křeč. Technice se daří bránit úspěšně.
     
    58:58
    Jakub Bělohlávek sprintuje na střídačku, Havlíčkův Brod bude hrát v šesti proti pěti.
     
    59:13
    Puk zůstal pod klubkem těl v rohu kluziště, hra je přerušena. Vhazovat se bude v pásmu Techniky.
     
    59:13
    Toho využívá domácí střídačka, která si vyžádala oddechový čas. Jiří Čelanský kreslí svým svěřencům svoji představu, jak by se měli pokusit o vyrovnání.
     
    59:16
    První krok domácí zvládli. Dokázali vyhrát buly, mohou tak kombinovat.
     
    59:36
    Domácí se drží v pásmu soupeře, od vyrovnání je ale dělí lepší střelba.
     
    59:50
    Bruslaři mají ještě čas vyrovnat, hosté je ale vytlačili k mantinelu. Moc času už ale nezbývá.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Stejně jako ve čtvrtek propukla euforie na domácí straně, stejně tak upřímně se dnes radují dorostenci Techniky. V úvodu třetí periody dokázali otočit skóre, o těsný náskok už pak nepřišli. Brno si odveze z Kotliny všechny tři body, a tabulka se tak po dvou kolech vyrovná.
     
    Loučíme se z Kotliny a přejeme krásný zbytek soboty. (14:00:43)
    Marken.cz

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 30. Bakus (Teplý) – 36. Szemmelroth (Barčák, Vildomec), 44. Hamák (Szemmelroth)


    BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek (Jirák) – Vaněček (C), Štrbáň, P. Mrtka, Ondruš, Adam, R. Mrtka – Koubek, Bernard, Gutsu, Petržílek, Smetánka, Kozlík, Prchal, Fiala (A), Teplý (A), Bakus
    Technika Hockey Brno: Rygl (Hnízdil) – Vildomec, Pospíšil (C), Hrabinec, Barčák (A), Pajer, Dvořák, Hejduk – Sladký, Netopil, Apolenář (A), Langmann, Straka, Novotný, Szemmelroth, Uher, Janovský, Hamák

    Rozhodčí: Marek Honza – Lukáš Rampír, Patrik Augusta
    bahis siteleri