Havířov – Mountfield HK 0:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Třinec – Pardubice 3:2 (kon.)
Zlín – Jihlava 1:2 (kon.) | Vítkovice – Liberec 3:6 (kon.) | Kometa Brno – Slavia 3:4 (1:2 po s.n.)
Salzburg – K. Vary 2:8 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 2:8 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
HC Dukla Jihlava
Sobota 11.09.2021, 12:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování druhého kola Extraligy juniorů, ve které se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti jihlavské Dukle, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    PSG Berani Zlín
    Pro domácí Berany se bude jednat o první utkání letošní extraligy, jelikož to první s pražskou Slávií bylo odloženo. Ševci se tak musí opřít pouze o zápasy z přípravy, ve které se jim podařilo zapsat rovnou čtyři výhry. Jedna z nich byla o to výraznější, když se českému celku podařilo porazit jejich švýcarského soupeře z Davosu. Toho deklasovali rozdílem pěti gólů. Na kontě má ale domácí celek taky tři prohry, z toho jedna se čtyřbrankovou ztrátou. Cílem pro tuto sezónu je určitě nesestoupit, což letos bude úkol o to těžší, jelikož může sestoupit až pět týmů.

    Poslední tři utkání:
    Třinec U20 vs. Zlín U20 – 5:7
    Zlín U20 vs. Havířov U20 – 2:4
    Davos U20 vs. Zlín U20 – 8:4
     
    HC Dukla Jihlava
    Pro mančaft z Vysočiny se však bude jednat už o druhý zápas ligové sezóny. V prvním utkání padli s Kometou nejtěsnějším rozdílem 3:2, když v první třetině ztratili jednobrankové vedení. V přípravě se nicméně Dukle nadmíru dařilo. Z posledních pěti utkání se ji podařilo vyhrát všechny, včetně té, kdy porazila České Budějovice 6:1. Celkově se hráčům Jihlavy nepodařilo pouze jedno utkání, během kterého schytali pořádný debakl rovněž s rozdílem pěti branek.

    Poslední tři utkání:
    Kometa Brno U20 vs. Jihlava U20 – 3:2
    Havlíčkův Brod U20 vs. Jihlava U20 – 4:5
    Jihlava U20 vs. Pardubice U20 – 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Mikulík, Talafa, Riedl (C), Kráčalík – Tomeček, Handl (A), Martinec – Dědek, Masař, Heš – Frömel, Luža (A), Chludil – Laciga

    HC Dukla Jihlava: Maláč (Krejčí) – Kerber, Sapík (C), Zeman, Vovsík, Matějíček, Šabatka – Melenovský, Zdarsa, Jungwirth – Menšík (A), Pavelec, Rauš – Čermák, Straka, Bulík – Nevšímal, Doležal (A)

    Rozhodčí: Goňa – Gebauer, Peluha.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly dnešního utkání byl úspěšnější celek z Vysočiny. Jednomu z útočníků však okamžitě utíká puk a tak můžou jít do útoku domácí.
     
    01:43
    K zakončení se od levého kruhu dostal Burian. V jeho podání šlo ale spíš o takové procvičení brankářovi pozornosti, jelikož svoji střele moc razance nedal.
     
    02:42
    Dukla má delší dobu problém se dostat z vlastního pásma. Až nyní se povedlo vyvést kotouč Strakovi, který rovnou dojel až k Synkovi. Jeho zakončení ale mířilo těsně nad.
     
    03:41
    Další střelu si zapsal do statistik Šabatka. Ten ale trefil pouze holi bránícího hráče. Obecně je ale celý jeho tým poměrně dost při chuti, jelikož se neustále dostává na soupeřovo území.
     
    04:40
    Ihned po vhazování se do toho opřel Riedl, který se ale trefil přímo do středu gólmanova těla. Ten tak úspěšně schovává kotouč do bezpečí své lapačky.
     
    05:39
    Ani jednomu z týmu se moc nedaří přechod přes střední pásmo. Ti se tak ani na jedné straně plochy nedostávají do žádných šancí.
     
    06:38
    Po téměř dvou minutách tady máme přerušení, o které se postaral Nevšímal svou nepřesnou přihrávkou. K jeho smůle byla tak prudká, že dokázala doklouzat až za červenou čáru na druhé části ledu.
     
    07:37
    A Dukla se opět dostala k zakázanému uvolnění. V tomto případě se ale spíš jednalo o osvobození, jelikož hráčům z Vysočiny se už dlouho nepodařilo dostat z vlastního pásma.
     
    08:36
    Až nyní přichází další útok na zlínskou svatyni, tentokrát z hole Matějíčka. Ten ale špatně zamířil, jelikož puk skončil těsně nad brankou Synka.
     
    09:35
    I ševci se po útoku jejich soupeře hlásí o slovo. K zakončení se ale nakonec nedostali. To je ale nemusí moc mrzet, jelikož Jihlavští opět poslali kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    10:34
    Do velké šance jeden na jednoho se dostal Talafa! Jeho únik ale moc slavně neskončil, jelikož se díky velice dobrému obrannému zákroku nedostal ani k zakončení.
     
    12:39
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak a máme tady první změnu skóre! Postaral se o ní DOMINIK LUŽA, který díky svému přesnému zakončení dopravil kotouč až za záda Maláče. Asistence: Jakub Masař.
     
    13:38
    Hosté jsou očividně po první obdržené brance hodně rozhození, jelikož jejich soupeři vůbec nestíhají. Až po dlouhém souboji u mantinelu se jim podařilo vybojovat aspoň čas na vystřídaní.
     
    14:37
    Ani tentokrát se Beranům nepodařilo prostřelit obranu Dukly. Její hráči si obětavě lehají do každé střely a jinak tomu nebylo ani v případě střely, o kterou se zasloužil Masař.
     
    15:41
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Doležal – 2 min., podrážení).
     
    16:40
    Domácím se zatím moc nedaří usadit v útočném pásmu. Když už to vypadalo, že organizují nějakou předem natrénovanou kombinaci, ozval se sudí se svým rozsudkem, kdy zahlédl hráče v brankovišti.
     
    17:07
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Talafa – 2 min., podrážení).
     
    18:06
    Blíží se nám poslední minuta první třetiny a hráči z Jihlavy dávají ochutnat jejich soupeři vlastní medicínu. I jim se ale moc nedaří udržet se v útočné m pásmu, nyní se dokonce dostal ke střele od modré Mikulík.
     
    19:05
    Tak i tato přesilovka pravděpodobně zůstane nevyužita, jelikož pár vteřin před jejím koncem probíhá dlouhotrvající souboj u mantinelu o kotouč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:44.
     
    V první části dnešního zápasu jsme byli svědky poměrně dosti vyrovnané hry. Ke prospěchu beranů ale přišla první branka. O tu se postaral Dominik Luža, když sedm minut před koncem jako dostal kotouč do svatyně Maláče. Kromě jedné branky a tří vyloučení se ale nic jiného nestalo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Na prvním vhazování druhé třetiny byl úspěšnější Menšík a i díky němu si jihlavští zakládají první útok. Ti se v útoku moc dlouho neohřáli, jelikož hnedka u hrazení přišli o puk.
     
    21:43
    Dukla se opět musí osvobozovat zakázaným uvolněním, což jí moc neprospívá, protože její hráči jsou už opravdu hodně unavení.
     
    22:42
    Ani domácím se ale v posledních chvílích moc nedaří. Nepřesná přihrávka Luži způsobila to, že se hráči musí přesunout zpátky k Synkovi na vhazování. Zde je navíc úspěšnější Jihlava.
     
    22:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak toto bylo veledůležité vhazování pro hosty. Po něm totiž přišlo zaváhání Synka a následný zmatek v brankovišti. Jako první však našel kotouč MATOUŠ MENŠÍK, který si díky drobné kličce udělal prostor na nekompromisní zakončení. Asistence: Jonáš Jungwirth a Adam Rauš.
     
    23:55
    Hráči Dukly jsou po vyrovnávací brance v jednom sedle! Soupeři za poslední minutu nedali ani nejmenší šanci se přiblížit k puku, natož pak k Maláčovi.
     
    25:00
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Mikulík – 2 min., hákování).
     
    25:59
    Tato početní výhoda zatím hostům vůbec nevychází. Ti se sotva dostali k pár střelám. Pravdou ale je, že o moc víc příležitostí neměli, jelikož mají obecně problém se dostat přes střední pásmo.
     
    26:58
    Tak to vypadá, že pravděpodobně i tato přesilovka zůstane nevyužita. Nyní ale šlo ze strany Jihlavy o jednu z těch slabších. I přesto se jim nakonec ještě podařilo zakončit.
     
    27:51
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Pavelec – 2 min., hákování).
     
    28:50
    Po promarněné přesilové hře Dukly tady máme početní výhodu i na druhé straně. Tentokrát ale v úplně jiné režii. Domácí mají očividně hru pět na čtyři velice dobře nacvičenou, jelikož se zatím stále drží v útočné části hřiště.
     
    29:49
    O velice pěknou kombinaci se postaral trojice Mikulík, Riedl a Masař. Chyběla jí ale přesná závěrečná koncovka, jelikož právě Riedl byl tím, kdo trefil přesně střed těla gólmana.
     
    30:25
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Riedl – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:24
    Domácí se v dnešním utkání dopustili už hodně prohřešků a s jenom velkým štěstím zatím nebyli potrestané. Tentokrát to ale v podání Dukly vypadá ještě hůř než v předchozím případě. Beranům se dokonce podařilo na pár vteřin usadit v útočném pásmu a to v početní nevýhodě.
     
    31:58
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Menšík – 2 min., podrážení).
     
    32:57
    Ani Jihlava dneska nehraje nejčistěji a to by ji mohlo ještě pořádně mrzet. Oproti ní má totiž soupeř mnohem lepší přesilovky. Na posledním buly byl ale úspěšnější Bulík, který tak osvobozuje své spoluhráče.
     
    33:26
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomeček – 5 min., sekání). Trest odpyká Kráčalík.
     
    34:25
    Po velice škaredém seknutí si dneska Tomeček už nezahraje a tak mají jedinečnou šanci hosté na otočení zápasu. Během poslední minuty ale vypadala jejich přesilovka poměrně tradičně, minimálně teda na dnešní poměry.
     
    35:24
    Tak přece jenom tu máme střelu z hole Vovsíka. Ten ale gólmana Synka svým zakončením od levého kruhu příliš nezaskočil. Na dalším buly jsou navíc úspěšnější ševci.
     
    36:23
    Nakonec se opět i Beranům podařilo zaútočit ve vlastním oslabení. Díky dobrému napadání obrany soupeře z toho nakonec nebyla ani střela.
     
    37:22
    Tentokrát se hostům podařilo usadit v útoku. Ani v tomto případě z toho ale nebyla ani střela, jelikož jeden z obránců po mnoha přihrávkách vypíchl kotouč Sapíkovi.
     
    38:21
    Tak ani pětiminutové vyloučení pravděpodobně zůstane nepotrestané. Do úniku jeden na jednoho se navíc nyní dostal Frömel. Díky jeho šikovným rukám se dostal i ke koncovce. V tomto případě ale kotouč trefil betony Maláče.
     
    39:20
    Probíhá poslední minuta a s ní i další útok ševců na soupeřovu svatyni. Domácí ale zatím jenom kombinují a hledají ideální pozici na zakončení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:31.
     
    Při druhé dvacetiminutovce jsme byli svědky opět pouze jedné branky. I přes drobnou dominanci domácích se kotouč dostal za záda Synka, nikoli Maláče. O tento vyrovnávací gól se postaral po pouhých třech minutách Matouš Menšík. Následně se ale ukázalo, že ševci to soupeři neudělají vůbec jednoduché. Jako velká slabina Dukly se navíc ukázali početní výhody, které ji vůbec nevychází podle představ.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Frömel – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    41:57
    Zatím to na ledě vypadá, že ani přestávka mezi třetinami moc nepomohla hře Dukly v přesilovkách. Tentokrát se ale dostal k zakončení Pavelec, byť to bylo z poměrně dost ostrého úhlu.
     
    42:56
    Hosté se přece jenom chtějí opravdu hodně prosadit a tak se jim po několika pokusech podařilo udržet v útočném pásmu. K zakončení se už chystal Nevšímal, nakonec však přihrál dál.
     
    43:27
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Kunst – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:26
    Tato přesilovka v podání Jihlavy už vypadá značně lépe. Mančaft z Vysočiny má hru zcela pod kontrolou a nedává svému soupeři moc příležitostí na vystřídání.
     
    45:25
    Nakonec i tato početní výhoda skončí s největší pravděpodobností bez branek. Na vhazování před svatyní Beranů se totiž ukázal jako úspěšnější Frömel.
     
    46:24
    Zdá se, že oproti dosavadnímu průběhu hry si Jihlava přebírá otěže zápasu do své moci. Ta už nějakou tu chvíli nepustila soupeře do útoku a tak se často dostává do zakončení.
     
    47:26
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Mikulík – 2 min., podrážení).
     
    48:25
    Do úniku jeden na jednoho se mohl hnát po vhazování Handl. Tomu se ale nepodařilo zpracovat kotouč, který zůstal za ním. Nakonec z toho tak je akorát další útok Dukly.
     
    49:24
    Do přečíslení dva na jednoho se dostal Jungwirth a Vovsík. Přihrávka prvního z nich ale byla nepřesná natolik, že skončila na holi soupeře.
     
    50:23
    Ke střele se dostal Martinec, který ale těsně minul levou tyč branky Synka. K jeho smůle se navíc jako první dostal ke kotouči soupeř a tak můžou právě Berani vyrazit vstříc svatyni Dukly.
     
    51:22
    Jihlava čím dál tím víc zvyšuje tempo své hry a domácí začínají mít problém ji stačit. I díky tomu se jim momentálně daří držet se v útočném pásmu.
     
    52:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak a máme tady obrat dámy a pánové. Postaral se o něj DANIEL PAVELEC svým gólem. K němu se dostal když dorážel z bezprostřední blízkosti odraženou střelu Šabatky. Asistence: Štěpán Šabatka.
     
    53:31
    Hráči Jihlavy se očividně rozhodli po zbývající čas bránit, což je přesně to co potřebují. Naopak Berani hnaní chtíčem za vítězstvím si užívají více prostoru na ledě.
     
    54:30
    Beranům se ale moc nedaří udržet se v útočném pásmu. Po krátkém obléhání soupeře se ale špatným zpracováním jedním z obránců vystavili do ofsajdu.
     
    55:29
    Lukáš Heš se už chystal zakončovat od levého kruhu. Tam si ale na něho počíhal dotírající obránce, který mu tak celkově znemožnil zakončit.
     
    56:28
    Už probíhají poslední minuty dnešního utkání a ševcům už poměrně dost teče do bot. Ti se nicméně stále vytvářejí šance a snaží se vybojovat alespoň prodloužení.
     
    57:27
    Domácí se nyní usadili na území soupeře, i tak ale stále neodvolávají brankáře. Na vymyšlení taktiky by se jim určitě hodilo přerušení, to ale ne a ne přijít.
     
    58:59
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:28
    Konec se blíží bleskurychlým tempem a Beranům se nedaří udržet se v útočném pásmu. Naopak se po úniku jeden na jednoho dostal k zakončení Vovsík, Synek si ho ale pohlídal.
     
    59:41
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jungwirth – 2 min., podrážení).
     
    59:41
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání začalo v klidném tempu, nakonec se ale končilo velice dramatickým a napínavým závěrem. V první dvacetiminutovce jsme kromě jedné branky za záda Maláče a dvou vyloučení příliš neviděli. V druhém dějství však přišlo vyrovnání z hole Menšíka a začali se dít věci. Domácí měli lehce navrch, i přesto se jim ale nepodařilo prosadit. Největší podíl na tomto neúspěchu měli jednoznačně vyloučení, kterých byla hromada. K neprospěchu Dukly se ji ale ani jedno nepodařilo využít. V poslední třetině se pomalu ale jistě dostávali více do hry hráči ze středu republiky, což se nakonec taky projevilo gólem. Ten padl díky Danielovi Pavelcovi, který tak vstřelil rozhodující branku. Berani i přes velký tlak nedokázali odpovědět a tak si Jihlava odváží domů první body sezóny.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (14:09:11)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 13. Luža (Masař) – 23. Menšík (Jungwirth, Rauš), 53. Pavelec (Šabatka)


    Berani Zlín: Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Mikulík, Talafa, Riedl (C), Kráčalík – Tomeček, Handl (A), Martinec – Dědek, Masař, Heš – Frömel, Luža (A), Chludil – Laciga
    HC Dukla Jihlava: Maláč (Krejčí) – Kerber, Sapík (C), Zeman, Vovsík, Matějíček, Šabatka – Melenovský, Zdarsa, Jungwirth – Menšík (A), Pavelec, Rauš – Čermák, Straka, Bulík – Nevšímal, Doležal (A)

    Rozhodčí: Goňa – Gebauer, Peluha
    bahis siteleri