Písek – Admira Praha 3:3 (kon.) | Vyšehrad – Vltavín 2:7 (kon.) | Motorlet – Benešov 4:2 (kon.)
Slavia B – Rakovník 4:1 (kon.) | Karlovy Vary – Plzeň B 1:0 (kon.) | Povltavská – Domažlice 1:1 (kon.)
Králův Dvůr – Příbram B 3:1 (kon.) | Hostouň – Sokolov 2:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha B
4:1 (3:1)
SK Rakovník
Úterý 28.09.2021, 10:15 • SC Horní Počernice • Česká fotbalová liga (A) • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha B: Kinský – Švec, Šmíd, Bárta, Obadal, Zeronik, Horský, Douděra, Matys (C), Kopáček, Toula.
    Náhradníci: Beran, Šimeček, Nikl, Hájek, Štětka, Fülöp.

    SK Rakovník: Zach (C) – Modesto, Hradecký, Novotný, Hejda, Nwachukwa, Doucoure, Traore, Duchoň, Na Nbantche, Do Nascimento.
    Náhradníci: Ahmin, Ainca, Červený, Lachheb, Silva, Gbegbe, Bolšakov.

    Rozhodčí: Vychodil – Cichra, Novotný..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Je dobré si říci, kdo hraje v jakých dresech. Slavia nastupuje bez většího překvapení v bíločervených pruhovaných dresech, hosté hrají ve žlutém svršku.
     
    4
    Z ruchových mikrofonů je slyšet, že na stadion si našlo cestu celkem dost diváků, kteří jsou slyšet od prvních sekund. Tak snad jim to vydrží až do konce.
     
    5
    Je za námi pět minut hry, ve kterých se toho mnoho zajímavého nestalo. U míče jsou nyní domácí fotbalisté, avšak ti jsou s ní hodně daleko od brány.
     
    6
    Poslední minutku se nám spíše nehrálo, než hrálo. Slavia se pokoušela o nějakou ofenzivní akci, ale byla zastavena ofsajdem. Rakovníku trvala rozehra.
     
    6
    Sešívání se na polovině hřiště dostali během chvilky zpět k balónu a podnikli rychlý útočný výpad po pravé straně, po kterém vybojovali rohový kop.
     
    8
    Z něj ale žádná větší šance k vidění nebyla. Obrana hostů si poradila ve vzduchu na jedničku a defenziva domácích musela hodně rychle zpět.
     
    9
    Jeden z domácích upadl ve vápně, ale sudího to ani trochu nerozhodilo. O několik sekund později je navíc pískán ofsajd, a tak se hra zase obrátí.
     
    10
    A je za námi deset úvodních minut utkání, ve kterých měli celkem jasnou převahu fotbalisté Slavie. Nějakou větší šanci si ale ještě vytvořit nedokázali.
     
    11
    Větší procento držení míče budou mít taktéž domácí hráči, ale jejich akce končí většinou těsně před vápnem. V defenzivě si Rakovník zatím ví rady.
     
    12
    Fotbalisté ve žlutých dresech se s míčem snad ještě nedostali přes polovinu hřiště. Navíc ani nijak aktivně nenapadají, a tak jen běhají bez míče.
     
    13
    Tentokrát se však hostům povedlo získat balón a vypadalo to na rychlou protiakci po levé straně. V tu chvíli přišel faul, což rozhodčí nemohl přehlédnout.
     
    14
    Obrovská šance, která nekončí první brankou zápasu! Slavia to vykombinovala skvěle až na penaltový puntík, kde se k míči dostal jeden z jejích hráčů, bránu ovšem střelou po zemi úplně minul!
     
    15
    Tak jsme se konečně dostali nějaké té šance, škoda, že neskončila brankou.
     
    16
    Zach se zatím rozhodně nenudí, to Kinský na druhé straně nejspíše trochu ano... Domácí gólman zatím hru sleduje z velmi uctivé vzdálenosti...
     
    17
    Akce domácích byla zastavena na hranici vápna a Rakovník se snad poprvé vydal ro rychlého kontru. Ten ovšem skončil nějakých třicet metrů od brány.
     
    19
    Rakovník právě vstřelil branku!
    Ojedinělá šance hostů, která navíc končí brankou! IKECHUKWU NWACHUKWA si naběhl za obranu, kam dostal skvělou přihrávku, díky které běžel sám na gólmana. Na toho šel z pravé strany a překonal ho střelou po zemi na zadní tyči.
    19. NWACHUKWA - 0:1
     
    21
    Tým Slavia B právě vstřelil branku! Jenže během chvilky je vyrovnáno! ADAM TOULA se dostal až do vápna a parádní ranou o břevno dostal míč do sítě.
    21. TOULA - 1:1
     
    22
    A slavisté nám začínají utahovat šroubky. Nyní jsme viděli celkem zajímavou střelu ze střední vzdálenosti, která jen těsně minula levou tyč.
     
    23
    Tým Slavia B právě vstřelil branku! A kanonáda se nám rozjela na plné obrátky! Rakovník zaváhal v obraně, a to opravdu hodně. Slavia se díky presu dostala k míči v šestnáctce. JAKUB ZERONIK dostal přihrávku, kterou zužitkoval střelou k pravé tyči.
    23. ZERONIK - 2:1
     
    25
    No, v posledních minutách se nám děly celkem zajímavé věci. Dočkali jsme se rovnou tří branek. Domácí potvrdili svou převahu na hřišti a otočili skóre.
     
    26
    Sešívání kombinují na útočné polovině, kde mají stále celkem hodně prostoru. Rakovník je nadále v tuhé defenzivě, ze které se nemůže dostat.
     
    27
    Přesto se hosté jednou za dlouhý časový úsek dostanou až ke gólmanovi. Tentokrát jsme viděli i zakončení, které jen o několik centimetrů minulo tyč.
     
    28
    Slavia to zkusila dlouhým centrem na zadní tyč, na který si naskočil jeden z domácích. Jeho hlavička ale nebyla prudká, navíc mířila přesně doprostřed.
     
    29
    Vypadá to, že se nám hosté začínají malinko osmělovat. Tentokrát to zkusili akcí po pravé straně, avšak nízký centr neprošel přes dvojici domácích hráčů.
     
    30
    Je za námi třicet minut hry, po kterých vede domácí celek. Přestože o jednu branku prohrával.
     
    32
    Rakovník má nyní nejdelší časový úsek, při kterém se drží na balónu, dokáže toho nějak využít?
     
    33
    Střídání v týmu SK Rakovník: ze hřiště odchází Do Nascimento, přichází Ainca.
     
    34
    Na hostující straně došlo k prvnímu střídání, je otázkou, jestli to nebylo spíše ze zdravotních důvodů. Přece jen je za námi teprve třetina zápasu.
     
    35
    A do konce poločasu nám chybí posledních deset minut. Rakovník vybojoval rohový kop, po kterém přišel centr, se kterým si defenziva domácích poradila.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Gabriel Modesto (SK Rakovník).
     
    37
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B: ze hřiště odchází Alexandr Bárta, přichází David Štětka.
     
    38
    Penalta pro domácí!
     
    39
    Tým Slavia B právě vstřelil branku! A už je to o dvě branky, domácí jdou do trháku! Na penaltový puntík si míč postavil MARTIN DOUDĚRA, který si počkal na pohyb gólmana, načež poslal míč přesně na druhou stranu.
    39. DOUDĚRA - 3:1
     
    41
    Sešívání se zase nacházeli ve vápně, ovšem centr, který měl velmi slušné parametry, nakonec jen prolétl vápnem. Nikdo jej nedokázal zasáhnout.
     
    42
    Už to vypadalo, že se Modesto dostane do dalšího úniku na gólmana, ale na poslední chvíli byl čistě obrán o míče skluzem v podání domácího hráče.
     
    43
    Slavisté nyní šli tři na dva, avšak jedna nepovedená přihrávka celou akci zhatila. Hráč hostí si navíc při zastavení míče nejspíše ublížil a zůstává ležet.
     
    44
    Po několika sekundách se fotbalista Rakovníka zvedl, ale nevypadá to s ním zrovna ideálně. Je možné, že do druhého poločasu bude muset být střídán.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Rakovník: ze hřiště odchází Nwachukwa, přichází Červený.
     
    47
    A už nám začal i druhý poločas! Vypadá to, že jsme do něj vstoupili zatím beze změn oproti sestavám, které nám dohrávaly první poločas.
     
    48
    Do náznaku první útočné akce se jako první dostali domácí fotbalisté. Na poslední chvíli ale celou souhru zastavil jeden z hostujících obránců.
     
    50
    Už nám uteklo prvních pět minut poločasu, ve kterých se vlastně nestalo vůbec nic. Nějakou dobu se nehrálo, jinak se hraje hlavně okolo poloviny hřiště.
     
    50
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B: ze hřiště odchází Modesto, přichází Silva.
     
    51
    Rakovník nám toho směrem dopředu nic moc nepředvedl. Vypadá to však, že v druhém poločase se přece jen bude snažit o ofenzivu mnohem častěji.
     
    52
    Hostující fotbalisté se vydali vysoko napadat, avšak balón do své moci nezískali. Navíc od nich přišel po chvilce faul, a tak bude rozehrávat Slavia.
     
    54
    Druhý poločas nám zatím moc fotbalové krásy nenabídl, snad se to brzy změní a hra se zvedne.
     
    55
    Slavia se hnala do šance, avšak ta skončila už na hranici šestnáctky... Zatím to není zábava.
     
    56
    Rakovník dokonce působí o trochu lepším dojmem v druhém poločase, avšak je celkem daleko od brány. Kinský zatím žádnou těžší práci v této půli neměl.
     
    57
    Sešívání nám úplně vypadli z tempa oproti prvnímu poločasu... V tom totiž absolutně dominovali na hřišti, zatímco nyní se na hřišti spíše hledají.
     
    59
    Na Nbantche si vzal na starosti vhazování, jenže hosté se tentokrát s balónem daleko nedostali.
     
    60
    Už je za námi hodinka hry, po které nadále vede domácí celek o dvě branky. Rakovník ovšem nyní nepůsobí vůbec špatně a mohl by ještě domácí potrápit.
     
    61
    Sešívání zkusili akci po dlouhé době středem, ale jejich akce skončila daleko do brány.
     
    62
    Střídání v týmu SK Rakovník: ze hřiště odchází Hejda, přichází Gbegbe.
     
    63
    Slavia to zkusila tentokrát po levé straně, avšak na hranici vápna přišla rychlá stopka. Poslední minutky nám žádnou fotbalovou zábavu nepřinášejí.
     
    64
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B: ze hřiště odchází Jakub Kopáček, přichází Tomáš Hájek.

    Střídání v týmu SK Slavia Praha B: ze hřiště odchází David Štětka, přichází Matouš Nikl.
     
    66
    Slavia to do třetice zkusila po pravé straně, jenže ani tudy to tentokrát směrem dopředu nešlo.
     
    67
    Druhý poločas nám zatím vůbec neutíká... U míče se drží Slavia, která je na své obranné polovině.
     
    68
    Tým Slavia B právě vstřelil branku! A pozor, stačilo pár rychlejších přihrávek a dočkali jsme se branky v hostující síti, to bude nejspíše definitivní rozhodnutí duelu. Přihrávku mezi obránce dostal MARTIN DOUDĚRA, který dnes zapisuje druhý zásah.
    68. DOUDĚRA - 4:1
     
    70
    Do konce zápasu nám chybí posledních dvacet minut! Poslední minuty drží míč zase domácí fotbalisté, kteří dnes už žádné větší drama nepřipustí.
     
    71
    Ve středu hřiště vybojovali hostující fotbalisté míč, načež byla hra rychle roztažena na levou stranu. Následovalo pár špatných přihrávek a ztráta míče.
     
    72
    Přesto se Rakovník po dobrém napadání k míči dostal! Viděli jsme proto střelu z hranice vápna, která nakonec byla zastavena obráncem domácích.
     
    73
    Následoval ještě rohový kop Rakovníka, ale z toho žádné větší nebezpečí k vidění nebylo.
     
    74
    Hosté získali faul na útočné polovině, tím pádem i volný kop. Ani z něj ale nic nebezpečného nevzniklo a Slavia nyní bude chtít trochu pošetřit čas.
     
    75
    Rakovník měl k dispozici další rohový kop, jenže standardní situace dnes nejsou jeho doménou.
     
    76
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B: ze hřiště odchází Filip Horský, přichází Štěpán Beran.

    Střídání v týmu SK Slavia Praha B: ze hřiště odchází Jakub Zeronik, přichází Filip Šimeček.
     
    77
    To nebyla vůbec špatná možnost! Viděli jsme slušnou ránu z nějakých dvaceti metrů, proti které se musel Kinský vytáhnout! Je z toho roh pro hosty.
     
    79
    Je sympatické, že Rakovník se nevzdává a bojuje o lepší výsledek až do samotného konce. Ani to mu však nestačí ke snížení průběžného skóre.
     
    80
    A do konce zápasu nám chybí posledních deset minut! Slavia dnes bez větších potíží získá tři body do tabulky.
     
    81
    Jeden z domácích hráčů zůstal ležet u svého gólmana, ale hra se nepřerušovala. Vypadá to však, že je v pořádku a bude schopen zápas dohrát.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Štěpán Beran (SK Slavia Praha B).
     
    83
    A mohlo to být klidně o čtyři branky! Jeden z domácích už měl před sebou jen Zacha, jenže ten mu stihl včas skočit pod nohy, čímž mu zamezil v jasné příležitosti.
     
    84
    A během několika sekund další možnost! I tentokrát byl kapitán domácího celku na zemi včas, takže dokázal balón vyrazit na rohový kop.
     
    85
    Traore se hnal po levé straně, ovšem jeho akce skončila celkem záhy. Rakovník se mu vrátit do obrany.
     
    86
    Zápas se nám blíží ke konci, což je na hřišti celkem jasně patrné. Domácí se drží na balónu a kontrolují hru, zatímco hosté se ještě platonicky snaží...
     
    88
    Sešívání zkusili akci po pravé straně, ale zastavil je ofsajd. U míče tak budou ještě hosté.
     
    89
    Avšak ti se už dopředu také moc neženou. Tříbrankový rozdíl dnes již určitě nesmažou, a tak větší snaha nemá žádnou větší cenu v posledních minutách.
     
    90
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Slavia si dnes zajistila tři body, a to hlavně díky velmi dobrému prvnímu poločasu, ve kterém vstřelila hned tři ze svých čtyř branek. Rakovník svou hru zvedl až ve druhém poločase, avšak na snížení stavu se nezmohl. Dvěma góly se na výhře domácích podílel Martin Douděra.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (12:25:09)

    Denisa Józsová

    Branky: 21. Toula, 23. Zeronik, 39. Douděra (pen.), 68. Douděra – 19. Nwachukwa

    Karty:   82. Beran (SLB) – 36. Modesto (RAK)


    SK Slavia Praha B: Kinský – Švec, Šmíd, Bárta (37. Štětka, 64. Nikl), Obadal, Zeronik (76. Šimeček), Horský (76. Beran), Douděra, Matys (C), Kopáček (64. Hájek), Toula.
    Náhradníci: Beran, Šimeček, Nikl, Hájek, Štětka, Fülöp.

    SK Rakovník: Zach (C) – Modesto (50. Silva), Hradecký, Novotný, Hejda (62. Gbegbe), Nwachukwa (46. Červený), Doucoure, Traore, Duchoň, Na Nbantche, Do Nascimento (33. Ainca).
    Náhradníci: Ahmin, Ainca, Červený, Lachheb, Silva, Gbegbe, Bolšakov.

    Rozhodčí: Vychodil – Cichra, Novotný.
    bahis siteleri