Bohemians B – Chlumec n/C 1:1 (kon.) | Dukla B – Živanice 1:1 (kon.) | Ml. Boleslav B – Přepeře 1:3 (kon.)
Liberec B – Ústí n/O 1:1 (kon.) | Jablonec B – Hr. Králové B 3:1 (kon.) | Teplice B – Pardubice B 3:1 (kon.)
Brozany – Zápy 0:0 (kon.) | Velvary – Zbuzany 1:3 (kon.)
konec
Slovan Liberec B
1:1 (0:0)
TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Úterý 28.09.2021, 10:30 • Městský stadión Liberec • Česká fotbalová liga (B) • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:39:17)
     
    Utkání mezi libereckou rezervou a Ústí nad Orlicí skončilo nerozhodný výsledkem 1:1. Domácí byli po celé utkání aktivnější týmem a kýženého vedení se dočkali v 58. minutě zásluhou Christiana Frýdka, avšak tři body doma nezůstali protože po dlouhé malé domu předvedl obrovské zaváhání gólman Vliegen, jemuž míč propadl pod nohy a doskákal až za brankovou čáru.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Jan Souček správně očekával, že Ondřej Novotný zkusí průnikovou nahrávku na Michala. Ve skluzu míč uzmul pro sebe.
     
    88
    Tlak libereckých hráčů pokračuje, ale hosté brání velmi dobře. Jen jediný hráč je více vysunutý, zbylá desítka působí v blízkosti vlastního vápna.
     
    87
    Taktický faul Jana Součka, jenž moc dobře věděl, že za stažení protihráče inkasuje žlutý kartónek. Příliš tuto skutečnost neřešil a okamžitě se stáhl ještě hlouběji do defenzivy.
     
    86
    Levou stranou nastartoval motory Radim Černický. Zvolil vysoký centr, který si početná obrana hostujícího mužstva pokryla.
     
    85
    Odvážnou kličku po pravé lajně si Marek Bína dovolil jakožto poslední bránící hráčů. Měl velké štěstí, že mu Vošlajer vypíchl míč do autu.
     
    84
    Nicolas Šmíd vystartoval na obránce. Byli totiž tři, přesto si přes ně Kazda našel prostor ke střele, ale rozvlnil jen boční síť.
     
    83
    Radek Tichý si sice prohodil míč mezi dvěma protihráči, ale v momentě, kdy běžel čelem k vlastní bráně, takže si příliš nepomohl.
     
    82
    Andrij Juzvak našel vysokým pasem u levé lajny Matyáše Kazdy. Jeho střílený centr se stal kořistí včas vyběhnuvšího Šmída.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre mezi Libercem B a Ústí nad Orlicí stále ukazuje vyrovnané skóre, za remízu by určitě byli rád hlavně hosté.
     
    80
    Žlutou kartu si vykoledoval Kristian Michal. Neporadil si se zpracováním, míč pustil za sebe, načež hasil nebezpečí faulem proti Faltovi.
     
    79
    Olivier Vliegen si zakřičel a kulatý nesmysl ze vzduchu sebral do své moci. Dlouho nezdržoval a hodil jej k volnému Purzitidisovi.
     
    78
    Příliš okatě nafilmoval pár Kristian Michal. Zprvu to vypadalo, že upadne, ale ještě udržel stabilitu. Až když pochopil, že míč nestihne, tak skutečně spadl, ale rozhodčího neobelstil.
     
    77
    Domácí fanoušci se dožadovali odpískání pokutového kopu. Arbitr Pilný skutečně foukl do píšťalky, ale z úplně jiného důvodu, Frýdek byl v ofsajdu.
     
    76
    Se zpracováním nahrávky do vápna si Andrij Juzvak poradil. Následně si posunul míč kolem Lněničky a vystřelil těsně vedle.
     
    75
    Kristian Michal u levé lajny skvěle podržel balón a Jan Souček jej atakoval nedovoleným způsobem. Volný přímý kop pro Liberec.
     
    74
    Fotbalisté v bílých dresech kombinují na útočné polovině. Průnikovým pasem hledal Šulc Gembického, toho na jedničku pokryl Tomáš Koukola.
     
    73
    Rychle na druhou stranu. Marios Purzitidis nastartoval Matyáše Kazdu, jehož technický obstřel zamířil vedle pravé tyče.
     
    72
    Zajímavý centr zamířil na penaltu, kde kraloval Ondřej Lehoczki. Domácí zadák nedovolil zakončit Mayerovi, jenž vyskočil příliš pozdě.
     
    71
    Hosté cítí šanci. Matěj Vymětalík se zbavil Novotného a zvládl odcentrovat, skluzující Christian Frýdek odjel i s míčem mimo hrací plochu.
     
    70
    Na druhé straně centroval Tomáš Lněnička. Olivier Vliegen další zaváhání nedopustil a kulatý nesmysl ze vzduchu stáhl.
     
    69
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Patrik Langer, přichází Michael Ptáček.
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Petr Falta, přichází Adam Novotný.
     
    69
    Více prostoru po levé lajně využil Andrij Juzvak. U praporku odcentroval naslepo do vápna, balón sebral ze vzduchu Šmíd.
     
    68
    Bude zajímavé sledovat, jak domácí na tento nešťastný moment zareagují. Času již tolik není a dá se předpokládat, že hosté zase více hru zatáhnou.
    66. Dominik GEMBICKÝ vlastní - 1:1
     
    66
    Ústí nad Orlicí právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba Vliegena, která domácí klidně může stát vítězství! Brankář dostal dlouhou malou domů od DOMINIKA GEMBICKÉHO. Proti míči vyběhl na kraj šestnáctky, jenže mu trestuhodně podskočil pod nohou a následně dojel až za brankovou čáru!
     
    65
    Marios Purzitidis nenechal nikoho na pochybách a v hlavičkovém souboji s přehledem porazil Petra Faltu. Míč navíc posunul k Šulcovi.
     
    64
    Nově příchozí Andrij Juzvak se chtěl okamžitě přidat mezi střelce dnešního utkání, leč vystřelil vedle pravé tyčky ústecko-orlické brány.
     
    63
    Přetažený centr zprava Matěj Vymětalík trestuhodně podskočil, ale měl štěstí, neboť Christian Frýdek hlavičkoval přímo do rukavic gólmana.
     
    62
    Po hodině utkání vede liberecká rezerva nad Ústí nad Orlicí nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Domácí pokračují v aktivní hře, soupeř nebude mít vůbec jednoduché zabojovat alespoň o bod.
     
    61
    Exekuce volného přímého kopu se chopil Jan Šulc. Střela se mu ovšem vůbec nepovedla, balón napálil do čtyřčlenné zdi.
     
    61
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Lukáš Galus, přichází Radek Tichý.
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Tomáš Vošlajer, přichází Denis Mayer.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec B: ze hřiště odchází Martin Koscelník, přichází Jan Málek.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec B: ze hřiště odchází Christian Frýdek, přichází Andrij Juzvak.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec B: ze hřiště odchází Marios Purzitidis, přichází Matyáš Kazda.
     
    60
    Druhá žlutá karta utkání, i ta míří do hostujících řad. Faulem těsně za hranicí šestnáctky si ji vysloužil Tomáš Vošlajer.
     
    59
    Instinktivně Dominik Gembický prodloužil míč za sebe, kde tušil Ondřeje Novotného, toho čistým způsobem odzbrojil Lněnička.
     
    58
    Hostující kapitán Petr Falta si viditelně věřil na Purzitidise, ale sebevědomí měl příliš vysoké. Balón si mezi jeho nohama neprohodil.
     
    57
    Odražený míč si našel Jan Šulc. Pravačkou jej trefil z voleje a Nicolas Šmíd jen sledoval, jak těsně míjí horní tyčku.
     
    56
    Hrozící nebezpečí zažehnal Tomáš Hynek. V pokutovém území se vyšplhal nejvýše, hrací předmět odhlavičkoval mimo šestnáctku.
     
    55
    Standardku v podobě rohového kopu vybojoval Christian Frýdek. Proti přesile trefil do nastavené nohy Vošlajera, míč pak opustil hrací plochu.
     
    54
    Se zpracováním dlouhého nákopu si Kristian Michal nedělal hlavu a z první sklepl pod sebe na Koscelníka, jehož střelecký pokus proletěl nad břevnem.
     
    53
    Místo dlouhého odkopu zkusil Matěj Vymětalík rozehrát konstruktivně. To ovšem nebyl nejlepší nápad, protože míč poslal obsazenému Faltovi.
     
    52
    Praporek zdvižený pomezním rozhodčím oznámil, že se v ofsajdu nechal nachytat Jan Souček. Liberec může zklidnit hru.
     
    51
    Hosté zkusili okamžitě odpovědět. Tomáš Koukola vyslal dlouhý balón na Vošlajera, ten míč prodloužil do rukavic brankáře.
     
    49
    Tým Liberec B právě vstřelil branku!
    Gól přichází, do vedení jde favorit! Na centr z levé strany si naběhl CHISTIAN FRÝDEK, který pravačkou trefil míč z voleje dokonale, gólman Šmíd se za balónem směřujícím k pravé tyči jen smutně ohlédl.
     
    48
    Fotbalisté v bílých dresech si jsou vědomi, že musí přidat. Od prvních vteřin jsou na útočné polovině a hledají mezeru v defenzivě soupeře.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Jedinou změnou tak zůstává střídání Součka za Špatenku ještě v průběhu první půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:32.
     
    První poločas zápasu mezi libereckou rezervou a Ústí nad Orlicí branku nenabídl. Podle očekávání mají vice ze hry domácí, ale hosté zatím brání velmi dobře a soupeře do žádné výraznější šance nepustili. Bude ale otázkou, jak s dobře připraveným soupeřem zvládnou udržet síly hlavně fyzicky.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Vojtěch Špatenka převzal přihrávku u pravé lajny a polovysokým centrem oslovil Lukáše Galuse, ten ovšem neuspěl v hlavičkovém souboji s Purzitidisem.
     
    43
    Se sraženou střelou Dominika Gembického neměl Nicolas Šmíd žádné problémy. Pomalu letící míč zalehl a posléze rozehrál na Vošlajera.
     
    42
    Defenzivní povinnosti si Jakub Chleboun splnil na jedničku. Stáhl se spolu s Frýdkem a oblouček na jeho osobu hlavou poslal mimo šestnáctku.
     
    41
    Veškeré nebezpečí zažehnal Olivier Vliegen. Gólman vyběhl z brankové čáry a ve výskoku s přehledem lapil míč do rukavic.
     
    40
    Tomáš Hynek ukázal výborné krytí balónu. Ondřej Novotný soka sice odzbrojil, ale pomohl si nedovoleným způsobem.
     
    39
    Střídání v týmu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: ze hřiště odchází Vojtěch Špatenka, přichází Jan Souček.
     
    38
    Dominik Gembický si pohybem řekl o balón, který dostal, ale ještě o něco delší, než by potřeboval. Míč sebral vyběhnuvší Šmíd.
     
    37
    Liberec vybojoval rohový kop. Dominik Gembický prodloužený centr vracel pod sebe, těsně pře Michalem odkopl do bezpečí Koukola.
     
    36
    První žlutou kartu střetnutí obdržel hostující Tomáš Hynek. Úplně zbytečně naběhl do gólmana Vliegena, jenž měl míč dávno pod kontrolou. Navíc to vypadá, že si sám ublížil.
     
    35
    Střílený centr Jana Šulce mířil na Ondřeje Novotného. Ten se probojoval k hlavičce, ale zasáhl jenom záda bránícího soka.
     
    34
    Nedovoleného zákroku se dopustil Matěj Vymětalík. Nezachytil pohyb Koscelníka, jehož zezadu nešetrně podrazil a může být rád, že nedostal žlutou kartu.
     
    33
    Petr Falta si sice prohodil míč mezi dvěma protihráči, ale v momentě, kdy běžel čelem k vlastní bráně, takže si příliš nepomohl.
     
    32
    Dominik Gembický se obtočil kolem Galuse, ale na Hynka už si nevěřil, proto hrál do zadních řad na volného Lehoczkého.
     
    31
    Kristian Michal se zlobí na Gembického, že nepochopil jeho úmysl průnikové nahrávky. Míč se dokutálel až k brankáři.
     
    30
    Do pokutového území dostal polovysoký pas Christian Frýdek. Kličkou do protipohybu zkusil vyzrát na Lněničku, ten mu balón odkopl.
     
    29
    Lékaři do akce nemuseli. Koscelník se postavil na nohy po svých a první sprint po znovuobnovení hry zvládl bez výraznějších obtíží.
     
    28
    Mimo dění hry zůstal ležet na trávníku Martin Koscelník, který nejspíše špatně dopadl na záda a posadil se na trávník až o několik vteřin později.
     
    27
    Tentokráte už musel Šmíd na zem! Christian Frýdek zakončil protiútok křižnou střelou k pravé tyči, gólman Ústí nad Orlicí míč udržel v rukavicích.
     
    26
    Úspěšný zákrok pro Nicolase Šmída. Měl velké štěstí, že Martin Koscelník poslal hlavičku do středu brány, jinak by měl výrazně větší problémy.
     
    25
    Nadvakrát, ale přece Marios Purzitidis zpracoval nelehkou nahrávku Novotného. Následný centr vyslal nad hlavu Michala.
     
    24
    Útočným faulem se provinil Tomáš Vošlajer. O Lehoczkém zřejmě neměl vůbec ponětí, loktem jej pak nepříjemně trefil do tváře.
     
    23
    Z velkého úhlu prověřil pozornost brankáře Martin Koscenlník. Rána šla do středu brány, Šmíd míč bez problémů vyrazil.
     
    22
    Lob za obranu zkusil Ondřej Novotný. Míč adresoval Dominikovi Gembickému, jemuž zpracování nevyšlo podle představ.
     
    21
    Vojtěch Špatenka vyslal do protiútoku po pravé straně Lukáše Galuse. Tomu klička proti Marku Bínovi vůbec nevyšla.
     
    20
    V akci opět gólman Ústí nad Orlicí. Hravě si poradil se stříleným centrem Frýdka, ten udržel v rukavicích, a to bylo klíčové.
     
    19
    Nicolas Šmíd vyběhl až na konec pokutového území, aby zamezil průnikové přihrávce Novotnému. Kulatý nesmysl sebral těsně před Šulcem.
     
    18
    Kristian Michal mohl střílet, ale v poslední okamžik ještě posunul míč doprava ke Koscelníkovi, jehož pas mezi dvojicí protihráčů neprošel.
     
    17
    Po odkopu hostujícího brankáře měla domácí defenziva poměrně velké problémy dostat míč do bezpečí. Povedlo se to až Ondřeji Lehoczkému.
     
    16
    Přenesení hry vyšlo Novotnému na jedničku. Jan Šulc zvládl zpracování na jedničku, centr ovšem poslal přímo do rukavic Šmída.
     
    15
    Martina Koscelníka zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. V době Michalovy nahrávky se již nacházel za posledním obráncem.
     
    14
    Více volného prostoru využil ke střele z dvaceti metrů Christian Frýdek. Šmíd vůbec nereagoval, ale měl štěstí, míč prosvištěl vedle brány.
     
    13
    Za nedovolený zákrok na polovině hřiště Vojtěch Špatenka vynadáno určitě nedostane. Zatažením za dres zastavil rozběhnutého Novotného.
     
    12
    Odvážnou kličku po levé lajně si Dominik Gembický dovolil jakožto poslední bránící hráčů. Měl velké štěstí, že mu Chleboun vypíchl míč do autu.
     
    11
    Do kombinace se zapojil i gólman Olivier Vliegen. Vyběhl proti nákopu Langera a hrací předmět sklepl pro Purzitidise.
     
    10
    Skutečně došlo k centru, ten však Janu Šulcovi vůbec nevyšel. Kulatý nesmysl poslal nad hlavy hráčů přítomných ve vápně.
     
    9
    Velmi zajímavou standardku vybojoval Radim Černický. Na střelu to nejspíše nebude, od Šulce lze očekávat centr.
     
    8
    Tlak libereckých fotbalistů se stupňuje víc a víc. Dominik Gembický vystřelil z pravé strany šestnáctky, balón zakroutil těsně vedle levé tyče.
     
    7
    Do vnitra pokutového území dostal nahrávku Kristian Michal. Na dlouhou nohu míč kopl na bránu špičkou kopačky, ale přímo do gólmana Šmída.
     
    6
    Rychlý brejk táhl po levé lajně Matěj Vymqtalík. Ale nedostalo se mu podpory od spoluhráčů, sám proti přesile neuspěl.
     
    5
    Zatím se potvrzují papírové předpoklady, podle nichž jsou domácí velkým favoritem. Není divu, protože d utkání nastoupili i hráči, kteří jsou součástí „A“ týmu.
     
    4
    Narážečka mezi Lehoczkim a Šulcem nevyšla. Druhý jmenovaný nabral příliš velkou rychlost a kulatý nesmysl tak dostal za paty.
     
    3
    Martin Koscelník hledal po pravé lajně Christiana Frýdka. Ten si věřil na Tomáše Lněničku, ale klička na jeho osobu mu nevyšla.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Hosté z Ústí nad Orlicí pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy žluté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec B: Vliegen – Černický (C), Lehoczki, Bína, Šulc, Koscelník, Michal, Novotný, Gembický, Frýdek, Purzitidis.
    Náhradníci: Pešl – Málek, Juzvak, Kazda, Winkler, Horňáček.

    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Šmíd – Chleboun, Langer, Lněnička, Hynek, Špatenka, Koukola, Vymětalík, Galus, Vošlajer, Falta (C).
    Náhradníci: Jeřábek – Ptáček, Souček, Tichý, Mayer, Novotný.

    Rozhodčí: Pilný – Erlebach, Vitvar.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Milan Huppert

    Branky: 49. Frýdek – 66. Gembický (vla.)

    Karty:   80. Michal (LBB) – 36. Hynek (UNO), 87. Souček (UNO)


    Slovan Liberec B: Vliegen – Černický (C), Lehoczki, Bína, Šulc, Koscelník (61. Málek), Michal, O. Novotný, Gembický, Frýdek (61. Juzvak), Purzitidis (61. Kazda).
    Náhradníci: Pešl – Málek, Juzvak, Kazda, Winkler, Horňáček.

    TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Šmíd – Chleboun, Langer (69. Ptáček), Lněnička, Hynek, Špatenka (39. Souček), Koukola, Vymětalík, Galus (61. Tichý), Vošlajer (61. Mayer), Falta (C) (69. A. Novotný).
    Náhradníci: Jeřábek – Ptáček, Souček, Tichý, Mayer, A. Novotný.

    Rozhodčí: Pilný – Erlebach, Vitvar

    Diváci: 120
    bahis siteleri