Mladá Boleslav – Zürich 0:1 (kon.) | Jastrzębie – Frisk Asker 4:3 (kon.) | Skellefteå – Tappara 6:1 (kon.)
IFK Helsinky – Frölunda 2:3 (kon.) | TPS – Växjö 3:1 (kon.) | Leksands IF – Fribourg 2:5 (kon.)
Eisbären – Lugano 6:3 (kon.) | Mnichov – Zug 3:4 (kon.) | Salzburg – Bolzano 3:5 (kon.)
SønderjyskE – Rögle BK 2:3 (kon.)
konec
Eisbären Berlín
6:3 (2:1, 3:1, 1:1)
HC Lugano
Úterý 05.10.2021, 19:00 • Mercedes Benz Arena, Berlín • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:17 Calvin THURKAUF - 6:3
     
    56:17
    Lugano vstřelilo branku! Máme tu korekci skóre, když si na levé straně sjel na přihrávku CALVIN THURKAUF a střelou na bližší tyčku upravil na 6:3. Asistence: Alessio Bertaggia, Santeri Alatalo.
    43:34 Yannick VEILLEUX - 6:2
     
    43:34
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Jenže po tlaku přichází kruté vystřízlivění. Hosté nezachytili ve středním pásmu vyhozený puk, Roßmy přiťukl na YANNICKA VEILLEUXE a ten svou akci dotáhl do zdárného konce bekhendovým blafákem jednoruč – 6:2. Asistence: Bennet Roßmy, Manuel Wiederer.
     
    38:44
    Další přerušení hry a je tu zase vyloučení. Domácí Eric Mik dostal dvouminutový trest za podrážení.
    37:46 Blaine BYRON - 5:2
     
    37:46
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Přesilovka je využitá i na domácí straně, když se obloučkem na modré čáře zbavil obránce BLAINE BYRON a prostřelil Fadaniho prudkou ranou z vrcholu kruhu – 5:2. Asistence: Jonas Müller, Yannick Veilleux.
     
    36:06
    Přesilovka pro domácí tým, na trestnou lavici už zamířil Alessandro Chiesa. Dostal dvě minuty za zdržování hry.
    33:41 Calvin THURKAUF - 4:2
     
    33:41
    Lugano vstřelilo branku! Nakonec ale inkasoval a Lugano využívá přesilovku. Na modré čáře dostal dost času na naznačení nápřahu a i následnou ránu Alatalo a jeho ránu tečoval před brankou stínící CALVIN THURKAUF – 4:2. Asistence: Santeri Alatalo, Marc Arcobello.
     
    32:28
    Vylučuje se na straně Eisbärenu, dvě minuty za podrážení obdržel Matthew White.
     
    28:45
    A mohlo to být 5:1, chtělo to jen lepší zakončení po rychlém přechodu do útoku a sólu Zengerleho. Jeho střelu po ledě Fadani vytáhl mimo své území!
     
    27:46
    V brance Lugana dochází ke změně, mezi tyče se staví Davide Fadani.
    27:46 Blaine BYRON - 4:1
     
    27:46
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Další gól v hostující síti! Luganu nevyšla rozehra od vlastní branky, puk na modré čáře zachytil Jensen a zpětné nahození tečoval za Fattonova záda projíždějící BLAINE BYRON – 4:1. Asistence: Nicholas Jensen, Marcel Noebels.
    24:07 Leonhard PFÖDERL - 3:1
     
    24:07
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Domácí tým uniká do dvoubrankového náskoku! Na pravé straně se k puku dostal LEONHARD PFÖDERL, dokázal se odpoutat od svého obránce a střelou z kruhu překonal Fattona – 3:1. Asistence: Marcel Noebels.
    16:15 Zach BOYCHUK - 2:1
     
    16:15
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Domácí tým vede. Po šavlovačce v rohu kluziště si chtěl před branku vyjet ZACH BOYCHUK, hodlal bekhendem přihrávat na najíždějícího spoluhráče, jeho pas ale jeden z obránců Lugana srazil na vlastní branku a dokonale tak překvapil Fattona – 2:1. Asistence: Mark Zengerle.
    13:51 Simon DESPRÉS - 1:1
     
    13:51
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Je srovnáno a to po docela nenápadné akci. Od modré čáry si vyjel SIMON DESPRÉS, nahodil švihem po ledě a puk prošel přes několik hráčů až za záda překvapeného Fattona. Ten toho moc neviděl a stav je tedy 1:1. Asistence: Marcel Noebels, Blaine Byron.
     
    08:46
    Přesilovku si zahrají i hosté, v útočném pásmu se totiž faulu dopustil Leonhard Pföderl a dostal dvě minuty za hákování.
    06:28 Alessio BERTAGGIA - 0:1
     
    06:28
    Lugano vstřelilo branku! Udeřilo však na druhé straně, když Lugano ukázalo, jak má vypadat řešení brejku. Po zisku puku vznikla akce pravou stranou, Thurkauf naservíroval pas před branku na ALESSIA BERTAGGIU a ten sklepával do odkryté části Ancickovy branky – 0:1. Asistence: Calvin Thurkauf, Yves Stoffel
     
    02:55
    Bude se poprvé vylučovat, přesilovku si zahraje domácí Eisbären. Dvě minuty za hákování dostal Santeri Alatalo.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 14. Després (Noebels, Byron), 17. Boychuk (Zengerle), 25. Pföderl (Noebels), 28. Byron (Jensen, Noebels), 38. Byron (Müller, Veilleux), 44. Veilleux (Roßmy, Wiederer) – 7. Bertaggia (Thurkauf, Stoffel), 34. Thurkauf (Alatalo, Arcobello), 57. Thurkauf (Bertaggia, Alatalo)


    Eisbären Berlín: Ancicka (Hungerecker) – Ellis (A), Müller, Wissmann (A), Jensen, Després, Mik, Zengerle, Geibel – Pföderl, Byron, Noebels (C) – Fiore, Boychuk, White – Clark, Streu, Tuomie – Roßmy, Wiederer, Veilleux.
    HC Lugano: Fatton (28. Fadani) – Nodari, Muller (A), Alatalo, Guerra, Chiesa, Wolf, Vedova – Fazzini, Arcobello (C), Carr – Bertaggia, Thurkauf, Stoffel – Boedker, Tschumi, Morini (A) – Traber, Walker, Haussener.

    Rozhodčí: Schrader, Kopitz – Cepik, Gerth

    Diváci: 1 418
    bahis siteleri