Třinec – HC Slovan 3:0 (kon.) | Rauma – Cardiff 5:2 (kon.) | Doněck – EC-KAC 3:4 (kon.)
Sparta – Bremerhaven 5:2 (kon.) | Rouen – Rungsted Seier Capital 5:1 (kon.) | Lausanne – Mannheim 2:5 (kon.)
konec
HC Donbass Doněck
3:4 (0:3, 1:0, 2:1)
KAC Klagenfurt
Středa 06.10.2021, 18:30 • Palace of Sports, Doněck • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Klagenfurt si odváží domů cenné tři body a poskočí v tabulce ve své základní skupině na třináct získaných bodů. Doněck si naopak z tohoto utkání body do tabulky nepřipíše. S tímto konstatováním se s vámi loučím, děkuji moc za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Hezký zbytek večera, na počtenou! (20:56:20)
     
    Máme dobojováno! Domácí hokejisté dokonali ve třetí třetině husarský kousek, když zásluhou Viktara Turkina smazali tříbrankovou ztrátu. Klagenfurt ovšem těsně před koncem třetí třetiny rozhodl ve svůj prospěch, jelikož Johannes Bischofberger obstaral vítěznou branku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Domácí sice v poslední minutě ještě zkusili závěrečnou hru bez brankáře, ale hosté si už výsledek pečlivě hlídají a nepouští svého soupeře k Dahmovi.
     
    59:50
    Domácí hokejisté se rychle nastěhovali do útočného pásma, ale velký závar před brankou Klagenfurtu hosté zvládli. Doněck z tohoto utkání odejde jako poražený.
    58:44 Johannes BISCHOFBERGER - 3:4
     
    58:44
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Hosté těsně před koncem třetí třetiny skórují a zřejmě rozhodují utkání ve svůj prospěch! JOHANNES BISCHOFBERGER si najel na přihrávku od svého spoluhráče do prostoru před brankou a pohotovou střelou prostřelil Makarova ranou mezi betony. Asistence: Manuel Geier.
     
    58:17
    Johannes Bischofberger se probil do útočného pásma, ale následný pokus neskončil gólovým úspěchem. Brankář Makarov nemusel zasahovat.
     
    57:41
    Steffler musel rychle odehrát kotouč před bránícím protihráčem, ale i přesto se o pár okamžiků později dostali k puku domácí. Dahm raději přerušuje hru.
     
    56:24
    Domácí hokejisté mohli vzápětí rozhodnout ve svůj prospěch! Sislannikovs našel před brankou najetého Sigareva, který ovšem svou ranou minul.
    55:10 Viktar TURKIN - 3:3
     
    55:10
    Doněck právě vstřelil branku!
    Pozor, Doněck se usadil v útočném pásmu a maže tříbrankovou ztrátu! VIKTAR TURKIN obdržel skvělou přihrávku na pravou stranu, odkud trefil svou prudkou střelou odkrytou část Dahmovy branky. Máme vyrovnáno. Asistence: Pylyp Pangelov-Yuldashev, Pavel Medvedev.
     
    54:22
    Čas na vyrovnání se domácím hokejistům krátí velmi rychle. Peresunka v rohu kluziště úspěšně bránil Steffler, ale i přesto se domácí drží v útočném pásmu.
     
    53:36
    Domácí hokejisté se sami vyhnali z útočného pásma a po vhazování v neutrální zóně získali kotouč na své hokejky. Klagenfurt se zatím brání úspěšně.
     
    53:12
    Rozhodčí chystají opět vylučovat z řad hostujícího mužstva. Johannes Bischofberger (KGL) se provinil sekáním a už sedí na trestné lavici.
     
    52:12
    Po přihrávce Sigareva ze strany přišla střela od modré čáry! Dahm měl zakrytý výhled, ale naštěstí pro Klagenfurt zůstává skóre neměnné.
     
    51:08
    Peresunko přihrával zadovkou zpoza branky svému spoluhráči, ale domácí hokejisté o pár okamžiků později přišli o útočné pásmo. Klagenfurt střídá.
     
    50:51
    Bude se znovu vylučovat. Na trestnou lavici putuje obránce Paul Postma (KLG), který se dle rozhodčích dopustil podrážení. Domácí hrají další přesilovku.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 27. Korenchuk (Krivoshapkin), 43. Morozov (Peresunko), 56. Turkin (Pangelov-Yuldashev, Medvedev) – 5. Hundertpfund (Haudum), 8. Hundertpfund (Postma), 19. Witting (Steffler), 59. Bischofberger (M. Geier)


    HC Donbass Doněck: Makarov (Voris) – Smereck, Zhuldivov, Pangelov-Yuldashev, Sakalouski, Andreikiv, Grygoriev – Sislannikovs, Biriukov, Sigarev – Lialka, Turkin, Medvedev – Peresunko, Zakharov, Morozov – Sadovikov, Danylenko, Razumov – Korenchuk, Krivoshapkin.
    KAC Klagenfurt: Dahm (Holzer) – Strong, Schumnig, Unterweger, Postma, Steffler, Vallant, Bruggisser – S. Geier, Obersteiner, M. Geier – Fraser, Koch, Haudum – Ganahl, Tičar, Petersen – Bischofberger, Hundertpfund, Witting.

    Rozhodčí: Koriepanov, Serebriakov – Kharaberyush, Ponomar
    thejrc.org