Vladivostok – Viťaz 3:2 (kon.) | Novosibirsk – Riga 3:1 (kon.) | Barys – Omsk 1:0 (kon.)
Jekatěrinburg – Jokerit 5:1 (kon.) | Dynamo Moskva – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Dinamo Riga
Středa 06.10.2021, 14:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a užijte si zbytek dne. Na viděnou. (17:07:41)
     
    Další vystoupení čeká na oba celky už v pátek. Novosibirsk bude hostit Viťaz, Dinamo Riga se představí v souboji nejhorších týmů Západní konference v Soči.
     
    Československá stopa

    Michal Čajkovský (SIB) – 0+0, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 17:09
    Lukáš Radil (RIG) – 0+0, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 16:55
    Matěj Machovský (RIG) – 16 zákroků, 3 inkasované branky, čas na ledě 57:54
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 19:29
    Zblokované střely – 14:6
    Vyhraná vhazování – 28:26
    Trestné minuty – 6:6
    Hity – 27:14
     
    Na vítězných oslavách Novosibirsku to nic nemění. Sibir otočil souboj s Rigou a po výhře 3:1 slaví teprve čtvrtý letošní triumf, po němž se v tabulce Východní konference posunul na osmé místo. Dinamo je ve své konferenci nadále předposlední.

    Do vedení šli v 6. minutě hosté z Rigy, když po Shinkarukově krátké přihrávce před branku zakončoval z její bezprostřední blízkosti Poirier. Domácí odpověděli na konci 13. minuty, kdy se po zpětné nahrávce Shoreho ujala dělovka Murphyho. Novosibirsk mohl jít krátce před pauzou do náskoku, Čajkovského rána ale rozezvonila levou tyčku Machovského svatyně.

    Co se nepovedlo na konci úvodní části, to přišlo zkraje té druhé. Novosibirsk dokonal obrat, když využil své první dvě střely na branku. Nejprve poslal Sibir do vedení na konci 24. minuty Kručinin, jenž uklízel k levé tyči sraženou přihrávku Shoreho, o dvě minuty později pak zasadil opařeným hostům další úder Golubev. Z pravého kruhu si sjel na modrou čáru a vyslal střelu, kterou tečoval mezi Machovského betony Cibulskis.

    Riga byla ve třetí dvacetiminutovce aktivnějším celkem, z pravidelných pobytů v útočném pásmu ale vytěžovala minimum. Stav už se v poslední třetině nezměnil, a to i díky neskutečnému zákroku Machovského, který zhatil domácí přečíslení a máchl lapačkou proti tutovce Setdikova. Sibir pak ještě v samém závěru trefil odkrytou branku. Ukázalo se ovšem, že asi desetinu po vypršení časového limitu.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Souběžně se sirénou trefili domácí odkrytou branku. Zkoumalo se video a časomíra a ukázalo se, že se tak stalo krátce po limitu.
     
    59:45
    Hokejisté Sibiru dobře brání prostor podél mantinelů. Dinamo se nezvládá dostat do střelecké pozice.
     
    59:31
    Trevor Murphy zkoušel střelou napříč celou délkou kluziště trefit odkryté zařízení. Puk zamířil vedle pravé tyče a píská se zakázané uvolnění.
     
    59:24
    Do prostoru mezi kruhy si najel Nikolajs Jelisejevs. Zápěstím střílel skrze obránce pouze do připravené lapačky Krasotkina.
     
    58:48
    Tentokrát to zkoušel Lauris Darzinš od modré čáry. Jeho rána skončila v chumlu těl před brankou. Následně vyvezli domácí kotouč daleko od své branky.
     
    58:27
    Oskars Cibulskis se uvolnil na pravé straně a posílal kolmici na zadní tyč, odkud střílel Lauris Darzinš. Anton Krasotkin se stihl bravurně přemístit!
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:54
    Ano, je to tak. Branka Dinama je prázdná, lotyšský celek to zkouší v šesti hráčích bez Machovského.
     
    57:53
    Trenérský štáb Dinama si vyžádal oddechový čas. Uvidíme, zda po něm Machovský zůstane na střídačce.
     
    57:53
    Zdlouhavou kombinaci Rigy ukončil střelou Kristaps Zile. Anton Krasotkin se vrhl po kotouči a raději ho ukryl pod lapačkou.
     
    57:22
    Lauris Darzinš plácl do puku z levé strany. Ten skončil kdesi za brankou.
     
    56:05
    Trest hostů za špatné střídání vypršel. Riga je v pěti a může znovu pomýšlet na hru v šesti – tentokrát tu regulérní bez brankáře.
     
    55:45
    Jegor Milovzorov dostal kotouč na pravou stranu, kde se zjevil v ideální pozici. Křižnou ránu poslal po zemi kousek vedle levé tyče Machovského branky.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 13. T. Murphy (N. Shore), 24. Kručinin (N. Shore, T. Murphy), 27. Golubev – 6. E. Poirier (Shinkaruk, L. Darzinš)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasotkin (A. Achmetov, Säteri) – Čajkovský, J. Alanov, N. Jefremov, N. Děmidov, Ilja Morozov, T. Murphy, Kudako – Šarov, Golubev (A), Dubakin – Setdikov, N. Shore, Kručinin – Milovzorov (A), Pjanov, N. Korotkov (C) – Nikita Šaškov, V. Komarov, A. Jakovlev.
    Dinamo Riga: Machovský (Mattsson, Vitols) – Ališauskas, Cibulskis, Scarlett, Sotnieks (A), Zile, Čukste, Ozolš, Freibergs – Radil, L. Darzinš (C), Jelisejevs – Meija (A), Berzinš, J. Karjalainen – E. Kulda, Buncis, Skvorcovs – Shinkaruk, E. Poirier, Wännström.

    Rozhodčí: Kuljov, Lavrentěv – Slavikovskij, Sysujev
    thejrc.org