Barys – Kazaň 3:6 (kon.) | Ufa – Petrohrad 0:5 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
SKA Petrohrad
Neděle 10.10.2021, 13:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a užijte si zbytek víkendu. Na viděnou. (15:49:12)
     
    Oba týmy zůstávají po tomto utkání na třetích místech svých konferencí. Ufa za dva dny změří doma síly se čtvrtou Kazaní, Petrohrad přivítá o den později vedoucí Dynamo Moskva.
     
    Československá stopa:

    Utkání se nezúčastnil žádný český nebo slovenský hokejista.
     
    Ufa vstoupila do třetí třetiny znovu aktivně, vítr z plachet jí ale definitivně vzal čtvrtý gól. Celou akci založil brankář Johansson a po rychlém přenesení hry ji zakončoval střelou mezi nohama Panina Vey. Na konečných 5:0 pak necelé čtyři minuty před koncem zvyšoval z mezikruží Kemppainen. Salavat herně nezklamal, absolutně ale vyhořel v koncovce, kde si vylámal zuby na bravurně chytajícím Larsovi Johanssonovi. Švédský brankář vychytal všech 25 střel a stal se nejvýraznější postavou zápasu. Zmínit je nutno i dvě branky Cicjury, který původně vůbec nefiguroval v sestavě.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 25:29
    Zblokované střely – 7:15
    Vyhraná vhazování – 18:36
    Trestné minuty – 4:8
    Hity – 23:12
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Ufa vyhazuje kotouč do středního pásma. Petrohrad už další útočnou akci zakládat nebude.
     
    59:26
    Hosté kombinují v útočném pásmu. K Šaryčenkovi už jsou ale milosrdní.
     
    58:58
    Střetnutí už se pouze dohrává. Ufa je smířena s porážkou. Aktivnější je v závěru Petrohrad.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Za tohoto stavu je jisté, že i zápasu.
     
    57:09
    Lars Johansson udělal další krok k udržení čistého konta. Od toho ho po zákroku lapačkou u pravé tyče dělí necelé tři minuty.
    56:10 Joonas KEMPPAINEN - 0:5
     
    56:10
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Teď už ale brankář Ufy loví puk ze své svatyně popáté. Burdasov posunul kotouč mezi kruhy na střelu JOONASI KEMPPAINENOVI a ten mířil k pravé tyči mimo dosah Šaryčenkova. Asistence: Anton Burdasov a Igor Ožiganov.
     
    55:45
    Petrohrad mohl navýšit vedení. Po zpětné přihrávce střílel z mezikruží k pravé tyči Kirill Marčenko. Následně se o dorážku pokoušel Emil Galimov. Alexandr Šaryčenkov odolal.
     
    54:55
    Pjotr Chochrjakov měl před sebou na pravé straně dálnici. Laxnost hostující obrany nepotrestal. Váhal tak dlouho, až mu byl na poslední chvíli kotouč vypíchnut.
     
    54:09
    Střela Vladislava Kartajeva byla tečována do zadního plexisla. Od toho si padající oblouček stáhl hezky do rukavice Lars Johansson.
     
    53:48
    Petrohrad operuje s kotoučem na vlastní polovině a nikam se s ním nežene.
     
    53:04
    Další z reklamních přestávek a možnost poradit se na střídačkách. O poznání spokojenější nálada panuje pochopitelně na té hostující.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 3. Cicjura (Danila Moisejev), 20. Kuzmenko (K. Marčenko, Ožiganov), 29. Cicjura, 48. Vey (M. Robinson, Lars Johansson), 57. Kemppainen (Burdasov, Ožiganov)


    Salavat Julajev Ufa: Šaryčenkov (Metsola) – Muchamadullin, P. Larsen, Koledov, Naumenkov, Zubarev (A), Panin (C), J. Birjukov, Lisovec – Markus Granlund, S. Manninen, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Chochrjakov, Šmeljov – Sannikov, Kartajev, Platt – Pustozjorov, Pimenov, Baškirov.
    SKA Petrohrad: Lars Johansson (Askarov) – Ožiganov, Kirsanov, Dyblenko, M. Robinson, Pautov, Tokranov, Pylenkov – Burdasov (C), Kemppainen, Kuzmenko – Chusnutdinov, Vey, Timkin (A) – Ketov (A), M. Vorobjov, Danila Moisejev – E. Galimov, Ivan Morozov, K. Marčenko – Cicjura.

    Rozhodčí: Olenin, Sidorenko – Golovljov, Savenkov
    thejrc.org