Nashville – Carolina 4:3 (kon.) | Florida – Tampa 2:4 (kon.) | Colorado – Dallas 4:2 (kon.)
Toronto – Ottawa 4:1 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 4:5 (po pr.) | Columbus – Pittsburgh 3:4 (po pr.)
San Jose – Vegas 4:0 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:1 (kon.) | Vancouver – Edmonton 2:3 (kon.)
Los Angeles – Anaheim 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Toronto Maple Leafs
4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Ottawa Senators
Neděle 10.10.2021, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u přípravného utkání na novou sezónu NHL! Spolu se podíváme na duel mezi Torontem a Ottawou. Úvodní vhazování je naplánován na 1:00 a my budeme u toho.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Campbell (Mrázek) – Holl, Muzzin, Dermott, Sandin, Rielly (A), TJ Brodie – Kerfoot, Marner (A), Spezza, Ritchie, Simmonds, Kaše, Engvall, Bunting, Kämpf, Michejev, Nylander, Tavares (C).

    Ottawa Senators: Murray (31. Forsberg) – J. Brown, Del Zotto, Zajcev (A), Brannström, Heatherington, Mete – Formenton, Sanford, Stützle, Batherson, Shaw, Paul (A), Agozzino, C, Brown (A), Sabourin, Ennis, Tierney, Sokolov.

    Rozhodčí: Lambert, Syvret – Cherrey, Kovachik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    A dnešní přípravný duel mezi Torontem a Ottawou se nám před malou chvilkou rozjel! Domácí nastupují v modrých dresech, u soupeřů převažuje bílá.
     
    01:02
    Oba týmy se pustily do hodně aktivní hry a létají nám doslova po ledě. Střelu na branku jsme ale ještě neviděli, spíše jen drobné nepřesnosti.
     
    01:45
    Maple Leafs to chtěli zkusit dlouhým pasem na útočnou modrou, kam si jeden z hráčů najížděl. Byl ale v opačném pohybu, a tak s kotoučem odjel.
     
    02:28
    Murray již za sebou má první úspěšný zákrok, když na střelu od modré měl celkem dobrý výhled. Touš lapil do lapačky, načež nechal raději přerušit hru.
     
    03:01
    A stejná situace se opakovala jen o chvilku později. Bylo velmi důležité, že domácí gólman udržel puk ve výstroji, takže nikdo ze soupeřů nemohl dorážet.
     
    03:17
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Ondřej Kaše – 2 min., podrážení).
     
    03:54
    K dispozici máme první přesilovou hru celého zápasu, hrají ji hostující hokejisté. Ti sice kombinovali nějakou dobu v pásmu, ale nic nevymysleli.
     
    04:16
    Následně navíc byla střela od modré zblokována a hráč domácích kotouč daleko vyhodil. Ottawané tak musí rozjet akci až od svého vlastního gólmana.
     
    04:38
    Žádný úspěch to navíc nepřineslo. Toronto si velmi dobře bránilo střední pásmo. Když Senátoři konečně prošli do útočné třetiny, byl jim odpískán ofsajd.
     
    05:17
    Ondřej Kaše je na ledě!
     
    05:58
    Domácí hokejisté tak přežili první oslabení a mohou pomýšlet konečně také na nějaké ohrožení branky.
     
    06:35
    Zatím je zápas hodně rychlý, jenže to do kombinací obou týmů přináší taktéž celkem hodně nepřesností. Tak snad se nám mířidla hráčů trochu zpřesní.
     
    07:13
    Ottawa se dostala do útočné třetiny, kde však dlouho dobu nepobyla. Následovalo totiž několik soubojů u mantinelu, které vyhráli domácí hráči.
     
    07:43
    Komerční přestávka.
     
    07:43
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (TJ Brodie – 2 min., sekání).
     
    08:20
    Ottawa tak má k dispozici během několika okamžiků druhou přesilovou hru, povede se jí skórovat?
     
    08:51
    Na to si budeme muset ještě chvilku počkat. Na druhé straně v oslabení pálil nebezpečně Michejev, ale Murray jeho pokus vyrazil před sebe.
     
    09:16
    Senátoři zatím v početní výhodě nepřevedli ještě vůbec nic. Domácí celek se v pohodě brání a troufnu si tvrdit, že i druhé oslabení v první třetině zvládne.
     
    09:43
    TJ Brodie je na ledě!
     
    10:23
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Justin Holl – 5 min., bitka).

    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Scott Sabourin – 2 + 5 min., bitka + 10 min. osobní trest)
     
    11:03
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jen chvilku hráli domácí přesilovku, načež jdou domácí do vedení! MORGAN RIELLY si vyměnil puk na modré se spoluhráčem, načež zápěstím zamířil přesně k tyči. Asistence: Ilja Michejev a William Nylander.
    11:03 RIELLY - 1:0
     
    12:15
    Hra se nám na chvilku přeruší, jelikož Formenton doslova vletěl do branky za Campbellem, která to nevydržela a dostala se nám až k zadnímu mantinelu.
     
    13:18
    Nadále nám pokračuje velmi rychlá hra, která musí diváky na domácím stadionu celkem bavit. Domácí navíc o gól vedou, což jen umocňuje atmosféru.
     
    13:56
    Toronto se usadilo v útočném pásmu a obstřeluje Murrayho ze všech možných úhlů. Ten tentokrát žádný kotouč za svá záda ale nepustil.
     
    14:11
    Komerční přestávka.
     
    15:15
    Po komerční přestávce se nám už zase pokračuje ve hře, u kotouče jsou domácí, kteří míří dopředu.
     
    15:57
    Bunting zachytil letící kotouč po mantinelu za brankou soupeře. Následně chtěl udělat rychlou otočku k tyčce, ale gólman hostí tam byl připravený.
     
    16:40
    Střely na branku: 5 – 5!
     
    17:15
    Justin Holl se musel pro kotouč vrátit do své obranné třetiny, ale nemusel nijak spěchat, jelikož žádný ze soupeřů ho nešel napadat tak daleko.
     
    17:46
    Jack Campbell se nyní musel mít na pozoru, když před jeho branku šel takový nižší centr. Nikdo jej ale nedokázal zasáhnout a Campbell vyrazit vyrážečkou.
     
    18:31
    Toronto má rozhodně častěji kotouč na svých hokejkách, ale vyloženou šanci si od branky také nevypracoval. Povede se ještě někomu skórovat do konce části?
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:28
    Mohlo být těsně před koncem periody srovnáno! Hosté to sehráli pěkně, zakončeno to mělo být křižným pasem, ale Campbell se ke své druhé tyči stihl přemístit včas!
     
    19:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nakonec ale přece jen srovnáno je! Connor Brown táhl přečíslení svého týmu dva na jednoho, když v ideální moment našel hokejku ALEXE FORMENTONA, který puk zvedl pod horní tyčku, čímž nedal gólmanovi šanci. Asistence: Connor Brown a Nick Paul.
    19:47 FORMENTON - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi celkem zajímavá první třetina, která nám přinesla nakonec dvě branky. Jako první šli do vedení domácí, kteří zásluhou Morgana Riellyho využili přesilovou hru. Toronto ale do kabin s vedením nejde, jelikož třináct vteřin před koncem Alex Formenton srovnal stav duelu.

    Další třetina začne přibližně v 2:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    A právě nám odstartovala i druhá perioda dnešního duelu! Po té první je stav vyrovnaný, jak se bude oběma týmům dařit v prostřední části hry?
     
    20:44
    Toronto se nám velmi brzy dostalo do zajímavé šance, konkrétně přečíslení tři na dva. Murray ovšem tento těžký pokus ze strany vyrazil do bezpečí.
     
    21:22
    Velká šance na domácí straně! Marner se šikovně prokličkoval až před gólmana, kterému chtěl přehodit beton, to se mu ale nepovedlo!
     
    22:18
    Jeden z hostí nyní odpadl od souboj u mantinelu jako hruška a vypadalo to, že chce faul. Tem sudí ovšem pískat nebudou, a tak se normálně pokračuje ve hře.
     
    22:59
    No, Murray si na nedostatek práce na začátku druhé části stěžovat nemůže! Nyní musel čelit střele a dvěma dorážkám, ovšem udržel puk před sebou.
     
    23:37
    Jack Campbell se rozhodl pomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Poslal puk až na útočnou modrou, ale jeho spoluhráč byl nakonec jen vystavěn do ofsajdu.
     
    24:06
    Hokejisté v modrých desech kombinují v útočné třetině. Chtějí to ale dohrát až do prázdné branky, což se zatím nejeví jako ta úplně nejlepší taktika.
     
    24:49
    Nyní to halou jenom zašumělo! Viděli jsme nejspíše tečovanou ránu, kterou ale s vypětím všech sil dokázal Murray vyrazit mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    25:35
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce domácího týmu, která konči brankou. Vedení Toronta je navíc zasloužené. Rychlou akci vyšperkoval Simmonds přihrávkou na najíždějícího NICKA RITCHIEHO, který z velké blízkosti dostal puk do branky. Asistence: Wayne Simmonds a Jason Spezza.
    25:35 RITCHIE - 2:1
     
    26:02
    Komerční přestávka.
     
    26:11
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mete – 2 min., držení).
     
    26:48
    Toronto má dnes k dispozici druhou přesilovou hru, tu první využilo... Bude se nyní dít něco podobného? Dvoubrankový náskok by již byl hodně nadějný.
     
    27:18
    Hokejisté v modrém museli rozjet novou akci až od svého brankáře, Ottawa navíc znovu vyhazuje.
     
    28:11
    Hosté hrají v plném počtu!
     
    28:17
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Krátce po vypršení trestu hostujícího hráče se však domácí prosazují! nebyl před brankou úspěšný. Dostal ale puk na PIERRA ENGVALLA, který ranou z první nedal přesouvajícímu se gólmanovi šanci. Asistence: John Tavares a Mitchell Marner.
    28:17 ENGVALL - 3:1
     
    29:30
    Po delší době jsme se dočkali také střely na hostující straně. Campbell ale chytá.
     
    30:11
    Domácí hokejisté se vydali napadat do hloubi útočné třetiny, ale žádný úspěch jim to nepřineslo. Budou se tak muset pomalu stahovat zase do obrany.
     
    30:43
    To nakonec ale nebude nutné. Ottawě se nepovedla rozehrávka skrze celé hřiště, a tak je pískán icing.
     
    30:51
    Střídání v týmu Ottawa Senators: ze hřiště odchází Murray, přichází Forsberg.
     
    31:01
    Komerční přestávka.
     
    31:11
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Ritchie – 2 min., podrážení).
     
    32:08
    Tyler Ennis mohl z ničeho nic srovnat! Puk se k němu příhodně odrazil do druhé vlny, ale pokus hostujícího hráče nakonec nešel mezi tři tyče...
     
    32:51
    Mitchell Marner se nám dostal do další velmi zajímavé možnosti! Tentokrát jel na gólmana z pravé strany, Forsberg si ale tyčku těsnil velmi dobře.
     
    33:11
    Ritchie je na ledě!
     
    33:50
    Komerční přestávka.
     
    35:03
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do velkého trháku, vedou totiž už o tři branky! TJ Brodie vypálil od modré. Jeho pokus sice změnil po zásahu soupeře dráhu, avšak trefil příhodně JOHNA TAVARESE, který měl nyní trochu štěstí. Asistence: TJ Brodie a Morgan Rielly.
    35:03 TAVARES - 4:1
     
    36:16
    Tak druhá třetina je zatím jednoznačně v režii domácího celku, který svého soupeře opravdu drtí. Naopak Ottawané směrem do ofenzivy nepředvedli nic.
     
    36:53
    Jeden z hostujících hráčů to chtěl vzít na sebe, ale při obratu na modré skončil na ledě. O kotouč tak přišel a bude se muset vracet rychle do obrany.
     
    37:27
    Tavares se vrátil do obrany a skvělým pasem našel najíždějícího spoluhráče. Ten chtěl poslat puk mezi betony Forsberga, ten je sklapl včas.
     
    38:28
    V první periodě dali hosté gól do šaten, povede se jim nyní něco podobného? Zatím to tak nevypadá, v ofenzivě je Ottawa úplně bezzubá.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již za sebou máme dvě periody dnešního přípravného duelu a o vítězi se zdá býti rozhodnuto už nyní. Domácí totiž překonali obranu soupeře rovnou třikrát a před poslední periodou mají celkem pohodlný náskok v podobě tří branek. Ottawa navíc v druhé části nepředvedla vůbec nic...

    Další třetina začne přibližně v 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    A už nám odstartovala i poslední perioda dnešního duelu. Zmůže se Ottawa ještě na drama?
     
    41:10
    Forsberg se nám ocitl na ledě, musel ale předtím předvést rychlý reflex lapačkou. To se mu ale povedlo, a tak svůj tým podržel před dalším inkasováním.
     
    41:55
    Toronto se vydalo ro rychlé akce, ale ta nebyla zakončena ani střelou. Po chvilce se navíc ozval hvizd sudího.
     
    42:11
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Zajcev – 2 min., vražení na hrazení).
     
    42:45
    Domácí celek tak má k dispozici další přesilovou hru, zatím se mu v ní ale moc nedaří... Tak uvidíme, jestli dokáže přidat pátou branku, nepopulárního bůra.
     
    43:19
    Forsberg vyrazil kotouč jenom před sebe, kde se o dorážku pokoušel jeden z domácích. ten ale celou situaci přejel, a tak nedokázal dostat puk mezi betony.
     
    43:54
    Hokejisté v modrých dresech se dostali do kombinace v pásmu až nyní. Střela z první ale těsně minula levou tyčku, načež kotouč úplně opustil pásmo.
     
    44:11
    Hosté hrají v plném počtu!
     
    44:58
    Hokejisté v modrých dresech už byli trochu unavení, a tak raději jen poslali kotouč do středního pásma, načež celá lajna pelášila rychle na střídačku.
     
    45:32
    Hraje se nám celkem dlouho bez přerušení. Ottawané nyní zachytili puk ve středním pásmu a po rychlé akci musel zasahovat vyrážečkou Jack Campbell.
     
    46:07
    Morgan Rielly si už šteloval kotouč na modré na další střelu, ale ta mu nakonec umožněna nebyla.
     
    46:43
    Engvall si chtěl nejspíše nahodit kotouč o zadní mantinel, ale neměl dostatečnou rychlost. Přesto Toronto ještě zabojovalo o touš v útočné třetině.
     
    47:18
    Komerční přestávka.
     
    48:05
    Zatím to v poslední třetině na stadionu v Torontu na nějaké větší drama nevypadá. Domácí si drží náskok v pohodě a hosté nemají vlastně žádné šance.
     
    48:44
    Ilja Michejev se vydal aktivně napadat do útočného pásma, kde soupeři nadělal celkem značné problémy. Ten s vypětím všech sil ale celou situaci ustál.
     
    49:23
    Forsberg si však v dnešním duelu neodpočine ani na chvilku. Nyní musel čelit další střele z pravé strany. Puk má ale v lapačce a raději přerušil hru.
     
    50:24
    Senátoři se na chvilku usadili v pásmu, ale dlouhého trvání to nemělo. Nepřesná střela znamenala souboj u mantinelu a celkem brzkou ztrátu puku.
     
    51:01
    A Máme tady bitku, domluvenou! Do sebe se pustili Simmonds a Scott Sabourin. Domácí mohou být spokojení, jelikož domácí hráč složil toho hostujícího na led!
     
    51:01
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Simmonds – 5 min., bitka).

    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Sabourin – 5 min., bitka).
     
    51:28
    Pokračovat se bude v pěti na obou stranách, jelikož oba hráči dostali pětiminutové tresty.
     
    52:03
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Ritchie – 2 min., hrubost).
     
    52:55
    Ottawa má asi poslední možnost na nějaké zdramatizování zápasu. Nadále totiž prohrává o tři branky a konec duelu se nám začíná velmi rychle blížit.
     
    53:19
    Nyní nám puk z ničeho nic vypadl před gólmanem, ale Engvall se dostal na led včas, takže zblokoval pokus soupeře a odpálil puk do rohu kluziště.
     
    53:51
    Až nyní se domácím hráčům povedlo dostat puk z obranného pásma, načež vystřídali.
     
    54:03
    Ritchie je na ledě!
     
    55:11
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (J. Brown – 2 min., faul loktem).
     
    55:47
    Tady už je definitivně rozhodnuto o dnešním vítězství! Domácí mají pár minut před koncem k dispozici přesilovou hru, navíc vedou o tři branky.
     
    56:15
    Toronto se navíc nikam už moc nežene. Nyní jsme viděli hned trojici hráčů v obranném pásmu.
     
    56:45
    Ottawané se nyní dobře brání v oslabení, škoda jen, že to přišlo přece jen trochu pozdě...
     
    57:11
    Brown je na ledě!
     
    57:39
    Hokejisté v modrých dresech drží kotouč na svých hokejkách, avšak jsou s nám ještě celkem daleko od branky soupeře. Nyní už se utkání jenom dohrává.
     
    58:25
    To skoro znělo jako tyčka! Ta se rozezvučela po ráně Johna Tavarese!
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! V poslední třetině se nestalo na ledové ploše v Toronto vůbec nic zajímavého. Domácí si bez problémů hlídali svůj dvoubrankový náskok, zatímco Ottawa toho moc nevymyslela. Domácí tak dnes zvítězili celkem v poklidu 4:1.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mat Murray (OTT) – 13 zákroků, 3 OG, úspěšnost 81,3%, odchytal 30:51.

    Anton Forsberg (OTT) – 14 zákroků, 1 OG, úspěšnost 93,3%, odchytal 29:09.

    Jack Campbell (TOR) – 18 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,7%, odchytal 60:00.
     
    Česká a slovenská stopa

    Petr Mrázek (TOR) – náhradní gólman

    Ondřej Kaše (TOR) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 15:48.

    David Kämpf (TOR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:52.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:44:13)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 12. Rielly (Michejev, Nylander), 26. Ritchie (Simmonds, Spezza), 29. Engvall (Tavares, Marner), 36. Tavares (Brodie, Rielly) – 20. Formenton (Brown, Paul)


    Toronto Maple Leafs: Campbell (Mrázek) – Holl, Muzzin, Dermott, Sandin, Rielly (A), TJ Brodie – Kerfoot, Marner (A), Spezza, Ritchie, Simmonds, Kaše, Engvall, Bunting, Kämpf, Michejev, Nylander, Tavares (C).
    Ottawa Senators: Murray (31. Forsberg) – J. Brown, Del Zotto, Zajcev (A), Brannström, Heatherington, Mete – Formenton, Sanford, Stützle, Batherson, Shaw, Paul (A), Agozzino, C, Brown (A), Sabourin, Ennis, Tierney, Sokolov.

    Rozhodčí: Lambert, Syvret – Cherrey, Kovachik
    bahis siteleri