Nice – Lyon 3:2 (kon.) | Lens – Méty 4:1 (kon.) | Lorient – Bordeaux 1:1 (kon.)
Rennes – Štrasburk 1:0 (kon.) | Remeš – Troyes 1:2 (kon.) | Monaco – Montpellier 3:1 (kon.)
Marseille – PSG 0:0 (kon.)
konec
FC Lorient
1:1 (0:0)
Girondins Bordeaux
Neděle 24.10.2021, 15:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítáme vás u jedenáctého kola Ligue 1 Uber Eats, která nabídne souboj, v němž se představí FC Lorient a Girondins Bordeaux FC.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že se jedná o souboj z druhé poloviny tabulky. O něco lépe si vede Lorient, který posbíral čtrnáct bodů, a tak mu patří dvanáctá pozice. V posledních pěti případech tento tým jednou zvítězil, třikrát remizoval, ale naposledy nestačil na Marseille. Daleko hůře je na tom Bordeaux, které bude nejspíš bojovat o udržení se ve francouzské nejvyšší soutěži. Girondins se nacházejí na sedmnáctém místě, když posbírali osm bodů. Šest z nich ale zapsali v posledních pěti duelech. Dnes hostující tým potřebuje zlepšit defenzivu, jelikož inkasoval už jednadvacet gólů.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Lorient: Nardi – Hergault, H. Mendes, Laporte, Jenz, Le Goff – Boisgard, Lemoine, Abergel – Diarra, Moffi.
    Náhradníci: Dreyer – Fontaine, Grbic, Monconduit, Petrot, Loric, Le Fée, Igor Silva, Soumano.

    Girondins Bordeaux FC: Costil – Kwateng, Gregersen, Koscielny, Mangas – Otávio – Dilrosun, J. E. Onana, Y. Adli – Oudin, Elis.
    Náhradníci: Poussin – Mara, Kalu, Briand, Medioub, Fransérgio, Mensah, Mexer, Pembélé..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Od své branky odkopává Benoît Costil. Zvolil krátké řešení a vybírá si Enocka Kwatenga.
     
    3
    Rozehrávka od rohového kopu se trochu pozdrží, domácí se snaží využít standardní situaci.
     
    4
    Na přední tyči se do hlavičky zkoušel opřít Laurent Abergel, ale z ostrého úhlu jen prodloužil za brankovou čáru.
     
    5
    Lorient nyní chystá přímý kop z poměrně slušné vzdálenosti. A hned z toho byla přímá střela na bránu. Benoît Costil si v pohodě poradil.
     
    7
    O přihrávku si říkal Fabien Lemoine, ale potřeboval míč do běhu. Terem Igobor Moffi se pak k míči dostal v pokutovém území, odkud nevypálil a následuje další roh.
     
    8
    Vzdušný pas z kopačky Boisgarda neměl dlouhého trvání, obrana ho zpacifikovala. Bordeaux se nicméně zatím téměř nepodívalo na útočnou půlku.
     
    9
    Zprava podporoval útok Enock Kwateng, ale ukvapil se s centrem.
     
    9
    Velmi důležitý blok. V pokutovém území vyplaval hrotový útočník Rémi Oudin a z první se opřel do míče. Nebýt obránce, už by možná dávno slavil.
     
    10
    Na druhé straně velmi zajímavá nabídka Abergela, na kterou těsně nedosáhl Terem Igobor Moffi. Před ním ještě výtečně zasáhl Laurent Koscielny, zápas má parádní tempo.
     
    11
    Míč se poměrně jasně odrazil od Le Goffa, o což se postaral Otávio. O míč se nicméně přihlásili oba muži.
     
    12
    Načechraný centr z kopačky Vincenta Le Goffa nedolétl až na místo určení. Tím pádem musí Lorient s dobýváním začít znovu.
     
    13
    Šajtlí výtečně rozjel akci Fabien Lemoine. Těžiště hry se pak přeneslo na pravou stranu, odkud už ale přesný balon nepřišel.
     
    13
    Rychlostně nestačil Terem Igobor Moffi. Míč doskáče až za brankovou čáru a rozehrávka patří gólmanovi Girondins.
     
    14
    I když byl Yacine Adli na polovině hřiště v těsném obležení, dokázal si dobrým pohybem udělat místo. U postranní čáry nicméně zbytečně fauluje Jean Emile Onana.
     
    15
    Osamocený Terem Igobor Moffi znovu nedostal přihrávku tak, jak by potřeboval. V opačném případě by možná sám pelášil proti brance.
     
    15
    Tentokrát už za obranou zůstal Stéphane Diarra, ale praporek šel brzy poté nahoru. Ukázalo se, že neprávem. Diarra svou šanci sice neproměnil, dávno předtím ale musel slyšet píšťalku a vypálil spíše ze cviku.
     
    17
    Lorient už nastěhoval poměrně početnou družinu těsně před vápno. Přesto si na centr netroufnul Vincent Le Goff.
     
    17
    Na levé straně vápna měl starosti Enock Kwateng, vysoký odkop se mu nicméně podařil na jedničku.
     
    18
    Tvrdý střet uprostřed hrací plochy nepříjemně odnesl Quentin Boisgard. Zdá se, že Javairo Dilrosun nevyvázne bez žluté karty. Ano, sudí už skutečně sahá do kapsičky.
     
    19
    Prudkou přihrávku po zemi vyslal Vincent Le Goff, ale Laurent Koscielny, to je zkušenost sama. Na přední tyči dokázal zamezit nebezpečí. Mezitím čím dál hustěji prší a podmínky se komplikují.
     
    20
    Ofsajd zastaví další postup Lorientu. Obrázek hry se za 20 uplynulých minut nezměnil, přesto domácí zatím marně nahání vstřelenou branku.
     
    21
    Trošku nepochopitelně přenechával míč Jean Emile Onana. Možná, že na něj spoluhráč křiknul, každopádně tohle byla laciná kořist defenzivy Lorientu.
     
    22
    Výborně z obranné řady vystoupil Moritz Jenz, postup hostů láme už na půlící čáře. Girondins zatím marně hledají cestu z problémů.
     
    23
    Díky Javaira Dilrosuna se tým v bílém prokombinoval po delší době až před šestnáctku. Tam ale došlo k nepřesné přihrávce.
     
    23
    Nyní měl Enock Kwateng štěstí, že míč skluzem trefil snad v poslední možné setině. Pokud by se mu to nepodařilo, nabídnul by soupeři nepříjemný přímý kop.
     
    24
    Dobře přečetl hru Julien Laporte, ale balon, který špičkou kopačky vypíchnul, stihl opustit travnatou plochu.
     
    25
    I když Laurent Abergel protestuje, není mu to nic platné. Vhazování na ofenzivní polovině bude patřit Bordeaux.
     
    26
    Dalekonosný centr si sebral Paul Nardi, který je tak rád alespoň za nějakou práci. Žádný zákrok doposud nepočítá.
     
    26
    Dobrý pohyb tělem naznačil Stéphane Diarra, v poslední chvíli ale poslal nezištně pas pod sebe. Na hranici malého vápna parkující Terem Igobor Moffi ovšem jeho záměr nepochopil.
     
    27
    Hru si diriguje Fabien Lemoine. Nyní kombinaci trochu zvolnil, ale pak se zleva znovu tlačil do pokutového území štírek Vincent Le Goff. Jesličky nenasadil.
     
    28
    Laurent Abergel měl co dělat, aby vysoký míč zastavil ještě před postranní linií. Balon ale udržel a Lorient stahuje smyčku.
     
    29
    Nyní si Alberth Elis přidržel Le Goffa, který neúnavně nabízí své kopačky svižnými náběhy.
     
    29
    Od hlavy Kwatenga se míč dostane do rukavic Costila. Bordeaux se nyní hodně netradiční kombinací vymanilo ze sváru domácího mužstva.
     
    30
    Narážečka se nevrátila Adlimu, který ale pokračoval rychlým autem a společně s Dilrosunem vystrašil levou stranu obrany Lorientu. Ta si ale poradila.
     
    31
    I když to Kwateng myslel dobře, jeho nahrávka na střed byla extrémně složitá na zpracování. Pokud hosté nedokáží nic změnit, za případnou remízu 0:0 by byli ještě rádi.
     
    32
    Tentokrát už Kwateng poslal dlouhý centr. Jean Emile Onana zkusil zabojovat ve vzduchu, proti přesile nicméně neuspěl.
     
    33
    A znovu Vincent Le Goff. Vypadá to, že právě krajní bek bude dělat Bordeaux v tomto utkání vůbec největší problémy.
     
    34
    Trvalo to, ale Girondins se konečně dostali do dobré šance. Jmenovitě Javairo Dilrosun, který z 18 metrů procvičil Paula Nardiho. Brankář domácích raději kluzký balon vyrazil před sebe.
    34. Patrně nejnebezpečnější střela prvního poločasu, kterou vyslal Dilrosun.
     
    36
    Lorient napadal po ztrátě míče hodně vysoko, ale Jean Emile Onana v tomto případě velmi správně zvolil zpětnou přihrávku.
     
    36
    Při pokusu prodloužit centr fauloval Alberth Elis. Bordeaux se vzpamatovává z nejhoršího, stále je ale jeho aktivita hodně tlumená.
     
    37
    Technický problém s komunikačním portem řeší sudí Léonard. Teď už je jasné, že se první poločas protáhne o nějaký ten nastavený čas.
     
    39
    Ihned po krátkém přerušení vystřelil Terem Igobor Moffi. Jeho pokus ale letěl po zemi jen do náruče gólmana.
     
    39
    Hodně zariskoval Benoît Costil. Míč si přehazoval před vlastní brankou z jedné nohy na druhou a Terem Igobor Moffi se již přiblížil na smrtící vzdálenost. Brankář Bordeaux mu ale míč v poslední chvíli prostrčil mezi nohama.
     
    41
    Skrze celou šestnáctku proletěl centr Lemoineho. Ten zpytuje svědomí, byla to totiž další nevyužitá šance na gól.
     
    42
    Několik kliček ukázal Enock Kwateng, škoda jen, že nepřinesly žádaný účinek.
     
    43
    Hodně ochotně šel k zemi Alberth Elis, jeho herecký výkon byl patrný už z velké dálky. Sudí správně nepřerušuje.
     
    44
    Možná zbytečně úzkoprse zahrál Javairo Dilrosun. Elis mu pěkně sklepnul míč před kopačky, ovšem následovala přihrávka zpátky.
     
    45
    Na útočný výlet mohl zamířit Quentin Boisgard, přihrávka na něj byla ale o chlup delší, než potřeboval. Míč doputoval do zámezí.
     
    45+1
    Rozhodčí naměřili dvě minuty přerušeného času. Bude se nastavovat alespoň 120 vteřin.
     
    45+1
    Skluz na půlce s účelem za každou cenu zastavit soupeře předvedl Laurent Abergel. Nemůže se příliš divit žluté kartě, kterou po chvíli vidí.
     
    45+2
    Poslední možnost mělo zřejmě Bordeaux, ale průnik do šestnáctky nezosnoval Javairo Dilrosun. Lorient už se vpřed nežene.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní půle přinesla bezbrankový smír, což je výsledek, se kterým se vzhledem k průběhu skutečně dalo počítat. Více ze hry měli sice domácí, ale do vyložených příležitostí se nedostávali. Vždy chyběla trochu přesnější přihrávka, větší drzost v zakončení nebo kus štěstí. Paradoxně asi nejlepší možnost ke skórování se nabídla hostům, kteří půlhodiny zůstávali zalezlí na vlastní polovině. Růžky vystrčil Javairo Dilrosun, ale z hranice vápna se neprosadil. Skóre zůstává na hodnotě 0:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    V prvním poločase gól nepřišel, ale druhou část startuje Bordeaux ve velkém stylu. ALBERTH ELIS si vystačil s jediným dotekem, jeho prudká střela po zemi nachytala brankáře Paula Nardiho. Lorient se tlačil vpřed, ale jakmile mu nevyšel útok, dokázali hosté rychle zkonsolidovat síly a několika přihrávkami překonali celé hřiště.
    47. Alberth ELIS - 0:1
     
    49
    V tomto utkání to zatím nevypadá na nějakou velkou hitparádu šancí. Bordeaux si je tohoto faktu velmi dobře vědomo a drží míč, co nejdéle může.
     
    49
    Do mírných problémů se dostal Ricardo Mangas, ale zvládl náročný kop přes hlavu a odpravil míč.
     
    50
    Ze souboje o míč nevyšel úspěšně Jerôme Hergault. Lorientu tak troskotá další útočná akce.
     
    51
    Přece jen se Girondins zvedají k lepšímu výkonu. Ale Lorientu se naskytl protiútok, ze kterého mělo zapršet. Stéphane Diarra z pravé strany přihrával na Moffiho, který prudkou ranou rozduněl břevno. Míč se pak odrazil rovnou na brankovou čáru! Není to gól.
    51. Balon po střele Moffiho orazítkoval brankovou čáru.
     
    53
    Na zadní tyči znovu velmi přímočarý Alberth Elis. Trenéři Bordeaux výborně zareagovali na prvopoločasový průběh a našli lepší ofenzivní recepty.
     
    54
    Míč si nyní podrží Benoît Costil. Začátek druhé půle je extrémně divoký, branka visí ve vzduchu v podstatě při každém útoku jednoho či druhého celku.
     
    56
    Po rohu domácího celku vzniknul obrovský závar, ale ani centr Diarry nedoputoval do vyložené šance. Míč se navíc potkal s nosem Onany, který zůstal v předklonu.
     
    57
    Zdá se, že rozhodčí ještě komunikuje s asistentem u videa. Hrozila penalta ve prospěch Lorientu, protože Onana se míče dotkl rukou. Nakonec se ale pouze bude vhazovat.
     
    58
    Skvělé vystoupení Costila, který přečetl dlouhý centr na nabíhajícího Le Goffa. Ten se musí stáhnout na obrannou pozici.
     
    62
    Dlouhý centr na zadní tyč, hlavička se ale ocitá v rukavicích Costila.
     
    63
    Rohový kop Bordeaux. Centr snášel Yacine Adli, ale přetáhnul ho. Přesto hosté zůstávají v blízkosti vápna.
     
    63
    Po ráně Mangase by se znovu mělo kopat od rohového praporku. Nyní jsou to právě Girondins, kdo přišpendlil soupeře před vlastního gólmana.
     
    64
    Tentokrát už ve vzduchu úřaduje Paul Nardi a snaží se o okamžitý výhoz vpřed. Čas pomalu tiká.
     
    65
    Zezadu zatáhnul soupeře Javairo Dilrosun a okamžitě se omlouvá.
     
    65
    První střídání v tomto utkání přichystal Lorient. Hergault dohrál a nahradí jej Igor Silva.
     
    66
    Svého brankáře vyhnal do strany Stian Gregersen. Benoît Costil se tak zmohl jen na nepřesný odkop za postranní lajnu.
     
    67
    Žluté napomenutí po sestřelení Otávia nemine ani domácího Quentina Boisgarda. Zbytečně ostrý skluz.
     
    68
    I když Lorient prohrává, na stadionu panuje fantastická atmosféra. Fanoušci ještě věří, že s tímto utkání mohou jejich miláčci něco udělat.
     
    69
    Téměř až k půlícímu kruhu se podíval Benoît Costil. Hrát nohama se tedy určitě nebojí, jeho výběhy připomínají slávistického brankáře Ondřeje Koláře.
     
    70
    Odpravení míče se nedařilo hostům, ale Stéphane Diarra nedokázal ledabylý odkop uklidit do sítě. Hlavu pak raději schoval v dlaních. Lorient v dnešním utkání nemá kvalitu v koncovce.
    70. Diarra zmatky v obraně hostů netrestá.
     
    71
    Na druhé straně velká možnost po rohovém kopu. Vzduchem proletěli Stian Gregersen a Alberth Elis, ani jeden z nich ovšem nezasáhli ideální centr na přední tyč.
     
    71
    Z branky musel Costil, ale náběh Moffiho v pohodě zastavil. Lorient potřebuje tlačit a hra se otevírá.
     
    72
    I když se Rémi Oudin pořádně diví, žlutá karta jej nemine.
     
    72
    A další změna v domácí sestavě. Grbic nahradil Boisgarda.
     
    73
    To je neuvěřitelné! Stéphane Diarra už překonal hostujícího brankáře, ale jako nedocenitelný záskok se ukázal Stian Gregersen. Z brankové čáry vykopává míč do bezpečí, Bordeaux už podruhé přežilo infarktovou situaci.
     
    75
    Kapitán Fabien Lemoine nerozehrál ideálně. Své parťáky burcuje alespoň potleskem. Budou muset vydat ze sebe poslední zbytky sil.
     
    76
    Obranná hlavička Laurenta Koscielnyho před Grbicem končí na rohu. Lorient tak může znovu tlačit.
     
    76
    Lorient právě vstřelil branku!
    Tentokrát už se skóre měnit bude. Moc rohů nakrátko fotbalisté Lorientu v tomto duelu nezkusili, nyní se jim ale toto řešení náramně vyplatilo. Míč se po třech krátkých přihrávkách dostal ke kapitánovi Fabienu Lemoinovi, který načepoval balon na hlavu JULIENA LAPORTEHO. Jeho beranidlo bohatě stačilo k tomu, aby konečně prorazilo cestu do sítě. Gól ještě posvětil videorozhodčí. Asistence: Fabien Lemoine.
    76. Julien LAPORTE - 1:1
     
    79
    Hrdina posledních okamžiků Julien Laporte nyní vyrobil faul před vápnem. Vidí žlutou kartu a ještě bude svědkem zajímavé standardní situace.
     
    80
    Domácí dokázali přežít přímý kop z ideální vzdálenosti, navíc na kontr ihned vyrazil neúnavný Stéphane Diarra. Jeho centr najde náruč Costila.
     
    81
    Z ostrého úhlu bude Bordeaux zahrávat „přímák“ po faulu na Elise. Nyní drží otěže utkání znovu Girondins.
     
    82
    Přetažený balon kotví bezpečně za bránou. Hosté musí po dnešním klání standardní situace pilovat s ještě větší vervou.
     
    83
    S výrokem hlavního není spokojený Jean Emile Onana, který má pocit, že při hlavičce nechal lokty předpisově u těla.
     
    83
    Zaváhání Benoîta Costila, který nedosáhl na přízemní pas Grbice a doufal, že útočník Terem Igobor Moffi se nedostane k balonu jako první.
     
    84
    Další roh, další ohrožení. Míč se povaloval na malém vápně, ovšem Terem Igobor Moffi ztratil ve složité pozici rovnováhu.
     
    85
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Sambou Soumano.
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Fabien Lemoine, přichází Enzo Le Fée.
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Stéphane Diarra, přichází Thomas Monconduit.
     
    86
    V bolestech se na hřišti válí Laurent Abergel, Jean Emile Onana prakticky okamžitě obdržel červenou kartu! Bordeaux bude dohrávat v deseti.
    86. Po tomto šlapáku viděl Onana červenou kartu.
     
    88
    Zápas se poněkud protáhne, Abergel je stále teprve odváděn ze hřiště a Bordeaux bude za malý okamžik reagovat na vyloučení střídáním.
     
    89
    Spásnou ránu zkusil vymyslet Enzo Le Fée, ale z velké dálky to měl složité. Pak navíc fauluje ve skluzu.
     
    90
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Javairo Dilrosun, přichází Fransérgio.
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yacine Adli, přichází Timothee Pembélé.
     
    90+1
    A už je znám nastavený čas. Lorient si v přesile zahraje ještě pět minut.
     
    90+1
    Nepříjemné došlápnutí tentokrát předvedl Sambou Soumano, byť nebyl rozhodně tak nebezpečný jako Onana. Senegalec dnes prožívá svůj debut v Ligue 1 a rovnou se připomněl faulem.
     
    90+2
    Odchází už i střelec první branky, Alberth Elis. Bordeaux se snaží hru přerušovat tímto způsobem. Novou tváří na hřišti bude Sekou Mara.
     
    90+2
    Dalekonosná střela zpoza vápna nemohla ohrozit Nardiho, protože letěla někam do desáté řady.
     
    90+3
    Míč proskákal těsně kolem pravé tyče po intervenci Le Féeho. Bordeaux bude jeden bod stačit a Benoît Costil až neúměrně zdržuje hru.
     
    90+4
    Vpřed se snažil hnát Enzo Le Fée, ale moc prostoru nedostal. Pak k podseknutí sáhnul Laurent Abergel, který tak zastavil Fransérgia.
     
    90+5
    Znovu se za hranici svého obvyklého pracoviště vydal Costil. Pomohl obraně, ale po chvíli se na něj valil další útok. Tentokrát po dvou dotecích pálil Igor Silva, ale branku těsně minul.
     
    90+6
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Rémi Oudin, přichází Gideon Mensah.
     
    90+6
    Už se dávno hraje šestá minuta nastavení. Sudí nechávají aktivnímu Lorientu prostor na skórování, domácího ho ale zatím nevyužili.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas byl jedním slovem šílený. Vše nastartoval Alberth Elis, který hned svým prvním kontaktem s balonem rozhodl o vedení Bordeaux. Domácí se ale nevzdali a jejich aktivní přístup přinesl branku v 76. minutě, kdy se do vzduchu na hranici ofsajdu zavěsil Julien Laporte. I když šancí bylo vícero a Lorient míč hned dvakrát dopravil až na brankovou čáru, nakonec je remíza 1:1 patrně spravedlivým vyústěním. V příštím kole si zcela jistě nezahraje Jean Emile Onana, který spatřil v 86. minutě za nevybíravý šlapák červenou kartu.

    Lorient se po tomto utkání vměstnal na 10. pozici, ale v dohrávce jej ještě může přeskočit Monako. Bordeaux nadále potvrzuje špatnou formu z úvodní třetiny soutěžního programu a zůstává sedmnácté, jen tři body nad sestupovým pásmem.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:13.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (17:01:44)

    Patrik Czepiec

    Branky: 76. Laporte (Lemoine) – 47. Elis

    Karty:   45+1. Abergel (LOR), 67. Boisgard (LOR), 79. Laporte (LOR) – 18. Dilrosun (BOR), 72. Oudin (BOR)   86. J. E. Onana (BOR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:13.
    FC Lorient: Nardi – Hergault (65. Igor Silva), H. Mendes, Laporte, Jenz, Le Goff – Boisgard (72. Grbic), Lemoine (85. Le Fée), Abergel – Diarra (85. Monconduit), Moffi (85. Soumano).
    Náhradníci: Dreyer – Fontaine, Grbic, Monconduit, Petrot, Loric, Le Fée, Igor Silva, Soumano.

    Girondins Bordeaux: Costil – Kwateng, Gregersen, Koscielny, Mangas – Otávio – Dilrosun (90. Fransérgio), J. E. Onana, Y. Adli (90. Pembélé) – Oudin (90+6. Mensah), Elis (90+2. Mara).
    Náhradníci: Poussin – Mara, Kalu, Briand, Medioub, Fransérgio, Mensah, Mexer, Pembélé.

    Rozhodčí: Léonard – Lang, Torregrossa
    bahis siteleri