Buffalo – Tampa 5:1 (kon.) | Ottawa – Washington 5:7 (kon.) | Florida – Arizona 5:3 (kon.)
NY Rangers – Calgary 1:5 (kon.) | Carolina – Toronto 4:1 (kon.) | Columbus – Dallas 4:1 (kon.)
St. Louis – Los Angeles 3:0 (kon.)
konec
New York Rangers
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Calgary Flames
Úterý 26.10.2021, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Domácí New York Rangers předvedl v posledním zápase senzační obrat a v úterý v noci bude usilovat o pátou výhru v řadě. Do Madison Square Garden nyní zavítá Calgary, kterému se během tripu daří, když vyhrálo oba dva venkovní zápasy, a bude chtít vyhrát potřetí v řadě.
     
    New York Rangers

    New York Rangers sice na úvod sezóny prohrál dvakrát za sebou, jenže poté šla jeho forma výrazně nahoru a po senzačním obratu na ledě Ottawy bude usilovat o pátou výhru za sebou. Rangers se po dvou domácích prohrách vydali na trip a po návratu zpátky domů jsou stoprocentní, když postupně porazili Montreal, Toronto, Nashville a naposledy zmiňovanou Ottawu, proti které na začátku třetí třetiny prohrávali 2:0 a třemi góly v řadě zápas otočili ještě v průběhu normální hrací doby.
     
    Calgary Flames

    Calgary prožilo stejný vstup do nové sezóny NHL jako jeho nadcházející soupeř z New Yorku, když sérii dvou úvodních porážek vystřídala série dvou výher. Flames se zatím daří během tripu výborně, když vyhráli oba dva venkovní zápasy, nejprve v Detroitu a ve Washingtonu, kde Capitals porazili 4:3 po prodloužení. Z posledního zápasu si musí vzít Calgary ponaučení, protože ztráta tříbrankového vedení nemusí vždy dopadnout dobře. Elias Lindholm je s šesti góly nejlepším střelcem týmu.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba (A), K'A. Miller, Lundkvist, Nemeth – Kreider, Zibanejad (A), Lafreniere – Goodrow, R. Strome (A), Panarin – J. Gauthier, Chytil, Blais – Reaves, K. Rooney, Dryden Hunt. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Ch. Tanev, Kylington, R. Andersson, Hanifin, Gudbranson, Välimäki – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – T. Pitlick, Backlund (A), Coleman – B. Ritchie, D. Dubé, Mangiapane – T. Lewis, Monahan (A), Lucic. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Ghislain Hebert. Čároví: Trent Knorr, Matt MacPherson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Utkání bylo zahájeno a v sestavě domácích Rangers dnes nastoupil Ryan Strome, který vynechal poslední čtyři zápasy kvůli COVID protokolu. V bráně hostí Jacob Markström.
     
    00:31
    Barclay Goodrow rozhodl o výhře New Yorku Rangers v Ottawě a nyní vystřelil z mezikruží bekhendem, Jacob Markström se ale mezi betony překonat nenechal.
     
    02:38
    Flames si vytvořili poměrně slušný tlak a bránu Rangers zasypali několika střelami, jenže většina z nich byla nepřesná a poslední útok hostí zastavilo postavení mimo hru.
     
    03:25
    Ryan Reaves na pravém křídle zavezl puk do útočného pásma podél střídaček, rychle ho ale na hrazení přišpendlil Mikael Backlund a o kotouč čistě připravil.
     
    04:40
    Tyler Pitlick se ocitl v mezikruží ve slibné šanci a rychlou střelou zápěstím mířil k pravé tyči, Igor Šesťorkin ovšem skvěle zasáhl levým betonem!
     
    06:39
    Hokejisté Calgary skvěle bruslí a Rangers jsou po většinu času hrací doby pod tlakem, jenže většina střel hostů končí mimo nebo je zablokována. Zatím bez gólu.
     
    07:41
    Artěmij Panarin na pravém křídle šlápl do pedálů a z pravé strany se řítil sám na bránu, Jacob Markström ho ale vychytal vyrážečkou a podržel Flames! Obrovská šance! Komerční přestávka.
    07:41 Artěmij Panarin se řítil po krásné přihrávce sám na bránu!
     
    08:57
    Andrew Mangiapane se ocitl u levé tyče ve velmi slibné šanci a rychlou střelou mířil do pravého horního rohu brány, Igor Šesťorkin ale vytáhl skvělý semafor, na kterém se rozsvítila červená!
    08:57 Andrew Mangiapane se ocitl ve skvělé střelecké pozici!
     
    10:03
    Jacob Trouba vypálil na pravém křídle ihned po vhazování a Jacob Markström našel puk v lapačce. Po posledním zákroku brankáře hostí probíhá komerční přestávka.
     
    11:17
    Po několika sekundách a obratu Rangers se na pravém křídle dostal ke střele znovu Jacob Trouba, tentokrát ovšem minul vzdálenější levou tyč brány Flames.
     
    13:41
    Filip Chytil na pravém křídle unikl podél střídaček a z úhlu dobře vypálil směrem do horní části brány, Jacob Markström ale jeho pokus vyrazil levým ramenem do ochranné sítě! Stále 0:0.
    13:41 Český útočník Filip Chytil měl na svědomí další šanci NYR!
     
    16:10
    Dryden Hunt si vybruslil zpoza brány k pravé tyči a rychlou střelou zápěstím chtěl vymést bližší horní roh, kotouč ale skončil na boční síti. Tlak Rangers gól nepřinesl a po zakázaném uvolnění Flames následuje komerční přestávka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    16:46
    Před bránou NY Rangers bylo pořádné horko, domácí brankář ale ani nyní neinkasoval! Sean Monahan se ocitl před bránou úplně sám, jenže ani nadvakrát Igora Šesťorkina nepropálil!
     
    17:23
    Jacob Trouba vyvolal krosčekem po odpískání velkou potyčku a společně s Brettem Ritchiem byl vyloučen.
     
    18:50
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Johnny Gaudreau teď přenesl hru přihrávkou z levého křídla na pravou stranu a CHRISTOPHER TANEV zamířil rychlou střelou mezi lapačkou a levým betonem Igora Šesťorkina k přední tyči! Johnny Gaudreau si připsal první asistenci a bodoval ve čtvrtém utkání po sobě. Stav 0:1. Asistence: Johnny Gaudreau a Elias Lindholm.
    18:50 Christopher TANEV - 0:1
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:40
    Brett Ritchie se málem řítil z pravého kruhu po skvělé kolmé přihrávce sám na bránu, jenže Igor Šesťorkin rychle vystartoval z brány, aby se mu vrhl dvacet sekund před přestávkou pod nohy!
    19:40 Šesťorkin se skvěle vrhl pod nohy Brettovi Ritchiemu!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hráči Calgary byli během úvodní části zápasu mnohem aktivnější a svou velkou převahu dokázali 70 sekund před přestávkou vyjádřit i gólově, když se po rychlém protiútoku prosadil obránce Christopher Tanev. Skóre mohlo být mnohem vyšší, Rangers ovšem drží v zápase skvělými zákroky Igor Šesťorkin. Skóre po první třetině skvělého klání. New York Rangers 0 Calgary Flames 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:04.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 7-15; Zablokované střely: 12-5; Vhazování: 57%-43%; Hity: 11-7; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 2-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:57
    Oliver Kylington na levém křídle vypálil od modré čáry a jeho rána s příklepem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Igor Šesťorkin ale vytáhl pěkný semafor.
     
    22:09
    Calgary právě vstřelilo branku!
    ANDREW MANGIAPANE na pravém křídle vystihl rozehrávku Rangers zpoza brány a poté rychlou střelou zápěstím z bodu pravého kruhu pro buly zamířil nad pravým betonem Igora Šesťorkina ke vzdálenější levé tyči! Je to 0:2! Bez asistence.
    22:09 Andrew MANGIAPANE - 0:2
     
    23:45
    Mikael Backlund byl teď vyloučen na dvě minuty za podrážení a Rangers si zahrají první přesilovou hru.
     
    25:07
    Vypadalo to, že se bude vylučovat kvůli příliš mnoho hráčům na ledě, jenže rozhodčí přerušili hru zbytečně a nakonec se nevylučovalo. Vhazování v neutrální zóně.
     
    25:29
    Dillon Dubé mohl skórovat během oslabení, když na vrcholu levého kruhu vypálil tvrdě s příklepem, Igor Šesťorkin byl ale připraven a jeho ránu na přední tyči vyrazil.
     
    26:19
    Hra je někdy tak velmi rychlá, že se k důležitým událostem musíme vracet. Sammy Blais si najel před bránu na přihrávku z pravé strany a z ohromné blízkosti mohl skórovat po pouhých 57 sekundách druhé třetiny, Jacob Markström ho ale senzačně vychytal pravým betonem a hned po jeho spektakulárním zákroku přišel druhý gól!
    Druhému gólu předcházel spektakulární zákrok Markströma!
     
    28:33
    Artěmij Panarin vystřelil na bodu levého kruhu a jeho střela zápěstím mířila do předního levého horního rohu brány, Jacob Markström ale pravým ramenem vytáhl puk na horní tyč, od které se odrazil do ochranné sítě! Reklamní přestávka.
     
    30:56
    Hraje se v obrovském tempu a Rangers se snaží se zápasem něco udělat, jenže Jacob Markström chytá v bráně Calgary skvěle a drží stále nulu. Komerční brejk.
     
    31:35
    Rangers dnes usilují o pátou výhru v řadě, zatímco Calgary třetí. Skóre v současné chvíli hovoří pro hosty. Jedno je jisté, jedna skvělá série dnes určitě skončí.
     
    32:09
    Tyler Pitlick na pravém křídle vyvážel puk z obranného pásma a Chris Kreider mu dlouho držel hůl. Vyloučení.
     
    33:22
    Mika Zibanejad nyní vyrazil na levém křídle do přečíslení dva na jednoho během oslabení, jenže na chvíli ztratil kontrolu nad pukem a jeho střela z vrcholu pravého kruhu pro vhazování poté skončila na pravém betonu Jacoba Markströma!
    33:22 Mika Zibanejad mohl skórovat během vlastního oslabení
     
    35:27
    Filip Chytil vypálil na levém křídle od hrazení, na přední tyči byl ale dobře postavený Juuso Välimäki, od něhož se kotouč odrazil do ochranné sítě. Reklamní přestávka.
     
    36:35
    Calgary na levém křídle nemohlo pokračovat v útočném snažení, protože se nyní ocitlo v postavení mimo hru. Vhazování v neutrální zóně před modrou čárou Rangers.
     
    37:53
    Jacob Trouba zahodil obrovskou šanci, když z blízkosti pálil jen do levého betonu Jacoba Markströma, který vzápětí zlikvidoval i jeho dorážku, která přišla u levé tyče z ostrého úhlu!
    37:53 Jacob Trouba ani nadvakrát v obrovské šanci neuspěl!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rangers krátce po přestávce nevyužili jednu z mnoha obrovských šancí a hned vzápětí přišel trest z hokejky Andrewa Mangiapanea, který zdvojnásobil vedení Calgary. Na hubeném stavu má obrovský podíl Jacob Markström, který podává neuvěřitelný výkon a i po 40 minutách drží čisté konto. Skóre po druhé třetině v Madison Square. New York Rangers 0 Calgary Flames 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:00.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 18-25; Zablokované střely: 16-13; Vhazování: 64%-36%; Hity: 24-14; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 4-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:35
    Barclay Goodrow přenesl hru doprava, kde na vrcholu pravého kruhu vypálil bez přípravy K'Andre Miller a jeho ostrá rána s příklepem minula přední horní roh brány.
     
    41:56
    New York Rangers prohrával stejným rozdílem na začátku třetí třetiny i v Ottawě, nakonec ale předvedl senzační obrat a vyhrál těsně 3:2. Předvede obrat i dnes?
     
    42:22
    Ryan Lindgren vystřelil z pravého kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale byla příliš slabá na to, aby dnes fantasticky chytajícího Jacoba Markströma překonala.
     
    43:20
    Oliver Kylington si pomohl v levém rohu obranného pásma hákováním a daroval Rangers přesilovou hru.
     
    43:41
    Rangers se dostali v rychlém sledu k třem střelám, z nichž první skončila na výstroji brankáře Calgary a zbylé dvě poté byly zablokovány. Dvakrát střílel Adam Fox.
     
    45:17
    Alexis Lafreniere vystihl rozehrávku hostujícího brankáře a málem vpádu skóroval, když z vrcholu mezikruží mířil neortodoxní střelou k pravé tyči a Jacob Markström skvěle zasáhl levým betonem!
    45:17 Alexis Lafreniere se málem postaral o senzační gól vpádu!
     
    45:25
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jacob Markström neudržel střelu Jacoba Trouby od modré čáry a z dorážky ho pod vyrážečkou překonal DRYDEN HUNT! Rangers snížili. Stav je 1:2. Asistence: Jacob Trouba a K'Andre Miller.
    45:25 Dryden HUNT - 1:2
     
    48:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Igor Šesťorkin teď sice dokázal vyrazit střelu z mezikruží a připsal si skvělý zákrok, jenže BLAKE COLEMAN si po předchozí střele znovu našel puk a bekhendem vymetl bližší pravý horní roh sítě – 1:3! Asistence: Mikael Backlund a Tyler Pitlick.
    48:13 Blake COLEMAN - 1:3
     
    48:46
    Třetí třetina nabídla na rozdíl od dvou předchozích dva góly a je jisté, že bude gólově nejbohatší, i kdybychom už se žádného gólu nedočkali. Komerční přestávka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:12
    Filip Chytil zkusil vystřelit na pravém křídle od hrazení, jenže Jacob Markström střelu českého útočníka bez problému zachytil. Následuje další reklamní přestávka.
     
    51:32
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MIKAEL BACKLUND vstřelil první gól v letošní sezóně NHL a byl to gól nádherný, když na ose hřiště zavezl puk mezi dvojicí hráčů do útočného pásma, stáhl si ho na bekhend a poté úžasnou forhendovou střelou zápěstím vymetl vzdálenější levý horní roh brány! Calgary už vede nad NYR 4:1! Asistence: Blake Coleman a Noah Hanifin.
    51:32 Mikael BACKLUND - 1:4
     
    55:16
    Alexis Lafreniere si rychle vybruslil z pravého rohu útočného pásma k přední tyči, kde se snažil puk procedit do sítě, jenže neuspěl. Poslední komerční přestávka. Jacob Markström zmrazil puk levou rukou.
     
    57:33
    Brett Ritchie si najížděl před bránu na pěknou přihrávku z levého křídla, jenže puk nedokázal tečovat směrem mezi tři tyče a Rangers mohli otočit hru. Stav je 1:4.
     
    58:24
    Filip Chytil byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Flames dohrají zápas v přesilové hře, pokud neskórují.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:55
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Rasmus Andersson sice vypálil od modré čáry na ose útočného pásma vedle pravé tyče, jenže odrazu od zadního mantinelu využil ANDREW MANGIAPANE a z pravého kruhu skóroval do prázdné brány! Gól v početní převaze. Skóre 1:5. Asistence: Rasmus Andersson a Dillon Dubé.
    59:55 Andrew MANGIAPANE - 1:5
     
    Konec zápasu.
     
    Vítězná série New Yorku Rangers se zastavila na čísle 4 poté, co v úterním zápase proti Calgary nevyužil několik obrovských šancí a v Madison Square Garden prohrál rozdílem čtyř branek. Flames naopak vyhráli potřetí za sebou a Johnny Gaudreau bodoval ve čtvrtém utkání za sebou. Konec. New York Rangers 1 Calgary Flames 5.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 29-37; Zablokované střely: 18-16; Vhazování: 61%-39%; Hity: 27-20; Přesilové hry: 0/2-1/2; Trestné minuty: 6-6.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Igor Šesťorkin (NYR) 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 59:30
    Jacob Markström (CGY) 32 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,5%, odchytal 59:55

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Chytil (NYR) 0+0, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 11:48

    Tři hvězdy utkání

    1. Jacob Markström (CGY)
    2. Blake Coleman (CGY) 1+1
    3. Mikael Backlund (CGY) 1+1 (03:44:48)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 46. Dryden Hunt (Trouba, K'A. Miller) – 19. Ch. Tanev (J. Gaudreau, E. Lindholm), 23. Mangiapane, 49. Coleman (Backlund, T. Pitlick), 52. Backlund (Coleman, Hanifin), 60. Mangiapane (R. Andersson, D. Dubé)


    New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba (A), K'A. Miller, Lundkvist, Nemeth – Kreider, Zibanejad (A), Lafreniere – Goodrow, R. Strome (A), Panarin – J. Gauthier, Chytil, Blais – Reaves, K. Rooney, Dryden Hunt. Hlavní trenér: Gerard Gallant.
    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Ch. Tanev, Kylington, R. Andersson, Hanifin, Gudbranson, Välimäki – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – T. Pitlick, Backlund (A), Coleman – B. Ritchie, D. Dubé, Mangiapane – T. Lewis, Monahan (A), Lucic. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Ghislain Hebert. Čároví: Trent Knorr, Matt MacPherson

    Diváci: 13590
    bahis siteleri