Tampa – Arizona 5:1 (kon.) | Carolina – Boston 3:0 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 0:4 (kon.)
St. Louis – Colorado 3:4 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 1:2 (kon.) | Seattle – Minnesota 4:1 (kon.)
Anaheim – Buffalo 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Winnipeg 2:3 (kon.) | San Jose – Montreal 0:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:4 (1:1, 0:2, 2:1)
Colorado Avalanche
Pátek 29.10.2021, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jordan Binnington (STL) 38 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,5%, odchytal 58:11
    Darcy Kuemper (COL) 15 zákroků, 3 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Kaut (COL) 0+0, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:22

    Tři hvězdy utkání

    1. J.T. Compher (COL) 2+0
    2. Vladimir Tarasenko (STL) 1+1
    3. Cale Makar (STL) 1+1 (05:00:38)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 18-42; Zablokované střely: 21-14; Vhazování: 53%-47%; Hity: 24-22; Přesilové hry: 0/1-1/5; Trestné minuty: 37-19.
     
    Ivan Barbašev si připsal asistenci u kontaktního gólu Blues a bodoval tak ve všech zápasech letošní sezóny NHL, domácím to ale šesté vítězství v řadě nepřineslo, protože v dresu Colorada zařídil dvěmi góly obrat J. T. Compher. Avalanche využili proti nejlepšímu oslabení v NHL pouze jednu z pěti přesilových her, měli ovšem obrovskou střeleckou převahu a vyhráli zaslouženě. Konečné skóre. St. Louis Blues 3 Colorado Avalanche 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:11
    Colton Parayko nebyl podle rozhodčích před bránou podražen a hra plynula dále do doby, než nahození Blues od modré čáry zamířilo jen do lapačky Darcyho Kuempera a Jordan Binnington odešel na střídačku! Blues tedy bez brankáře.
     
    57:03
    Po komerční přestávce se znovu hlásíme, abychom sledovali závěr zápasu, který může být dramatický.
    56:01 Vladimir TARASENKO - 3:4
     
    56:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    VLADIMIR TARASENKO nyní sice nedokázal ve středním pásmu obhodit protihráče, jenže Robert Thomas mu kotouč rychle vrátil a ruský útočník nádhernou střelou zápěstím z mezikruží zamířil do pravého horního rohu brány! Naděje Blues! Asistence: Robert Thomas a Ivan Barbašev.
     
    54:26
    Nathan MacKinnon ukázal na pravém křídle ohromnou rychlost a střelou zápěstím mířil ke vzdálenější levé tyči, Jordan Binnington ovšem snadno zasáhl vyrážečkou.
     
    54:01
    Colorado mohlo skórovat šťastně po odrazu od ochranného skla za bránou Blues u pravé tyče, Jordan Binnington ale puk zmrazil pod lapačkou! Reklamní přestávka. Colorado stále vede 4:2.
     
    51:53
    Colorado nastoupilo do dnešního zápasu bez Mikka Rantanena, jehož zranění zůstalo všem utajeno.
     
    50:29
    Pokus Rampa Ranty od modré čáry byl lehce tečován a kotouč minul levý horní roh brány. Jordan Binnington to pouze sledoval pohledem a nakonec nezasahoval.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:23
    Jordan Binnington neudržel pokus Martina Kauta od modré čáry a z dorážky a blízkosti pak mohl skórovat Jacob MacDonald, domácí brankáře ovšem střelou mezi betony nenachytal! Brejk.
     
    46:58
    Colorado se nechce nechat zatlačit a začalo být znovu hodně aktivní, střela z pravého křídla ale skončila pouze na výstroji domácího brankáře Jordana Binningtona.
    44:51 Cale MAKAR - 2:4
     
    44:51
    Colorado právě vstřelilo branku!
    CALE MAKAR si najel na vrcholu mezikruží na zpětnou přihrávku Nathana MacKinnona z levého rohu ledové plochy a prudkou střelou poté o vyrážečku Jordana Binningtona poslal puk pod horní tyč – 2:4! Asistence: Nathan MacKinnon.
    44:13 Brayden SCHENN - 2:3
     
    44:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jordan Kyrou opět ukázal obrovskou kvalitu, když fantastickou bekhendovou přihrávkou z levého kruhu našel na vzdálenější pravé tyči BRAYDENA SCHENNA, který z blízkosti skóroval do odkryté brány a snížil rozdíl jednoho gólu! Asistence: Jordan Kyrou a James Neal. (2:3)
     
    43:38
    David Perron se pokusil snížit na rozdíl jedné branky střelou z levého kruhu pro vhazování, jeho pokus byl ale zablokován. Skvělí v blokování střel jsou dnes domácí hráči.
     
    42:36
    Bowen Byram v rychlém sledu dvakrát vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování, jenže oba jeho střelecké pokusy byly na přední tyči sraženy mimo.
     
    41:59
    Colton Parayko vypálil na levém křídle od modré čáry a jeho rána mířila k přední tyči, Darcy Kuemper se ale stačil přesunout a pravým betonem puk vyrazil do skla.
     
    40:27
    Závěrečná třetí třetina začala za rovnovážné hry čtyři na čtyři poté, co se v závěru druhé třetiny strhla obrovská mela. Colorado je dnes lepší a zaslouženě vede 3:1.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 12-30; Zablokované střely: 17-6; Vhazování: 49%-51%; Hity: 20-17; Přesilové hry: 0/1-1/5; Trestné minuty: 37-19.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:12.
     
    Colorado bylo po celou dobu dosavadního průběhu hry lepším týmem a mělo výraznou střeleckou převahu, kterou po přestávce dokázalo vyjádřit dvěmi góly a otočilo dnešní utkání ve svůj prospěch, jmenovitě J.T. Compher, který skóroval podruhé v zápase, a Nazem Kadri. Stav. St. Louis Blues 1 Colorado Avalanche 3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    J.T. Compher a Ivan Barbašev byli v potyčce zahrnuti také a od rozhodčích dostali dvě minuty za hrubost.
     
    39:30
    Nazem Kadri a Jordan Binnington teď byli vyloučeni na 10 minut a trest domácího brankáře odpyká Klim Kostin.
    39:30 Cale Makar skóroval z levého kruhu do již posunuté brány
     
    39:30
    Cale Makar využil nádherné přihrávky přes osu útočného pásma a z levého kruhu napálil puk do prázdné sítě, jenže brána už byla posunuta a strhla se mela! Jordan Binnington se holí ohnal po Nazemovi Kadrim a málem ho trefil do hlavy.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    36:46
    Torey Krug na levém křídle vypálil s příklepem od modré čáry a jeho ostrá rána mířila pod horní tyč, zároveň ale také hrudi Darcyho Kuempera, který puk vyrazil.
     
    35:56
    Jordan Binnington předvedl úspěšný zákrok a po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka. Colorado třemi góly v řadě otočilo utkání a vede na ledě Blues 3:1.
    34:40 Nazem KADRI - 1:3
     
    34:40
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NAZEM KADRI se na pravém křídle prosadil po rychlém obratu hry, když střelou zápěstím z pravého kruhu zamířil mezi lapačkou a levým betonem Jordana Binningtona k bližší tyči! Stav 1:3! Asistence: Logan O'Connor a Ryan Murray.
     
    33:43
    J.T. Compher mohl zkompletovat hattrick po střele z bodu levého kruhu pro vhazování, jenže mu v tom zabránil Torey Krug, který se mu včas postavil do cesty.
    31:33 J. T. Compher - 1:2
     
    31:33
    Colorado právě vstřelilo branku!
    J. T. COMPHER si zpracoval v mezikruží přihrávku Andrého Burakovskyho z pravé strany a rychlou střelou zápěstím vymetl nad lapačkou Jordana Binningtona přední pravý horní roh sítě Blues! Avalanche konečně využili přesilovou hru a je to 2:1. Asistence: André Burakovsky a Cale Makar.
     
    31:13
    Colorado hrálo během zápasu už čtyři přesilové hry, jenže nevyužilo ani jednu a navíc vystřelilo pouze čtyřikrát směrem na bránu. Slabé početní výhody.
     
    30:27
    Justin Faulk vyhodil puk pod tlakem přes ochranné sklo bez teče, což znamená, že byl vyloučen za zdržování.
     
    30:27
    Justin Faulk vyhodil puk z obranného pásma přes ochranné sklo a po komerční přestávce se dozvíme, zda tam byla teč nebo ne. Domácí Blues doufají, že ne.
     
    29:46
    James Neal vystřelil na vrcholu pravého kruhu z otočky a jeho pokus mířil těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, Darcy Kuemper ale dobře zasáhl pravým betonem.
     
    29:05
    Dakota Joshua minul střelou z mezikruží levou tyč a Darcy Kuemper poté hru přerušil, když u levé tyče zmrazil puk po snažení Blues za bránou pod lapačkou.
     
    28:09
    Blues na pravé straně zachytili rozehrávku Avalanche a Brayden Schenn toho mohl využít, jenže střelou zápěstím z pravého kruhu minul bližší horní roh brány.
     
    27:42
    Bowen Byram vystřelil před vrcholem mezikruží a jeho pokus se od Vladimira Tarasenka odrazil do ochranné sítě. Následuje krátká komerční přestávka. Stav 1:1.
     
    26:03
    Logan O'Connor se během skvělého střídání dostal ke střele v levém kruhu a druhé bekhendové v blízkosti pravé tyče, Jordan Binnington ale oba jeho pokusy vyrazil.
     
    25:01
    Marco Scandella vyrazil na levém křídle do přečíslení tři na dva a poté přihrávkou trefil paty Davida Perrona. Z protiútoku Colorada naštěstí pro něj nic nebylo.
     
    24:39
    Dakota Joshua rychle zvedl hlavu na pravém křídle a z ostrého úhlu vystřelil zápěstím, Darcyho Kuempera ale mezi betony na přední tyči neprostřelil. Hra přerušena.
     
    24:19
    Vladimir Tarasenko se málem od útočné modré čáry řítil sám na bránu, jenže kolmou přihrávku nedokázal pod tlakem zpracovat a v hledišti to jen zahučelo.
     
    22:29
    Erik Johnson vystřelil z pravého křídla a jeho pokus zřejmě vyrazil Jordan Binnington, zatímco střela Jacka Johnsona z opačné strany byla zablokována. Stav 1:1.
     
    21:25
    Tečovaná rána Tysona Josta od modré čáry skončila vedle levé tyče a Blues se podařilo vyhodit podél střídaček. Avs měli tři přesilové hry a jen tři střely na bránu.
     
    20:41
    Cale Makar vystřelil na vrcholu pravého kruhu a jeho pokus byl zablokován, jenže Marco Scandella si pomohl hákováním a daroval Coloradu čtvrtou přesilovou hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 5-14; Zablokované střely: 9-3; Vhazování: 50%-50%; Hity: 10-7; Přesilové hry: 0/1-0/3; Trestné minuty: 21-7.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:12.
     
    Colorado přečkalo úvodní tlak ze strany Colorada a v polovině úvodní části poslal Blues do vedení Colton Parayko. Avalanche sice nevyužili tři přesilové hry, krátce před přestávkou ale přece jen vyrovnali zásluhou skvělé teče J.T. Comphera. Skóre po první třetině tohoto zápasu. St. Louis Blues 1 Colorado Avalanche 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    18:12 J. T. Compher - 1:1
     
    18:12
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Ryan Murray vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a J. T. COMPHER v mezikruží tečoval puk tak skvěle, že se od ledu odrazil nad levým betonem Jordana Binningtona k pravé tyči! Je vyrovnáno! Asistence: Ryan Murray a Tyson Jost.
     
    17:24
    Hokejisté Colorada hrají skvěle a jsou nebezpečnější, jenže stále prohrávají a nyní se jim navíc nepodařilo rozehrát. Zakázané uvolnění a reklamní přestávka.
     
    16:31
    Brayden Schenn vypálil v závěru přesilové hry z prostoru levého kruhu pro vhazování, jeho střelu ale obětavě zablokoval jeden z hráčů Avalanche, který včas zaklekl.
     
    15:20
    Vyloučený Torey Krug je zpět na ledě a začíná zkrácená přesilová hra St. Louis, které přečkalo všechny tři přesilové hry Avalanche a nyní může samo udeřit.
     
    14:31
    Gabriel Landeskog znovu podrazil jednoho z hráčů Blues a tentokrát mu to už neprošlo. Faulován byl za vlastní bránou domácí Roberto Bortuzzo. Hra čtyři na čtyři.
     
    13:39
    Gabriel Landeskog se dostal v mezikruží k odraženému kotouči po zablokované střele z pravé strany a od nohy Marca Scandelly se jeho pokus odrazil do ochranné sítě.
     
    13:20
    Logan O'Connor si sjížděl z levého křídla před bránu a Torey Krug dostal dvě minuty za držení. Další oslabení.
     
    13:07
    Darcy Kuemper snadno zasáhl proti střele Dakoty Joshuy z levého křídla a poté se strhla menší strkanice, po které se určitě vylučovat nebude. Blues vedou 1:0.
     
    12:44
    Rampo Ranta opět předvedl své velice dobré bruslení a na levém křídle vypálil od modré čáry, Jordan Binnington byl ale připraven a puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    11:16
    Avalanche zasypali bránu St. Louis několika střelami, jenže všechny tři nebo čtyři skončily na výstroji pozorného Jordana Binningtona. Následuje komerční přestávka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
    09:21 Colton PARAYKO - 1:0
     
    09:21
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Robert Thomas dostal před bránu nádhernou přihrávku a z blízkosti orazítkoval pravou tyč, Blues pak ale pokračovali v útočném snažení a vzápětí se prosadil COLTON PARAYKO, když na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho ostrá střela s příklepem prošla mezi betony Darcyho Kuempera do brány! St. Louis rázem vede 1:0. Asistence: Marco Scandella a Vladimir Tarasenko.
     
    08:57
    Darren Helm vyvezl puk podél trestných lavic a od modré čáry poté posílal před bránu diagonální přihrávku, která skončila pod lapačkou Jordana Binningtona.
     
    08:05
    Rampo Ranta míchal s pukem po vyjetí zpoza brány na levém křídle a chystal se z ostrého úhlu a otočky vystřelit zápěstím, puk mu ale vypíchl jeden z protihráčů.
     
    07:22
    Vzápětí vystřelil z podobného místa Nazem Kadri a Roberto Bortuzzo puk skvěle zablokoval. Kotouč se odrazil mimo ledovou plochu a hra byla přerušena.
     
    07:13
    André Burakovsky zatím hraje skvělý zápas a nyní na pravém křídle vystřelil z úhlu zápěstím, domácí brankář byl ale na přední tyči připraven a vkleče puk zachytil.
     
    06:20
    Gabriel Landeskog chtěl z levého kruhu zamířit do odkryté části brány, jenže Jordan Binnington se stačil včas přesunout a nadvakrát puk úspěšně zastavit.
     
    06:12
    Klim Kostin byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Colorado má po komerční přestávce přesilovou hru.
     
    05:54
    André Burakovsky dostal k levé tyči parádní přihrávku z pravého křídla a mohl skórovat z blízkosti do prázdné brány, jenže ji trestuhodně minul! Konkrétně její vzdálenější pravý koutek.
     
    05:15
    James Neal spěchal za pukem na pravém křídle, bývalý útočník Nashvillu nebo Vegas se ale ocitl v postavení mimo hru a vhazovalo se v neutrální zóně plochy.
     
    04:49
    Sampo Ranta je v úvodu zápasu hodně vidět a nyní na levém křídle mířil střelou zápěstím do vzdálenějšího pravého horní rohu brány. Jordan Binnington zasáhl lapačkou.
     
    03:05
    Ryan Murray vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování bez přípravy a jeho rána s příklepem mířila ke vzdálenější levé tyči, kde pak Jordan Binnington fantasticky zasáhl pravým betonem!
    02:37 Martin Kaut mohl asistovat u gólu, jenže byl odvolán!
     
    02:37
    Sampo Ranta nyní skvěle clonil před bránou a nahození Martina Kauta z vrcholu pravého kruhu pro vhazování sklepl na úrovni horní tyče mezi betony Jordana Binningtona! Blues si vzali ale Coach Challenge kvůli postavení mimo hru a gól neplatí! Skvělý tah domácího trenéra. Stále 0:0.
     
    02:25
    Jake Neighbours pláchnul na levém křídle svému pronásledovali a v blízkosti levé tyče se dostal ke střele, kterou Darcy Kuemper vyrazil za svou bránu.
     
    00:47
    Justin Faulk svedl vyrovnanou bitku s Nazemem Kadrim, ale dostal ještě dvě minuty extra, které odpyká James Neal. Colorado si tak zahraje v úvodu přesilovou hru.
     
    00:23
    Nathan MacKinnon mohl vystřelit na vrcholu pravého kruhu pro vhazování po dobré práci a zadovce Andrého Burakovskyho, jenže se nakonec ke střele nedostal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko (A), M. Scandella, Faulk, Krug, Bortuzzo, Walman – Perron, B. Schenn (A), K. Kostin – Bučněvič, Bozak, Kyrou – Tarasenko (A), R. Thomas, I. Barbašev – Neal, Joshua, Neighbours. Hlavní trenér: Craig Berube.

    Colorado Avalanche: Kuemper (J. Johansson) – Makar, Byram, E. Johnson (A), J. Johnson, R. Murray, MacDermid, J. MacDonald – MacKinnon (A), Burakovsky, L. O'Connor – Kadri, Landeskog (C), Ranta – Compher, Jost, M. Kaut – Jayson Megna, Helm. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Michael Markovic, Corey Syvret. Čároví: Trent Knorr, Kilian McNamara.
     
    Colorado Avalanche

    Colorado patří mezi nejžhavější adepty na zisk Stanley Cupu, avšak na začátku tohoto ročníku prognózy příliš nenaplňuje. Laviny uhrály v šesti zápasech jen 4 body, a proto se krčí na třinácté příčce konference před Los Angeles, Chicagem a Arizonou. Parta kouče Jareda Bednara na úvod sice porazila Chicago, pak ovšem nestačila na St. Louis, Washington a Floridu. Zadařilo se jí na ledě Tampy Bay, kde uspěla po nájezdech, avšak minule znovu prohrála, tentokrát 1:3 s hokejisty Vegas. Zatím nejproduktivnějším hráčem týmu je hvězdný Nathan MacKinnon, který má na svém kontě 6 bodů.
     
    St. Louis Blues

    Hokejisté St. Louis patří společně s Floridou a Carolinou mezi jediné tři dosud stoprocentní týmy v této soutěži. Svěřenci Craiga Berubeho se tedy pohybují na prvním místě Západní konference, z pěti zápasů posbírali 10 bodů. Hned na úvod sezony zvládli tři venkovní zápasy v řadě, uspěli na kluzištích Colorada, Arizony a Vegas. Poté St. Louis dvakrát přemohlo na domácím ledě Los Angeles po výsledcích 7:3 a 3:0. Blues jsou zatím hodně produktivní, obzvlášť David Perron, jenž nastřílel šest branek a na dvě přihrál. Osm bodů má i Jordan Kyrou.
     
    Colorado se představí v pátek v noci na ledě St. Louis Blues, které je zatím stoprocentní. Dokáží Avalanche jeho parádní formu a vstup do sezóny dnes přerušit?
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 10. Parayko (M. Scandella, Tarasenko), 45. B. Schenn (Kyrou, Neal), 57. Tarasenko (R. Thomas, I. Barbašev) – 19. Compher (R. Murray, Jost), 32. Compher (Burakovsky, Makar), 35. Kadri (L. O'Connor, R. Murray), 45. Makar (MacKinnon)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko (A), M. Scandella, Faulk, Krug, Bortuzzo, Walman – Perron, B. Schenn (A), K. Kostin – Bučněvič, Bozak, Kyrou – Tarasenko (A), R. Thomas, I. Barbašev – Neal, Joshua, Neighbours. Hlavní trenér: Craig Berube.
    Colorado Avalanche: Kuemper (J. Johansson) – Makar, Byram, E. Johnson (A), J. Johnson, R. Murray, MacDermid, J. MacDonald – MacKinnon (A), Burakovsky, L. O'Connor – Kadri, Landeskog (C), Ranta – Compher, Jost, M. Kaut – Jayson Megna, Helm. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Michael Markovic, Corey Syvret. Čároví: Trent Knorr, Kilian McNamara

    Diváci: 16558
    thejrc.org