Ufa – Omsk 2:4 (kon.) | Barys – Čeljabinsk 4:5 (po pr.) | Nižněkamsk – Vladivostok 5:2 (kon.)
Dynamo Moskva – Chabarovsk 0:1 (kon.) | Viťaz – CSKA Moskva 5:6 (0:1 po s.n.) | Riga – Soči 0:3 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Avangard Omsk
Pátek 05.11.2021, 12:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:40 Pavel DĚDUNOV - 2:4
     
    59:40
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Po výborné práci Cehlárika v rohu kluziště získal kotouč za brankou soupeře PAVEL DĚDUNOV. Bez problémů ji obtočil a zasunul puk k levé tyčce, obránce Larsen vyhodil brankovou konstrukci ze svého postavení pozdě. Asistence: Peter Cehlárik.
     
    58:45
    Domácí riskují! Po dalším nahození Markuse Granlunda gólman Juha Metsola odjel na střídačku, Ufa zkouší powerplay.
    43:55 Vladimir BRJUKVIN - 2:3
     
    43:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    Třetí přesilovkový úspěch Avangardu v utkání! Metsola vyrazil tečovanou střelu Kablukova od modré před sebe k holi VLADIMIRA BRJUKVINA, jenž našel cestu, kudy nasměroval černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Ilja Kablukov a Alexej Běreglazov.
     
    42:03
    Dvě přesilové hry dnes hosté využili, přidají i třetí úspěch? Vladislav Kartajev v útočné třetině zahákoval Děrgačova, což rozhodčím neuniklo.
     
    33:02
    Trest na obou stranách. Jaroslav Kosov za zbytečné sekání, kterým se provinil proti Metsolovi, ten měl v té době už dávno puk pevně pod kontrolou. Jenže právě domácí gólman neudržel nervy na uzdě a protihráče trefil vyrážečkou do helmy, takže dostal dvě minuty za hru vysokou holí.
    32:26 Oliwer KASKI - 2:2
     
    32:26
    Avangard právě vstřelil branku!
    Dlouhou početní převahu hosté využili ve své druhé polovině, skóre je opět nerozhodné! Do pravého kruhu dostal nabito OLIWER KASKI, který tvrdou střelou mezi pravou ruku a tělo Metsoly zaznamenal svůj druhý gól v zápase. Asistence: Nikita Sošnikov a Corban Knight.
     
    31:07
    Hosté mají příležitost vyrovnat v přesilové hře, a to rovnou dvojnásobné! Menší dvouminutový nejprve inkasoval ruský zadák Andrej Zubarev za podrážení, načež při ponechané výhodě soupeře Geoff Platt bolestivě trefil kolenem Komarova. Oba hokejisté jsou vyloučeni na dvě minuty.
    30:24 Daniil ALALYKIN - 2:1
     
    30:24
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla velká paráda, jež znamená obrat ve skóre! DANIIL ALYKIN nabral velkou rychlost po levém mantinelu, kam dostal nahrávku od Platta. Následně se zvládl natlačit před bránu a ještě, než přeletěl přes Hrubce, mu bekhendem poslal kotouč mezi betony. Asistence: Geoff Platt a Juha Metsola.
     
    26:58
    Na ledě skončil Alexej Pustozjorov. Muži v pruhovaném nechali ve hře pokračovat a k přerušení sáhli až v momentě, kdy se domácí hokejista z ledu delší dobu nezvedal. Po vzájemné domluvě ovšem rozhodčí nakonec přeci jen vylučují, dvě minuty udělili Jemelinovi.
    23:27 Alexandr KADĚJKIN - 1:1
     
    23:27
    Ufa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Na nemohoucnost spoluhráčů v koncovce už se nemohl dívat ALEXANDR KADĚJKIN. Ruský útočník najel od modré čáry blíže bráně, načež křižnou střelou na lapačku Hrubce rozvlnil síť za jeho zády. Asistence: Dinar Chafizullin a Alexej Pustozjorov.
    19:50 Knight si za naražení Panina na hrazení vysloužil pětiminutový trest
     
    19:50
    Nejproduktivnější hráč Omsku v sezóně si pár minut nezahraje! Corban Knight obdržel za vražení na hrazení od rozhodčích trest na 5 minut + do konce utkání, Grigorij Panin se po jeho zákroku hodně těžce sbíral z ledu.
     
    17:17
    Po zákroku Hrubce před jeho bránou došlo k potyčce mezi Markusem Granlundem a Damirem Šaripzjanovem. Oba hokejisté vyfasovali dvě minuty za hrubost.
    15:01 Hartikainen orazítkoval břevno
     
    15:01
    Ufu dělily od vyrovnání centimetry! Teemu Hartikainen si hodil puk zprava více do středu a vypálil na bližší, levou tyč. Hrubce zachránilo břevno!
    10:42 Oliwer KASKI - 0:1
     
    10:42
    Avangard právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Omsk vede! S pokusem Knighta si ještě Metsola poradil, ale vyjel úplně mimo bránu. Odražený kotouč si našel OLIWER KASKI, finský obránce trefil odkrytou část domácí svatyně. Asistence: Corban Knigh a Peter Cehlárik.
     
    10:15
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Avangardu. Na trestnou lavici odjel domácí kapitán Grigorij Panin, který za vlastní bránou podrazil Kosova.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 24. Kadějkin (Chafizullin, Pustozjorov), 31. Alalykin (Platt, Metsola) – 11. Kaski (C. Knight, Cehlárik), 33. Kaski (Sošnikov, C. Knight), 44. Brjukvin (Kablukov, Běreglazov), 60. Dědunov (Cehlárik)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – P. Larsen, Chafizullin, Muchamadullin, Panin (C), Zubarev, Mjasiščev, Varlov – Hartikainen (A), Chochrjakov, Markus Granlund – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Pustozjorov, Kartajev, Sannikov – G. Kuzmin, Alalykin, Platt – Sučkov.
    Avangard Omsk: Š. Hrubec (Vasilij Děmčenko) – Pokka, Šaripzjanov (A), Kaski, Jemelin (C), Běreglazov, K. Gotovec, Čisťakov – D. Ševčenko, C. Knight (A), Sošnikov – Kosov, Prochorkin, Cehlárik – N. Komarov, Děrgačov, Brjukvin – V. Žarkov, Kablukov, Dědunov.

    Rozhodčí: Gofman, Spirin – Koljasnikov, Kuprijanov

    Diváci: 2 108
    bahis siteleri