Ufa – Čeljabinsk 0:0 (odl.) | CSKA Moskva – Petrohrad 4:0 (kon.) | Jaroslavl – Chabarovsk 3:4 (2:3 po s.n.)
N.Novgorod – Soči 5:1 (kon.) | Omsk – Dynamo Moskva 1:3 (kon.) | Viťaz – Vladivostok 0:1 (0:2 po s.n.)
Riga – Jokerit 1:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
SKA Petrohrad
Neděle 07.11.2021, 15:00 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne! Společně dnes budeme sledovat jeden ze šlágrů tohoto kola KHL. Do CSKA Areny dorazí hostující celek z Petrohradu, půjde tedy o souboj čtvrtého s prvním. Utkání startuje přesně v 15:00.
     


    SKA Petrohrad

    SKA Petrohrad je momentální prvním celkem Západní konference. Už jen to by tedy mělo slibovat atraktivní podívanou. Nicméně SKA v posledních dvou duelech klopýtlo. Oba zápasy skončily v prodloužení pro tento celek neúspěšně. Nad sílý Petrohradu byly kluby Magnitogorsku a Spartaku Moskva.

    Jak již bylo zmíněno výše, Petrohrad je ve své konferenci prozatím první. Na paty mu dýchá finský Jokerit, který má pouze o bod méně (38). Čerepovec na třetí příčce pak má už o čtyři získané body méně.

    V obranných řadách se bodově velmi daří Igoru Ožiganovi, ruský bek nastřádal 10 bodů (3+7). A v útoku je pak hned několik hráčů, kteří bodově táhnou SKA a drží jej v čele tabulky. Nejvíce bodů má Andrej Kuzmenko (28), poté Joonas Kemppainen (21), v těsném závěsu je pak Anton Burdasov (20). Vidíme tedy, že útok tohoto celku je velmi vyrovnaný. Tito tři zmínění hráči navíc určitě nejsou jedinými, kteří bodují. Bude nás tedy čekat ofenzivní podívaná?
     


    CSKA Moskva

    Hokejisté z hlavního města Ruska budou s průběhem sezony pravděpodobně zatím spokojeni. V Západní konferenci si prozatím vybojovali čtvrtou příčku. A prezentují se poměrně vyrovnanými výkony. Občas přijde drobné zaklopýtnutí, nicméně obecně jsou výsledky CSKA stabilní.

    V posledních pěti duelech padli moskevští hokejisté pouze jednou, a to proti Novosibirsku poměrem 0:1. Následně pak stejným poměrem, akorát v jejich vlastní prospěch, přehráli Jekatěrinburg v základní hrací době.

    A pojďmě se podívat také na individuální statistiky. Svými výkony v defenzivních řadách udivuje ofenzivní bek Nikita Nestěrov, který stihl posbírat naprosto skvělých 19 bodů (2+17). Útočné řady pak působí poměrně vyrovnaně. Nejproduktivnějším hráčem je Konstantin Okulov (5+14). O bod méně má Sergej Plotnikov (10+8), který je nejlepším střelcem CSKA.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Reideborn (J. Kiseljov) – Kiselevič, N. Nestěrov, Blažijevskij, Gilmour, Arťom Sergejev, V. Svedberg, Dahlbeck, Grudinin – Sorkin, Andronov, Nordström – Grigorenko, Wallmark, P. Karnauchov – S. Plotnikov, Kameněv, Okulov – Chulapov, M. Guskov, Kotkov.

    SKA Petrohrad: Lars Johansson (Samonov) – Smirnov, Fantenberg, M. Lehtonen, M. Robinson, Pylenkov, Falkovskij, Koromyslov – Švec-Rogovoj, Vey, Kuzmenko – Alexandr Volkov, Ivan Morozov, N. Gusev – Cicjura, M. Vorobjov, E. Galimov – Ketov, Danila Moisejev, Chusnutdinov.

    Rozhodčí: Olenin, Judakov – Zacharenkov, Sadovnikov.
     
    Hráči obou týmů jsou nastoupení na hrací ploše, během minutky se tedy začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:48
    Michail Grigorenko byl hráčem, který objel soupeřovu svatyni a šikovně posílal kotouč před ní. Bohužel pro něj v těchto místech se žádný z jeho spoluhráčů nepohyboval.
     
    01:48
    Klas Dahlbeck najel s kotoučem na holi do útočného pásma, pak nic moc nevymýšlel, ale jen nahodil kotouč na branku. Soupeřův brankář nahození kryje, bude se tedy vhazovat.
     
    02:45
    Stále se hrálo v útočném pásmu domácího celku, nyní se ale poprvé dostávají na opačnou stranu také hostující hráči. Uvidíme, co vymyslí.
     
    03:16
    Arťom Švec-Rogovoj to udělal poměrně dobře! V útočném pásmu si obhodil obránce a objevil se kousíček od Reiderborna! Jeho ale nepřekonal, právě domácí brankář pravděpdobně na kotouč ještě sáhl a vyrazil jej mimo dosah hostujících hráčů.
     
    04:39
    Nyní už je v pásmu ale opět nastěhován domácí celek, který se zdá být v samotném začátku duelu o něco aktivnější.
     
    05:17
    Matvej Guskov nabral dobrou rychlost a najel na levý kruh, jenže kotouč mu sjel a k přihrávce se už nedostal, jen ho odevzdal soupeři.
     
    05:40
    Maxim Sorkin nyní skvěle napadal hostující rozehrávku, což nakonec jeho celku vyneslo útočné pásmo. Bogdan Kiselevič se tak dostal ke střele od modré čáry. Ta nebyla vůbec špatná Johanssonovi nadělala problémy, nakonec vše ale končí bez úhony pro hostující celek.
     
    06:47
    Alexandr Volkov skvěle nabruslil do útočného pásma, dostal se do dobré pozice, táhlou střelou pak trefil ale jen prostředek branky, takže dobrý gólmanův zákrok i na opačné straně.
     
    07:10
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Konstantin Okulov.
     
    07:49
    Stěpan Falkovskij šikovně podržel kotouč na levém kruhu z brankářova pohledu, načež to zkoušel na bližší tyč. Brankář Reideborn nevěděl, kde má kotouč, nakonec jej ale i s přispěním obrany udržel před brankovou čárou.
     
    08:10
    A CSKA si vysloužil potlesk od fanoušků, kteří nyní sledují první vyhození v tomto oslabení svého celku.
     
    08:43
    Mikko Lehtonen přispěchal od modré čáry s dobrým pokusem, táhlá střela ale nakonec končí jen na obranném valu clonících hráčů před brankou. Reideborn tedy tentokrát zasahovat nemusí.
     
    09:10
    A Okulov se vrací zpět na ledovou plochu, stihnul to tak akorát na střídačku. Pak už se Petrohrad opět stěhuje do útočného pásma, domácí se brání.
     
    10:18
    Nyní sledujeme pasáž hry, kdy je o něco aktivnější hostující celek, je to ale také tím, že disponoval přesilovou hrou. Marat Chusnutdinov nyní zaváží kotouč do pásma a domácí se budou muset znovu bránit.
     
    11:17
    Arťom Švec-Rogovoj najel s kotoučem z pozice obránce až k mantinelu, odkud nahazuje za branku. Odtud se pak kotouč dostává na hůl Guseva, který dobrou střelou jen prověřil reflex domácího strážce svatyně.
     
    11:41
    Andrej Kuzmenko dobře sáhl do soupeřovo rozehrávky. Kuzmenko ale nakonec kotouč na holi jen těsně neudržel, byť to vypadalo, že se dostane snad až do samostatného úniku.
     
    12:23
    CSKA právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté přečkali pasáž hry, kdy byli pod tlakem a nyní jdou sami do vedení! Okulov vybojoval kotouč v souboji u mantinelu. Pak jej poslal na VLADISLAVA KAMENĚVA, který si našel střeleckou pozici a trefil přesně.
    Asistence: Konstantin Okulov, Michail Grigorenko.
    12:23 Vladislav KAMENĚV - 1:0
     
    13:52
    Arťom Blažijevskij se opřel do střely od modré čáry, nicméně přihrávka na něj nebyla příliš přesná, proto i střela pak končí výrazně mimo pravou tyč.
     
    14:10
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Ivan Morozov.
     
    14:16
    CSKA právě vstřelil branku!
    A máme to o dvě branky! V přesilovce vybojovali domácí hned první vhazování. Puk se dostal opět na VLADISLAVA KAMENĚVA, který stál zhruba v prostoru mezi oběma kruhy. Odtud pak dělovkou prostřelil, co potřeboval, parádní trefa! Asistence: Michail Grigorenko, NIkita Nestěrov.
    14:16 Vladislav KAMENĚV - 2:0
     
    15:39
    Petrohrad zatím bude s průběhem utkání rozhodně nespokojený, proto se nyní snaží usadit v útočném pásmu a také si připsat přesnou trefu.
     
    16:01
    John Gilmour ale z pozice obránce soupeři unikl až na opačnou stranu. V útočném pásmu pak byl tísněn obráncem, přesto se dostal k bekhendovému pokusu, který ale Johansson u bližší tyčky krotí.
     
    16:46
    Linden Vey dostal poměrně dostatek prostoru ke střele od modré čáry. A jeho pokus nakonec nebyl vůbec špatný. Reideborn jej napoprvé nezkrotil, musel si tak poradit i s dorážkou, vše ale proběhlo bez problémů pro domácí celek.
     
    17:35
    Petrohrad sice nyní drží poměrně dlouhou dobu kotouč na svých holích, ale působí trochu bezzubě. Reideborn je tedy v posledních okamžicích bez práce.
     
    18:19
    John Gilmour se nyní opět jako obránce hnal do útočného pásma jako první. Nakonec ale kotouč po jeho souboji končí mimo hrací plochu, a to po odrazu od hostujícího beka. Čeká nás tedy vhazování po levici Johanssona.
     
    19:21
    Mat Robinson dostal rychlou nahrávku na modoru čáru, odkud zkouší štěstí z prvního dotyku. Jeho pokus byl sice velmi svižný, jenže nakonec zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut. V první polovině byl o něco lepší paradoxně hostující celek, pak se ale na opačnou stranu dostali také hokejisté CSKA a připsali si hned dvě přesné trefy! V obou případech je úspěšným střelcem Vladislav Kameněv, který svými pohotovými pokusy prostřelil Johanssona.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:31
    Zatím se toho na ledové ploše v této periodě přílši neudálo. SKA Petrohrad je nyní nastěhován v útočném pásmu, zatím se ale nemůže dostat ke střeleckému pokusu.
     
    22:58
    Na opačnou stranu se pak přesunul domácí celek, ani on nicméně v útočném pásmu toho příliš nevymyslel. Brankáři zatím zasahovat nemuseli.
     
    23:21
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Sergej Andronov – 2 min., podrážení).
     
    24:11
    Mikko Lehtonen už nechtěl kombinaci hostujícího celku v přesilovce příliš prodlužovat, proto vyslal dělovku od modré čáry. A to rovnou dvakrát. V obou případech ale kotouč končí jen na zadním plexiskle.
     
    25:36
    Andronov je zpět na ledové ploše. Nutno ale říct, že tato perioda oproti té první není příliš pohledná, alespoň zatím. Uvidíme, zda se dočkáme více šancí.
     
    26:18
    John Gilmour má dnes ofenzivní choutky a z pozice obránce už několikrát vyjel do útoku. Nyní vezl a kryl si kotouč na pravém křídle, odkud pak z bekhendu míří k bližší tyčce. Tam už je ale připravený Johansson, který puk bezpečně drží někde ve své výstroji.
     
    27:03
    Ivan Morozov neměl sice dostatek prostoru, ale stihl se otočit s kotoučem na holi a zacílil rychle na branku. Jeho pokus se ale odráží od betonů brankáře Reideborna.
     
    27:41
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Vladislav Kotkov – 2 min., držení).
     
    28:25
    Petrohrad se zatím ne a ne usadit v útočném pásmu. Michail Vorobjov nyní nezpracoval přihrávku, jak bylo třeba.
     
    29:37
    Mikko Lehtonen dostal přihrávku na modrou čáru od Guseva. Lehtonen pak sjel s kotoučem blíže k brance a vypálil. I tentokrát ovšem jeho pokus letí nad horní tyčku, což už je po třetí v této periodě.
     
    31:04
    Michail Grigorenko najel s pukem na holi do pásma, načež se mu dostalo velmi dobré pozice! Zblízka ale nepropálil brankáře Johanssona, který včas zaklekl.
     
    32:57
    Petrohrad je opět aktivnějším celkem. Na Reideborna lítají střely ze všech stran, nicméně většinou mimo brankovou konstrukci.
     
    34:09
    Konstantin Okulov si sjel pro kotouč ihned po vhazování v útočném pásmu. Zkoušel střelu z nápřahu, nicméně Okulov nakonec kotouč netrefil, a to vůbec. Johansson tedy zasahovat nemusí.
     
    34:55
    Daniil Pylenkov to na opačné straně ale udělal o něco lépe! Nabruslil do prostoru mezi oběma kruhy, načež pálil nebezpečně z bekhendové strany hole! Jeho pokus pak ale jen těsně minul pravou tyčku z brankářova pohledu.
     
    35:19
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Pavel Karnauchov.
     
    35:51
    Nikita Gusev vyslal z pravého kruhu z brankářova pohledu pořádnou dělovku, kterou ovšem Reinbon kryje, vyrazil ji do ochranné sítě. Uvidíme tedy další vhazování.
     
    36:20
    Nikita Gusev opět v akci. Tentokrát se prodral do útočného pásma, kde to vypadalo, že se dostane ke střele. Pak ale Gusev o kotouč v posledním momentu přišel, CSKA se tedy může osvobodit a vystřídat.
     
    37:50
    Linden Vey najel po pravém křídle až k tyčce v útočném pásmu. Tam se pak pokoušel o zakončení, nicméně brankář mu včas vystavil stopku a puk za brankovou čáru nepropustil.
     
    38:50
    Tempo hry opravdu poněkud opadlo, ani jeden z týmů se teď nemůže dostat do větší šance, která by stála za zmínku.
     
    39:04
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Andrej Kuzmenko – 2 min., podrážení).
     
    39:33
    Jevgenij Ketov ujel domácím obráncům v oslabení. Ketov pak mířil s kotoučem k bližší tyčce, jenže střela to byla spíše jen propagační, Reiborn celou situaci v poklidu pohlídal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou dvacetiminutovku, po které bude určitě opět větší radost v kabině domácího CSKA. Moskevští totiž drží dvoubrankové vedení, které si vystříleli v první periodě, a ke třem bodům tak mají zase o něco blíže.

    Poslední třetina tohoto duelu začne přibližně v 16:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Hostující celek se osvobozuje.
     
    41:29
    Už je po přesilové hře, domácí hokejisté se ale stále drželi v útočném pásmu před Johanssonem. Ten ale nakonec k zásahu nebyl donucen, neboť obránci mu puk sebrali.
     
    42:23
    Joakim Nordström se hnal za kotoučem poté, co jej nahodil na hostující svatyni. Johansson měl k puku ale přeci jen o něco blíže a neměl problém zasáhnout.
     
    42:51
    Daniil Pylenkov si najel do útočného pásma a hned mu byl adresován kotouč. Pylenkov pak pálil z první, při střele ale zlomil hůl a kotouč tedy končí mimo brankovou konstrukci.
     
    43:42
    Danila Chulapov na opačné straně pak přispěchal s poměrně rychlou střelou z kruhu, která končí ve výstroji soupeřova brankáře a čeká nás vhazování.
     
    44:11
    Alexandr Volkov společně se svou útočnou formací vymyslel poměrně dobrou kombinaci, kterou pak sám Volkov zakončoval. Proti jeho pokusu se ale Reinborn včas stihl přemístit a kotouč lapil a udržel ve výstroji.
     
    45:20
    Mat Robinson si vytvořil dobře prostor ke střeleckému pokusu, jeho střela šla po ledě, ale pak se odrazila od některého z hráčů stojících před brankovištěm, a to do rohu ledové plochy.
     
    46:38
    Mikko Lehtonen je dnes velmi střelecky aktivní, nicméně jen málo z jeho pokusů míří mezi tři tyče. Nyní vyslal sice dobrý pokus, jenže ten se taktéž odráží od domácího hráče a Reideborna neohrozí.
     
    47:26
    Tempo hry nyní přeruší komerční přestávce, po které by se mělo vhazovat v neutrálním pásmu. Petrohrad se sice snaží dotáhnout manko, které nabral v první třetině, zatím je však střelecky neúspěšný. Čeká nás ale zcela jistě napínavé rozuzlení dnešního duelu.
     
    47:36
    Lehtonen pálí od modré čáry! A tentokrát jeho pokus končí až u brankáře domácího celku. Lehtonenův pokus nakonec ale Reinborn udržel před brankovou čárou svými betony.
     
    49:16
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Arťom Švec-Rogovoj – 2 min., hákování).
     
    49:48
    CSKA právě vstřelil branku!
    A přesilová hra, již druhá v tomto utkání, ze strany domácích proměněna! Nestěrov poslal kotouč na LUCASE WALLMARKA, který jej zpracoval, natočil se směrem k brance a jeho pokus propadl za brankovou čáru. Asistence: Nikita Nestěrov, Vladislav Kameněv.
    49:48 Lucas WALLMARK - 3:0
     
    50:22
    Jevgenij Ketov nabral rychlost a zavezl kotouč do útočného pásma, jenže nebyl podpořen svými spoluhráči, kteří šli střídat. Z této akce tedy nic nebude.
     
    51:03
    Michail Vorobjov nabral velkou rychlost a pak se vydal do pásma, mezitím dostal na hokejku kotouč. Z pravého křídla z brankářova pohledu mířil na bližší tyč, jenže Reinborn se včas přemístil a puk zachytil přesně na výstroji.
     
    52:05
    Domácí hráči se snažili rychle přejít do pásma, a to ihned po nahození. Jenže kotouč končí až za čárou na hranici branky a přesouvá hru z útočného pásma pryč.
     
    52:35
    Stěpan Falkovskij dostal nabito na modrou čáru, jeho pokus byl velmi prudký, jenže končí jen nad horní tyčkou.
     
    52:40
    Troufám si říct, že Petrohrad dnes body nezíská. Kuzmenko nyní inkasuje trest 2+2 minuty za vysokou hůl. Už míří za katr a SKA se šance opět snižují.
     
    53:28
    Domácí mají kotouč za svou brankou, z přesilové hry zbývá něco málo přes tři minuty. CSKA už ale nikam viditelně nechvátá.
     
    54:11
    Lucas Wallmark se dostal až před bránu, kde zamíchal s kotoučem, Johansson však nedal svému krajanovi prostor a nedovolil mu další gól v rychlém sledu.
     
    54:45
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Klas Dahlbeck.
     
    55:30
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nikita Gusev – 2 min., podrážení).
     
    55:43
    Kameněv posunul kotouč na Nestěrova, který pálil z první. Kotouč se odráží od výstroje brankáře zpět do hry, načež se ho ujímají opět domácí hráči.
     
    56:45
    Nestěrov přispěchal s dalším pokusem z dálky. Johansson měl sice zakrytý výhled, nicméně zaklekl a nakonec kotouč dokázal dostat mimo dosah domácích hráčů, kteří pokračují v přesilové hře.
     
    57:29
    CSKA právě vstřelil branku!
    Okulov poslal z rohu ledové plochy kotouč přímo na hůl JOAKIMA NORDSTRÖMA. Jemu jen stačilo hokejku nastavit a Johansson je dnes překonán již počtvrté. Asistence: Konstantin Okulov, Maxim Sorkin.
    57:29 Joakim NORDSTRÖM - 4:0
     
    58:29
    Maxim Sorkin nebyl vůbec daleko od páté branky svého celku! Objel soupeřovu branku, načež zakončoval u levé tyče. Ale Johasson se stačil přemístit a puk vyrazil.
     
    Dnešní utkání sleduje 2639 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    CSKA Moskva nejprve působil jako tým, který bude tahat za kratší konec, nicméně pak se domácí gólově rozstříleli a vedení zkušeně udrželi až do konce hrací doby! Nutno říct, že moskevští hokejisté dnes podali velmi dobrý výkon.
     
    Československá stopa v utkání

    Žádný z českých či slovenských hráčů dnes do utkání nezasáhl.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku 17:17 (4:8, 3:7, 10:2)
    Zblokované střely 18:9
    Vhazování 25:20
    Vyloučení 5:6
    Využití 3:0 (17:18:28)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 13. Kameněv (Okulov, Grigorenko), 15. Kameněv (Grigorenko, N. Nestěrov), 50. Wallmark (N. Nestěrov, Kameněv), 58. Nordström (Okulov, Sorkin)


    CSKA Moskva: Reideborn (J. Kiseljov) – Kiselevič, N. Nestěrov, Blažijevskij, Gilmour, Arťom Sergejev, V. Svedberg, Dahlbeck, Grudinin – Sorkin, Andronov, Nordström – Grigorenko, Wallmark, P. Karnauchov – Kameněv, Okulov, Chulapov – M. Guskov, Kotkov.
    SKA Petrohrad: Lars Johansson (Samonov) – Smirnov, Fantenberg, M. Lehtonen, M. Robinson, Pylenkov, Falkovskij, Koromyslov – Švec-Rogovoj, Vey, Kuzmenko – Alexandr Volkov, Ivan Morozov, N. Gusev – Cicjura, M. Vorobjov, E. Galimov – Ketov, Danila Moisejev, Chusnutdinov.

    Rozhodčí: Olenin, Judakov – Zacharenkov, Sadovnikov

    Diváci: 2639
    bahis siteleri