Florida – Carolina 5:2 (kon.) | Montreal – Vegas 2:5 (kon.) | Washington – Philadelphia 1:2 (kon.)
Pittsburgh – Minnesota 4:5 (2:3 po s.n.) | Winnipeg – NY Islanders 0:2 (kon.) | Columbus – Colorado 4:2 (kon.)
Buffalo – Detroit 3:4 (po pr.) | Toronto – Boston 5:2 (kon.) | Arizona – Seattle 5:4 (kon.)
Calgary – NY Rangers 6:0 (kon.) | San Jose – New Jersey 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
Winnipeg Jets
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
New York Islanders
Neděle 07.11.2021, 00:07 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Srdečně vítám všechny hokejové fanoušky u sledování textového přenosu z duelu kanadskoamerické NHL, v němž Winnipeg Jets od půlnoci změří síly s New York Islanders. Tak si to nenechte ujít!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    WINNIPEG JETS

    Jets jsou zkraje nového ročníku ve formě a povedeným startem lámou klubové rekordy. Po deseti utkáních mají bilanci 6-2-2, což je nejlepší start do sezóny v historii této organizace. Zápasy Winnipegu jsou navíc většinou zábavné pro diváky, se 37 vstřelenými góly jsou Jets nejlépe střílejícím týmem Centrální divize. Ofenzivní naledění potvrdili i v minulém zápase, ve kterém rozstříleli trápící se Chicago 5:1.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Kyle Connor, 16 bodů (8+8)
    2. Andrew Copp, 12 bodů (5+7)
    3. Pierre-Luc Dubois, 11 bodů (7+4)

    Československá stopa:
    -
     
    NEW YORK ISLANDERS

    Loňský semifinalista je na začátku základní části ve složité situaci. Nová aréna v Belmont Parku ještě není zcela připravena, Islanders tak první domácí zápas v sezóně odehrají až 20. listopadu. Na to, že svěřenci Barryho Trotze hráli zatím jen na kluzištích soupeřů, ale nemají vůbec špatnou bilanci: 4 výhry, 2 prohry a 2 prohry po prodloužení či nájezdech. V minulém utkání Isles zvítězili jasně 6:2 v Montrealu, dnes ve Winnipegu je ale čeká tvrdší oříšek.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Brock Nelson, 8 bodů (6+2)
    2. Anthony Beauvillier, 7 bodů (3+4)
    3. Oliver Wahlström, 5 bodů (5+0)

    Československá stopa:
    Zdeno Chára, 1 bod (0+1)
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Comrie (Berdin) – Morrissey, N. Schmidt, Dillon, Pionk, Stanley, DeMelo, Beaulieu – Connor, Dubois, J. Svečnikov – Copp, P. Stastny, Ehlers – Wheeler, Lowry, Scheifele – Harkins, Toninato.

    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Pelech, Mayfield, Chára, Pulock, Greene, Dobson – A. Lee, Barzal, Bailey – Beauvillier, Nelson, Palmieri – Parise, Pageau, Wahlstrom – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck..
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Winnipeg bude hrát v modrém, zatímco Islanders obléknou modrou sadu.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká a kanadská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje a ihned se vydali do útoku. Akce Winnipegu skončila nepřesným nahozením.
     
    00:35
    Connor dostal přihrávku na levý kruh, odkud střílel forhendem, ale jeho projektil prolétl kolem vzdálenější tyčky hostující klece.
     
    01:02
    Islanders se poprvé v utkání vydali do útoku. Akce hostujícího celku ale vyústila jen v nepřesnou přihrávku na útočnou modrou čáru.
     
    01:29
    Anthony Beauvillier dostal prudkou přihrávku do prostoru před brankou, kde si krásně zpracoval kotouč a zakončil. Jeho pokus ale skončil vedle branky!
     
    02:15
    Andrew Copp se po levém křídle dostal do útočného pásma, kde od mantinelu nahodil puk na branku, ale brankář byl znovu připraven.
     
    02:33
    Po dalším výpadu domácího Winnipegu vyskočil kotouč na střídačku hostujících Islanders. Rozhodčí nařídili vhazování ve středním pásmu.
     
    03:12
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! Islanders dokázali proměnit prakticky svou první šanci v utkání! Na přihrávku zpoza branky si sjel ANDERS LEE, který pohotově napálil kotouč do branky! Asistence: Josh Bailey, Mathew Barzal.
    03:12 Anders LEE - 0:1
     
    03:38
    Connor se po levém křídle dostal do útočného pásma, kde se po kličce tlačil do prostoru mezi kruhy, ale obránce mu stačil přizvednout hokejku.
     
    04:12
    Barzal dojel nahození do rohu útočného pásma, odkud poslal bekhendovou přihrávku na pravý kruh, ale domácí zadák následný pokus srazil do ochranné sítě.
     
    04:28
    Josh Morrissey se skvěle stáhl do obranného pásma, kde v souboji za brankou přišpendlil rozjetého soupeře k mantinelu. Winnipeg tak získal kotouč.
     
    05:02
    Pionk neudržel kotouč v útočném pásmu. Domácí zadák musel hrát v hodně krkolomné pozici a puk mu nakonec přeskočil do středního pásma.
     
    05:31
    Brenden Dillon si sjel na přihrávku do obranného pásma, kde se dobře otočil, jenže už nedokázal přesně přihrát. Obrany zatím hrají velmi dobře.
     
    06:02
    Anders Lee opět napadal rozehrávku Winnipegu v jeho obranném pásmu. Autor úvodní branky dostal soupeře pod tlak, který skončil vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    06:34
    Islanders se dostali do útočného pásma, kde se z těžké pozice snažil zakončit Barzal, ale padající kotouč nezasáhl čepelí úplně ideálně.
     
    07:10
    Islanders se do útoku dostali díky dalšímu nahození za branku Winnipegu. Domácí zadáci byli tentokrát pozorní a poradili si s důrazem soupeře.
     
    07:41
    Neal Pionk si hledal prostor pro zakončení od modré čáry, ale jeden ze soupeřů proti němu výborně vystartoval a zablokoval ránu pravou holení.
     
    08:12
    Winnipeg se po delší době usadil v útočném pásmu. Stastny z rohu ledové plochy poslal žabku mezi kruhy, ale defenziva Islanders si poradila.
     
    08:37
    Pionk v rohu útočného pásma neustál souboj s napadajícím soupeřem a skončil na zemi. Winnipegu se během kombinace moc nedaří.
     
    09:05
    Mark Scheifele se středem ledové plochy tlačil do útočného pásma, jenže na modré čáře narazil na důrazného obránce, který jej od puku odstavil.
     
    09:27
    Nathan Beaulieu projel po křídle do útočného pásma, kde zakončil forhendem, ale jeho pokus prolétl kolem vzdálenější tyčky branky Islanders.
     
    10:00
    Domácí se v polovině úvodní periody usadili v útočném pásmu, jenže kombinace Winnipegu skončila nepřesnou přihrávkou do prostoru mezi kruhy.
     
    10:23
    Na opačné straně se po nenápadné kombinaci zjevil ve vyložené šanci Mathew Barzal, ale forhendem trefil jen beton domácího brankáře.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:02
    Comrie vyjel za svou klec, kde pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Brankář domácího Winnipegu sklepl kotouč na Schmidta, který má rozjet novou akci.
     
    11:23
    Connor si po rychlé akci sjel na přihrávku mezi kruhy, srovnal si kotouč na forhendu, jenže svižnou střelou nechal vyniknout pozorného Sorokina.
     
    12:06
    Islanders se z tlaku domácího celku vymanili jen obloučkem do středního pásma. Hosté se sice dostali do vedení, ale od té doby spoléhají na obranu.
     
    12:24
    Scheifele se za brankou zbavil jednoho ze soupeřů a poslal přihrávku na modrou čáru. Následné zakončení ale prolétlo kolem branky a jen zadunělo o mantinel.
     
    13:02
    Sorokin si musel dát pozor na prostor u pravé tyčky, kde zastavil nahození od hrazení. Gólman Islanders raději přerušil hru, vhazuje se po jeho pravici.
     
    13:28
    Sorokin tentokrát vyjel za svou klec, kde zastavil prudké nahození po mantinelu a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Brankář Islanders se rozhodně nenudí.
     
    14:00
    Jevgenij Svečnikov si sjel na přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud vystřelil příklepem, jenže jeho pokus skončil mezi betony Sorokina.
     
    14:35
    Dylan DeMelo se hnal za přihrávkou na útočnou modrou čáru, jenže si nepotykal se zpracováním a puk mu uskočil k zadákům New York Islanders.
     
    15:03
    Aktivní Mathew Barzal se v útočném pásmu zkoušel prosmýknout před branku Winnipegu, ale v klíčovou chvíli si puk nepřehodil na bekhend.
     
    15:28
    Adam Lowry dostal nabito na pravý kruh, odkud bez přípravy zakončil příklepem, jenže jeho pokus jen prosvištěl kolem vzdálenější tyčky.
     
    16:02
    Oliver Wahlstrom se proháčkoval do útočného pásma a zkusil štěstí střelou zápěstím. Jeho rána ale prolétla kolem zadní tyčky.
     
    16:29
    Hosté se v závěru první třetiny snaží hrát s kotoučem na hokejkách a nikam se moc neženou. Naopak obrana Winnipegu má plné ruce práce.
     
    17:02
    Nelson dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, kde zkoušel překvapit brankáře Winnipegu, ale ten si pokryl prostor u bližší tyčky.
     
    17:29
    Adam Pelech chtěl rozjet útok Islanders nahozením na modrou čáru, jenže tam neměl spoluhráče v bílém dresu. Winnipeg se zmocnil puku bez větší píle.
     
    18:02
    Stastny projel do středního pásma, kde se kličkou zbavil obránce a rozehrál na levou stranu. Rozjetý Kyle Connor puk dlouho neudržel.
     
    18:34
    Barzal si sjel pro přihrávku až do obranného pásma, kde ustál souboj s napadajícím Scheifelem. Islanders následná rozehrávka vůbec nevyšla.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:20
    Nate Schmidt ještě udržel pro Winnipeg kotouč v útočném pásmu a v pádu jej nahodil směrem k brance. Jeho pobídku si Sorokin hravě pohlídal.
     
    19:39
    Hosté si zahrají první přesilovku. Svečnikov dostává dvě minuty za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hostující Islanders. Domácí Winnipeg sice vstoupil do utkání aktivně, ale Sorokin v úvodu celek z New Yorku podržel. Ve 4. minutě pak z první velké šance hostů udeřil Anders Lee. Poté se obraz hry hodně vyrovnal a ani jeden z týmů už se nedokázal prosadit.
     
    Střely na branku: 7 – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 1:09.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Islanders se ihned vydali do útoku s ofenzivním snažením. Hosté dohrávají přesilovku.
     
    20:41
    Domácí vybojovali kotouč za svou brankou a bez problémů jej dokázali vyhodit přes celé kluziště za klec celek z New Yorku. Islanders musí rozjet nový útok.
     
    21:39
    Domácí v plném počtu.
     
    21:42
    Wahlstrom projel do útočného pásma a z ostrého úhlu se rozhodl prověřit brankáře soupeře. Jeho pokus ale prolétl kolem zadní tyčky.
     
    22:10
    Bailey střílel od modré čáry, jenže ani jeho rána nebyla dostatečně přesná. Prostřední perioda dnešního souboje odstartovala ve vysokém tempu.
     
    22:29
    Svečnikov si sjel na přihrávku do středního pásma a dral se s pukem do pásma útočného. Jeho průnik ale skončil zastaven prvním obráncem Islanders.
     
    23:10
    Pionk dostal nabito na modrou čáru, odkud střílel příklepem, jenže jeho rána prolétla kolem vzdálenější tyčky. Pokračuje se v hodně svižném tempu.
     
    23:29
    Wahlstrom sváděl souboje na levé straně útočného pásma, jenže obránci Winnipegu pro něj neměli moc pochopení a připravili jej o puk.
     
    24:10
    Mathew Barzal dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, zavezl puk do střelecké pozice, jenže jeho rána byla hodně slabá.
     
    24:29
    Anthony Beauvillier dostal v útočném pásmu prostor na levém kruhu, odkud zkusil vypálit na zadní tyč. Domácí brankář jeho ránu schoval do lapačky a poprvé ve druhé části přerušil hru.
     
    25:10
    Connor poslal bekhendem přihrávkou na modrou čáru, odkud jeho spoluhráč zakončil příklepem, ale zadák Islanders puk srazil do ochranné sítě.
     
    26:10
    Domácí zadáci uklidnili hru za brankou a počkali na kompletní vystřídání útočné formace. Čerstvé síly pustil na ledovou plochu i kouč Islanders.
     
    26:24
    Nelson tvrdým hitem sestřelil jednoho z domácích hokejistů a může být rád, že si nevysloužil dvouminutový trest. Zatím se pokračuje ve hře.
     
    27:10
    Scheilfele dostal přihrávku na pravou stranu, navedl si kotouč na střed a zakončil. Připravený Sorokin jeho dělovku udržel mezi betony.
     
    27:32
    Nathan Beaulieu se do obranného pásma rychle stáhl s rozjetým soupeřem, kterého čistým způsobem přitlačil k hrazení a zastavil akci Islanders.
     
    28:10
    Hokejisté celku z New Yorku se znovu hnali do útočného pásma, jenže jejich přechod do útoku skončil nepřesnou přihrávkou na střed.
     
    28:34
    Domácí brankář reklamoval zakázané uvolnění, ale rozhodčí se rozhodli hru nepřerušovat. Zadáci Winnipegu museli hodně zabrat, ale nakonec odehráli puk do bezpečí.
     
    29:06
    Adam Lowry projel po levé straně do útočného pásma, kde nahodil puk do rohu ledové plochy, ale už jej nestačil dohnat před soupeřem.
     
    29:34
    Stastny přihrál na levou stranu, kde se uvolnil aktivní Copp, jehož projektil zápěstím skončil nad břevnem soupeřovy klece.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a Islanders nadále drží své těsné vedení. Domácí Winnipeg se navíc nedostává do vyložených šancí.
     
    30:29
    Nate Schmidt se za brankou zbavil napadajícího soupeře a poslal přihrávku na levé křídlo. Jeho pobídku si pohlídal zadák v bílém dresu.
     
    31:08
    Lowry a Mayfield se pustili do rvačky u střídačky Islanders. Domácí hokejista byl v souboji dvou mužů o něco úspěšnější a vysloužil si potlesk.
     
    31:08
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Adam Lowry – 2 min., bitka).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Scott Mayfield – 2 min., bitka).
     
    32:00
    Ehlers střílel příklepem z levé strany útočného pásma, jenže jeho dělovka příklepem prolétla kolem levé tyčky.
     
    32:28
    Dylan DeMelo dostal nabito na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, ale ani jeho projektil nesměřoval mezi tři tyče domácí branky.
     
    33:02
    DeMelo si pořádně protáhl svůj pobyt na ledové ploše a ještě pomohl hráčům Winnipegu s rozehrávkou. Jeho pobídka na levou stranu nebyla přesná.
     
    33:34
    Hokejisté Winnipegu během druhé části dnešního souboje aktivně napadají rozehrávku Islanders, ale hosté si dokážou s rychlou hrou poradit.
     
    34:18
    Domácí brankář si dal pozor na Palmieriho nahození a ramenem vyrazil kotouč mimo svou branku. Pokračuje z obou stran hodně bojovný duel.
     
    34:52
    Barzal mohl navýšit vedení Islanders! Hostující hráč střílel z prostoru mezi kruhy, ale domácí gólman na poslední chvíli vykopl puk betonem!
     
    35:10
    Brankář Winnipegu si připsal další dobrý zákrok. Tentokrát schoval do lapačky slabý pokus z levé strany útočného pásma. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    35:26
    Anthony Beauvillier se v rohu ledové plochy zbavil napadajícího soupeře a přihrál na modrou čáru. Následný střelecký pokus však minul branku.
     
    36:05
    Stastny se s pukem dostal do útočného pásma, kde kotouč dlouho neudržel a musel se rychle vracet do obranného pásma.
     
    36:34
    Svečnikov se s pukem prosmýkl přes modrou čáru a v útočném pásmu vyslal zajímavý pokus zápěstím. Jeho ránu ale brankář jednoduše lapil.
     
    37:00
    Tři minuty před koncem druhé části mohlo být vyrovnáno! Před brankou vyplaval osamocený Scheifele, ale jeho krkolomné zakončení skončilo na horní tyči!
     
    37:22
    Hostující brankář Sorokin musel znovu zasahovat. Tentokrát ruský brankář dokázal vyrazit projektil od levého mantinelu. Hosté přestáli těžkou pasáž.
     
    38:00
    Brenden Dillon získal kotouč na modré čáře, kde se s ním otočil a zajel za vlastní klec. Domácí celek postupně střídání.
     
    38:24
    Beauvillier se po rychlém přechodu do útočného pásma dostal do obrovské šance, jenže jeho rána příklepem trefil domácího brankáře do hrudi.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:20
    Neal Pionk v obranném pásmu přišel o kotouč a pustil soupeře do zakončení. Ke střele se dostal Zach Parise, ale Eric Comrie zatím drží akcie Jets nad vodou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Během prostřední periody dnešního souboje se stav neměnil. Domácí Winnipeg byl sice o něco aktivnější, ale Sorokin zatím chytá jistě a drží čisté konto. V závěru třetině naopak mohl na druhé straně udeřit Beauvillier, ale i Comrie podává přesvědčivý výkon.
     
    Střely na branku: 16 – 21
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Winnipeg uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Domácí celek potřebuje v závěrečné periodě dnešního souboje zlepšit zakončení.
     
    40:27
    Důrazný Josh Bailey se před brankou dostal k odraženému kotouči a snažil se jej zvednout nad beton domácího brankáře Comrieho.
     
    40:47
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hostující celek v přesilovce přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k vítězství! BROCK NELSON dostal prostor na pravém kruhu a uklidil puk k zadní tyči! Asistence: Kyle Palmieri, Adam Pelech.
    40:47 Brock NELSON - 0:2
     
    41:10
    Winnipeg se vydal do útočného pásma se snahou o bleskovou odpověď, ale zakončení z pravé strany nemířilo mezi tři tyče.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:35
    Scott Mayfield si sjel pro přihrávku do obranného pásma, kde se otočil s kotoučem a rozjel další akci Islanders. Hosté jsou po vstřelení druhé branky na koni.
     
    42:10
    Scheifele střílel z levé strany útočného pásma, jenže do jeho rány se postavil obětavý obránce, který kotouč dokázal srazit k mantinelu.
     
    42:26
    Ehlers vlétl středem do útočného pásma a zakončil příklepem. Sorokin puk spatřil v poslední možnou chvíli, ale nakonec jej vykopl betonem.
     
    43:06
    Winnipeg teď o něco zvýšil svou aktivitu, ale skvělý Sorokin zatím drží čisté konto. Brankář Islanders je dnes klíčovým mužem svého mužstva.
     
    43:31
    Kyle Connor se dostal do útočného pásma, kde vybojoval puk, ale už nedokázal přesně rozehrát. Hosté se pomaličku přibližují k vítězství.
     
    44:10
    Adam Pelech se dostal do útočného pásma, kde zakončil příklepem, ale trefil brusle prvního hráče v modrém dresu kanadského mužstva.
     
    44:29
    Winnipeg se opět vydal do útočného pásma se snahou o snížení, jenže nahození do rohu ledové plochy dostihl jen jeden z hokejistů Islanders.
     
    45:06
    Copp se zjevil sám před Sorokinem a troufl si na zakončení. Jeho pokus ale prosvištěl těsně vedle vzdálenější tyčky!
     
    45:29
    Jansen Harkins dojel vlastní nahození do útočného pásma, jenže se nesetkal s podporou svých spoluhráčů a proti přesile obránců puk neudržel.
     
    46:10
    Palmieri se dral k dorážce před brankou soupeře, ale nakonec puk netrefil podle svých představ. Winnipeg měl štěstí a stále může pomýšlet na zdramatizování duelu.
     
    46:36
    Lowry v obranném pásmu zastavil nepovedený přechod soupeře do útoku a rozjel novou akci Winnipegu. Hokejisté Jets ale nemají prostor.
     
    47:10
    Pageau vyvezl puk do útočného pásma, kde jej nahodil za branku Winnipegu a podobně jako jeho spoluhráči vyrazil na střídačku.
     
    47:34
    Brenden Dillon dostal nabito na modrou čáru, odkud ihned předložil kotouč před soupeřovu branku, nicméně obrana Islanders zahustila prostor.
     
    48:10
    Pionk ve středním pásmu přetlačil soupeře a odehrál puk k mantinelu. Winnipeg je nyní o něco aktivnější, ale střelecky se i nadále trápí.
     
    48:38
    Barzal se dostal do samostatného úniku, široko daleko kolem něj nebyl nikdo v modrém dresu, ale hostující hráč trefil brankovou konstrukci!
     
    49:10
    Neal Pionk střílel příklepem od modré čáry, ale Sorokin jeho ránu dobře viděl a připsal si snadný zákrok levým betonem. Winnipeg ale drží útočné pásmo.
     
    49:38
    Ryan Pulock pomohl obráncům v souboji v rohu obranného pásma a dokázal kotouč vyhodit do středního pásma. Jets stupňují aktivitu.
     
    50:20
    Connor projel s pukem na levou stranu útočného pásma, jenže nikdo v modrém jej nedokázal rychle podpořit. Defenziva Islanders brání na jedničku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:36
    Znovu se hráčům Winnipegu nepodařilo dostat do střelecké pozice. Skvěle nyní zakročil obětavý Andy Greene, který pádem pod nohy odehrál puk před rozjetým Lowrym.
     
    51:10
    Winnipeg se dostal po levém křídle do útočného pásma, jenže akce domácího celku skončila Scheifeleho ránou do lapačky Sorokina.
     
    51:34
    Casey Cizikas na modré čáře neuspěl v souboji s důrazným soupeřem a bekhendem odehrál puk do bezpečí. Islanders už se koncentrují na defenzivu.
     
    52:10
    Svečnikov si sjel pro přihrávku do středního pásma, rozjel Ehlerse, jenže jeho přihrávka z pravé strany skončila v moci brankáře.
     
    52:31
    Connor si v útočném pásmu našel prostor pro zakončení, ale jeho pokus letěl v ideální výšce a Sorokin puk schoval do lapačky.
     
    53:02
    Brenden Dillon zastavil rodící se útok soupeře a naopak rozjel akci Winnipegu. Jeho přihrávka na pravou stranu skončila v moci soupeře.
     
    53:28
    Andrew Copp střílel příklepem z pravého kruhu, jenže jeho dělovka skončila jen na zadním mantinelu. Hosté se opět osvobozují.
     
    54:03
    Wheeler na levé straně neudržel kotouč na své čepeli a musel si pomoci přihrávkou na modrou čáru. Winnipeg se tlačí do zakončení, ale moc času už kanadskému týmu nezbývá.
     
    54:26
    Islanders se ubránili šikovným vyhozením do útočného pásma. Kotouč v tomto případě nedoklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    55:02
    Dillon nahodil puk do rohu útočného pásma, kde neměl spoluhráče v modrém dresu. Zadáci Islanders puk získali pro sebe a poslali jej do bezpečí.
     
    55:23
    Eric Comrie si připsal další dobrý zákrok. Tentokrát jeho pozornost prověřil Beauvillier, ale brankář Winnipegu si proti ráně povyjel a udržel puk ve výstroji.
     
    56:31
    Winnipeg si v závěru zahraje přesilovku. Mathew Barzal dostává dvě minuty za podrážení.
     
    56:47
    Ehlers střílel z levého kruhu, jenže jeho dělovka forhendem skončila vedle branky. Islanders ale nedokázali puk vyhodit do bezpečí.
     
    57:06
    Až nyní hokejisté v bílém vyhodili kotouč přes celé kluziště za branku Winnipegu. Domácí musí rozjet novou přesilovkovou akci.
     
    57:31
    Domácí brankář je na střídačce a Winnipeg zkouší vyrovnat v šesti bruslařích!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:31
    Hosté v plném počtu.
     
    59:03
    Pionk chtěl na modré čáře udržet kotouč v útočném pásmu, ale přes enormní snahu mu kotouč uskočil do středního pásma. Winnipeg dnes nemí v ofenzivě potřebný klid.
     
    59:30
    Domácím se navíc vůbec nepovedl přechod do útoku. Přihrávka na levé křídlo směřovala na rozjetého Connora, ale puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Islanders znovu ukázali, jak skvělou mají defenzivu a vítězí na ledě Winnipegu 2:0. Domácí se ve třetí části chtěli porvat o vyrovnání, ale čáru přes rozpočet jim hned v úvodu udělal Brock Nelson. Winnipeg se v závěru dočkal přesilovky, ale několik náznaků nedokázal přetavit v branku.
     
    Střely na branku: 24 – 31
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Eric Comrie (WPG) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 57:16
    Ilja Sorokin (NYI) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:30
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Zdeno Chára (NYI) – 0+0, +1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 18:31
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Ilja Sorokin (NYI) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%
    2. Brock Nelson (NYI) – 1+0
    3. Eric Comrie (WPG) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 13 424 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (02:44:51)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 4. A. Lee (Bailey, Barzal), 41. Nelson (Palmieri, Pelech)


    Winnipeg Jets: Comrie (Berdin) – Morrissey (A), N. Schmidt, Dillon, Pionk, Stanley, DeMelo, Beaulieu – Connor, Dubois, J. Svečnikov – Copp, P. Stastny, Ehlers – Wheeler (C), Lowry, Scheifele (A) – Harkins, Toninato.
    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Pelech, Mayfield, Chára, Pulock, Greene, Dobson – A. Lee (C), Barzal, Bailey (A) – Beauvillier, Nelson, Palmieri – Parise, Pageau, Wahlstrom – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

    Rozhodčí: O´Donnell, Sutherland – Pancich, Flemington

    Diváci: 13 424
    bahis siteleri