Finsko – Česko 1:2 (kon.)
konec
Finsko
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Česko
Pátek 12.11.2021, 17:00 • Vierumäki 2 • Reprezentace do 19 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké páteční odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Tento týden jsou na programu reprezentační zápasy a nechybí ani ty mládežnické. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi Finskem a Českem v kategorii U19.
     
    Devatenáctiletí mladíci letí do Finska, do města Vierumäki, kde se od pátku do neděle utkají pokaždé s domácí finskou reprezentací. Někteří hráči této věkové kategorie by se mohli objevit na šampionátu dvacítek, který se bude konat na přelomu roku 2022/2023.
     
    Česko

    Češi v této věkové kategorii se v létě, konkrétně na konci července, utkali v rámci přípravných duelů s Dánskem, které porazili 3:2. Poté následoval neúspěšný duel s Německem, které vyhrálo 5:0 a čeští hráči do devatenácti let pak nestačili ani na Slováky, se kterými padli 0:3. Tyto neúspěšné zápasy tak už dávno hodili za hlavu a nyní se soustředí na trojzápas s o rok staršími Finy, se kterými chtějí uspět.

    Nominace českého týmu

    Brankáři:
    Daniel Král (Benátky nad Jizerou), David Čermák (Litoměřice).

    Obránci:
    Karel Křepelka (Mladá Boleslav), Jakub Vogel (Karlovy Vary), Patrik Fajmon (Kometa Brno), Marek Chvátal (Sparta Praha), Adam Srdínko (KooKoo Kouvola, Finsko), Ondřej Cubo (Rauma, Finsko), Marek Pelda (Hradec Králové).

    Útočníci:
    Adam Měchura (Liberec), Šimon Marha (Zug, Švýcarsko), Šimon Frömel (Zlín), Ivo Sedláček (Kometa Brno), Marcel Marcel, Dominik Soukup (oba Plzeň), Petr Hauser, Michal Vitouch (oba Sparta Praha), Marek Slavík, Jan Vopat (oba Litvínov), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko), Samuel Chrenka (Jukurit Mikkeli, Finsko), Jakub Altrichter (Mora, Švédsko).
     
    Finsko

    Také finští hráči, kteří se utkají s českými hráči do devatenácti let, sehráli v létě přátelská utkání, a sice dvě. Nejprve nestačili na českou dvacítku, která vyhrála 4:1. Poté se jim dařilo o něco lépe, když 2:1 po nájezdech srazili švýcarské hokejisty. V prvním duelu proti českému týmu budou chtít Finové na domácí scéně vyhrát. Uvidíme, jak to dopadne, půjde každopádně o zajímavou konfrontaci v této mládežnické kategorii.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Markkanen (Helomaa) – Vilén, Määttä, Juusola, Pärssinen, Jurmo, Suomi,
    Ervasti – Kapanen, Myllymaa (A), Jämsen – Ruusunen (A), Salminen, Suni – Koskela, Sandvik, Tenhovuori – Karvinen, Juhola, Kaski

    Česko: Král (Čermák) – Fajmon, Chvátal, Cubo, Srdínko (C), Vogel, Pelda, Křepelka – Hauser, Měchura, Chmelař – Vitouch (A), Soukup, Marcel – Sedláček, Slavík, Frömel – Krejsa (A), Vopat, Chrenka

    Rozhodčí: Väkeväinen, Hölli – Pussinen, Kaplas.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Češi se usadili v pásmu Finska, kde chvíli zakombinovali, ale nedostali se k nebezpečnému zakončení, po zisku puku pak na druhou stranu míří soupeř.
     
    01:10
    Vhazovalo se ve středním pásmu, kotouče se zmocnili hráči Finska a natlačili se před Daniela Krále, ale ten neměl moc práce.
     
    02:05
    Hra je přerušena kvůli zakázanému uvolnění českého týmu a hra se tak stěhuje zpět před Daniela Krále, buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    02:38
    Na druhé straně se pak před Markkanena dostal Marek Chvátal, ale zakončit mu nedovolila pozorná finská obrana.
     
    03:18
    Češi zachytili v obranném pásmu puk a poté ho vyváželi směrem k finské kleci, ale blíže brance Juha Markkanena se nedostali díky zákroku finských beků.
     
    04:28
    Nyní se před Králem zjevili dva finští útočníci, Konsta Kapapnen ale po zemi českého brankáře nepřekonal. Následně pak raději český gólman hru přerušil a vhazovat se bude na levém kruhu.
     
    05:10
    Další zakázané uvolnění české devatenáctky.
     
    05:21
    Zblízka před Králem dorážel střelu spoluhráče Rasmus Ruusunen, ale trefil jen jeho připravený beton, který byl přilepený k ledové ploše.
     
    05:45
    Hned poté se Češi bleskurychle přemístili do pásma Finů, kde Petr Hauser střílel z levého kruhu, ale i gólman Markkanen byl na svém místě a připraven.
     
    06:17
    Oliver Suni neudržel puk na modré čáře, k němu se pak dostal Dominik Brouček a dostal ho do útočného pásma, tam však český výběr nic nevymyslel a branku Finů neohrozil.
     
    08:07
    Juho Markkanen se ve svém brankovišti opět dobře zorientoval a zneškodnil střelu Marka Chvátala, který na něho mířil přízemní střelou.
     
    09:06
    Konsta Kapanen nabral rychlost a středem hřiště se dostal do prostoru mezi kruhy, ale jeho švih končí jen na obraně českého týmu.
     
    09:37
    Vhazovalo se po pravé ruce Markkanena, Češi ale neudrželi útočnou třetinu a museli se rychle vracet do svého teritoria, aby pomohli svému brankáři při rodící se akci Finů.
     
    10:13
    Daniel Král musel za vlastní branku, aby pomohl udržet puk a poté se český tým vrhl do další útočné akce, ta ale byla nepřesná a navíc se pak čeští mladíci vykázali zpět do neutrální zóny.
     
    11:13
    Jimi Suomi si klepl o přihrávku u modré čáry, ta ale nepřišla. Nicméně Finové se nadále drží v útočném pásmu a donutili Krále k tomu, aby po menším zákroku přerušil hru.
     
    11:33
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Vopat – 2 min., držení).
     
    12:40
    Češi zatím své oslabení zvládají dobře, nepouštějí Finy do nebezpečného zakončení a vyhazují puky až před brankáře Juha Markkanena.
     
    12:55
    A nyní dokonce Češi zahrozili před Markkanenem a ten raději zastavuje hru. Buly po jeho pravé ruce, Češi šetří vteřiny a drží puk co nejdále od Daniela Krále.
     
    13:33
    Český tým je v plném počtu.
     
    13:55
    Další přerušení hry pro ofsajd českých hráčů a ta se stěhuje do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    14:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se ujímají vedení. SAMUEL CHRENKA objel branku soupeře, dostal se před ní a zakončil. Kotouč pak umístil za záda Juha Markkanena – 0:1. Asistence: Josef Krejsa a Jan Vopat.
    14:30 Samuel CHRENKA - 0:1
     
    15:53
    Ivo Sedláček napoprvé nedostal puk do útočného pásma, napodruhé to Čechům už vyšlo a ti se znovu dostali před Markkanena, ale jeho klec tentokráte neohrozili.
     
    17:33
    Finové se snažili o vyrovnání, ale obrana českého týmu byla pozorná a nic takového nedovolila.
     
    17:53
    Petr Hauser se blížil k brance Finů, která byla odkrytá, ale Juho Markkanen za svou klecí kotouč získal a poslal ho do neutrální zóny.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Znovu se aktivní čeští hokejisté dostali před Markkanena, ale ten betonem zastavil pokus Jaroslava Chmelaře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se dlouho neměnilo skóre a nebylo k vidění moc velkých šancí. Ovšem v patnácté minutě už se stav na ukazateli změnil, když se rozvlnila síť za zády finského brankáře Juha Markkanena. Samuel Chrenka objel jeho branku a šikovně pak okamžitě zakončil. Jeho pokus skončil za jeho zády a to znamenalo, že český výběr šel do vedení. Soupeř se několikrát snažil o vyrovnání, které ale zatím nepřišlo. Češi tak mají před druhou třetinou jednobrankový náskok a pokusí se ho navýšit stejně tak jako Finové se budou snažit vyrovnat.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:45.
     
    Střely na branku: 6 – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hned po vhazování ve středovém kruhu se ho zmocnili Češi a šli dopředu. Petr Hauser přenechal kotouč JAROSLAVU CHMELAŘOVI, který si nabruslil na pravý kruh a odtud pak vyslal pokus, který se s odrazem o tyč dostal za brankovou čáru – 0:2. Česká devatenáctka tak má dvoubrankový náskok. Asistence: Petr Hauser a Patrik Fajmon.
    20:12 Jaroslav CHMELAŘ - 0:2
     
    22:00
    Nyní se dostali do útočné akci Finové, kteří zahrozili před Danielem Králem, ale ten byl mezi třemi tyčemi pozorný a nedopustil, aby ho soupeř obral o čisté konto.
     
    22:46
    Jaroslav Chmelař nahodil puk spoluhráči, poté se čeští hokejisté dostali před finskou klec, ale Juho Markkanen neměl vůbec žádnou práci, nešla na něho nebezpečná střela.
     
    23:46
    Oba celky vystřídaly, na ledě jsou tedy čerstvé síly u obou týmů. S pukem do útočného pásma se vydali hráči Suomi, ale Jimi Suomi pak nezakončil přesně.
     
    24:26
    Marcel Marcel napřáhl ke střele z levého kruhu a vyprášil betony Juhy Markkanena.
     
    25:14
    Vyloučení v týmu Česko (Ivo Sedláček – 2 min., hákování).
     
    25:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilová hra Finů a ti jdou Čechům na kontaktní branku. Topias Kaski našel volného JIMIHO SUOMIHO kousek za modrou čárou a poté vystřelil, jeho pokus se pak zastavil až v brance Daniela Krále. Fini jsou zpět v hře – 1:2. Asistence: Topias Kaski a Patrik Juhola.
    25:34 Jimi SUOMI - 1:2
     
    27:06
    Čeští mladíci se nesmířili s tím, že přišli o dvoubrankový náskok a nyní se dostali do dalšího zakončení před Markkanenem, který ale jistil puk po střele Marka Peldy.
     
    28:05
    Petr Hauser číhal před brankou Finů u bližší tyče, ale nakonec se nedočkal přihrávky, která skončila na holi jednoho z finských obránců.
     
    29:19
    Marek Slavík se nedostal mezi kruhy ke kotouči, s ním naopak pláchli na druhou stranu hráči Finska, ale dopustili se zakázaného uvolnění a vše se stěhuje před jejich klec.
     
    30:10
    Polovina základní hrací doby je minulostí, Češi mají stále náskok, ovšem nyní už jen a pouze jednobrankový. Před chvílí čelili dalšímu finskému pokusu, který vleže zlikvidoval Daniel Král.
     
    30:26
    Kalle Ervasti napřáhl na modré čáře, ale jeho pumelice se odrazila jen od zadního mantinelu, který pořádně zaduněl.
     
    30:47
    Češi pronikli do útočného pásma, kde chvíli kombinovali, ale k pořádnému zakončení před Markkanenem se nedostali. Následně pak Finové poslali puk do neutrální zóny.
     
    31:46
    A domácí reprezentace se taktéž nedostala k žádné dobré střele a puk končí znovu ve středním pásmu, kam ho poslal šikovně jeden z Finů tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    33:06
    Češi sebrali Finům kotouč a hned otočili hru. Dostali se až před Juhu Markkanena, který ale vše jistil a dostal puk na svou stranu.
     
    34:11
    Daniel Král se musel ve svém brankovišti otáčet, před ním dvakrát zahrozili Finové. Ale okázal si poradit a má kotouč ve své moci.
     
    34:11
    Vyloučení v týmu Česko (Patrik Fajmon – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:45
    Aatu Jämsen napřáhl kousek nad pravým kruhem, jeho pokus šel jen do připravené české obrany. Nicméně Fini se ještě udrželi v pásmu českého celku, kde rozvíjejí další akci.
     
    35:02
    Jedovka finského celku končí na zadním hrazení. Poté se znovu k puku dostal Aatu Jämsen a už tvoří hru před Danielem Králem.
     
    35:42
    Češi se nemohou dostat na puk, aby ho vyhodili ven až před Markkanena a čelí tak dalšímu útoku svého soupeře.
     
    36:08
    Až nyní hru zastavil Daniel Král po svém zákroku a raději nechal hru přerušit, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    36:11
    Česko oslabení zvládlo a už je v plném počtu.
     
    36:23
    Michal Vitouch spěchal podél levého hrazení do útočného pásma, kde ale nestihl dojet jednoho z finských beků, který udržel puk a poslal ho opačným směrem.
     
    37:18
    Buly před českou brankou, konkrétně po levé ruce Daniela Krále.
     
    37:44
    U hrazení v pásmu českého celku došlo na souboj o puk, který nakonec na svou stranu získal právě český tým a jde dopředu.
     
    38:05
    Daniel Král nyní zneškodnil nebezpečnou střelu Jiriho Pärssinena a hru přerušil.
     
    38:21
    Češi si museli opět dávat pozor, protože před nimi zahrozili Finové, ale znovu do toho vložil svoji hůl Daniel Král, který tak poslal puk do bezpečí.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:11
    Hra je přerušena, buly bude vhozeno před finskou brankou. Češi tak mají ještě šanci zaútočit v této části hry, která se blíží ke svému konci.
     
    39:30
    Vyloučení v týmu Finsko (Topias Kaski – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:48
    Fini se po buly ve svém pásmu dostali na kotouč a hned ho vyvezli až před branku Daniela Krále. Už to vypadá, že se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je už u konce. V něm padly dva góly. Už po dvanácti vteřinách po přestávce se trefil z pravého kruhu Jaroslav Chmelař a navýšil české vedení. V šestadvacáté minutě ale po bleskurychle využité přesilové hře skórovali Fini zásluhou Jimiho Suomiho, jenž vrátil svůj tým zpět do hry. Poté se už skóre neměnilo a i podruhé do kabin šli Češi s vedením v zádech a znovu o jeden gól.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:32.
     
    Střely na branku: 17 – 13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Češi dohrávají svou přesilovou hru a nyní po jejich střele zakročil Markkanen, který pak raději hru zastavuje.
     
    41:06
    Finové se dostali k puku a hned ho vyhodili až před branku Daniela Krále, šetří tak poslední vteřiny z početní nevýhody.
     
    41:30
    Finsko je v plném počtu.
     
    42:31
    Rami Määttä se dostal do zakončení před Danielem Králem, který nadvakrát kotouč jistil a poté ho přikryl pod svojí lapačku.
     
    44:10
    Niclas Tenhovuori napřáhl ke střele a po ní zaduněl levý beton Daniela Krále. Finové se znovu nedostali k vyrovnání, naopak Češi brání své těsné vedení.
     
    45:30
    Znovu čelil český celek tlaku Finů, který ale ustál a nyní se už znovu česká devatenáctka dere směrem k brance Juha Markkanena.
     
    46:30
    Vyloučení v týmu Česko (Samuel Chrenka – trestné střílení, hákování).
     
    46:30
    Samuel Chrenka fauloval soupeře ve střelecké pozici a sudí nařídili trestné střílení pro Finy. K němu se postavil Aatu Jämsen, který ale z nájezdu Daniela Krále neprostřelil.
    46:30 Jämsen neproměnil trestné střílení
     
    49:26
    Vyloučení v týmu Česko (Marek Slavík – 2 min., držení).
     
    51:08
    Český celek brání svůj těsný náskok v oslabení, nyní zapsal dobrý zákrok Daniel Král, který svůj tým podržel.
     
    51:26
    Češi jsou v plném počtu.
     
    51:58
    Finové prahnou po vyrovnání, které zatím ale nepřichází, nicméně mají častokrát před Králem nebezpečné šance.
     
    52:18
    Rozehrávku Finů pokazila česká obrana, která vytáhla puk do útočného pásma. Tam se Češi chvíli zdrželi, ale na Markkanena nevystřelili.
     
    53:38
    Teď mají puk čeští hráči a kombinují před finskou klecí, ale znovu se před Markkanenem neprosadili.
     
    53:52
    Vyloučení v týmu Finsko (Rami Määttä – 2 min., držení).
     
    54:25
    Češi se usadili v pásmu Finska a začínají přesilovkovou akci, ale obrana soupeře se dobře brání a nepouští český celek do zakončení.
     
    55:08
    Finové se osvobodili a poslali puk až před Daniela Krále. Šetří tak další cenné vteřiny z oslabení.
     
    55:52
    Finsko je v plném počtu.
     
    56:17
    Češi se příliš nikam neženou a spíše se snaží své těsné vedení bránit. Nyní se do akce dostali Finové, ale proti Danielu Královi neuspěli.
     
    57:08
    Buly po pravé ruce českého brankáře, Finsko si tedy ještě pobyt v útočné třetině prodlouží.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:24
    Češi drží puk co nejdále od branky Daniela Krále, ale sami před Markkanenem nezakončili.
     
    58:25
    Finsko si bere oddechový čas.
     
    58:25
    Branka Finů je prázdná, Markkanen je na střídačce a to znamená, že soupeř českého týmu to zkusí se šesti bruslaři v poli!
     
    59:13
    Češi nemohou vypíchnout puk, aby ho poslali k prázdné bráně, Finové neustále drží kotouč a jsou v útočném pásmu.
     
    59:23
    Teď puk český celek vyhodil do středního pásma, nakonec skončil na zakázaném uvolnění. Buly po pravé ruce Daniela Krále.
     
    59:33
    A Daniel Král hned zapsal další důležitý zákrok a drží svůj tým. Hru raději před dotěrnými hráči Finska zastavuje.
     
    59:54
    Puk mají Finové, jsou za brankou českého týmu, ale už to vypadá, že se nic nestane a národní tým si připíše nad severským týmem cennou výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetím dějství už žádná branka nepadla a česká devatenáctka tak první duel nad Finy zvládla a vítězí 2:1. Druhý zápas čeká proti stejnému týmu české hráče už zítra a znovu by chtěli uspět.
     
    Střely na branku: 26 – 17
     
    Dnešní utkání sledovalo 95 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:02:00)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 26. Suomi (Kaski, Juhola) – 15. Chrenka (Krejsa, Vopat), 21. Chmelař (Hauser, Fajmon)


    Finsko: Markkanen (Helomaa) – Vilén, Määttä, Juusola, Pärssinen, Jurmo, Suomi,
    Ervasti – Kapanen, Myllymaa (A), Jämsen – Ruusunen (A), Salminen, Suni – Koskela, Sandvik, Tenhovuori – Karvinen, Juhola, Kaski

    Česko: Král (Čermák) – Fajmon, Chvátal, Cubo, Srdínko (C), Vogel, Pelda, Křepelka – Hauser, Měchura, Chmelař – Vitouch (A), Soukup, Marcel – Sedláček, Slavík, Frömel – Krejsa (A), Vopat, Chrenka

    Rozhodčí: Väkeväinen, Hölli – Pussinen, Kaplas

    Diváci: 95
    bahis siteleri