Liberec – Salzburg 8:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
8:2 (0:0, 6:1, 2:1)
EC Red Bull Salzburg
Sobota 11.12.2021, 12:30 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů • 25. kolo
Partner:
     
    Děkuji za pozornost, přeji hezkou sobotu. (14:31:10)
     
    Po bezbrankové první dvacetiminutovce se zdálo, že by dnes Salzburg favorizovaného soupeře mohl koncentrovanou defenzivou potrápit. Ve druhé části se ale situace radikálně změnila, Tygři obranný val rakouského soupeře rozmetali šesti góly a bylo rozhodnuto. Liberecké trenéry určitě potěší také fakt, že to dnes zdaleka nebylo jen o tradičně produktivní první lajně – osm tref si rozdělilo sedm různých střelců!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Tečku za utkáním pravděpodobně napíše ofsajd libereckého týmu.
     
    59:14
    Salzburg je kompletní a hezkou individuální akcí se prezentoval Phillip Sinn, který se z pravé strany prokličkoval až na střed. Před Krátkým už byl ale tísněn a nedokázal kvalitně vystřelit.
     
    58:37
    Rakouský tým se osvobozuje a už vyhlíží blížící se konec dnešního utkání.
     
    58:00
    Teď už to byla pro Vyhlídka vyložená příležitost, tvrdý pokus z mezikruží ovšem chytil Thomas Pharrmaier!
     
    57:38
    Filip Kříž přihrál zleva na osu kluziště, kde do puku intuitivně plácl Štěpán Vyhlídko. Kotouč se snesl těsně mimo horní růžek hostující brány.
     
    57:10
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Vinzens – 2 min., podrážení).
     
    55:55
    Filip Kříž nabral rychlost ve středním pásmu a podél pravého mantinelu dobruslil až do oblasti kruhu, odkud hezky vystřelil na bližší tyč. Salzburg zachránila až branková konstrukce!
     
    55:28
    Philip Ziesche získal puk na útočné modré čáře a hned to zkusil, střela se mu ale nepovedla a letěla vysoko nad horní tyčku domácí klece.
     
    54:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Red Bull přišel o kotouč ve středu pole, čehož využil ADAM MĚCHURA. Liberecký kanonýr obehrál posledního bránícího hráče a natlačil se před Pharrmaiera, kterého nadvakrát pokořil. Bez asistence.
     
    53:19
    Tomáš Kollert přejel modrou čáru rychleji než s pukem hrající Matěj Leden. Píská se ofsajd.
     
    52:59
    Puk se ze souboje v rohu kluziště odrazil na Krátkého, který ho raději přikryl pod rukavicí. Následuje buly.
     
    52:30
    Jakubu Zajíčkovi při rychlé liberecké protiakci nevyšlo zpracování kotouče. Puk se odrazil k Thomasu Pharrmaierovi, který přerušuje hru.
     
    50:37
    Max Stiegler číhal nekrytý u tyčky po pravé ruce Čeňka Krátkého. Spoluhráč ho také prudkou přihrávkou hledal, ale Stieglerovi puk prosvištěl mezi bruslemi.
     
    49:56
    Liberec má šanci za šancí. Adam Měchura se z levého rohu nikým nerušený prohnal až před branku, nakonec střílel z mezikruží Lukáš Nezbeda, jenže Thomas Pharrmaier se proti němu výborně přesunul. Salzburgský brankář svůj tým opravdu drží, nebýt něj, mohlo by skóre z pohledu býků vypadat ještě hrozivěji.
     
    48:07
    Další minela v defenzivě rakouského týmu nabídla puk Šimonu Pavlíkovi, který ho ještě nabízel na teč Štěpánu Vyhlídkovi před bránou. Thomas Pharrmaier zlikvidoval původní Vyhlídkův pokus i následnou dorážku!
     
    46:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí s odpovědí nečekali vůbec dlouho. RADEK JANATA – který dnes jako kapitán libereckého dorostu dostal šanci o kategorii výše – zblízka zavěsil za Pharrmaierova záda. Asistence: Filip Kříž.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 24. Starý (Nezbeda, Měchura), 27. Nezbeda (Zajíček), 28. Pavlík (Hladík), 33. Kříž (Jenčovský), 36. Zajíček (Nezbeda, Měchura), 38. Měchura (Nezbeda), 47. Janata (Kříž), 54. Měchura – 24. Kauhanen (Sinn), 46. Weber (Mackner)


    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Macourek) – Kollert, Duschka, Starý, Rybář, Hladík, Meisel, Culek – Leden, Nezbeda (C), Pavlík, Vyhlídko, Kříž, Janata, Měchura (A), Jenčovský, Zajíček.
    EC Red Bull Salzburg: Pharrmaier (Wolf) – Kauhanen (A), Sinn (C), Schober, Weber (A), Krotsch, Hübner, Kirchebner, Venier – Sumpf, Jelavic, Stiegler, Mackner, Ziesche, Vinzens.
    thejrc.org