Slavia – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Č. Budějovice – Olomouc 2:1 (kon.) | Jablonec – Teplice 0:2 (kon.)
Sparta – Bohemians 1905 5:1 (kon.)
konec
FK Jablonec
0:2 (0:1)
FK Teplice
Neděle 12.12.2021, 15:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu. FORTUNA:LIGA pokračuje 16. kolem, ve kterém uvidíme hodně důležitou severočeskou bitvu. Body se z Jablonce pokusí odvézt Teplice.
     
    FK JABLONEC

    Týmu Petra Rady se podzimní část vůbec nevydařila podle představ, v posledních dvou kolech by si ale pozici mohl alespoň trochu vylepšit. V minulém utkání totiž po dlouhých bezmála čtyřech měsících Jablonec slavil ligové vítězství, když výsledkem 2:1 urval tři body na hřišti Bohemky! Je ale otázkou, v jaké sestavě se proti Teplicím představí. Trenérský štáb bude muset řešit nedostatek záložníků, kromě vykartovaného Pilaře s Malínským totiž stále může chybět i nemocný Pleštil. Zelenobílí se nacházejí na dvanáctém místě tabulky a musejí se dívat i pod sebe. Jedním ze zájemců o posun vzhůru jsou totiž právě i Teplice. Do karet by jim mohlo hrát, že se po čtvrtečním konci v pohárové Evropě mohou už soustředit výhradně právě na ligu.
     
    FK TEPLICE

    Také skláři v posledním kole ukončili tříbodový půst. Počkali si na to dokonce o měsíc déle a paradox je, že do té doby se jejich jediné vítězství zrodilo doma právě proti Jablonci. Minulý týden ovšem smetli Zlín 4:1 a poskočili alespoň na předposlední příčku tabulky. Teplice na skvělý výsledek potřebují navázat a proti trápícímu se Jablonci by to mohla znovu být reálná meta. Budou každopádně potřebovat prolomit venkovní bídu, z cizích stadionů totiž doposud přivezli jediný bod za bezgólovou remízu v Karviné.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: Hanuš – Libor Holík, Martinec, Zelený, Krob – Vaníček, Houska, Považanec, Kratochvíl, Surzyn – Doležal (C).
    Náhradníci: V. Hrubý – Hübschman, Štěpánek, Čvančara, V. Kubista, Haitl, Smejkal.

    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Chlumecký, Knapík, Shejbal – Fortelný, Jukl – Hyčka, Trubač, Ledecký – J. Mareš.
    Náhradníci: Čtvrtečka – Radosta, Krunert, Kučera, Jan Rezek, Succar, Moulis.

    Rozhodčí: Petřík – Vlček, Hurych.
     
    Petr Rada dnes musel řešit absence v záložní řadě. Na pravém křídle se představí Antonín Vaníček na levém netradičně obránce Michal Surzyn. Teplice oproti povedenému utkání se Zlínem udělaly v základní sestavě pouze jednu změnu, Jana Rezka na levém křídle nahradí David Ledecký.
     
    V zasněženém Jablonci panuje krásné zimní počasí s teplotami pod bodem mrazu. Hráče určitě potěší, že v průběhu utkání by sněžit nemělo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání vykopli jablonečtí fotbalisté. Okamžitě letěl dlouhý nákop na Martina Doležala, který první vzdušný souboj prohrál. Vzápětí se navíc Doležal srazil s Robertem Juklem a na hřiště míří zdravotníci.
     
    2
    Následnou standardní situaci rozehrál centrem do šestnáctky Jan Krob. Hosté míč odvrátili na hranici vápna, z voleje to zkoušel Michal Surzyn, jehož střelu Tepličtí zblokovali.
     
    3
    Grigarovi se vůbec nepovedla rozehrávka od vlastní brány, Jablonec ale s nabídnutou příležitostí nenaložil vůbec dobře.
     
    4
    Antonín Vaníček vybojoval domácím první rohový kop. Po Krobově centru se k hlavičce dral Jakub Martinec, balon nakonec z malého vápna odehrál Ledecký.
     
    5
    Alois Hyčka se po několika odrazech míče okolo jablonecké šestnáctky odhodlal k těžké střele zpoza pokutového území. Jana Hanuše však neohrozil.
    5. Hyčkova rána se mezi tyče nevešla
     
    7
    Miloš Kratochvíl hezkou průnikovou přihrávkou nastartoval Antonína Vaníčka, který si na hraně pokutového území přehodil míč na pravačku a technickou střelou protáhl Grigara!
    7. Vaníčkův pokus na zadní tyč vyprášil Grigarovy rukavice
     
    8
    Jablonec pokračuje v náporu, další roh ale Jan Krob nezahrál vůbec dobře a jen daroval míč připravenému brankáři Teplic.
     
    9
    David Houska posunul balon doprava na Libora Holíka, který přízemním centrem hledal některého ze spoluhráčů v nebezpečném prostoru. Hosté si poradili.
     
    10
    Daniel Trubač v nadějně vyhlížející protiakci roztáhl hru na Tomáše Vondráška, který vysokým centrem oslovoval Davida Ledeckého. Ten byl dobře hlídaný Považancem, který odhlavičoval balon do bezpečí.
     
    11
    Teplice možnost standardní situace nevyužily dobře. Centr byl příliš krátký a míč potom doskákal až k Janu Hanušovi.
     
    13
    Miloš Kratochvíl posunul za vápnem míč na Davida Housku, který si ho nepřipravil úplně ideálně, dal totiž protihráči možnost dostoupit ho. Následná střela v časové tísni letěla vysoko nad bránu.
     
    14
    Michal Surzyn dostal průnikovou přihrávku do pokutového území a už se chystal píchnout míč na Doležala. Situaci z pohledu Teplic perfektním skluzem zachránil Martin Chlumecký.
     
    15
    Skláři se zlobí! Po faulu ve středu pole se mohl do zajímavé příležitosti řítit Jakub Mareš, ale rozhodčí neponechal výhodu a foukl do píšťalky.
     
    16
    Po tragické rozehrávce hostujícího celku centroval Jan Krob. I tento míč z Krobovy kopačky se stal lahůdkou pro Tomáše Grigara.
     
    17
    Jan Fortelný zůstává po faulu ležet na hřišti, už k němu spěchají tepličtí zdravotníci.
     
    18
    Fortelný kulhá za postranní čáru. Uvidíme, jestli bude schopen v zápase pokračovat.
     
    19
    Jan Krob pohotově vhozeným autem nabídl zajímavou možnost Antonínu Vaníčkovi. Skluzující protihráč ho nicméně rozhodil natolik, že už centroval zpoza lajny.
     
    21
    Teplice právě vstřelily branku!
    JAN FORTELNÝ se zotavil po nedávném střetu a teď otvírá skóre utkání! Po průnikové přihrávce Jana Knapíka pelášil ze strany úplně sám na bránu a překonal Hanuše hezkým obstřelem pravačkou okolo bližší tyče.
    21. Jan FORTELNÝ - 0:1
     
    23
    Tepličtí jsou po vstřelené brance i nadále aktivní a vynutily si faul na útočné polovině hřiště.
     
    24
    Jablonec kombinuje okolo půlicí čáry, ale nemůže najít cestu přes teplický val.
     
    25
    Domácí jsou teď v křeči. V rozehrávce se pokusili pomoct si malou domů, jenže Jan Hanuš pak svému nákopu udělil takovou razanci, že ho nikdo ze spoluhráčů nemohl stihnout.
     
    26
    Aktuálně nesledujeme moc pohlednou pasáž, oba týmy se střídají v autových vhazováních.
     
    27
    Miloš Kratochvíl se do bitvy snažil vložit i trošku elegance, jeho patička se ovšem dokutálela až za postranní čáru, Teplice budou vhazovat.
     
    28
    Daniel Trubač se na vlastní obranné polovině dostal trošku do nouze a raději jen zakopl míč na tribunu. V těchto chvílích to opravdu není hezká fotbalová podívaná.
     
    29
    Jablonecká obrana se znovu rozestoupila a Jakub Mareš měl být příjemcem přihrávky. Míč byl ale trošku delší, než by hosté potřebovali.
     
    30
    Další hodně špatný roh v jabloneckém podání si tentokrát na konto připsal Michal Surzyn, jehož nízký centr nemohl nadělat před Grigarem větší neplechu.
     
    31
    Jakub Považanec dlouhým nákopem hledal Doležala, jenže toho zatím Tepličtí ze zápasu vymazávají.
     
    33
    Daniel Trubač se opřel do těžké rány z velké dálky. Skákavý míč nasměroval hodně vysoko nad branku Jana Hanuše.
     
    34
    Po centru z levé strany si sami zavařili tepličtí stopeři. Jan Shejbal totiž odhlavičkoval balon jen do tváře Martina Chlumeckého. Vznikající požár musel uhasit až Tomáš Grigar.
     
    35
    Jan Fortelný se opět zjevil úplně sám v pokutovém území! Jeho střelu ve velké šanci dokázal pohotově zblokovat Jakub Martinec.
    35. Střelu Fortelného zablokoval na poslední chvíli Martinec
     
    36
    Jablonečtí pokazili další zajímavě vyhlížející akci, což už hrstka diváků na tribuně těžce nese.
     
    37
    Michal Surzyn dobře potáhl míč po pravém křídle a po zemi centroval. Centrované balony dnes jsou zatím suverénní kořistí teplických beků.
     
    38
    Jan Shejbal padl k zemi ve středovém kruhu, rozhodčí přisoudil míč teplickému týmu.
     
    39
    Martin Chlumecký rozehrál standardní situaci prudkým balonem těsně nad zemí, Jakub Mareš ho patičkou prodloužil do území nikoho.
     
    40
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jan Fortelný, přichází Jan Rezek.
     
    Jak se zdá, tak zranění Fortelného bylo přece jenom vážnějšího rázu. Ze hřiště ale může odcházet relativně spokojený, i se zdravotní indispozicí totiž otevřel skóre zápasu.
     
    41
    Jablonecké rozpoložení vykreslila další situace. Jan Hanuš se v jednoduché rozehrávce nepohodl s Liborem Holíkem a míč končí v autu.
     
    42
    Miloš Kratochvíl hezky prostrčil míč na Jana Kroba. Ten okamžitě nastřeloval balon před branku, což mu dobrým obranným zákrokem pokazil Jan Knapík.
     
    43
    Alois Hyčka zblízka bolestivě nastřelil Antonína Vaníčka do žeber. Míč se odrazil do zámezí.
     
    44
    Centr Miloše Kratochvíla z levého křídla hlavou jemně prodloužil Martin Doležal. Míč proskákal asi metr od tyčky Grigarovy brány.
     
    45
    Skláři se snaží první poločas dohrát v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky. A zatím se zdá, že se jim to podaří.
     
    45+1
    Miloš Kratochvíl na hraně pokutového území spadl po střetu s Janem Shejbalem. Vše ale bylo v pořádku, Grigar může rozehrávat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Jablonec do zápasu vstoupil počátečním náporem, jenže tepličtí fotbalisté hru postupně vyrovnali a zásluhou Jana Fortelného se ve 21. minutě ujali vedení. Tento moment domácí tým hodně opařil a na hře se to projevovalo až do poločasového hvizdu. Teplice si do kabiny odnášejí těsný náskok!
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Krob, přichází Tomáš Čvančara.
     
    47
    Jakub Mareš si zpracoval balon ve středu hřiště a nechal se faulovat Martincem. Po zákroku jabloneckého obránce se Mareš zatím nezvedá a na hřiště jdou zdravotníci.
     
    49
    Tomáš Vondrášek z ostrého úhlu odcentroval podél brankové čáry, míč v klidu chytil Hanuš.
     
    50
    Michal Surzyn rozehrál roh a pak centroval ještě jednou. Nebezpečný míč hosté odvrátili, uvnitř pokutového území se následně k zemi poroučel Houska, na penaltu to však nebylo.
    50. Mareš stáhl k zemi Housku, sudí Petřík však penaltu nenařídil
     
    51
    Jan Rezek byl nachytán v ofsajdu.
     
    52
    Martin Chlumecký odehrál míč před dobíhajícím Doležalem na brankáře Grigara, který ho nákopem poslal na polovinu hřiště.
     
    53
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jakub Mareš, přichází Pavel Moulis.
     
    54
    Teplice se už v těchto chvílích snaží hodně zdržovat, zejména při autových vhazováních. Na domácí straně to probouzí emoce.
     
    55
    Miloš Kratochvíl se nepohodl s Martinem Doležalem a prakticky se tím navzájem vystavili do postavení mimo hru. Jablonci to ani v úvodu druhé půle nelepí.
     
    56
    Miloš Kratochvíl si hezky vyměnil míč s Tomášem Čvančarou. Po zpětné přihrávce druhého jmenovaného střílel bez přípravy David Houska, který z nadějné pozice uvnitř šestnáctky zamířil přímo do Tomáše Grigara.
     
    57
    Po velké chybě domácích na obranné polovině mohly jít Teplice ve třech na jednoho! To by ale Alois Hyčka musel přihrát výrazně lépe, Jablonec zachránil Jakub Martinec.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Martin Chlumecký (FK Teplice).
     
    59
    Po faulu Chlumeckého měl Jablonec k dispozici zajímavou standardku. Jakub Považanec to zkusil přímo na branku, nízký obstřel okolo zdi proskákal nedaleko od tyče.
    59. Považancova rána z přímáku proletěla těsně vedle tyče
     
    61
    Zelený adresoval Surzynovi zbytečně těžkou přihrávku na obranné polovině a byla z toho šance Teplic. Po krásném přízemním centru z pravého křídla zakončil ve skluzu David Ledecký jen těsně mimo!
    61. Po nahrávce Rezka byl blízko gólu Ledecký, po míči se ale natahoval marně
     
    62
    Po přečkané příležitosti soupeře se domácí celek znovu vrací na útočnou polovinu, kde se snaží zahrozit.
     
    64
    Zelenobílí reklamovali ruku na hraně pokutového území. Hra každopádně pokračuje dál, Jablonec musí začít znovu z poloviny hřiště.
     
    65
    Michal Surzyn si zpracoval balon za pokutovým územím a připravil si ho na pravačku. Krásným technickým pokusem z dvaceti metrů pak jen těsně minul vzdálenější tyč!
    65. Surzyn utaženou střelou těsně minul bránu
     
    66
    Surzyn se hned vydal zahrát rohový kop, jeho předchozí střela totiž podle všeho byla lehce tečovaná. K hlavičce se dostal Miloš Kratochvíl, který ale netrefil míč dobře.
     
    68
    Miloš Kratochvíl odehrál o Moulise balon do zámezí, domácí budou vhazovat na obranné půlce.
     
    69
    Antonín Vaníček si úplně neporozuměl s Doležalem. Pak se snažil neshodu proměnit v nečekaný úder a pohotově vystřelil z dálky. Hosté ránu zblokovali.
     
    70
    Jakub Martinec nejprve skvěle vystoupil na půlicí čáře a pokračoval v napadání. Tepličtí přes něj nerozehráli ani napodruhé a nechybělo mnoho, aby Martinec mohl hrát i v pokutovém území. Vše vyřešil včasným vyběhnutím Tomáš Grigar.
     
    71
    Teplice právě vstřelily branku!
    Na zemi zůstal ležet jeden z Teplických, ale jeho spoluhráči pokračovali ve hře. A dobře udělali! Daniel Trubač už měl za pokutovým územím sám hodně prostoru, ještě však posunul míč do strany na Jana Rezka. Ten zkušeně prostrčil balon do vápna na ALOISE HYČKU, který zakončil okolo nohy Jana Hanuše a zvýšil teplický náskok!
    71. Alois HYČKA - 0:2
     
    73
    Jablonec už to teď bude mít hodně těžké. Hosté se navíc ještě hlouběji zatáhli.
     
    75
    Jakub Martinec přihrál Janu Hanušovi, který mu chtěl obloučkem přes napadajícího hráče vrátit míč. Udělil mu však příliš velkou razanci a zamířil až do autu. Z pohledu domácích to už skoro nemůže být horší.
     
    76
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Libor Holík, přichází Vojtěch Kubista.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Tomáš Hübschman.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází David Houska, přichází Tomáš Smejkal.
     
    Tomáš Hübschman právě nastupuje do svého 300. utkání v české nejvyšší soutěži!
     
    77
    Jakub Martinec riskantně vyvezl míč a říkal si o faul. Rozhodčí ho ale nevyslyšel a domácí mohli být rádi, že Teplice z možností brejku nenaložily dobře.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Martin Doležal (FK Jablonec).
     
    79
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Pavel Moulis, přichází Tomáš Kučera.
     
    80
    Jablonec se stále nemůže k ničemu dostat. Kombinace po zemi se nedaří a vzdušný prostor je dnes doménou sklářů.
     
    81
    Miloš Kratochvíl zůstal ležet před teplickou bránou a s domácím záložníkem to nevypadá úplně dobře. Znovu jsou v akci zdravotníci.
     
    82
    Tomáš Smejkal se zle ukopl ve středu hřiště a napálil míč do autu. Aut pro Teplice.
     
    83
    Hřiště se teď mění spíše v bojiště. Soubojů přibývá a počet faulů roste.
     
    84
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Miloš Kratochvíl, přichází David Štěpánek.
     
    85
    Michal Surzyn razantním skluzem ukončil nepřehlednou pasáž ve středu pole a odehrál míč až na tribunu. Z devadesáti minut základního času zbývá odehrát posledních pět.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Jan Shejbal (FK Teplice).
     
    87
    Nákop Martince prodloužil jeden z Jabloneckých pouze do rukavic Tomáše Grigara. Teplice mohou znovu šetřit čas.
     
    88
    Davidu Štěpánkovi pod tlakem napadajícího protihráče utekl balon do zámezí, vhazovat bude hostující tým. Teplice už jsou hodně blízko k dalšímu vítězství.
     
    89
    Po vysokém centru Michala Surzyna se v pokutovém území rval o šanci Štěpánek. Balon se ještě několikrát odrazil a doputoval ke Grigarovi.
     
    90
    Pád Vojtěcha Kubisty v teplickém vápně vypadal na první pohled hodně podezřele, penalta z toho ale není. Začíná pětiminutové nastavení.
     
    90+1
    Jan Shejbal se zhroutil k zemi a hlasitým zvukovým doprovodem se přihlásil o pozornost. Rozhodčí mezitím komunikuje se systémem VAR, ale z tribuny těžko říct, co se řeší. Nabízí se nedávný pád Kubisty v pokutovém území.
     
    90+2
    Tak pozor! Rozhodčí zkoumal zákrok Tomáše Čvančary na Shejbala a ukazuje mu červenou kartu! Jablonec bude dohrávat v oslabení.
     
    90+3
    Shejbalovi vyrazili na pomoc i zdravotníci. V nastavení se zatím téměř nehraje.
     
    90+4
    Teplice rozehrávají standardku na útočné polovině, kde určitě budou už chtít zápas dohrát.
     
    90+5
    Michal Surzyn (JAB) ještě jednou přitvrdil muziku a podkopl nohy Trubačovi. Za svůj počin vidí žluté napomenutí.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Teplice potvrdily přechozí domácí výhru nad Zlínem a poradily si i s dalším soupeřem ze spodku tabulky. Jablonec porazily 2:0 a poprvé v sezóně vítězí na hřišti soupeře. Z celkových tří sezónních výher navíc hned dvě zaznamenaly právě proti týmu Petra Rady. Hosté dnes byli efektivní, dvakrát trefili branku a byly z toho dva góly z kopaček Fortelného a Hyčky. Z jablonecké strany to dnes bylo hodně slabé, zmar ještě podtrhlo vyloučení Čvančary v nastaveném čase.
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký večer. (17:01:57)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 21. Fortelný (Knapík), 71. Hyčka (Jan Rezek)

    Karty:   78. Doležal (JAB), 90+5. Surzyn (JAB) – 58. Chlumecký (TEP), 85. Shejbal (TEP)   90+2. Čvančara (JAB)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:12.
    FK Jablonec: Hanuš – Libor Holík (76. V. Kubista), Martinec, Zelený, Krob (46. Čvančara) – Vaníček, Houska (76. Smejkal), Považanec (76. Hübschman), Kratochvíl (84. Štěpánek), Surzyn – Doležal (C).
    Náhradníci: V. Hrubý – Hübschman, Štěpánek, Čvančara, V. Kubista, Haitl, Smejkal.

    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Chlumecký, Knapík, Shejbal – Fortelný (40. Jan Rezek), Jukl – Hyčka, Trubač, Ledecký – J. Mareš (53. Moulis, 79. Kučera).
    Náhradníci: Čtvrtečka – Radosta, Krunert, Kučera, Jan Rezek, Succar, Moulis.

    Rozhodčí: Petřík – Vlček, Hurych.
    bahis siteleri