Burnley – West Ham 0:0 (kon.) | Leicester – Newcastle 4:0 (kon.) | Crystal Palace – Everton 3:1 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
3:1 (1:0)
Everton FC
Neděle 12.12.2021, 17:30 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
    90+4. Conor GALLAGHER - 3:1
     
    90+4
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Obrovská minela v rozehrávce, Séamus Coleman zbytečně rozehrál naprosto mizerně na střed hřiště, kde André Gomes neudržel míč, o nějž ho obral CONOR GALLAGHER, jenž si míč navedl na osu hřiště a z hranice velkého vápna vyslal nádhernou tvrdou přesnou ránu do pravého horního vinglu, kam se Jordan Pickford prostě nemohl dostat včas, Crystal Palace tady dnes zvítězí, nyní vede už 3:1!
     
    90+1
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Tyrick Mitchell, přichází Nathaniel Clyne.
     
    86
    Demarai Gray šel po pravé straně k bráně Orlů a měl na kopačce srovnání! Na přední tyči ho však vychytal Vicente Guaita a míč se odrazil příhodně pro Crystal Palace, žádný ze soupeřů ho nedokázal do sítě doklepnout.
     
    76
    Standardní situace od levé krajní čáry byla zahrána na přední tyč, kde obrana Orlů uspěla. Následně Demarai Gray zkosil ve středu hřiště Jordana Ayewa a vidí žlutou kartu.
     
    75
    Everton se žene po levé straně do velké šance, Andros Townsend dostal míč na penaltu, jeho rána z ideálního prostoru je sražena Jeffem Schluppem na rohový kop. To byla obrovská příležitost Evertonu na srovnání!
     
    73
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Will Hughes, přichází Jeff Schlupp.
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Odsonne Edouard, přichází Christian Benteke.
     
    72
    Nyní se už ale žlutí a Abdoulaye Doucouré může být rád, že je to karta jen téhle barvy. Jedna by totiž mohla být za tvrdý zákrok zezadu na Jordana Ayewa a druhá ze nesportovní zahození míče. Sudí Madley se ale spokojí jen s jednou.
    70. José Salomón Rondón - 2:1
     
    70
    Everton právě vstřelil branku!
    Velice ušmudlaný gól pro Everton, ale celek z Liverpoolu je zpět ve hře. Abdoulaye Doucouré ve vápně Orlů vystřelil, jeho pokus byl sražen skoro k tyči, tam ale doklouzal JOSÉ SALOMÓN RONDÓN, jenž dotlačil merunu do sítě, Everton je tak rázem při skóre 1:2 znovu na dostřel!
     
    68
    Balon už si na ose hřiště postavili Demarai Gray a Andros Townsend. Nakonec pálil první jmenovaný a jeho rána nešla daleko od levého horního rohu brány Orlů, přesto byla nepřesná.
    62. James TOMKINS - 2:0
     
    62
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Rohový kop z pravé strany přináší Orlům dvoubrankový náskok! Centr z kopačky Willa Hughese propadl na zadní tyči k JAMESI TOMKINSOVI, jenž si prvním dotekem míč zpracoval a druhým jej poslal kolem bezmocného Pickforda do sítě! Crystal Palace vede nad Evertonem 2:0! Asistence: Will Hughes.
     
    59
    Mezitím se ale zase hraje a Orli jdou kupředu po levé straně, Wilfried Zaha nyní prováhal ideální čas ke střele a nakonec pálil až z ostrého úhlu, což už si Jordan Pickford pohlídal.
     
    58
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Richarlison, přichází José Salomón Rondón.
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Fabian Delph, přichází Anthony Gordon.
    50. Gallagherova hlavička bránu těsně minula.
     
    50
    Wilfried Zaha poslal centr od levé krajní čáry na malé vápno, kde na zadní tyči hlavičkoval Conor Gallagher, jenž svým pokusem minul pravou tyč jen o pár čísel!
    41. Conor GALLAGHER - 1:0
     
    41
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Crystal Palace otevírá v závěru poločasu skóre! Jordan Ayew dostal na pravé straně ve vápně soupeře trochu místa, zvedl hlavu a přihrál na penaltu, kde se do míče tvrdě opřel CONOR GALLAGHER, jenž trefil přesně k přední tyči, Pickford neměl nejmenší šanci zasáhnout, Orli vedou 1:0! Asistence: Jordan Ayew.
     
    33
    Ben Godfrey krásně odcentroval z levé strany na hranici velkého vápna, odkud koníčkem vypálil André Gomes a Vicente Guaita už se tentokrát trochu zapotil, když neposedný balon krotil v náruči!
     
    31
    Demarai Gray se jako torpédo tlačil po levém křídle kupředu, Hughesovi udělal kličku a následně pět metrů za vápnem Orlů vyslal přízemní ránu, kterou ovšem Vicente Guaita s přehledem chytá.
     
    16
    Ben Godfrey kombinuje na levé lajně a následně vysouvá kupředu Demaraie Graye, jenž zpoza šestnáctky lehkým obloučkem protáhl Vicenta Guaitu, jenž si také připisuje první zákrok. Tentokrát z kategorie lehčích.
     
    15
    Zajímavá standardka pro Crystal Palace! Conor Gallagher si na ose hřiště jen dva metry za šestnáctou Evertonu postavil míč a pálil tvrdě přes zeď k vzdálenější tyči, Jordan Pickford se ale stihl přesunout a nízko letící mičudu chytá!
    12. Zahovo zakončení boxoval brankář Evertonu.
     
    12
    Jordan Ayew se znovu vydal po pravé lajně kupředu a jeho centr nyní našel uplatnění, Wilfried Zaha ho musel sice nejprve na zadní tyči zpracovat, následně ale vyslal tvrdou ránu na přední tyč a Jordan Pickford si připisuje už druhý dobrý zákrok!
     
    11
    Crystal Palace je zatím lepším celkem! Conor Gallagher si nyní z pravé strany navedl míč na osu hřiště a zpoza šestnáctky soupeře pálil jen kousíček nad břevno svatyně Evertonu!
    6. Ayew neprostřelil Pickforda, který zasáhl nohou.
     
    6
    Wilfried Zaha byl lehce faulován ve středu hrací plochy, takže Orli mohou znovu pokračovat s akcí a nyní je tu Jordan Ayew, který šel po průnikové přihrávce už sám na Pickforda, kterého chtěl prostřelit mezi nohama, brankář Evertonu však předvedl skvělý zákrok a ránu vykopl!

    Petr Šatalík

    Branky: 41. Gallagher (J. Ayew), 62. Tomkins (Hughes), 90+4. Gallagher – 70. Rondón

    Karty:   72. A. Doucouré (EVE), 76. D. Gray (EVE)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:14.
    Crystal Palace FC: Guaita – T. Mitchell (90+1. Clyne), Guehi, Tomkins, J. Ward (C) – Gallagher, Kouyaté, Hughes (73. Schlupp) – Edouard (73. Ch. Benteke), Zaha, J. Ayew.
    Náhradníci: Butland – Clyne, Kelly, Schlupp, Eze, Olise, Riedewald, Ch. Benteke, Mateta.

    Trenér: Patrick Vieira.

    Everton FC: Pickford – Godfrey, M. Keane, Holgate, Coleman (C) – Delph (58. Gordon), A. Doucouré – D. Gray, A. Gomes, A. Townsend – Richarlison (58. Rondón).
    Náhradníci: Begović – Kenny, Branthwaite, Gordon, Iwobi, Gbamin, Onyango, Simms, Rondón.

    Trenér: Rafael Benitez.

    Rozhodčí: Madley – Holmes, Beck – Harrington. VAR: Attwell, Lennard.
    bahis siteleri