St. Louis – Montreal 4:1 (kon.) | Toronto – Chicago 5:4 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 1:0 (kon.)
Buffalo – Washington 2:3 (1:2 po s.n.) | NY Islanders – New Jersey 4:2 (kon.) | Arizona – Philadelphia 3:5 (kon.)
Calgary – Boston 2:4 (kon.) | Seattle – Columbus 4:5 (po pr.) | Edmonton – Carolina 1:3 (kon.)
San Jose – Dallas 2:1 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 2:1 (kon.)
konec
St. Louis Blues
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Montreal Canadiens
Neděle 12.12.2021, 01:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Krásnou příjemnou hlubokou noc přeji všem oddaným příznivcům nejlepší hokejové ligy světa, NHL je na začátku prosince v plném proudu a jednotlivým týmům naskakují na konto další a další zápasy. My se v dnešní hluboké černočerné noci zaměří na souboj St. Louis Blues s Montrealem Canadiens.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    St. Louis Blues

    Hokejisté ze St. Louis se aktuálně drží na 2. příčce Centrální divize se ziskem dvaatřiceti bodů. Daří se jim tak nad očekávání dobře. V loňské sezóně postoupili do play-off z poslední 4. pozice Západní divize a v play-off se moc neohřáli, když ho opustili v nejrychlejším možném termínu, po čtyřech utkáních prohráli sérii s Coloradem 0:4 na zápasy a vyřazovací část pro ně hodně rychle skončila. Letos by Blues rádi pronikli do bojů o Stanley Cup znovu a určitě by je chtěli svádět přinejmenším o trochu déle, než tomu bylo před rokem.

    Modrásci mají formu nestabilního charakteru, v posledních čtyřech duelech zvládli vyhrát i prohrát a to jak v základní hrací době, tak také v prodloužení, celkově však měla jejich výkonnost vzestupnou tendenci. Nejprve totiž padli na ledě Tampy Bay 2:4, následně urvali bod na Floridě, kde prohráli 3:4 po nájezdech. Výhru v prodloužení poté zaznamenali v odvetě s Pantery na vlastním ledě, kde zvítězili 4:3. V posledním střetnutí, které sehráli v pátek, rozstříleli před svými fanoušky Detroit Red Wings 6:2 a dobře se naladili na souboj s Canadiens.
     
    Montreal Canadiens

    Habs se v letošní sezóně neskutečně trápí, nebýt mizérie Arizony, byli by Canadiens nejhorším týmem celé NHL! Dosud nasbírali z osmadvaceti zápasů jen patnáct bodů a o časech, kdy za ně nastupoval Tomáš Plekanec, si mohou nechat maximálně zdát. Nutno ovšem okamžitě dodat, že Montreal trápí obrovská marodka, mimo hru bylo jen pro poslední duel hned deset plejerů. Loni přitom svěřenci trenéra Ducharma bojovali o Stanley Cup ve finále s Tampou Bay. Jako by to však už byla dávná historie...

    Forma Montrealu je totiž tragická. Kanadský celek prohrál předchozích pět zápasů! Poslední výhru zaznamenal v listopadu na hřišti Pittsburghu. Jeden bodík zaznamenali Canadiens před týdnem na kluzišti Nashvilleu, kde prohráli až v prodloužení 3:4. Jinak ale v domácím prostředí zřetelně nestačili na Colorado (1:4) ani Tampu Bay (2:3). V pátek pak v Bell Centre podlehli také Chicagu 0:2. V souboji se St. Louis se tak budou chtít odrazit ode dna a zlomit doposud totálně zpackanou sezónu.
     
    Poslední dva vzájemné zápasy

    St. Louis se s Montrealem potkává po hodně dlouhé době. Naposledy se oba celky dvakrát střetly v říjnu roku 2019! Oba duely tehdy ovládli Canadiens, kteří nejprve zvítězili na svém kluzišti zřetelně 6:3 a o necelý týden později vyhráli tříbrankovým rozdílem také na ledě Blues 5:2. Nutno však ještě jednou podotknout, že oba výsledky jsou již dosti vousaté.

    19.10.2019 St. Louis Blues – Montreal Canadiens 2:5
    13.10.2019 Montreal Canadiens – St. Louis Blues 6:3
     
    Sestavy obou celků z posledních utkání:

    St. Louis Blues: Ch. Lindgren – Parayko, Mikkola, Perunovich, Krug, Bortuzzo, M. Scandella – Kyrou, R. O'Reilly, Saad – Tarasenko, I. Barbašev, Bučněvič – Sundqvist, B. Schenn, L. Brown – Joshua, N. Walker.

    Montreal Canadiens: J. Allen – D. Savard, Chiarot, Ch. Wideman, A. Romanov, Clague, Kulak – M. Hoffman, Suzuki, Drouin – Evans, Poehling, Lehkonen – Caufield, Dauphin, M. Perreault – J. Ylönen, C. Paquette, Pezzetta.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Ch. Lindgren (J. Gillies) – Parayko, Mikkola, Krug, M. Scandella, Bortuzzo, Perunovich – Kyrou, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), I. Barbašev, Bučněvič – Sundqvist, B. Schenn (A), N. Walker – Joshua, L. Brown, Peca.
    Trenér: Craig Berube.

    Montreal Canadiens: J. Allen (Montembeault) – D. Savard (A), Chiarot (A), Ch. Wideman, A. Romanov, Clague, Kulak – Lehkonen, Suzuki (A), M. Hoffman – Armia, Poehling, Drouin – Caufield, M. Perreault, Pezzetta – J. Ylönen, Dauphin, C. Paquette.
    Trenér: Dominique Ducharme.
     
    Krásnou hlubokou noc přeji ještě jednou všem milovníkům NHL. Jak pravidelní fanoušci nejlepší ligy světa vědí, utkání za Atlantikem začínají s drobným zpožděním a nejinak tomu bude i u tohoto zápasu.
     
    Oba celky už pomalu nastupují na hrací plochu, utkání za chvilku začne.
     
    Před startem duelu ještě musí proběhnout úvodní ceremoniál, na ledě jsou nastoupeny zahajovací formace, které vyslechnou hymnu Kanady a USA.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    St. Louis se krátce po úvodním vhazování natlačilo do útočného pásma, kde se však dlouho neohřálo a na druhé straně musel Brandon Saad ubránit výpad Bena Chiarota.
     
    01:03
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis jde hned z první akce do vedení! Přihrávku na pravou stranu brankoviště dostal od Tarasenka PAVEL BUČNĚVIČ, jenž první bekhendový pokus namířil do betonů Allena, následně ale dorážkou zasunul kotouč mezi komíny brankáře Montrealu do sítě, Blues vedou 1:0! Asistence: Vladimir Tarasenko, Ryan O'Reilly .
    01:03 Pavel BUČNĚVIČ - 1:0
     
    02:16
    Kale Clague rozehrává z rohu obranného pásma, následně spěchal za nahozeným pukem Jesse Ylönen, jenž ale nebyl dost rychlý, píská se zakázané uvolnění.
     
    02:30
    Cole Caufield si najel na levou stranu útočného pásma a ranou z vrcholu kruhu orazítkoval vzdálenější tyč svatyně Blues!
     
    02:58
    Artturi Lehkonen prohodil kotouč skrz beky Blues na útočné modré, následně ale nebyl dost rychlý na to, aby o puk obral u hrazení Coltona Parayka.
     
    04:15
    Chris Wideman a Brett Kulak spěchají za vlastní klec, aby rozjeli další výpad Montrealu. Musí však počkat na to, až jim dostřídá celá formace.
     
    05:38
    Blues se snaží kombinovat v útočném pásmu, Robert Bortuzzo špatně zpracoval přihrávku na modrou čáru a St. Louis musí prostor před Allenem vyklidit.
     
    06:58
    Brett Kulak to nyní zkusil z vrcholu pravého kruhu, ale brankář Charlie Lindgren byl připraven a jeho pokus vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    07:38
    Nyní jsme viděli několik nepřesností na obou stranách, kdy ani jeden celek nedokázal udržet kotouč delší dobu na svých čepelích.
     
    08:27
    Montreal se drží v útočném pásmu, Mathieu Perreault dokázal v rohu kluziště přihrát za sebe na Colea Caufielda, jenž však ranou z pravého kruhu trefil jen Lindgrena!
     
    09:48
    Jordan Kyrou měl nyní obrovskou šanci, když se na pravém kruhu dostal až před Allena, kterého ovšem ranou na přední tyč nepokořil!
     
    10:38
    St. Louis startuje akci v obranném pásmu, Marco Scandella rozehrál po levém hrazení, jenže nepřesně, na druhé straně se snaží napadat Cole Caufield.
     
    11:05
    Další velkou šanci měl na pravé straně Michael Pezzetta, jenž se sám dostal před Lindgrena, kterému však poslal touš přímo do náruče!
     
    12:06
    Blues vyhráli vhazování před svým brankářem, ale touš jen vyhodili na druhou stranu hrací plochy. Následně musí Colton Parayko držet za svou klecí Jesseho Ylönena.
     
    13:38
    Niko Mikkola zachytil vyhozený kotouč soupeře a založil akci, v níž Pavel Bučněvič přenechal puk za sebou pro Ivana Barbaševa, jenž však z pravého kruhu pálil nepřesně.
     
    14:49
    Marco Scandella chtěl na levé straně založit rychlý výpad svého týmu, ale přihrávka na Jordana Kyroua byla sražena jen na střídačku.
     
    15:38
    Blues vyhodili kotouč za obrannou modrou, jenže dál se s ním nedostali, to následná akce Brandona Saada přešla do útočného pásma, ale také zůstala nezakončena.
     
    16:04
    Jordan Kyrou inkasoval za bránou soupeře lehkou sekeru od Mathieuho Perreaulta, nicméně sudí si tohoto zákroku nevšimli.
     
    16:16
    Joel Armia se nyní z levé strany pěkně vytočil až do mezikruží, ranou do středu brány však našel jen připravenou náruč brankáře Lindgrena.
     
    17:05
    Marco Scandella vrací kotouč z útočné modré do hloubi útočného pásma Blues, kteří zatím jednoznačně dominují v tomto utkání.
     
    17:37
    Cole Caufield se snažil prosadit ranou od pravého hrazení, ale Marco Scandella si stoupl do jeho rány a srazil ji do rohu.
     
    17:49
    Ivan Barbašev a Michael Pezzetta se nyní tvrdě srazili ve středu hrací plochy, až z toho oba padli na zadek, jsou už ale zase na nohách a pokračují ve hře.
     
    18:27
    Blues se dostali do útočného pásma a od pravého hrazení nahazovali kotouč do předbrankového prostoru, kde jej Brandon Saad nedokázal tečí nasměrovat na bránu Montrealu.
     
    18:49
    Schenn nyní pěknou přihrávkou od zadního mantinelu našel na pravém kruhu Coltona Parayka, jehož ránu na přední tyč však brankář Jake Allen vyráží.
     
    19:05
    Brandon Saad nyní nedostal dobrou přihrávku od zadního mantinelu do předbrankového prostoru a nemohl zakončovat.
     
    19:38
    Tohle byla tutovka pro Montreal! Dva na jednoho šli hokejisté Canadiens, Jonathan Drouin parádně nahrál na pravý kruh, kde však Joel Armia v rozhodující chvilce promáchl a jeho následná dorážka neměla dobré parametry, nadto byla nepřesná!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství souboje St. Louis s Montrealem patří historii. Blues do zápasu vstoupili podstatně lépe, když už ve 2. minutě vedli zásluhou šikovné dorážky Pavla Bučněviče. I ve zbývajícím čase první dvacetiminutovky byli lepším mužstvem, což dokumentuje i poměr střel na bránu. Canadiens zatím bohužel pouze navazují na špatné výkony z letošní sezóny.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    St. Louis Blues – 12
    Montreal Canadiens – 6
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:07.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, druhá třetina začne za okamžik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Canadiens vyhráli úvodní buly druhého dějství, následně ale špatně založili svou akci a píská se jim jen zakázané uvolnění.
     
    21:16
    Blues se nyní pěknou akcí dostali do předbrankového prostoru, kde však Vladimir Tarasenko v rozhodujícím okamžiku upadl a nebyl schopen zakončit akci.
     
    21:51
    Přesilovka pro St. Louis. Na trestné lavici už sedí Cole Caufield, jenž zezadu sekl unikajícího soupeře, za což dostal dvě minuty.
     
    22:49
    Vladimir Tarasenko pálil z levého kruhu na přední tyč, jenže brankář Jake Allen ji měl velice dobře pokrytou a ránu projít nenechal.
     
    23:05
    Na pravém kruhu to zase zkoušel autor první branky Pavel Bučněvič, jeho přízemní projektil ukryl Jake Allen mezi svými betony!
     
    24:27
    Přesilovka Blues je minulostí, další šanci už si St. Louis nepřipravilo, přesto jde Dakota Joshua po levém hrazení opět kupředu, Montreal je zatím málo aktivní.
     
    25:38
    Scott Perunovich zastavil přihrávku do slotu z rohu kluziště a vystavil tak stopku akci Montrealu. Vyhazuje puk z obranného pásma a jde střídat.
     
    26:16
    Pavel Bučněvič mohl být dvougólovým střelcem večera, ranou z levé strany si však tentokrát na brankáře Allena nepřišel.
     
    27:38
    Tlak Blues roste, tečí v předbrankovém prostoru se nyní prezentoval Dakota Joshua, jenž ale nedokázal kotouč usměrnit mezi tři tyče svatyně Canadiens.
     
    28:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    St. Louis zdvojnásobuje své vedení, Logan Brown přihrál z levé strany do předbrankového prostoru, kam si sjel DAKOTA JOSHUA, jenž udělal Allenovi rychlou forhendovou kličku a zasunul touš za jeho betonem do sítě! 2:0 pro Blues! Asistence: Logan Brown, Matthew Peca.
    28:52 Dakota JOSHUA - 2:0
     
    29:38
    Blues prudce rozehrávají podél levého hrazení, Laurent Dauphin dokázal průnikovou přihrávku zastavit, ale sám dobře přihrát nedokázal.
     
    30:05
    Po levé straně se ženou kupředu hráči Canadiens, kteří se dostali za útočnou modrou a kombinací podél hrazení se snaží najít vhodný palebný prostor.
     
    31:03
    Montreal je nyní trochu aktivnějším celkem, jeho akci po levém křídle však nyní zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    32:29
    Joel Armia pěkně zpracoval kotouč na pravé staně a vyslal kupředu Nicka Suzukiho, jehož ostrá rána z kruhu na zadní tyč končí v lapačce skvělého Lindgrena!
     
    33:05
    Blues nyní na pravé straně pěkně prohodili kotouč kupředu, ale dnes zatím hodně aktivní Cole Caufield zvládl jejich akci zastavit. Následně ale ukličkoval sám sebe.
     
    34:08
    Nathan Walker spěchá napadat do rohu hrací plochy za klec Canadiens, kotouč se mu podařilo prodloužit na Tarasenka, jenž mu ho vrací za bránu, výhoda pro Blues.
     
    34:28
    Michael Pezzetta oslabuje svůj tým, na levé straně obranného pásma držel Tarasenka, za což nyní vyfasuje dvouminutový trest. Přesilovka pro Blues.
     
    35:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues využívají početní výhodu a vedou již 3:0! Vladimir Tarasenko našel po rychlé kombinaci celé formace krátkou přihrávkou z levé strany v mezikruží stojícího IVANA BARBAŠEVA, jenž rychlou přesnou ranou k levé tyči do protipohybu gólmana Allena překonal brankáře Montrealu potřetí a St. Louis má nyní již slušný náskok! Asistence: Vladimir Tarasenko, Pavel Bučněvič.
    35:20 Ivan BARBAŠEV - 3:0
     
    35:49
    Krátce po zásahu Blues mohl korigovat Mike Hoffman, jenž se na levé straně ocitl sám před DeSmithem, kterého ale z bezprostřední blízkosti neprocedil!
     
    36:27
    Montreal se nyní usadil v prostoru před brankáře Charliem Lindgrenem. Kombinaci na levé straně však zkazil Mike Hoffman nepřesným pasem.
     
    37:05
    Blues rozjíždějí další akci z obranného pásma. Přihrávka na útočnou modrou nebyla úspěšná, kotouč se vrací na čepel Scotta Perunoviche.
     
    37:38
    Vladimir Tarasenko pálil z pravé strany od modré čáry, Allen jeho pokus vykopl a Pavel Bučněvič dorážel tentokrát vedle levé tyče.
     
    38:05
    Obrovská šance pro Ivana Barbaševa! Na útočníka Blues zívala odkrytá brána, když se k němu kotouč odrazil na levou stranu od zadního mantinelu po střele od modré. Forvard St. Louis však odkrytou klec minul!
     
    38:43
    Nick Suzuki se na pravé straně neprotlačil přes dobře bránícího Nika Mikkolu, jenž mu zastoupil cestu a nenechal jej projít ke své kleci.
     
    39:10
    Mike Hoffman má dnes hodně šancí a teď byl v té největší, sám před Lindgrenem se rozhodl pro forhendový blafák, jeho pokus však lapil gólman Blues do rukavice!
     
    39:27
    Montreal se ještě drží v útočném pásmu, Joel Armia šikovně prohodil dva bránící soupeře, ale sám se dostal s kotoučem jen do rohu třetiny protivníka.
     
    39:49
    Logan Brown a Brandon Saad ještě spěchají napadat poslední rozehrávku Canadiens v této části hry, puk ale nejspíš už nezískají.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství souboje Modrásků s Habs nabídlo zřetelnou dominanci celku Blues. St. Louis přidalo do sítě Jakea Allena další dva zásahy, o které se postarali Dakota Joshua a Ivan Barbašev. Na startu třetí části hry tak budou mít svěřenci trenéra Berubea k dispozici tříbrankový náskok. Pro Montreal už bude velice složité se do utkání vrátit.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    St. Louis Blues – 11 (23)
    Montreal Canadiens – 6 (12)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 02:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Šikovně se nyní Pavel Bučněvič protáhl skrz dva beky na útočné modré, ale následně nedokázal vystřelit, když byl zblokován dvěma soupeři.
     
    41:19
    Pavel Bučněvič je dnes hodně aktivní, nyní na levé straně našel Ivana Barbaševa, který ale nedokázal překonat skvělého Allena, jenž předvedl přesun a zákrok vyrážečkou!
     
    41:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal koriguje na 1:3! Kotouč se po obrovském závaru v brankovišti St. Louis odrazil na levý kruh k ALEXANDRU ROMANOVOVI, jenž ho tvrdou bombou poslal do pravého horního růžku svatyně St. Louis! Asistence: Ryan Poehling, Laurent Dauphin.
    41:58 Alexandr ROMANOV - 3:1
     
    42:58
    Nathan Walker se hnal z levé strany na bránu soupeře, dostal následně pas od Scotta Perunoviche do mezikruží a pálil na klec Montrealu, skvěle však zasáhl Jake Allen!
     
    43:58
    Vladimir Tarasenko šel od půlící čáry sám na Allena, jehož ranou z mezikruží mezi betony nedokázal prostřelit, náskok Blues je tak i nadále jen dvoubrankový!
     
    44:45
    Pavel Bučněvič je dnes hodně aktivní a znovu se cpal přes útočnou modrou do třetiny soupeře, kotouč ale tentokrát nechal trochu za sebou.
     
    45:19
    Montreal si zahraje početní výhodu. Torey Krug natlačil soupeře do vlastní svatyně a za to dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    46:28
    Canadiens se drží v útočném pásmu, Jonathan Drouin dostal přihrávku na levou stranu a z bezprostřední blízkosti mohl zamířit do odkryté klece Blues, kterou však trestuhodně minul!
     
    47:39
    Blues vyhazují kotouč po levém hrazení kupředu, Jake Allen sjíždí za svou klec, aby kotouč zastavil a připravil jej pro své spoluhráče.
     
    48:51
    Přesilovka pro Blues, Mike Hoffman fasuje dvě trestné minuty za hákování, St. Louis může definitivně rozhodnout o osudu utkání.
     
    49:58
    Logan Brown nyní dorážel po střele z pravé strany, Jake Allen ale udržel ránu Schenna před svým betonem a poradil si i se zmíněnou dorážkou.
     
    50:16
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues využívají přesilovou hru a vedou 4:1! TOREY KRUG dostal od pravého hrazení křižnou zpětnou přihrávku na vrchol levého kruhu a tvrdou ranou na zadní tyč propálil Allena! St. Louis tenhle zápas nejspíš vyhraje, jeho náskok je už zase tříbrankový! Asistence: Ryan O'Reilly, Logan Brown.
    50:16 Torey KRUG - 4:1
     
    51:59
    Blues posílají vysoký kotouč až do rohu útočného pásma, s protiakcí na druhou stranu spěchal Ryan Poehling, jehož přihrávka skrz brankoviště St. Louis adresáta nenašla.
     
    52:38
    Blues vyráží kupředu po pravé křídle, postup Logana Browna však byl zastaven na útočné modré čáře a Canadiens otáčí hru.
     
    53:38
    Blues se opět usadili v prostoru před klecí soupeře, ale rána Roberta Bortuzza od modré čáry z pravé strany šla hodně vysoko nad břevno svatyně Canadiens.
     
    54:49
    Canadiens se tlačí po levém hrazení kupředu Laurent Dauphin však byla natěsno dostoupen soupeřem a tak raději pouze nahazuje na zadní hrazení.
     
    55:49
    Montreal brzdí nepřesnosti, nyní se Canadiens nepovedlo přejít útočnou modrou v souladu s pravidly a píská se ofsajd.
     
    56:27
    Blues vyhodili na útočnou modrou, kde kotouč zachytil Kale Clague, jenž okamžitě poslal prudkou přihrávku na Laurenta Dauphina, jenž zaváží touš za útočnou modrou.
     
    57:05
    Vladimir Tarasenko dostal přihrávku na levou stranu a ranou na přední tyč chtěl pokořit Allena, jenž však zvládl zasáhnout a připsal si dobrý zákrok.
     
    57:49
    Vhazování ve středu kluziště vyhráli Canadiens, kteří na levé straně vysunuli Nicka Suzukiho, jenž se ale k zakončení neprobil.
     
    58:05
    Colton Parayko odehrává kotouč od zadního mantinelu prudce pryč. Puk letí až na polovinu Montrealu, kde ho Ben Chiarot připravuje k rozehrávce.
     
    58:37
    Ben Chiarot si vyměňuje kotouč s parťákem v obranné dvojici a následně vysílá na ose hřiště kupředu Laurenta Dauphina.
     
    59:05
    Joel Armia se chtěl prodrat na středu hřiště kupředu, klička, kterou chtěl udělat Loganu Brownovi, mu však nevyšla!
     
    59:30
    Oskar Sundqvist se dostal v mezikruží do skvělé střelecké pozice, jeho ránu však Jake Allen parádně vyrazil lapačkou a o chvíli později si porazil i s ránou Parayka z pravé strany od modré čáry, parádní zákroky gólmana Habs, klobouk dolů!
     
    59:58
    Brett Kulak se ještě snažil zaútočit, když se na levé straně chtěl probít přes dva bránící hráče, což se mu ale nepovedlo.
     
    Konec zápasu.
     
    Souboj St. Louis s Montrealem byl jednoznačnou záležitostí. Blues byli od prvního vhazování lepším celkem a jejich vítězství je naprosto zasloužené. O své výhře rozhodli Modrásci ve druhé třetině, kdy zaznamenali dvě trefy a tříbrankový náskok si pak více méně hlídali. Nakonec slaví pěknou výhru 4:1 a zapisují do tabulky další dva body. Habs předvedli velké trápení, jejich hra má zatím mnoho nedostatků a budou muset hodně máknout, pokud chtějí s prozatím naprosto katastrofickou sezónou ještě něco udělat.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    St. Louis Blues – 14 (37)
    Montreal Canadiens – 11 (23)
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Do tohoto utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Charlie Lindgren (STL) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7 %, odchytal 60:00

    Jake Allen (MTL) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2 %, odchytal 60:00
     
    Tři hvězdy utkání

    Charlie Lindgren (STL) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7 %, odchytal 60:00
    Torey Krug (STL) – 1+0
    Dakota Joshua (STL) – 1+0
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:17:56)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 2. Bučněvič (Tarasenko, R. O'Reilly), 29. Joshua (L. Brown, Peca), 36. I. Barbašev (Tarasenko, Bučněvič), 51. Krug (R. O'Reilly, L. Brown) – 42. A. Romanov (Poehling, Dauphin)


    St. Louis Blues: Ch. Lindgren (J. Gillies) – Parayko, Mikkola, Krug, M. Scandella, Bortuzzo, Perunovich – Kyrou, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), I. Barbašev, Bučněvič – Sundqvist, B. Schenn (A), N. Walker – Joshua, L. Brown, Peca.
    Trenér: Craig Berube.

    Montreal Canadiens: J. Allen (Montembeault) – D. Savard (A), Chiarot (A), Ch. Wideman, A. Romanov, Clague, Kulak – Lehkonen, Suzuki (A), M. Hoffman – Armia, Poehling, Drouin – Caufield, M. Perreault, Pezzetta – J. Ylönen, Dauphin, C. Paquette.
    Trenér: Dominique Ducharme.

    Rozhodčí: McIsaac, Pollock – Flemington, Galloway

    Diváci: 16 829
    bahis siteleri