Karviná – Plzeň 0:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Pardubice 1:2 (kon.) | Slovácko – Jablonec 2:1 (kon.)
Hr. Králové – Sparta 0:1 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
2:1 (1:1)
FK Jablonec
Sobota 18.12.2021, 15:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne z Uherského Hradiště, vítám vás u sledování 19. kola FORTUNA:LIGY. V posledním zápase roku 2021 se utká 1. FC Slovácko s FK Jablonec.
     
    1. FC Slovácko

    Moravané jsou v tabulce na čtvrté pozici se ziskem 36 bodů, mají náskok na pátý Baník Ostrava jeden bod. Osmizápasovou sérii bez porážky ukončily České Budějovice, které dokázali porazit modrobílé 3:2, když ještě v 70. minutě vedlo Slovácko 2:0 a mělo o jednoho muže v poli více. V dalším zápase následovala porážka s Plzní 1:2, když VAR dvakrát vstoupil po vstřelené brance domácích do zápasu odvolal vstřelenou branku. V minulém kole Slovácko remizovalo v Boleslavi s Hradcem Králové 2:2. V utkání vedlo brankou Jurečky, ve druhé půli nezachytil Reinberk náběh Novotného, v pokutovém území jej fauloval a sudí Reinberk nařídil pokutový kop a ukázal beku Slovácka červenou kartu. Nařízenou penaltu Vlkanova nadvakrát proměnil. Hradec otočil výsledek druhou nařízenou penaltou po faulu Tomiče na Vlkanovu. Tentokrát se k pokutovému kopu postavil střídající Rada a přesnou střelou k tyči překonal Nguyena.Fotbalisté Slovácka se nevzdali a v desíti vyrovnali druhou brankou Jurečky, který si v pokutovém území zpracoval míč posunul si jej do kraje a tvrdou ranou pod břevno překonal Fendricha.
     
    FK Jablonec

    Severočeši jsou v lize oproti předchozím sezónám za očekáváním, momentálně jsou na 13. pozici se 16 body. Tak jak mělo Slovácko šňůru bez porážky, tak Severočeši se devět zápasů neradovali ze zisku tří bodů. Tuto sérii protrhli až ve vršovickém Ďolíčku, kde dokázali vyhrát 2:1, i když utkání dohrávali v devíti hráčích. V posledním zápase prohráli v domácím prostředí s Teplicemi 0:2. V každém poločase padla jedna branka, po dvaceti minutách hry se trefil Fortelný a druhou branku přidal ve druhém poločase Hyčka. Na konci zápasu byl vyloučen ještě střídající Čvančara.
     
    Trenér Svědík se bude v dnešním zápase obejít bez Reinberka, který dostal červenou kartu v duelu s Hradcem a také bez zraněných Vechety s Marečkem. Jeho protějšek Petr Rada počítá více absencí, nebude moci využít křídelních záložníků Malínského a Pilaře, kteří budou odpočívat pro žluté karty, k nim se přidal v minulém kole Čvančara, který vyfasoval třízápasovou stopku, nebude ani nemocný Pleštil.
     
    Slovácko nevyhrálo s Jabloncem v domácím prostředí posledních sedm zápasů, což budou chtít modrobílí v posledním domácím zápase roku 2021 změnit a rozloučit se se svými příznivci výhrou. Také Jablonec nepřijede na Slovácko s poraženeckou náladou a bude chtít utkání zvládnout. Uvidíme na konci zápasu, kdo bude tím spokojenějším.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Nguyen – Tomič, Mich. Kadlec (C), S. Hofmann, Kalabiška – M. Petržela, Havlík, L. Sadílek, Navrátil – Kohút – Jurečka.
    Náhradníci: Bajza – Holzer, Divíšek, Šimko, Cicilia, O. Šašinka, V. Daníček.
    Trenér: Martin Svědík

    FK Jablonec: Hanuš – Libor Holík, Martinec, Zelený, Surzyn – Hübschman (C) – Kratochvíl, Houska, Považanec, Vaníček – Doležal.
    Náhradníci: V. Hrubý – Smejkal, Krob, Ali-Abubakar, V. Kubista, Haitl, Štěpánek.
    Trenér: Petr Rada

    Rozhodčí: O. Berka – M. Leška, J. Šimáček (P. Julínek) | VAR: J. Adámková.
     
    V sestavě Slovácka jsou tři změny, za absentujícího Reinberka zaskočí Tomič, v záloze bude hrát Navrátil místo Holzera a místo Daníčka znovu nastoupí od začátku Kohút.
     
    Trio rozhodčích přivádí základní sestavy na hrací plochu. Slovácko bude hrát ve svých tradičních bílých kompletech, Jablonec bude hrát černých kompletech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první uvedli míč do hry domácí hráči, po rozehrání byl faulovaný Kadlec, omlouval se mu Považanec.
     
    2
    Domácí i nadále drží míč ve své moci. Jenže nákopem na levou stranu o něj přišli, jelikož balon šel mimo hrací plochu.
     
    3
    Jablonec šel do útoku po pravé straně, domácí hráči útok ubránili, následně šel centr na bránu, brankář Nguyen míč v pohodě chytil.
     
    4
    Surzyn vybojoval míč na polovině Slovácka a postupoval s ním až k brance Slovácka, chtěl si obhodit obránce domácího celku, balon mu ale utekl do zámezí.
     
    6
    Zatím je zápas velice opatrný, Jablonec si hlídá tradiční úvodní nápor Slovácka.
     
    7
    Sadílek patičkou chtěl přenechat míč spoluhráči, ale za ním nikdo nebyl, nicméně Slovácko znovu vybojovalo míč, následný centr Kohúta byl přetažený a skončil v zámezí.
     
    9
    Petržela zatáhl Housku na dres amůže být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    9
    Navrátil byl faulovaný Kratochvílem do obličeje, sudí Berka to zatím vše řeší domluvou.
     
    9
    Slovácko zahrávalo rohový kop, ze kterého se neprosadilo.
     
    10
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko jde hned v úvodu střetnutí do vedení. Po nákopu se snažil v souboji uhrát míč Jurečka, ten však skočil za něj, tam byl Kalabiška, který taky balon neuhrál, jenž ten se odrazil k VÁCLAVU JUREČKOVI, jenž prostřelil Hanuše střelou na zadní tyč.
    10. Václav JUREČKA - 1:0
     
    12
    Antonín Vaníček viděl žlutou kartu za faul na domácího hráče.
     
    15
    Houska zahrál přímý volný kop, brankář Nguyen šel z branky a balon vyboxoval.
     
    15
    Modrobílí i nadále drží míč ve své moci, kombinují na pravé straně, Jablonec se postupnému útoku ubránil za cenu odkopu do zámezí.
     
    16
    Dlouhý aut od Sadílka mířil do pokutového území, Hanuš šel z branky, aby míč vyboxoval, jelikož hrozilo, že domácí hráč jej prodlouží.
     
    18
    Houska se už už dostával v pokutovém území po nárážečce se spoluhráčem do zakončení, ale domácí hráči včas balon srazili.
     
    18
    Ze standardní situace se Severočeši neprosadili, v moci mají míč domácí.
     
    19
    Modrobílí na druhé straně budou také zahrávat míč od rohového praporku.
     
    20
    Havlíkův centr se sice točil od branky, hosté balon odvrátili, ten se dostal znovu do pokutového území ke kopačce Jurečky, který byl v pokutovém území sám, jenže branku přestřelil. I kdyby dal branku, tak by neplatila, protože sudí hned po dohrání akce avizoval ofsajd.
    20. Jurečkova střela z ofsajdu
     
    23
    Jakub Martinec dlouhým nákopem hledal spoluhráče, balon nakonec doputoval k brankáři Nguyenovi, který si pro něj na hranici vápna došel.
     
    23
    Jablonci se nyní nedaří přechodová práce, spoustu míčů ztrácejí špatnou přihrávkou.
     
    24
    Michal Surzyn byl podle pomezního rozhodčího faulovaný Petrželou.
     
    25
    Kalabiška se pěkně uvolnil, když si obhodil Martince, poté balon přihrál na střed Kohútovi, který akci zbytečně uspěchal, mohl ještě míč potáhnout a poté přihrávat do vyložené šance, rozhodl se však pro střelu, která se nevlezla mezi tři tyče.
     
    27
    Nákop od Tomiče ustála jablonecká obrana, hosté vyvezli míč a nyní kombinují na polovině Slovácka.
     
    28
    O míč však hosté přišli po dobrém obranné zákroku Navrátila, ve středovém kruhu byl faulovaný následně Jurečka.
     
    29
    Sadílek vhodil míč z autu do pokutového území, Jablonečtí si situaci pohlídali a dokázali balon dostat mimo vápno.
     
    31
    Nyní nevyšel nákop ze zadních řad Slovácka, míče se ujmul brankář Hanuš.
    31. Zákrok brankáře Hanuše
     
    32
    Slovácko zdobí akce na jeden dotek, Petržela v pokutovém území mohl střílet, ale ještě posunul míč Navrátilovi, ten už to měl těžké, jelikož Hanuš proti němu vyběhl a zmenšil mu střelecký úhel.
    32. Navrátilova jedovka zpoza vápna ohrozila Hanuše
     
    33
    Domácí zůstali u míče, centr Petržely zprava musel odhlavičkovat Martinec na roh.
     
    34
    Po standardní situaci zůstali u míče domácí, kombinace pokračovala, Navrátil vystřelil velice dobrou ránu, která letěla těsně vedle pravé tyče.
     
    37
    Jablonec bude mít výhodu standardní situaci z levé strany. Houska místo centru volil přihrávku na střed, ale jeho spoluhráč o míč přišel.
     
    39
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Jablonec vyrovnává, po centru do vápna střílel Považanec z voleje mimo bránu, domácí obrana si nepohlídala TOMÁŠE HÜBSCHMANA na zadní tyči, jenž míč doklepl do brány. Branku ještě kontrolovat VAR a vše proběhlo podle regulí.
    39. Tomáš HÜBSCHMAN - 1:1
     
    41
    Miloš Kratochvíl viděl žlutou kartu.
     
    43
    Navrátil dostal přihrávku ve vápně, místo pravou nohou chvíli otálel a poté mu střelu hostující bej srazil na roh.
     
    44
    Pekná minutovka Slovácka. Nejprve po zahraném rohovém kopu se do odraženého míče opřel Tomič a jeho dělovka otřásla břevnem, následně akce pokračovala, Tomič znova z voleje střílel, rána byla zblokována. Modrobílí to zkoušeli z druhé strany, do šance se dostal Kalabiška, brankář Hanuš mu šanci zneškodnil.
    44. Tomičova rána na břevno
     
    45
    Na druhé straně hlavičkoval po centru zleva Doležal jen do prostoru, kde byl Nguyen.
     
    45
    První poločas se bude natahovat o minutu.
     
    45+1
    V nastavení prvního poločasu se nic zajímavého nestalo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase je zápas mezi Slováckem a Jabloncem nerozhodný 1:1. Více šanci si vypracovali domácí hráči, kteří šli v úvodu zápasu do vedení Jurečkou. Stejný hráč se objevil v další šanci, ale branku přestřelil, jeho branka by neplatila pro ofsajd. Mezi střelce se mohl zapsat Navrátil, jeho střela proletěla kolem pravé tyče. Jablonec vyrovnal ani ne z brankové šance. Považancovu střelu, která mířila mimo branku si na zadní tyči našel Hübschman, jenž balon doklepl do sítě. Slovácko si na konci první části vypracovalo šanci Kalabiškou, Hanuš byl ale na místě, před tím Tomič projektilem orazítkoval břevno.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jakub Považanec zajel od Hofmanna a bez milosti vidí žlutou kartu.
     
    47
    Po rozehrání následoval další faul jabloneckého celku, výhoda pro domácí mužstvo v podobě standardní situace.
     
    47
    Havlíkův centr vyboxoval vybíhající Hanuš, balon šel k Tomičovi, který nezopakoval střelu jako v prvním poločase.
     
    49
    Havlík ztratil míč před pokutovým územím Slovácka. Jablonec tohoto momentu nevyužil, domácí obrana stačila na rozvíjející útok včas zareagovat.
     
    49
    David Houska viděl žlutou kartu za útočný faul.
     
    52
    Sadílek poslal do úniku Jurečku, který po kontaktu s jabloneckým hráčem v pokutovém území upadl. Sudí Berka nechal hru pokračovat, po přerušení ještě vše konzultoval s videem, hru poté nechal pokračovat.
     
    54
    Jan Navrátil dostal žlutou kartu, když přerušil začátek jabloneckého útoku.
     
    55
    Jablonec měl výhodnou standardní situaci, kterou zahrál Houska před pokutovým územím. Hostující záložník poslal ladný centr na hlavu Zeleného, kterého vychytal Nguyen, odražený míč už hostující obránce za domácího brankáře nedostal
     
    56
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Fotbalové přísloví nedáš, dostaneš platí. Před chvílí se mohl radovat Jablonec z branky, ale Zelený nedal. Stejný hráč nedůrazně prodlužoval míč za sebe Hanušovi, přihrávku MILAN PETRŽELA a prostřelil vysunutého Hanuše.
    56. Milan PETRŽELA - 2:1
     
    58
    Kohút střílel z osy hřiště, jeho pokus byl zblokovaný.
     
    59
    Petržela táhl míč po pravé straně, ale jeho akce skončila na hranici vápna.
     
    60
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A je zase srovnáno. Po dlouhém autu prodlužoval míč v pokutovém území hostující hráč, po odrazech se míč dostal k JAKUBOVI POVAŽANCOVI, který prostřelil Nguyena. Situaci ještě zkoumá VAR.
     
    63
    Situace se prodlužuje, na konečná verdikt se stále čeká.
     
    64
    Branka Jablonce nebyla uznána pro ofsajd, který předcházel útočné akci.
     
    65
    Jablonec i přes neuznanou branku je na míči a bude se snažit vyrovnat.
     
    66
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Jablonec vyrovnává. Po centru z levé strany, hlavičkoval hostující hráč, balon se dostal ke MILOŠI KRATOCHVÍLOVI, jenž propálil Nguyena.
     
    69
    Ani druhá branka Jablonce nebyla uznána pro ofsajd hostujícího hráče Jakuba Považance, který byl nastřelený Kratochvílem. Považanec stál těsně před brankářem Nguyenem,
     
    69
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Michal Kohút, přichází Vlastimil Daníček.
     
    71
    Michal Surzyn viděl žlutou kartu když fauloval pronikajícího Petrželu.
     
    72
    Domácí z výhodné situace nic nevytěžili.
     
    73
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Rigino Cicilia.
     
    74
    Jurečka centroval na přední tyč, ke nabíhal Cicilia, jeho pokus hosté odvrátili na roh.
     
    74
    Standardní situaci se hosté ubránili a přešli na polovinu Slovácka.
     
    75
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Miloš Kratochvíl, přichází Vojtěch Kubista.
     
    77
    Cicilia ve výskoku fauloval Zeleného, Jablonec bude rozehrávat.
     
    79
    Michal Kadlec před vápnem fauloval Doležala a dostal za to žlutou kartu.
     
    79
    Michal Surzyn teď vylekal slovácké fanoušky, technickou střelou točil míč k tyči, ten nakonec skončil na boční síti.
    79. Surzyn obstřelil zeď a nebezpečně mířil k přední tyči
     
    81
    Jablonec si vynutil územní převahu, bude kopat rohový kop.
     
    81
    Po centru do vápna hlavičkoval Doležal před malým vápnem, Nguyen jeho pokus chytá.
     
    83
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Antonín Vaníček, přichází Tomáš Smejkal.
     
    83
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází David Houska, přichází Torfiq Ali-Abubakar.
     
    83
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Patrik Šimko.
     
    83
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Daniel Holzer.
     
    84
    Zelený na polovině fauloval Ciciliu, Slovácko bude rozehrávat.
     
    84
    Havlík zahrál rohový kop, z něj nic nebylo, domácí zůstali u míče a obléhali branku Jablonce, Daníček se uvolnil a ve druhé vlně hledal spoluhráče, který se ale k míči nedostali.
     
    86
    Jablonec se stále tlačí do útoku, obrana Slovácka se musí mít na pozoru.
     
    89
    Hosté poslali míč do vápna, po pár odrazech se dostal k Smejkalovi, který střelou neprostřelil hradbu těl.
     
    90
    Kalabiška skákavou střelou prověřil Hanuše.
     
    90
    Ve druhém poločase se bude nastavovat sedm minut.
     
    90+1
    Vojtěch Kubista viděl žlutou kartu za faul na Tomiče.
     
    90+2
    Cicilia fauloval na hranici vápna Hübschmana, Jablonec jde do útoku.
     
    90+3
    Do otevřené obrany dostal přihrávku Holzer a střelou zleva na přední tyč vylekal Hanuše.
    90+3. Hanus výtečně vyřešil Holzerův úprk a střelu po zemi
     
    90+4
    Slovácko je teď pod velkým tlakem. Jablonec obléhá domácí pokutové území.
     
    90+4
    Jablonec zahrál rohový kop, do pokutového území zamířil Hanuš, ale hostující tým šanci nevyužil.
     
    90+5
    Domácím se nepodařilo udržet míč na polovině Jablonce, která obléhá dál slovácké území.
     
    90+6
    Do otevřené obrany dostal přijhrávku Jurečka, který pálil, jeho rána byla zblokována, míč se odrazil k Daníčkovi, jenž vystřelil na přední tyč Hanuš musel reagovat.
    90+6. Mohlo být hotovo, Daníček ale nepřekonal Hanuše
     
    90+7
    Domácí se snaží udržet míč na polovině Jablonce co nejvíce. Jablonec ještě bude rozehrávat brankářem Hanušem.
     
    90+7
    Po odkopu sudí Berka zápas ukončil.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Slovácko porazilo Jablonec 2:1. Ve druhém poločase byl Jablonec lepším mužstvem, vstřelil dvě branky, které nebyly uznané pro ofsajdy, Před dvěma neuznanými brankami měl na hlavě branku Zelený, ale Nguyen jej vychytal, stejný hráč udělal chybu, když špatně vyhodnotil postavení Petržely a slabě prodloužil míč brankáři Hanušovi, tento moment vystihl Petržela a jabloneckého brankáře prostřelil. Jablonečtí se snažili ohrožovat branku Nguyena do poslední vteřiny, nakonec se svěřencům trenéra Svědíka podařilo uhájit jednobrankové vedení. Slovácko přezimuje v tabulce na čtvrté pozici, Jablonec na 14. místě. (17:02:08)

    Tomáš Kučera


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 10. Jurečka (Nguyen), 56. M. Petržela – 39. Hübschman (Vaníček)

    Karty:   54. Navrátil (SLO), 79. Mich. Kadlec (SLO) – 12. Vaníček (JAB), 41. Kratochvíl (JAB), 46. Považanec (JAB), 49. Houska (JAB), 71. Surzyn (JAB), 90+1. V. Kubista (JAB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:15.
    1.FC Slovácko: Nguyen – Tomič, Mich. Kadlec (C), S. Hofmann, Kalabiška – M. Petržela (83. Holzer), Havlík, L. Sadílek (83. Šimko), Navrátil (73. Cicilia) – Kohút (69. V. Daníček) – Jurečka.
    Náhradníci: Bajza – Holzer, Divíšek, Šimko, Cicilia, O. Šašinka, V. Daníček.

    Trenér: Martin Svědík

    FK Jablonec: Hanuš – Libor Holík, Martinec, Zelený, Surzyn – Hübschman (C) – Kratochvíl (75. V. Kubista), Houska (83. Ali-Abubakar), Považanec, Vaníček (83. Smejkal) – Doležal.
    Náhradníci: V. Hrubý – Smejkal, Krob, Ali-Abubakar, V. Kubista, Haitl, Štěpánek.

    Trenér: Petr Rada

    Rozhodčí: O. Berka – M. Leška, J. Šimáček (P. Julínek) | VAR: J. Adámková

    Diváci: 997
    bahis siteleri