Litvínov – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Liberec – Pardubice 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 4:2 (kon.) | Sparta – Motor ČB 1:5 (kon.) | Kladno – Olomouc 2:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:5 (1:0, 0:3, 0:2)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 09.01.2022, 16:00 • O2 arena, Praha - Libeň • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:35
    Obrovská šance Sparty v útočném pásmu! Miroslav Forman střílel úplně osamocen před brankou, ale Hrachovina si vyjel a kotouč ukryl v náruči.
     
    58:20
    V posledních dvou minutách třetí třetiny budou sparťané hrát ještě jednu přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl tentokrát Martin Hanzl (CEB) za hákování.
     
    53:33
    Obránce Jandus neproklouzl do útočného pásma a sparťané si vzápětí vynutili další nedovolený zákrok. Petr Šenkeřík (CEB) se provinil podrážením.
    49:30 Jan PISKÁČEK - 1:5
     
    49:30
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    To je neuvěřitelné! Hosté vyhráli vhazování v obranném pásmu a obránce JAN PISKÁČEK překonal brankáře Machovského střelou přes celé kluziště! Motor vede v Praze už o čtyři branky. Asistence: Petr Šenkeřík, Lukáš Pech.
     
    49:25
    Na trestnou lavici zavítal po krátké odmlce znovu budějovický kapitán Milan Gulaš (CEB), který vyfasoval dvě trestné minuty za hákování. Sparta hraje přesilovku.
     
    48:10
    Chlapíkovi utekl kotouč do středního pásma a zaútočit mohl Vondrka. Budějovický útočník zkoušel kličku na střed kluziště, která nebyla úspěšná.
     
    46:18
    V témže čase se sparťanští trenéři rozhodli prostřídat své brankáře. Místo v modrém půlkruhu zaujme místo Alexandera Saláka gólman Matěj Machovský.
    46:18 Lukáš PECH - 1:4
     
    46:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A je to o tři branky! Elitní formace Motoru se usadila v útočném pásmu a LUKÁŠ PECH svou přesnou střelou z kruhu zamířil přesně do horní části branky. Asistence: Thomas Stuart Percy, Milan Gulaš.
     
    44:30
    Sparťanská přesilová hra je u konce. Obránce Adam Polášek (SPA) se provinil nedovoleným bráněním a už sedí na trestné lavici. Oba týmy hrají ve čtyřech.
     
    43:08
    Sparťanská výhoda trvala velmi dlouho, až nyní se přerušuje. Rozhodčí vykazuje ze hry českobudějovického kapitána Milana Gulaše (CEB) za sekání.
    39:09 Lukáš PECH - 1:3
     
    39:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Další velká hrubka v obraně Sparty a hosté v poslední minutě druhé třetiny jdou do dvoubrankového vedení! Michal Vondrka předložil kotouč na volného LUKÁŠE PECHA a bývalý sparťanský útočník se prosazuje proti týmu, kde úspěšně působil dlouhá léta. Asistence: Michal Vondrka, Zdeněk Doležal.
    36:38 Jakub VALSKÝ - 1:2
     
    36:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A pozor, velká chyba ve sparťanské obraně znamená vedení Motoru! Holec posunul kotouč před branku JAKUBU VALSKÉMU, který sám před Salákem zařídil druhý gól Motoru v utkání. Asistence: Miroslav Holec.
    34:16 Neuznaná branka Filipa Chlapíka.
     
    34:16
    Sparťané sice dosáhli vstřelené branky, když se Filip Chlapík prosadil střelou z mezikruží, ale po přezkoumání situace u videa došlo ještě před tím nedovolenému bránění brankáři.
     
    33:28
    Síly na ledě se vyrovnají. Obránce Tomáš Pavelka (SPA) nedovoleně zastavil unikajícího protihráče, čímž si vysloužil dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    33:10
    Sparta bude hrát po komerční přestávce přesilovou hru. Motor špatně střídal, čehož si sudí všimli. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Václav Karabáček (CEB).
     
    32:38
    Milan Gulaš měl na hokejce vedení svého týmu! Zkušený kanonýr vystřelil před sparťanskou brankou, ale svou ranou jen přestřelil.
     
    28:50
    Obránce Jandus nemohl pokračovat v akci, jelikož sudí signalizovali trest na straně domácích. Daniel Voženílek (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení.
    26:14 Zdeněk DOLEŽAL - 1:1
     
    26:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A po návratu vyloučeného Doležala se hosté prosazují poprvé v utkání! A je to právě ZDENĚK DOLEŽAL, který dlouhou dobu naznačil přihrávku, ale posléze prostřelil bezmocného Saláka v brance. Asistence: Jiří Ondráček, Roman Vráblík.
     
    25:21
    V budějovickém brankovišti bylo pořádně rušno! Filip Chlapík si zkoušel zpracovat letící kotouč bruslí, což se mu nepovedlo. Hosté se osvobozují.
     
    24:01
    Bude se znovu vylučovat. Na trestnou lavici usedl tentokrát útočník Zdeněk Doležal (CEB), který vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení. Sparta hraje přesilovku.
     
    23:39
    Pozor na druhé straně! Zdeněk Doležal se opřel do střely na pravém kruhu, ale budějovický útočník svou prudkou ranou nastřelil pouze tyčku.
     
    18:58
    Pozor za zadní vrátka, Motor znovu vystrčil růžky! Velmi prudká rána z hokejky Michala Vondrky zaplula přesně do lapačky připraveného Saláka.
    14:48 Roman HORÁK - 1:0
     
    14:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté se pár vteřin po konci přesilové hry prosazují! Chlapík poslal přihrávku ROMANU HORÁKOVI, který svou hokejkou usměrnil kotouč do branky. Asistence: Filip Chlapík, Vladimír Sobotka.
     
    14:22
    Velká šance domácích! Po kombinaci přišla svižná střela v podání Michala Řepíka, který ze své oblíbené pozice těsně minul odkrytou část branky.
     
    12:45
    Poprvé na trestnou lavici usedne hráč Motoru, prvním vyloučeným borcem z hostujících řad je Roman Vráblík (CEB). Budějovický bek se provinil podrážením.
     
    11:24
    Budějovičtí ujeli do přečíslení dvou proti jednomu, Pech neúspěšně přihrával svému spoluhráči, ale posléze sám bývalý sparťanský útočník minul branku!
     
    09:01
    Hosté se usadili v útočném pásmu a Salák musel být v pozoru! Ondráček zkoušel střílet z otočky v mezikruží, ale hostující útočník netrefil puk ideálně.
     
    07:30
    Jiří Novotný vyhrál vhazování v útočném pásmu a hosté okamžitě zahrozili! Abdulova prudká rána byla ještě tečovaná, ale skončila mimo branku.
     
    05:08
    Teď už to bylo nebezpečnější! Pech přihrával do hloubi útočného pásma Abdulovi, který zkoušel nahrnout kotouč do brankoviště, ale Salák odolal.
     
    03:53
    Budějovičtí hokejisté budou hrát za malou chvíli svou první přesilovou hru v utkání. Na trestnou lavici usedl sparťanský obránce Michal Moravčík (SPA) za nesportovní chování.
     
    01:28
    Na druhé straně měl dobrou možnost domácí útočník Thorell! Švédský forvard měl před sebou dostatek prostoru na střelu, Hrachovina zasáhl.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 15. R. Horák (Chlapík, Sobotka) – 27. Z. Doležal (J. Ondráček, Vráblík), 37. Valský (Holec), 40. Pech (Vondrka, Z. Doležal), 47. Pech (Percy, Gulaš), 50. Piskáček (Šenkeřík, Pech)


    HC Sparta Praha: Salák (47. Machovský) – T. Pavelka, A. Polášek (A), Mikliš, Moravčík, M. Jandus, Tomáš Dvořák – Chlapík, Sobotka (A), Buchtele – M. Řepík (C), R. Horák, E. Thorell – M. Forman, D. Voženílek, D. Kaše – Dvořáček, Vitouch, J. Strnad – J. Konečný.
    Trenér: J. Jandač

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Šenkeřík, Percy, Bučko, Vráblík, Štencel, Remta – Z. Doležal, Pech (A), Vondrka – Gulaš (C), J. Novotný, Abdul – Valský, J. Ondráček, Holec – Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek.
    Trenér: J. Modrý

    Rozhodčí: Pražák, Micka – Votrubec, Brejcha

    Diváci: 1 000
    bahis siteleri