Pittsburgh – Detroit 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Minnesota 2:3 (kon.) | Chicago – Colorado 4:6 (kon.)
Dallas – Washington 0:5 (kon.) | Arizona – Boston 1:2 (kon.) | Ottawa – Anaheim 1:2 (kon.)
Philadelphia – Los Angeles 4:3 (po pr.) | St. Louis – Winnipeg 1:4 (kon.)
konec
Dallas Stars
0:5 (0:3, 0:2, 0:0)
Washington Capitals
Sobota 29.01.2022, 03:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    36:50 Nicklas BÄCKSTRÖM - 0:5
     
    36:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Další zbytečné zaváhání u modré čáry a už tak bohatý střelecký účet Capitals ještě rozšiřuje NICKLAS BÄCKSTRÖM. Vůbec se nerozpakoval, z levého kruhu pro vhazování vyslal nechytatelnou přímku tahem rovnou k pravé tyči a Braden Holtby kapituluje popáté. Uvidíme, zda po přestávce nastane změna v domácím brankovišti, protože zatím se k ní kouč Rick Bowness nemá. Asistence: Dmitrij Orlov.
    32:03 Connor MCMICHAEL - 0:4
     
    32:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Blesk z čistého nebe a možná je hotovo. Je třeba vyzvidnout práci dánského útočníka Larse Ellera, který se proháčkoval útočným pásmem, vylákal z brankoviště Bradena Holtbyho a mezi klecí a tělem brankáře poslal nezištnou přihrávku. Před téměř prázdnou brankou se nacházel CONNOR MCMICHAEL a bezpečně prostřelil i Slováka Andreje Sekeru, který se snažil o heroický čin pádem na kolena. Asistence: Lars Eller a Justin Schultz.
    13:08 Trevor van Riemsdyk - 0:3
     
    13:08
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí tragédie pokračuje a Caps už zjistili, že střely na vyrážečku se v případě Holtbyho vyplácí. Ostatně v klubu pořád existuje dost osobností, které ho znají ze vzájemného působení. Nyní se prosadil prudkým nahozením zápěstím TREVOR VAN RIEMSDYK, černá pryž se ještě efektně otřela o tyčku a skončila v síti. Asistence: Connor McMichael a Joseph Snively.
    07:54 John CARLSON - 0:2
     
    07:54
    Washington právě vstřelil branku!
    Nevyplatí se tuto partu pustit k přesilové hře. Druhou výhodu totiž zužitkoval úchvatnou ranou JOHN CARLSON, který dokončil uklízecí práci Toma Wilsona při první brance a vymetl i zbytek nečistot z levého horního růžku. Dallas bude muset zabrat, zatím Capitals těží z minima maximum. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Nicklas Bäckström.
    01:29 Tom WILSON - 0:1
     
    01:29
    Washington právě vstřelil branku!
    V přesilovce se tentokrát nemusel výrazněji zapojit Alex Ovečkin, protože střeleckou práci obstaral nepokrytý TOM WILSON. Po přihrávce Bäckströma z rohu vyletěla z Wilsonovy rány nechytatelná kulka, která zapadla přesně do horního růžku. Caps mohli o gól prohrávat, místo toho záhy vedou. Asistence: Nicklas Bäckström a Jevgenij Kuzněcov.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 2. T. Wilson (Bäckström, Kuzněcov), 8. Carlson (Kuzněcov, Bäckström), 14. T. van Riemsdyk (McMichael, Snively), 33. McMichael (Eller, J. Schultz), 37. Bäckström (D. Orlov)


    Dallas Stars: Holtby (41. Oettinger) – R. Suter, M. Heiskanen (A), Lindell (A), Hakanpää, Sekera, J. Klingberg (A) – J. Robertson, Hintz, Pavelski (A) – Jamie Benn (C), Seguin (A), Gurjanov – Kiviranta, Peterson, A. Radulov – Kero, Faksa, Glendening.
    Trenér: Rick Bowness

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Fehérváry, Carlson (A), D. Orlov, J. Schultz, Irwin, T. van Riemsdyk – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson (A) – Sheary, Bäckström (A), Sprong – McMichael, Eller, Snively – Hagelin, N. Dowd, Hathaway.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Schrader, Pochmanara – J. Johnson, Kovachik

    Diváci: 18532
    thejrc.org