Pittsburgh – Detroit 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Minnesota 2:3 (kon.) | Chicago – Colorado 4:6 (kon.)
Dallas – Washington 0:5 (kon.) | Arizona – Boston 1:2 (kon.) | Ottawa – Anaheim 1:2 (kon.)
Philadelphia – Los Angeles 4:3 (po pr.) | St. Louis – Winnipeg 1:4 (kon.)
konec
Dallas Stars
0:5 (0:3, 0:2, 0:0)
Washington Capitals
Sobota 29.01.2022, 03:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    40:01
    Přišlo, co jsme avizovali. Braden Holtby v utkání proti svému dlouholetému zaměstnavateli končí a nahradí ho mladík Jake Oettinger. Smutný příběh pro Holtbyho, ale tak už to v hokeji někdy bývá.
    36:50 Nicklas BÄCKSTRÖM - 0:5
     
    36:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Další zbytečné zaváhání u modré čáry a už tak bohatý střelecký účet Capitals ještě rozšiřuje NICKLAS BÄCKSTRÖM. Vůbec se nerozpakoval, z levého kruhu pro vhazování vyslal nechytatelnou přímku tahem rovnou k pravé tyči a Braden Holtby kapituluje popáté. Uvidíme, zda po přestávce nastane změna v domácím brankovišti, protože zatím se k ní kouč Rick Bowness nemá. Asistence: Dmitrij Orlov.
    32:03 Connor MCMICHAEL - 0:4
     
    32:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Blesk z čistého nebe a možná je hotovo. Je třeba vyzvidnout práci dánského útočníka Larse Ellera, který se proháčkoval útočným pásmem, vylákal z brankoviště Bradena Holtbyho a mezi klecí a tělem brankáře poslal nezištnou přihrávku. Před téměř prázdnou brankou se nacházel CONNOR MCMICHAEL a bezpečně prostřelil i Slováka Andreje Sekeru, který se snažil o heroický čin pádem na kolena. Asistence: Lars Eller a Justin Schultz.
    26:37 Jen to mlasklo poté, co pokus Seguina zaplul přesně do lapačky Vítka Vaněčka.
     
    26:37
    S parťáky si nerozuměl Seguin. Jenže po vyhození Martina Fehérváryho se rychle vrátil Tyler Seguin znovu. Jeho pokus zvládl zpacifikovat lapačkou Vaněček.
     
    26:03
    Pro Dallas se nyní obětoval kapitán. Jamie Benn se drze vetřel do brankoviště, John Carlson jej zastavil vysokou holí a dostane čtyřminutový trest. Hned dvojnásobná přesilovka čeká Stars po reklamním přerušení.
    16:12 Roope Hintz mohl jen nevěřícně sledovat Vaněčkovu práci vyrážečkou.
     
    16:12
    Zatím Vaněček svůj tým přes rozpačitý úvod drží! Nyní si znovu vychutnal Roopeho Hintze, Fin už obrací oči v sloup. Byl opravdu blízkost, nicméně narazil na připravenou vyrážečku.
     
    15:07
    Nyní mají šanci na snížení hráči Dallasu, protože Carl Hagelin zezadu stáhnul Joea Pavelskiho a odsedí až dvě minuty za podrážení.
    13:08 Trevor van Riemsdyk - 0:3
     
    13:08
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí tragédie pokračuje a Caps už zjistili, že střely na vyrážečku se v případě Holtbyho vyplácí. Ostatně v klubu pořád existuje dost osobností, které ho znají ze vzájemného působení. Nyní se prosadil prudkým nahozením zápěstím TREVOR VAN RIEMSDYK, černá pryž se ještě efektně otřela o tyčku a skončila v síti. Asistence: Connor McMichael a Joseph Snively.
    07:54 John CARLSON - 0:2
     
    07:54
    Washington právě vstřelil branku!
    Nevyplatí se tuto partu pustit k přesilové hře. Druhou výhodu totiž zužitkoval úchvatnou ranou JOHN CARLSON, který dokončil uklízecí práci Toma Wilsona při první brance a vymetl i zbytek nečistot z levého horního růžku. Dallas bude muset zabrat, zatím Capitals těží z minima maximum. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Nicklas Bäckström.
     
    07:21
    Vylučuje se opět na domácí straně. První přesilovku využili hosté po deseti vteřinách, uvidíme, zda po komerční pauze laťku sníží. Bude chybět zadák Miro Heiskanen, který držel McMichaela za brankou.
     
    03:34
    Ve velké šanci se zjevil na druhé straně Daniel Sprong, Capitals se hlásili o dvougólový polštář. Pouze včasná reakce Holtbyho teď zamezila pohromě, poradil si i s dorážkou.
    01:29 Tom WILSON - 0:1
     
    01:29
    Washington právě vstřelil branku!
    V přesilovce se tentokrát nemusel výrazněji zapojit Alex Ovečkin, protože střeleckou práci obstaral nepokrytý TOM WILSON. Po přihrávce Bäckströma z rohu vyletěla z Wilsonovy rány nechytatelná kulka, která zapadla přesně do horního růžku. Caps mohli o gól prohrávat, místo toho záhy vedou. Asistence: Nicklas Bäckström a Jevgenij Kuzněcov.
     
    01:19
    Hosté si nyní stěžovali na jasné podrážení Roopeho Hintze, nakonec je sudí vyslyšel. Dvě minuty za podrážení.
    00:42 Pavelski se sice trefil, ale tomu předcházel ofsajd Robertsona.
     
    00:42
    Branka Dallasu nebude platit. Hodně divoký přechod do útočného pásma předvedli Stars. Jason Robertson měl u modré čáry problém se zpracováním a najel do těsného ofsajdu. Vše poté už tak bylo zbytečné. Na přihrávku dosáhl rukou Roope Hintz a dokázal puk předat na najíždějícího Joea Pavelskiho. Ani jeho střela nebyla ideální, přesto veterán procedil puk mezi betony. Gól je odvolán po dobré trenérské výzvě.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 2. T. Wilson (Bäckström, Kuzněcov), 8. Carlson (Kuzněcov, Bäckström), 14. T. van Riemsdyk (McMichael, Snively), 33. McMichael (Eller, J. Schultz), 37. Bäckström (D. Orlov)


    Dallas Stars: Holtby (41. Oettinger) – R. Suter, M. Heiskanen (A), Lindell (A), Hakanpää, Sekera, J. Klingberg (A) – J. Robertson, Hintz, Pavelski (A) – Jamie Benn (C), Seguin (A), Gurjanov – Kiviranta, Peterson, A. Radulov – Kero, Faksa, Glendening.
    Trenér: Rick Bowness

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Fehérváry, Carlson (A), D. Orlov, J. Schultz, Irwin, T. van Riemsdyk – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson (A) – Sheary, Bäckström (A), Sprong – McMichael, Eller, Snively – Hagelin, N. Dowd, Hathaway.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Schrader, Pochmanara – J. Johnson, Kovachik

    Diváci: 18532
    bahis siteleri