Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 4. den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Peking 2022 - 4. den

Úterý 08.02.2022, 02:22Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:22.
     
    Vítám tu všechny sportovní příznivce! Také v úterý Vás neochudíme o to nejdůležitější, co se odehraje na Zimních olympijských hrách v Pekingu. A komu z českých sportovců můžeme fandit? Do akce půjde krasobruslař Michal Březina, jenž svou soutěž zahájí krátkým programem. Následně čeká Ester Ledeckou její parádní disciplína. Věřme, že ji to v paralelním obřím slalomu na snowboardu cinkne! Sjezdař Jan Zabystřan absolvuje superobří slalom a naši běžci a běžkyně na lyžích se poperou o co nejlepší umístění ve sprintech volnou technikou. Vytrvalostní závod na 20 km odjedou a odstřílí biatlonisté. V českých barvách nastoupí čtveřice Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík a Milan Žemlička. Od 9:40 se budou české hokejistky proti Japonkám snažit napravit dojem z pondělního nepovedeného duelu s Dánskem. Zde půjde o postup do čtvrtfinále z prvního místa a vyhnutí se zámořským výběrům. Svou první účast pod pěti kruhy pak zakončí sáňkařka Anna Čežíková.
     
    Program 4. dne:

    2:15
    Krasobruslení – muži, jednotlivci, krátký program (Michal Březina)

    3:00
    Akrobatické lyžování – ženy, big air, finále

    3:40
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom, kvalifikace (Ester Ledecká, Zuzana Maděrová)

    4:00
    Alpské lyžování – muži, super-G (Jan Zabystřan)

    4:07
    Snowboarding – muži, paralelní obří slalom, kvalifikace

    5:10
    Lední hokej – ženy, skupina A
    USA – Kanada

    7:05
    Curling – smíšené dvojice, o 3. místo
    Velká Británie – Švédsko

    7:30
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom, finálová část

    7:45
    Snowboarding – muži, paralelní obří slalom, finálová část

    9:00
    Běh na lyžích – ženy, sprint volně, kvalifikace (Petra Nováková, Petra Hynčicová, Tereza Beranová, Zuzana Holíková, Kateřina Janatová)

    9:30
    Biatlon – muži, individuální závod na 20 km (Michal Krčmář, Adam Václavík, Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík, Milan Žemlička)

    9:40
    Lední hokej – ženy, skupina B
    Japonsko – Česko

    9:50
    Běh na lyžích – muži, sprint volně, kvalifikace (Petr Knop, Michal Novák, Adam Fellner, Jan Pechoušek, Luděk Šeller, Ondřej Černý)

    11:30
    Běh na lyžích – ženy, sprint volně, finálová část
    Rychlobruslení – muži, 1500 m, finále

    11:55
    Běh na lyžích – muži, sprint volně, finálová část

    12:50
    Saně – ženy, 3. a 4. jízdy (Anna Čežíková)

    13:05
    Curling – smíšené dvojice, finále
    Itálie – Norsko

    14:10
    Lední hokej – ženy, skupina A
    ROC – Finsko
    Lední hokej – ženy, skupina B
    Švédsko – Dánsko
     
    02:22
    Ještě jednou tu vítám všechny sportovní příznivce! Právě startuje úterní program Zimní olympiády v Pekingu. Jako první půjdou do akce krasobruslaři, kteří za malou chvíli zahájí svou soutěž krátkým programem. Ve startovní listině neschází ani zkušený olympionik Michal Březina. Spoluvlajkonoš české výpravy na zahajovacím ceremoniálu je na hrách už počtvrté. Zlato z Pchjongčchangu obhajuje Japonec Juzuru Hanju.
     
    02:25
    Čeští fanoušci samozřejmě budou držet palce našemu medailovému želízku Ester Ledecké. Ta zahájí ve 3:40 cestu za obhajobou olympijského zlata v paralelním obřím slalomu na snowboardu. Zde je opravdu velká šance na první cenný kov pro naši výpravu.
    Toto dnes čeká Ester Ledeckou. Doufejme, že absolvuje kompletní program, abychom ji mohli vidět ve finále.
     
    02:34
    Biatlon

    Biatlonista Adam Václavík se dosud nemohl připojit k české výpravě kvůli pozitivnímu testu na Covid, který měl po návratu ze Světového poháru v Anterselvě. Po sérii pěti negativních testů může konečně do dějiště her vyrazit. Stihnout by mohl sobotní sprint. „Už jsem byl trochu skeptický a cítil bezmoc. Hodnoty u PCR testů totiž klesaly hodně pomalu. Nakonec jsem to stihl za pět minut dvanáct. Je to takové první vítězství,“ řekl český reprezentant pro web biatlon.cz.
    Slovenské sousedy pobavil komentátor Marcel Merčiak, který se rozčílil během přenosu ze sjezdu mužů na své kolegy a použil i peprné výrazy.
     
    02:54
    Dnešními vrcholy samozřejmě budou medailové akce. Cenné kovy se budou rozdávat v paralelních slalomech žen i mužů ve snowboardu, akrobatické lyžařky budou bojovat ve finále big airu, alpští lyžaři mají na programu super-G, běžci a běžkyně na lyžích sprinty volnou technikou, biatlonisté vytrvalostní závod, rychlobruslaři závod na 1500 metrů, soutěž sáňkařek vyvrcholí třetími a čtvrtými jízdami. Zapomenout nesmíme také ne medailové duely soutěže smíšených dvojic v curlingu.
     
    03:03
    Akrobatické lyžování – ženy, big air

    První dnešní medailový event právě začíná. Akrobatické lyžařky čekají tři finálové jízdy big airu (do výsledku se jim počítá bodový součet z nejlepších dvou pokusů). Mezi největší favoritky patří Tess Ledeuxová, která v této sezoně vede hodnocení Světového poháru. Ve finále nechybí ani druhá žena pořadí Sarah Höfflinová ze Švýcarska či Číňanka Ailing Eileen Guová nebo pětka hodnocení Světového poháru Johanne Killiová z Norska. Pozor si musíme dát také na vítězku kvalifikace Megan Oldhamovou z Kanady.
    Dnes bude zakončena skupinová část turnaje hokejistek. Šlágrem programu bude souboj předpokládaných finalistek USA a Kanady. České hráčky budou bojovat s Japonkami o postup z 1. místa tabulky skupiny B.
     
    03:21
    Krasobruslení – muži, jednotlivci

    Krátký program soutěže jednotlivců má za sebou úvodní šestičlenná skupina. Ve vedení je zatím domácí závodník Ťin Po-jang. Po úpravě plochy přijde v další skupině na řadu i Michal Březina. Ten vyjede na led celkově jako jedenáctý krasobruslař.

    Průběžné pořadí:
    1. Ťin Po-jang (CHN) 90,98
    2. Vladimir Litvincev (AZE) 84,15
    3. Nikolaj Majorov (SWE) 78,54
    4. Lukas Britschgi (SUI) 76,16
    5. Alexandr Selevko (EST) 65,29
    6. Roman Sadovsky (CAN) 62,77
     
    03:24
    Akrobatické lyžování – ženy, big air

    Po prvních skocích je na čele Francouzka Tess Ledeuxová. Ta předvedla parádní trik se zadním grabem a od rozhodčích získala výtečných 94,5 bodů. Druhá je domácí hvězda Ailing Eileen Guová, třetí pak teprve sedmnáctiletá Britka Kirsty Muirová.
     
    03:38
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom
    Snowborďačky za malou chvíli zahájí svůj závod. Nejprve je čeká kvalifikace. Společně s Ester Ledeckou, o jejíchž ambicích už bylo řečeno mnoho, ji absolvuje také druhá Češka Zuzana Maděrová. V kvalifikaci nezáleží na tom, zda na trati zdoláte svou soupeřku nebo ne. Do vyřazovací části postupuje 16 závodnic s nejlepším časem.
     
    03:42
    Akrobatické lyžování – ženy, big air

    Tess Ledeuxová si říká o zlato! Také ve druhé sérii předvedla výborný skok a je jasně ve vedení. Její bodový součet se bude hodně těžko překonávat, i pokud by Francouzka pokazila třetí kolo.
    Ester Ledecká jde na věc.
     
    03:50
    Problémy s Covidem hlásí finský mužský hokejový tým. Před startem turnaje měl pozitivní test už druhý hráč. Po útočníkovi Markovi Anttilovi se ocitl v izolaci také brankář Magnitogorsku Jussi Olkinuora. Oba hokejisté přitom nemoc prodělali už v lednu a navíc nevykazují žádné příznaky. Kouč Jukka Jalonen si již o víkendu postěžoval, že je Anttilova izolace bezdůvodná a navíc kritizoval podmínky v karanténním hotelu.
     
    03:55
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom

    Výborný start Ester Ledecké do kvalifikace! Ta v šesté jízdě, pro kterou měla k dispozici modrou trať, jasně porazila Natalii Soboljevovou a svým časem se suverénně zařadila na průběžné první místo. Českou závodnici pak čeká ještě druhá kvalifikační jízda z červené trati.
     
    04:07
    Krasobruslení – muži, jednotlivci

    Michal Březina získal za svůj poslední krátký program v kariéře 75,19. Jeho jízda nebyla technicky zdaleka dokonalá, ale nad vodou ho drží známky za prezentaci. Březina tak může doufat v postup do volných jízd.
     
    04:13
    Akrobatické lyžování – ženy, big air

    Neuvěřitelné vyvrcholení měl závod v dámském big airu! Už to vypadalo, že Tess Ledeuxové nemůže zlato nikdo vzít, ovšem v poslední sérii se zaskvěla domácí hvězda Ailing Eileen Guová! Číňanka skočila double 1260, mimořádně těžký skok na dopadu ustála a sama nemohla uvěřit tomu, co právě dokázala. Bodově přeskočila Ledeuxovou, která ještě mohla posledním pokusem celého závodu odpovědět. No, nepředvedla vůbec špatný skok, ovšem bodové konto už nevylepšila a v slzách končí stříbrná. Utěšovat ji okamžitě přišla právě Guová. Bronz získává Švýcarka Mathilde Gremaudová. Ta měla v poslední sérii poměrně těžký pád, naštěstí se ale okamžitě zvedla a žádnou závažnou újmu na zdraví tak zřejmě neutrpěla.
     
    04:13
    Akrobatické lyžování – ženy, big air

    Konečné pořadí:
    1. Ailing Eileen Guová (CHN) 188,25
    2. Tess Ledeuxová (FRA) 187,50
    3. Mathilde Gremaudová (SUI) 182,50
    4. Megan Oldhamová (CAN) 178,00
    5. Kirsty Muirová (GBR) 169,00
    6. Sarah Höfflinová (SUI) 158,75
    7. Johanne Killiová (NOR) 153,25
    8. Olivia Asselinová (CAN) 147,50
    9. Anni Karavaová (FIN) 136,50
    10. Anastasia Tatalinaová (ROC) 122,50
    11. Darian Stevensová (USA) 75,00
    12. Sandre Eieová (NOR) 64,50
     
    04:19
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom

    Po první polovině kvalifikace je na čele Ester Ledecká, která tak jen potvrzuje své kvality a ambice. Poslední dny věnovala lyžařská a snowbordová obojživelnice právě prknu. Její osmnáctiletá krajanka Zuzana Maděrová se zařadila na pětadvacáté místo a na postup to zatím nevypadá. Závodnice ale čeká ještě druhá kvalifikační jízda.
    Ailing Guová ve fantastickém finále big airu předčila posledním skokem do té doby vedoucí Tess Ledeuxovou. Pak svou plačící konkurentku společně s bronzovou Mathildou Gremaudovou utěšovala.
     
    04:30
    Alpské lyžování – muži, super-G

    Na plné obrátky se rozjel závod v super-G mužů. Roli favorita zatím plní Nor Aleksander Aamodt Kilde, kterému unikla medaile ve sjezdu. Kilde je průběžně první před Němcem Romedem Baumannem. Po chybě naopak skončil další aspirant na cenné kovy Marco Odermatt, který se dostal mimo trať. Jan Zabystřan vyjede na sjezdovku se startovním číslem 36.
     
    04:39
    Alpské lyžování – muži, super-G

    Ale pozor! Kildeho nejprve překonal obhájce zlata Pchjongčchangu Matthias Mayer, který se tedy opět výrazně hlásí o nejcennější kov! Hned po Mayerovi navíc předvedl výbornou jízdu také Ryan Cochran-Siegle, který se zařadil jen o 4 setiny za Rakušana a je druhý! Kilde průběžně třetí, ale mimo stupně vítězů ho může odsunout třeba se startovním číslem 15 jedoucí Beat Feuz či Nor Kjetil Jansrud s číslem 24.
     
    04:47
    Lední hokej – ženy

    V 5:10 bude vhozeno úvodní buly očekávaného duelu mezi Američankami a Kanaďankami. Největší favoritky turnaje a předpokládané finalistky si to rozdají na závěr skupinové fáze. Oba celky jsou na hrách zatím suverénní. Zlato z minulých her obhajují hráčky USA, Kanaďanky zase ovládly poslední MS. Zajímavostí je, že utkání dostaly na starost rozhodčí ze zúčastněných zemí. Dvojice hlavních sucích je z Kanady, na čarách jim budou pomáhat americké kolegyně.
    Dojatá vítězka soutěže v big airu Ailing Eileen Guová. Ta získala zlato díky fantastickému poslednímu skoku, kterému nemohla v první chvíli ani uvěřit.
     
    05:05
    Krasobruslení – muži, jednotlivci

    Svůj krátký program má za sebou zatím sedmnáct krasobruslařů. Michal Březina figuruje na dvanáctém místě a stále nemá jistý postup do volných jízd. K jistotě potřebuje zaváhání alespoň jednoho ze soupeřů.
     
    05:16
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom
    Ester Ledecká zakončila kvalifikaci suverénním vítězstvím ve své jízdě také na pomalejší červené trati. V součtu postupuje do vyřazovací fáze soutěže z prvního místa! Druhou Ramonu Theresii Hofmeisterovou překonala o více než 2,5 sekundy a potvrzuje pozici favoritky na zlato! Zuzana Maděrová si ve druhém kole polepšila na 23. místo. Na postup do osmifinále to ale samozřejmě nestačí.
     
    05:17
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom

    Výsledky kvalifiakce:

    1. Ester Ledecká (CZE) 1:23,63 min
    2. Ramona Theresia Hofmeisterová (GER) +2,57 s
    3. Cubaki Mikiová (JPN) +3,52
    4. Sofia Nadyršinová (ROC) +3,59
    5. Julia Dujmovitsová (AUT) +3,80
    ...
    23. Zuzana Maděrová (CZE) +10,96
     
    05:21
    Alpské lyžování – muži, super-G

    Superobří slalom už odjela elitní třicítka závodníků, tedy už všichni favorité! Zdá se, že zlato z minulých her obhájí Matthias Mayer, který průběžně vede o 4 setiny před Američanem Ryanem Cochranem-Sieglem. Třetí zůstává Aleksander Aamodt Kilde, který je blízko k premiérové olympijské medaili. Pokud se nestane nějaká senzace, pořadí na čelních místech by se už nemělo měnit.
     
    05:31
    Alpské lyžování – muži, super-G

    Jan Zabystřan dojel do cíle super-G se ztrátou 3,15 sekundy na vedoucího Mayera. Zařadil se tak na průběžnou 23. pozici. Pro českého závodníka je dnešní závod především přípravou na kombinaci, ve které chce zaútočit na desítku.
     
    05:47
    Krasobruslení – muži, jednotlivci

    Do čela pořadí krátkého programu se dostal Japonec Šoma Uno. 105,90 bodů znamená jasné vedení! Druhý je Korejec Cha Čun-hwan a třetí Jevgenij Semeněnko z Ruska. Dvojnásobný olympijský vítěz Juzuru Hanju nezvládl optimálně začátek své jízdy a zatím se musí spokojit až se čtvrtou příčkou. Michal Březina zůstává jako první pod čarou postupu do volných jízd.
     
    05:49
    Lední hokej – ženy

    První třetina zámořského derby vyšla o něco lépe Kanadě. Její hokejistky vedou nad USA 1:0 díky přesilovkové tretě Brianny Jennerové z 15. minuty.
     
    05:55
    Snowboarding – muži, paralelní obří slalom

    Vítězem kvalifikace se stal hlavní favorit závodu, Korejec I Sang-ho. Ten porazil o 71 setin sekundy Benjamina Karla. Do vyřazovací části se naopak překvapivě nepodívají obhájce zlata Nevin Galmarini a také druhý muž hodnocení letošního Světového poháru Stefan Baumeister.
     
    05:59
    Alpské lyžování – muži, super-G

    V superobřím slalomu se už nic podstatného nezměnilo. Zlato z Pchjongčchangu obhájil Matthias Mayer, který porazil o pouhé 4 setiny sekundy Američana Ryana Cochrana-Sieglea. Bronz získal Nor Aleksander Aamodt Kilde, jenž si tak vynahradil zklamání po pátém místě ze sjezdu. Pětadvacáté místo si vyjel český sjezdař Jan Zabystřan.
     
    06:01
    Alpské lyžování – muži, super-G

    Konečné výsledky:

    1. Matthias Mayer (AUT) 1:19:94
    2. Ryan Cochran-Siegle (USA) +0,04
    3. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,42
    4. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +0,74
    5. Vincent Kriechmayr (AUT) +0,76
    ...
    25. Jan Zabystřan (CZE) +3,15
     
    06:15
    Vážné zranění si způsobila při pádu v pondělním obřím slalomu americká lyžařka Nina O'Brienová. Vyšetření v nemocnici odhalila zlomeniny holenní i lýtkové kosti. Podrobnějším vyšetřením by se měla O'Brienová podrobit po návratu domů. Hry v Pekingu pro ni samozřejmě skončily.
     
    06:37
    Lední hokej – ženy

    Souboj USA s Kanadou zatím naplňuje očekávání. Druhá třetina byla hodně zajímavá a také bohatá na góly. Američanky nejprve otočily skóre na 2:1 zásahy Cameranesiové a Carpenterové. Pak se ale rozstřílely zase Javorové listy. O rychlé vyrovnání se postarala svým druhým zásahem v utkání Jennerová a ve 35. minutě dovršila další obrat Rattrayová. Skvělou pasáž Kanaďanek pak podtrhla kapitánka Marie-Phillip Poulinová, která byla faulována při úniku ve vlastním oslabení a nařízené trestné střílení proměnila. USA – Kanada tedy po 2. třetině 2:4.
     
    06:42
    Krasobruslení – muži, jednotlivci

    Po krátkém programu je na tom nejlépe Američan Nathan Chen, který se blýskl dokonce novým světovým rekordem v hodnotě 113,97 bodu! Na dalších průběžných medailových příčkách pak figurují Japonci. Druhý je Juma Kagijama a třetí Šoma Uno. Na obhajobu zlata zřejmě může zapomenout Juzuru Hanju. Ten v úvodu svého vystoupení neskočil trojitého axela a po krátkém programu mu patří až osmé místo. Michal Březina se loučí s kariérou 25. místem. Na postup do volných jízd jeho výkon nestačil.
     
    06:43
    Krasobruslení – muži, jednotlivci

    Pořadí krátkého programu

    1. Nathan Chen (USA) 113,97 WR Q
    2. Juma Kagijama (JPN) 108,12 Q
    3. Šoma Uno (JPN) 105,90 Q
    4. Čun-hwan Cha (KOR) 99,51 Q
    5. Morisi Kvitelašvili (GEO) 97,98 Q
    6. Jason Brown (USA) 97,24 Q
    7. Jevgenij Semeněnko (ROC) 95,76 Q
    8. Juzuru Hanju (JPN) 95,15 Q
    9. Keegan Messing (CAN) 93,24 Q
    10. Kevin Aymoz (FRA) 93,00 Q
    ...
    25. Michal Březina (CZE) 75,19
    Ester Ledecká ukázala v kvalifikaci paralérního obřího slalomu snowboardistek skvělou formu.
     
    06:50
    Skeleton – ženy

    Skeletonistky dnes absolvují v ledovém korytu své třetí a čtvrté tréninkové jízdy. Česká reprezentantka Anna Fernstädtová zajela ve třetím tréninku šestý nejlepší čas. Připomeňme, že v prvním tréninku byla třetí, ve druhém pak sedmá.
     
    06:56
    Curling – smíšené dvojice

    Krátce po sedmé hodině ranní vypukne souboj o bronz z curlingového turnaje smíšených dvojic. O cenný kov se utkají Velká Británie se Švédskem. Ve skupinové fázi zvítězily Britky 9:5.
    Mladá snowboardistka Zuzana Maděrová má za sebou olympijskou premiéru.
     
    07:25
    Lední hokej – ženy

    Ve třetí třetině souboje USA a Kanady už gól nepadl a hokejistky s javorovým listem na dresech tak slaví výhru 4:2. Do play-off tedy půjdou Kanaďanky jako nejvýše nasazený tým. Američanky přitom v průběhu prostřední části otočily skóre na 2:1, ovšem ještě do přestávky jejich soupeřky hned třikrát kontrovaly. Dvěma brankami přispěla k vítězství svého týmu Brianne Jennerová. Brankářka Kanady Ann-Renee Desbiensová pochytala hned 51 ran hráček USA!

    USA – Kanada 2:4 (0:1, 2:3, 0:0)
    Branky a nahrávky: 29. Cameranesiová (Panneková, Barnesová), 32. Carpenterová (Kesselová, Kellerová) – 15. Jennerová (Fillierová, Poulinová), 32. Jennerová (Nurseová), 35. Rattrayová (Spoonerová, Zandeeová-Hartová), 38. Poulinová (TS)
    Kanadské hokejistky přehrály v tradičním souboji velkých rivalek USA 4:2.
     
    07:30
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom

    Za malou chvíli budeme sledovat jeden z vrcholů her pro české fanoušky! Začne totiž vyřazovací část paralelního obřího slalomu snowboardistek s Ester Ledeckou. Ta pojede v osmifinále ve čtvrté jízdě. Její soupeřkou bude Italka Nadya Ochnerová.
     
    07:40
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom

    Ester Ledecká to měla v osmifinále ulehčené, jelikož její soupeřka Nadya Ochnerová vsadila na agresivní jízdu a hned v první polovině trati vypadla. Česká závodnice se tak může těšit na čtvrtfinále. Hned v úvodní osmifinálové jízdě se událo velké překvapení. Vyřazena totiž byla jedna z adeptek na medaile Sofija Nadyršinová, kterou o 3 setiny předčila Nizozemka Michelle Dekkerová.
     
    07:48
    Curling, smíšené dvojice

    Utkání o bronz má mnohem lépe rozehrané švédský pár Almida de Valová – Oskar Eriksson. Po třetím endu totiž vede nad Velkou Británií 7:1. Švédové tak mají nakročeno k tomu, aby soupeřům vrátili porážku ze základní skupiny.
     
    07:52
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom

    Dvojice pro čtvrtfinále:
    Michelle Dekkerová (NED)
    Julia Dujmovitsová (AUT)

    Aleksandra Krolová (POL)
    Ester Ledecká (CZE)

    Ramona Theresia Hofmeisterová (GER)
    Daniela Ulbingová (AUT)

    Carolin Langenhorstová (GER)
    Gloria Kotniková (SLO)
     
    08:00
    Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán prozradil, kdo ve středu odchytá úvodní duel her proti Dánsku. Jako jednička začne Šimon Hrubec, který se přitom musel připojit k týmu později kvůli pozitivnímu testu na Covid. Na střídačce bude Patrik Bartošák, na tribunu se pak jako trojka posadí Roman Will.
     
    08:08
    Snowboarding – muži, paralelní obří slalom

    Dvojice pro čtvrtfinále:
    Tim Mastnak (SLO)
    Oskar Kwiatkowski (POL)

    Victor Wild (OAR)
    I Sangho (KOR)

    Benjamin Karl (AUT)
    Alexander Payer (AUT)

    Roland Fischnaller (ITA)
    Andreas Prommegger (AUT)
     
    08:10
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom

    Ester Ledecká je v semifinále! Polka Aleksandra Krolová s ní ale dlouho držela krok i proto, že Ester udělala chybičku ve střední části trati. V závěru však Krolová upadla a obhájkyně zlata tedy nebude scházet v medailových bojích.
     
    08:15
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom

    Soupeřkou Ledecké v semifinále bude Nizozemka Michelle Dekkerová. Druhou dvojici utvoří Gloria Kotniková s Danielou Ulbingovou. Nyní startuje mužské čtvrtfinále.
     
    08:24
    Snowboarding – muži, paralelní obří slalom

    Největší drama v mužském čtvrtfinále nabídla druhá jízda mezi Victorem Wildem a I Sanghem. Favorizovaný Korejec podlehl ruskému reprezentantovi o jedinou setinu a překvapivě tak skončí bez medaile.
     
    08:27
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom

    Česko má jistou první medaili z těchto her! Michelle Dekkerová nabrala ztrátu hned po startu a následně při riskantní jízdě dokonce vypadla. Ester Ledecká si snadno dojela pro finálovou účast a v nejhorším bude stříbrná!
    Ester Ledecká se takto dostala do finále.
     
    08:30
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom

    Ester si to ve finále rozdá s vedoucí ženou světového poháru Danielou Ulbingovou. Do boje o zlato se tak dostaly asi dvě největší favoritky.
     
    08:34
    Snowboarding – muži, paralelní obří slalom

    Do finále mužského závodu pronikl Tim Mastnak, který v závěrečné pasáži trati využil chybu Victora Wilda. Z druhé jízdy pak postoupil Benjamin Karl. V cíli byl sice jako první Roland Fischnaller, ale ten minul jednu z branek.
     
    08:36
    Za malou chvíli nás už čekají medailové souboje paralelních slalomů na snowboardu. Nejprve pojedou ženy o bronz a poté přijde na řadu velké finále s Ester Ledeckou! Následovat budou muži.
     
    08:44
    Snowboarding – ženy, paralelní obří slalom

    Ester Ledecká je zlatá!!! Ani vedoucí žena pořadí Světového poháru Daniela Ulbingová na ni nestačila. Rakušanka už v závěru jela stylem „všechno nebo nic“ a před cílem vypadla. Ledecká tak obhajuje zlato z Pchjongčchangu. Bronz získala Slovinka Gloria Kotniková. Ta v malém finále zdolala Dekkerovou.
    Vychutnejte si zlatou jízdu Ester Ledecké!
     
    08:51
    Snowboarding – muži, paralelní obří slalom

    Mezi muži to dlouho vypadalo na triumf Tima Mastnaka. Ten měl většinu trati navrch, ale v závěru chyboval a před cílem se tak dostal na první místo Benjamin Karl! Souboj o bronz ovládl Victor Wild. Jednačtyřicetiletý Ital Roland Fischnaller udělal příliš mnoho chyb a poslední branku už s vědomím porážky vypustil.
     
    08:58
    Curling, smíšené dvojice

    Bronz v soutěži smíšených dvojic získávají po nečekaně hladkém průběhu utkání Švédové! Jejich souboj s Británií byl za stavu 9:3 ukončen už po šestém endu. V něm sice vítězové povolili Britům zisk dvou bodů, ovšem to už na prodloužení duelu nestačilo.

    Švédsko – Velká Británie 9:3
    České hokejistky nastoupí od 9:40 do důležitého souboje o první místo v tabulce skupiny B s Japonkami. Takto bude vypadat jejich sestava.
    Zlatá radost Ester Ledecké.
     
    09:29
    Běh na lyžích – ženy, sprint volně

    V kvalifikaci na sprint volnou technikou si účast mezi nejlepší třicítkou, která postupuje do finálové fáze, vybojovala dvojice českých reprezentantek. Kateřina Janatová zajela patnáctý čas, Tereza Beránková se pak umístila na dvaadvacáté pozici. Za postupovými příčkami naopak skončily Petra Hynčicová (33.) a Zuzana Holíková (44.). Nejrychlejší v kvalifikaci byla s velkým náskokem Švédka Jonna Sundlingová.
     
    09:33
    Biatlon – muži, individuální závod na 20 km

    Právě odstartoval vytrvalostní závod biatlonistů na 20 km. Nechybí ani čtyři čeští reprezentanti. Se startovním číslem 17 vyjede na trať Jakub Štvrtecký, 41 bude mít Michal Krčmář, 66 Mikuláš Karlík a 83 Milan Žemlička.
     
    09:41
    Lední hokej – ženy:

    Vhozeno bylo úvodní buly souboje Česka s Japonkami. České hráčky budou chtít zvítězit, aby si zajistily první místo v tabulce skupiny B. To by znamenalo, že by se ve čtvrtfinále vyhnuly favorizované Kanadě.
     
    09:49
    Lední hokej – ženy

    Českým hráčkám se nepovedl vstup do utkání s Japonkami. Přesně po čtyřech minutách hry inkasovaly v oslabení z hole Haruky Tokoové, která na několik pokusů prostřelila český obranný val i brankářku Peslarovou.
     
    10:03
    Biatlon – muži, individuální závod na 20 km

    Jakub Štvrtecký po čisté úvodní ležce bohužel ve stoje třikrát minul a přišel tak asi o naději na nějaký lepší výsledek. Michal Krčmář zahájil závod nastřílenou nulou.
     
    10:13
    Běh na lyžích – muži, sprint volně

    Hned tři čeští závodníci postoupili z kvalifikace sprintu. Ondřej Černý překvapil výborným devátým místem. Jednadvacátý čas pak zajel Michal Novák a do čtvrtfinálových jízd se podívá i devětadvacátý Luděk Šeller. V kvalifikačním sítu uvízl jen Jan Pěchoušek (33.). Nejrychlejším časem se blýskl Francouz Lucas Chanavat. Finálová část žen začne v 11:30, muži pak budou bojovat o medaile od 11:55.
     
    10:15
    Lední hokej – ženy

    České hokejistky prohrávají po první třetině s Japonskem 0:1. Gól vstřelila po čtyřech minutách hry v přesilovce Haruka Tokoová. Češky navíc přišly o útočnici Kláru Hymlárovou, která se nešťastně srazila se spoluhráčkou Alenou Mills a poměrně dlouho pak zůstala ležet na ledě. Ten následně opustila jen s pomocí lékaře a spoluhráčky.
     
    10:30
    Biatlon – muži, individuální závod na 20 km

    V čele vytrvalostního závodu je zatím Francouz Quentin Fillon Maillet. Ten sice na střelnici dvakrát chyboval, ovšem skvěle mu jely lyže a tak dojel do cíle o v o 31 sekund lepším čase než Johannes Thingnes Bö! Ten taktéž minul dva terče. Průběžně třetí je s jednou chybou při úplně poslední střele Maxim Cvetkov. Na medaile navíc útočí Anton Smolinski. Bělorus ani jednou nechyboval a na mezičase po poslední střelbě je i přes pomalejší běh těsně druhý. Minimálně na druhé místo by to stačit mělo! Skvěle rozjeté to má Mikuláš Karlík. Ten má za sebou dvě střelby se stoprocentní úspěšností a na mezičase je sedmý.
     
    10:33
    Biatlon – muži, individuální závod na 20 km

    Závod si bohužel na třetí střelbě pokazil Michal Krčmář. Ten třikrát minul a odpálil si šanci na nějaký slušný výsledek.
     
    10:35
    Biatlon – muži, individuální závod na 20 km

    Anton Smolinski je v cíli druhý se ztrátou 14,8 sekund na Fillona Mailleta. Na třetí místo odsunul Johannese Böa. Mikuláš Karlík odjel s nulou i ze třetí střelby a průběžně je stále sedmý. Skvělá práce.
     
    10:42
    Lední hokej – ženy

    Českým hráčkám se podařilo v utkání s Japonskem vyrovnat! Ve 27. minutě se natlačila za záda obránkyň Denisa Křížová, která bekhendem překonala brankářku Fudžimotovou.
    Vyrovnávací trefa Denisy Křížové.
     
    10:45
    Biatlon – muži, individuální závod na 20 km

    Škoda! Na Mikuláše Karlíka asi na poslední stojce dolehla nervozita. Třikrát minul a přichází o umístění v TOP 10. Na mezičase za střelbou je třicátý.
    Mikuláš Karlík na poslední střelbě třikrát minul a připravil se o velmi dobré umístění.
    Hokejistky bojují proti Japonsku.
     
    10:59
    Lední hokej – ženy

    Po druhé třetině hrají Češky s Japonskem nerozhodně 1:1. Ve 27. minutě srovnala Denisa Křížová. Před přestávkou musely české hráčky čelit dvojnásobné přesilovce soupeřek. Japonky si z ní přenesou ještě 21 sekund do třetí části.
     
    11:10
    Biatlon – muži, individuální závod na 20 km

    Teď už to můžeme říct definitivně! Zlatým medailistou z vytrvalostního závodu se stává i přes dvě chyby na střelnici Quentin Fillon Maillet. Ten byl o 14,8 sekund rychlejší než stříbrný Bělorus Anton Smolski, jenž se přitom na střelnici ani jednou nemýlil. Fillon Maillet měl ale vynikající běžeckou část. Bronz zbyl na obhájce zlata z předchozích her Johannese Bö.

    Z českých závodníků skončil nejlépe 31. Mikuláš Karlík. Ten to měl přitom rozjeté na daleko lepší umístění. První tři položky odstřílel čistě, ovšem na poslední střelbě si zřejmě připustil tlak a třikrát minul. Další čeští reprezentanti pak nemohou hovořit o povedeném vystoupení. Michal Krčmář se umístil na 59. místě, Milan Žemlička na 62. a Jakub Štvrtecký na 65.
     
    11:17
    Lední hokej – ženy

    Haruka Tokoová po 23 sekundách třetí třetiny využila přesilovku a Japonky tak vedou nad Českem 2:1. Připomínám, Češky potřebují zvítězit, pokud se chtějí ve čtvrtfinále vyhnout Kanadě nebo USA.
     
    11:23
    Biatlon – muži, individuální závod na 20 km

    Konečné výsledky:

    1. Quentin Fillon Maillet (FRA) 48:47,4 (2)
    2. Anton Smolski (BLR) +14,8 (0)
    3. Johannes Thingnes Bø (NOR) +31,1 (2)
    4. Maxim Cvetkov (RUS) +34,9 (1)
    5. Scott Gow (CAN) +1:05,6 (1)
    6. Benedikt Doll (GER) +1:07,1 (2)
    7. Roman Rees (GER) +1:21,6 (1)
    8. Tarjei Bø (NOR) +1:29,6 (1)
    9. Fabien Claude (FRA) +1:38,1 (2)
    10. Alexandr Loginov (RUS) +1:40,2 (3)
    ...
    31. Mikuláš Karlík (CZE) +4:08,9 (3)
    59. Michal Krčmář (CZE) +6:40,5 (5)
    62. Milan Žemlička (CZE) +6:56,9 (2)
    65. Jakub Štvrtecký (CZE) +7:05,3 (5)
     
    11:32
    Lední hokej – ženy

    Pro české hokejistky je to přeci jen o něco veselejší. Ve 46. minutě totiž zapadl za japonskou brankářku puk po ráně Natálie Mlýnkové. Pokračuje se tedy za stavu 2:2.
     
    11:33
    Rozběhly se osmifinálové sprintérské souboje běžkyň na lyžích. V 11:30 začal také závod na 1500 metrů rychlobruslařů.
     
    11:43
    Lední hokej – ženy

    Skóre utkání mezi Českem a Japonskem se už do konce normální hrací doby nezměnilo. Za stavu 2:2 se bude prodlužovat. Vítězky postoupí do čtvrtfinále z prvního místa tabulky skupiny.
     
    12:03
    Běh na lyžích – ženy, sprint volně

    Ženy za sebou mají čtvrtfinále sprintu volnou technikou. V áčku se představila Tereza Beranová, která obsadila čtvrté místo ze šesti závodnic a do semifinále tedy nepostoupila. Stejné umístění si připsala ve čtvrté rozjížďce také Kateřina Janatová. Za velké překvapení se dá považovat rozhodně vypadnutí Rusky Natalje Něprjajevové. Ta sice po první rozjížďce chvíli svítila na světelné tabuli na postupovém druhém místě, ovšem Norka Tiril Udnes Wengová nakonec měla o tři setiny sekundy lepší čas.
     
    12:09
    Lední hokej – ženy

    České hokejistky bohužel nezvládly v klíčové bitvě porazit Japonky a ve čtvrtfinále je tak čekají obhájkyně zlata z Pchjongčchangu Američanky, které po porážce s Kanadou obsadily druhé místo v silnější skupině A. Svěřenkyně Tomáše Paciny dokázaly v základní hrací době dvakrát odpovědět na zásahy Haruky Tokoové. Nejprve srovnávala Denisa Křížová, ve třetí části pak Natálie Mlýnková. V prodloužení ani přes tlak Lvic branka nepadla a rozhodovat tak musely nájezdy. V nich uspěla pouze Hanae Kubová, po jejímž pokusu puk prošel mezi betony brankářky Peslarové a dostal se těsně za brankovou čáru.

    Japonsko – Česko 3:2 po sn. (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 4. H. Tokoová (Aoj Šigaová, A. Tokoová), 41. H. Tokoová (Kubová, A. Tokoová), rozh. náj. Kubová – 27. Křízová (Vanišová), 46. Mlýnková
     
    12:15
    Startovní listina – Semifinále ženy, sprint volně, finálová část:

    Semifinále A
    1. Jonna Sundlingová (SWE)
    2. Nadine Fähndrichová (SUI)
    3. Maja Dahlqvistová (SWE)
    4. Rosie Brennanová (USA)
    5. Tiril Udnes Wengová (NOR)
    6. Anamarija Lampičová (SLO)

    Semifinále B
    7. Jessie Digginsová (USA)
    8. Veronika Stěpanovová (RUS)
    9. Sofie Krehlová (GER)
    10. Emma Ribomová (SWE)
    11. Maiken Caspersen Fallaová (NOR)
    12. Victoria Carlová (GER
     
    12:19
    Průběžné pořadí – Rychlobruslení – muži, 1500 m, finále:

    1. Marcel Bosker (NED) 1:45,42
    2. Daniil Aldoškin (ROC) +0,91
    3. Ruslan Zacharov (ROC) +1,04
    4. Dmitrij Morozov (KAZ) +1,59
    5. Cornelius Kersten (GBR) +1,69
    6. Wang Chao-tchien (CHN) +1,71
    7. Seonghyeon Park (KOR) +2,17
    8. Tyson Langelaar (CAN) +2,39
    9. Antoine Gelinas-Beaulieu (CAN) +2,58
    10. Haralds Silovs (LAT) -2,82
    11. Alessio Trentini (ITA) +2,91
    12. Peter Michael (NZL) +3,26
    13. Lien C'-wen (CHN) +3,73
    14. Casey Dawson (USA) +4,03
    15. Mathias Voste (BEL) +4,51
     
    12:26
    Běh na lyžích – muži, sprint volně, finálová část:

    Pět minut před polednem započala též finálová část mužů v běhu na lyžích, a to konkrétně ve volném sprintu. Na programu je pět soubojů ve čtvrtfinále, kde se mimo jiné postupně představili i Martin Novák a Luděk Šeller. První zmíněný nakonec dojel ve svém vláčku na předposlední pozici. Ten druhý skončil dokonce na poslední příčce, čímž si jasně ztratili šanci na lepší výsledek. Následně ještě uvidíme Ondřeje Černého, jehož skupina bude dosavadní průběh závodů končit.
     
    12:35
    Rychlobruslení – muži, 1500 m, finále

    Neuvěřitelné věci se aktuálně dějí při finále rychlobruslení! Hned dva závodníci totiž překonali olympijský rekord. Jako první se takto činil Nizozemec Thomas Krol, na kterého ale o pár minut později navázal jeho týmový kolega Kjeld Nuis. Situace je tedy velmi zajímavá, a proto ji doporučuji sledovat v podrobném online přenosu, jelikož stále ještě nedošel do konce.
     
    12:42
    Běh na lyžích – ženy, sprint volně, finálová část

    Jonna Sundlingová je dnes nezastavitelná a vítězí v prvním semifinále před Nadine Fähndrichovou. Na čas druhé jízdy budou čekat Dahlqvistová a Brennanová, naopak vypadává Tiril Wengová a beznadějně poslední Lampičová. Druhé semifinále tedy započne za malou chvíli, a to stále v živém přenosu.
     
    12:50
    Běh na lyžích – muži, sprint volně, finálová část

    Předposlední čtvrtfinálový souboj nabídl hodně pikantní situaci! Joni Mäki Alexandr Těrenťjev sice postupují do semifinále z poslední jízdy. Ovšem, abychom se vrátili k té předešlé, musíme jít pár minut nazpět. Diskvalifikován byl totiž za nedovolený způsob jízdy domácí Čchiang Wang, což se ale rozhodlo až po úplném konci tohoto programu. Do dalších medailových šancí se tedy nakonec dostávají Arťom Malcev a Ben Ogden. Opravdu zapeklitá situace se ještě pravděpodobně bude přezkoumávat. Ondřej Černý dojel bezradně poslední.
     
    12:53
    Startovní listina – Běh na lyžích – muži, sprint volně, semifinále:

    Semifinále A
    1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
    2. Richard Jouve (FRA)
    3. Federico Pellegrino (ITA)
    4. Lucas Chanavat (FRA)
    5. Sergej Usťugov (RUS)
    6. Ben Ogden (USA)

    Semifinále B
    7. Erik Valnes (NOR)
    8. Joni Mäki (FIN)
    9. Håvard Solås Taugbøl (NOR)
    10. Arťom Malcev (RUS)
    11. Alexandr Terenťjev (RUS)
    12. Oskar Svensson (SWE)
     
    12:55
    Lední hokej

    Trenér Tomáš Pacina nezkrýval po utkání s Japonkami rozčarování:
    "Pořád stejné. Trápíme se. Hrajeme složitě. Koncovka neuvěřitelně vázne. Už to ani není smůla. Připadá mi, jako bychom ty góly ani nechtěli dávat. V zápasech jasně dominujeme, ale stojí nás strašné úsilí, abychom vyhráli."
     
    12:55
    Běh na lyžích – ženy, sprint volně, semifinále

    Emma Ribomová a Jessie Digginsová jsou nakonec jedinými finalistkami z druhé semifinálové jízdy, která byla o tři vteřiny pomalejší než byla ta první. Ruska Stěpanovová mocně finišovala, ale nakonec to těsně nestačilo. Vypadává i čtvrtá Fallaová a obě Němky, z nichž Krehlová odpadla již před nájezdem do cílové rovinky. Zachvíli tedy dojde až na úplný vrchol dnešního programu.
     
    12:57
    Startovní listina – Běh na lyžích – ženy, sprint volně, finále:

    1. Jonna Sundlingová (SWE)
    2. Rosie Brennanová (USA)
    3. Nadine Fähndrichová (SUI)
    4. Maja Dahlqvistová (SWE)
    5. Emma Ribomová (SWE)
    6. Jessie Digginsová (USA)
     
    12:59
    Rychlobruslení – muži, 1500 m, finále

    O vítězi je rozhodnuto! Stává se ním nový rekordman Kjeld Nuis z Nizozemska. Stříbrným je jeho krajan Thomas Krol a na bronzu Korejec Minseok Kim. Tento závod nabídl hned dva pokořené olympijské rekordy, což tu opravdu dlouho nebylo. Nicméně se ihned musí uznat, že Holanďané stále vládnou světu rychlobruslení, což je opravdu impozantní!
    Velká radost olympijského vítěze Kjelda Nuise
     
    13:02
    Konečné pořadí – Rychlobruslení – muži, 1500 m, finále:


    1. Kjeld Nuis (NED)
    2. Thomas Krol (NED)
    3. Minseok Kim (KOR)
    4. Peder Kongshaug (NOR)
    5. Connor Howe (CAN)
    6. Joey Mantia (USA)
    7. Ning Čung-jen (CHN)
    8. Sergej Trofimov (ROC)
    9. Marcel Bosker (NED)
    10. Seitaro Ichinohe (JPN)
     
    13:05
    Saně – ženy, 3. a 4. jízdy

    Před malou chvílí započali i 3. a 4. jízdy saní. V tomto oboru lze sledovat rodačku z Ústí nad Labem Annu Čežikovou, která se pochopitelně bude snažit o zlepšení svého výsledku. Jinak startu můžeme vidět hned čtyřiatřicet závodnic s tím, že Češka skončila předešlé včerejší kolo na devětadvacáté příčce. Natalie Geisenbergerová z Německa je zatím triumfu nejblíže.
     
    13:20
    Běh na lyžích – ženy, sprint volně

    Naprosto suverénně si počínala v dnešním sprintérském závodě Švédka Jonna Sundlingová. Ta jasně dominovala od kvalifikace až po finále a slaví zasloužené zlato. Triumf skandinávské země podtrhla druhá Maja Dahlqvistová, která ztratila na vítězku téměř tři sekundy. Bronz získává Američanka Jessie Digginsová. Ta si spravila náladu po nepříliš povedeném skiatlonu.
     
    13:21
    Běh na lyžích – ženy, sprint volně

    Konečné pořadí:

    1. Jonna Sundlingová (SWE) 3:09,68
    2. Maja Dahlqvistová (SWE) +2,88
    3. Jessie Digginsová (USA) +3,16
    4. Rosie Brennanová (USA) +4,49
    5. Nadine Fähndrichová (SUI) +7,21
    6. Emma Ribomová (SWE) +11,11
    ...
    19. Kateřina Janatová (CZE)
    21. Tereza Beranová (CZE) vyřazeny ve čtvrtfinále
     
    13:24
    Běh na lyžích – muži, sprint volně

    Mužské finále nabídlo mnohem větší drama než ženské. Alespoň v souboji o zlato. Johannes Klæbo udolal Itala Federica Pellegriniho až v cílovém spurtu, kde využil své sprintérské kvality a zkušeností. Pellegrini tedy skončil stříbrný a Alexandr Terenťjev získal bronz pro ruskou výpravu.
     
    13:25
    Běh na lyžích – muži, sprint volně

    Konečné pořadí:

    1. Johannes Klaebo (NOR) 2:58,06
    2. Federico Pellegrino (ITA) +0,26
    3. Alexandr Terenťjev (RUS) +1,31
    4. Joni Mäki (FIN) +2,12
    5. Arťom Malcev (RUS) +3,59
    6. Oskar Svensson (SWE) +6,17
    ...
    15. Michal Novák (CZE)
    25. Luděk Šeller (CZE)
    27. Ondřej Černý (CZE) vyřazeni ve čtvrtfinále
     
    13:27
    Curling, smíšené dvojice

    Na plné obrátky se rozběhlo finále turnaje smíšených družstev. Po druhém endu hrají vítězové základní části z Itálie s Norskem 2:2.
     
    13:43
    Medailový ceremoniál absolvovala zlatá medailistka z paralelního obřího slalomu snowboardistek Ester Ledecká. Ta obdržela nejcennější packu a také si vyslechla českou národní hymnu.
    Ester Ledecká na nejvyšším stupni.
     
    13:58
    Saně – ženy

    Mladá česká sáňkařka Anna Čežíková zakončí svou první olympiádu na 30. místě, oproti včerejšku si tak o jednu pozici pohoršila. Finálovou čtvrtou jízdu už absolvuje pouze dvacítka nejlepších závodnic. Vedení drží Němka Natalie Geisenbergerová o 0,33 sekundy před krajankou Annou Berreiterovou. O další půlsekundu zpět je Ruska Taťjana Ivanovová. Tu by ještě mohla ohrozit čtvrtá Hannah Procková z Rakouska.
     
    14:00
    Curling, smíšené dvojice

    Italská dvojice Stefania Constantiniová – Amos Mosaner zatím směřuje k olympijskému zlatu! V průběhu pátého endu vede nad Norskem 6:2. Důležitý byl především čtvrtý end, v němž Italové získali tři body po chybě Norky Skaslienové.
     
    14:07
    Saně – ženy

    Pořadí po 3. jízdě:

    1. Natalie Geisenbergerová (GER) 2.55.051
    2. Anna Berreiterová (GER) +0.330
    3. Taťjana Ivanovová (RUS) +0.826
    4. Hannah Procková (AUT) +0.975
    5. Lisa Schulteová (AUT) +1.192
    6. Eliza Tirumová (LAT) +1.326
    ...
    30. Anna Čežíková (CZE) +6.611
     
    14:12
    Lední hokej – ženy

    Začaly poslední dva zápasy základní části turnaje žen. Finky hrají s Ruskami o co nejlepší umístění ve skupině A. Bojuje se o třetí místo v tabulce, ke kterému stačí Sborné jakýkoliv bodový zisk. V béčku se pak v přímém souboji o postup do čtvrtfinále utkávají Švédky s Dánskem. Švédsku stačí i výhra za dva body, Dánky musejí triumfovat v normální hrací době. Pokud by duel skončil vítězstvím dánského výběru po prodloužení či nájezdech, smál by se ten třetí vzadu. To je totiž jediný výsledek, který by udržel na postupových pozicích Čínu.
     
    14:31
    Lední hokej – ženy

    Po včerejším zápase Kanada – Rusko, v němž aktérky nastoupily do duelu v respirátorech a Kanaďanky v nich pokračovaly i ve třetí třetině, kdy už byly k dispozici ruské testy na Covid, se opakuje něco podobného i dnes. Proti ruským hráčkám vyrukovaly s rouškami pod mřížkami Finky. Ani to je však sportovně zřejmě příliš nerozhodilo, neboť v průběhu první třetiny vedou 1:0.
    Finky nastoupily do zápasu proti Ruskám v rouškách.
     
    14:35
    Curling, smíšené dvojice

    Norské duo v sedmém endu finále ještě vykřesalo naději na obrat. Dvěma body severští curleři snížili na 5:7. Před námi je poslední osmý end.
     
    14:53
    Curling, smíšené dvojice

    První curlingové zlato v Pekingu slaví Italové, kteří na hrách neprohráli jediný zápas! Duo Stefania Constantiniová – Amos Mosaner zdolalo norský manželský pár Kristin Skaslienová – Magnus Nedregotten 8:5. V posledním endu si to už vítězové pohlídali a svůj triumf jistili získaným bodem Constantiniové. Stříbro tedy putuje do Norska a bronz si zajistili švédští curleři.

    Finále:
    Itálie – Norsko 8:5
     
    14:55
    Lední hokej – ženy

    Ve skupině A vedou Finky nad Ruskami po první třetině 2:0 a jsou na nejlepší cestě vymazat nulu z kolonky získaných bodů. Ve slabší skupině B drží Švédky nad Dánkami nejtěsnější vedení 1:0. To jim už ve 4. minutě zajistila Emma Nordinová.
     
    15:04
    Skeleton – ženy

    Solidně to v ledovém korytu v trénincích jezdí Anně Fernstädtové. Ta dnes obsadila ve třetí tréninkové jízdě šesté místo a ve čtvrté byla pátá. V samotném závodě, který startuje v pátek, tak česká závodnice rozhodně bude mít naději na zajímavé umístění.
     
    15:23
    Saně – ženy

    Nejlepší tři závodnice si podržely své pozice i v závěrečné čtvrté jízdě. Vítězství slaví Natalie Geisenbergerová, která získala třetí individuální olympijské zlato v řadě. 34letá Geisenbergerová téměř o půlsekudy předčila krajanku Annu Berreiterovou. Třetí skončila Ruska Taťjana Ivanovová. V závěrečné rundě důrazně zaútočila ze sedmé pozice Madeleine Egleová. Na medaili to ale Rakušance nestačilo, musí se spokojit s bramborou. Anna Čežíková se už do finálové jízdy nedostala, celkově končí třicátá.
     
    15:25
    Saně – ženy

    Konečné výsledky:

    1. Natalie Geisenbergerová (GER) 3:53.454
    2. Anna Berreiterová (GER) +0.493
    3. Taťjana Ivanovová (ROC) +1.053
    4. Madeleine Egleová (AUT) +1.355
    5. Hannah Procková (AUT) +1.370
    6. Lisa Schulteová (AUT) +1.431
    ...
    30. Anna Čežíková (CZE)
     
    15:44
    Lední hokej – ženy

    Ve skupině A si spravují náladu dosud bezbodové Finky, které drtí výběr Ruska. Po dvou třetinách vedou už 5:0. Nic rozhodnuto naopak ještě není v přímé bitvě o postup do čtvrtfinále ze třetího místa tabulky skupiny B. Švédské hokejistky drží s Dánkami na začátku třetí třetiny vedení 2:1.
    Zlato ve smíšené soutěži dvojic slaví italští curleři. Pár z Apeninského poloostrova nepatřil před turnajem k hlavním favoritům, ale celou olympiádou prošel bez jediné porážky.
     
    16:05
    Ještě zpět k sáňkařce Natalii Geisenbergerové. Ta získala třetí olympijské zlato v individuálním závodě jako první žena v historii. K tomu má také dvě zlaté medaile z týmových závodů a individuální bronz z Vancouveru 2010. Bez debat se tak zařadila k legendám sáňkařského sportu.
     
    16:23
    Lední hokej – ženy

    Hokejistky Švédska slaví postup do čtvrtfinále her v Pekingu. Po dvou zápasech přitom měly na kontě nulu a nevypadalo to s nimi dobře. Následně však dokázaly zdolat 2:1 domácí Čínu a dnes v přímém souboji o třetí příčku v tabulce skupiny B přehrály 3:1 Dánky. Ty srovnaly ve 35. minutě na 1:1 trefou Oksbjergové, ovšem Třem korunkám vrátila o 54 sekund později vedení Lisa Johanssonová. V závěru utkání pak na konečných 3:1 zvýšila trefou do opuštěné svatyně soupeřek Berglundová. Švédky vyšouply z postupových příček domácí Čínu a ve čtvrtfinále se poměří s vítězkami áčka z Kanady. Dánky na turnaji končí, byť dokázaly zdolat český tým.

    Souběžně hraný duel mezi Finkami a Ruskami skončil jasnou výhrou Skandinávek v poměru 5:0. Tento stav platil už po druhé třetině. V posledních letech třetí nejlepší tým světa se přitom dosud na turnaji trápil, ovšem dnes finské hokejistky naznačily, že se s nimi musí počítat. Vysoké vítězství je posunulo v tabulce skupiny A na třetí místo.

    Skupina A:
    Finsko – OS z Ruska 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    10. Rantalaová (Niskanenová), 19. Karvinenová (Nieminenová, Tulusová), 28. Nylundová (Vanhanenová, Rantalaová), 31. Tuominenová (Laitinenová), 32. Hiirikoskiová (Tulusová, Tapaniová)

    Skupina B:
    Švédsko – Dánsko 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    4. Nordinová (Lundinová), 36. Lisa Johanssonová (Lundinová, Waxinová), 60. Berglundová (Ljungblomová) – 35. Oksbjergová (Jakobsenová, Friis-Hansenová)
    Švédské hokejistky slaví postup do čtvrtfinále her.
     
    Čtvrtý olympijský den je u konce. Česko dnes slavilo svou první medaili a hned to bylo zlato! O to se postarala v paralelním obřím slalomu snowboardistek Ester Ledecká, která byla od kvalifikace naprosto suverénní a zaslouženě obhájila triumf z Pchjongčchangu. To už je z mé strany pro dnešek vše. Někdy zase u sportovních přenosů na počtenou! (16:30:27)

    Martin Augustin

    Adam Sedlák

    Program soutěží 4. dne
    2:15
    Krasobruslení - muži, jednotlivci, krátký program (Michal Březina)

    3:00
    Akrobatické lyžování - ženy, big air, finále

    3:40
    Snowboarding - ženy, paralelní obří slalom, kvalifikace (Ester Ledecká, Zuzana Maděrová)

    4:00
    Alpské lyžování - muži, super-G (Jan Zabystřan)

    4:07
    Snowboarding - muži, paralelní obří slalom, kvalifikace

    5:10
    Lední hokej - ženy, skupina A
    USA - Kanada

    7:05
    Curling - smíšené dvojice, o 3. místo
    Velká Británie - Švédsko

    7:30
    Snowboarding - ženy, paralelní obří slalom, finálová část

    7:45
    Snowboarding - muži, paralelní obří slalom, finálová část

    9:00
    Běh na lyžích - ženy, sprint volně, kvalifikace (Petra Nováková, Petra Hynčicová, Tereza Beranová, Zuzana Holíková, Kateřina Janatová)

    9:30
    Biatlon - muži, individuální závod na 20 km (Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík, Milan Žemlička)

    9:40
    Lední hokej - ženy, skupina B
    Japonsko - Česko

    9:50
    Běh na lyžích - muži, sprint volně, kvalifikace (Petr Knop, Michal Novák, Adam Fellner, Jan Pechoušek, Luděk Šeller, Ondřej Černý)

    11:30
    Běh na lyžích - ženy, sprint volně, finálová část
    Rychlobruslení - muži, 1500 m, finále

    11:55
    Běh na lyžích - muži, sprint volně, finálová část

    12:50
    Saně - ženy, 3. a 4. jízdy (Anna Čežíková)

    13:05
    Curling - smíšené dvojice, finále
    Itálie - Norsko

    14:10
    Lední hokej - ženy, skupina A
    ROC - Finsko
    Lední hokej - ženy, skupina B
    Švédsko - Dánsko
    bahis siteleri