Písek – Kobra 5:3 (kon.) | Val. Meziříčí – Vel. Meziříčí 5:3 (kon.) | Kopřivnice – SHK Hodonín 8:1 (kon.)
Letňany – Nová Paka 8:3 (kon.) | Hronov – Bílina 7:0 (kon.) | Klatovy – Havlíčkův Brod 5:4 (kon.)
Žďár n/S – Opava 1:7 (kon.) | Řisuty – Příbram 3:8 (kon.) | Nový Jičín – Kometa Brno B 0:1 (kon.)
Děčín – Dvůr Králové n. L. 2:12 (kon.) | Jablonec n/N – Mostečtí Lvi 2:5 (kon.) | Tábor – Cheb 7:3 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
HHK Velké Meziříčí
Sobota 12.02.2022, 17:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce. Základní část 2. ligy se pomalu ale jistě blíží ke svému konci a stejně jako je tomu ve všech jiných soutěžích, právě teď to začíná být opravdu zajímavé.

    Valašskomeziříčští Bobři už mají účast v play-off jistou, stejně tak druhý postavený v tabulce Nový Jičín. O poslední dvě volná místa je ale opravdu velký zájem, své o tom napovídá také aktuální bodové rozpoložení v tabulce skupiny. Třetí Kopřivnice, čtvrtá Kometa a pátý Žďár mají všichni shodně po 54 bodech, Opava má o 3 body méně a Velmez, který čeká souboj právě s Bobry, má dvířka do vyřazovací části také ještě pootevřené. A to je předposlední se 48 body!

    O drama tak v posledních dnech nebude nouze. Horácký hokejový klub se pokusí zabojovat o postupové příčky, na druhé straně zase poposkočit od posledního Hodonína, který při aktuální situaci čekají zápasy o uhájení druholigové příslušnosti.
     
    HHK Velké Meziříčí

    Hráči Velkého Meziříčí vlétli do sezóny ve velkém stylu a v jednu chvíli dokonce panovali východní skupině na prvním místě. Postupem času se ale tým z Vysočiny propadl na předposlední pozici, ze které se ještě v závěru základní části snaží stíhat napínavý boj příčky zajišťující účast v play-off.

    Pokud pomineme poslední Hodonín, má navíc k těmto nadějím ze všech nejdál, nejedná se však o plané naděje. Velké Meziříčí ale musí ve zbývajících duelech bezpodmínečně bodovat, jinak je téměř jisté, že mu skončí sezóny po dohrání základní části.

    Tým už od začátku sezóny táhne především trio Ondřej Malec (26+13), Tomáš Střecha (15+21) a David Křenek (18+17). Brankoviště v drtivé většině případů stráží Jaroslav Juda.

    Sestava z posledního utkání: J. Juda (Štourač) – Ambrož, Hort, P. Vlašín, Číhal, Burian, Slabý, Kochánek – Barák, Juráň, Rozmarín, Doležal, T. Střecha, Broža, Maštera, M. Vlašín, Křenek, Malec, Paták, F. Střecha.
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí

    Výraznou měrou se mohli hokejisté Valašského Meziříčí přiblížit k jistotě prvního místa po základní části ve středečním klání v Novém Jičíně, domácí Ďáblové ale nechali Bobry odjet bez zisku jediného bodu a boj o první flek dokázali zdramatizovat. Nic to ovšem nemění na faktu, že Valaši jeho uhájení mají nadále ve svých rukou a navíc jim může pomoci zaváhání Nového Jičína ve zbývajících utkáních, na které se ale samozřejmě nelze spoléhat.

    Bodování týmu vede s 38 body (13+25) Lukáš Finsterle, který se v posledních zápasech prezentuje hlavně ukázkovými nahrávkami. Společně v druhé formaci s ním nastupuje Jan Křivohlávek (16+17), další produktivní z Bobrů.

    Velkou oporu mají Valaši stále v brankovišti. David Sachr ve svém posledním představení opět ukázal své kvality, se současnou statistikou 1,88 inkasované branky na zápas vévodí všem brankářům skupiny Východ.

    Valašské Meziříčí nyní navíc narazí na soupeře, u kterého vždy ve vzájemných soubojích platilo můj dům, můj hrad. Takovou bilanci zaznamenali Valaši v letošní sezóně pouze právě s Velkým Meziříčím a Kopřivnicí a je naprosto bez pochyb, že na ni svěřenci trenéra Plška budou chtít navázat i v posledním vzájemném střetnutí v základní části.

    Sestava z posledního utkání: Sachr (Slovák) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč, J. Jenáček, Holiš, Gabrhelík, Mošnička – Kozubík, Vávra (A), Pořický (C) – Finsterle, Křivohlávek, Andris – Kuchařík, Dobša, Apolenář – D. Stodůlka, Vavřík.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Tkadlec) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč, J. Jenáček, Holiš, Gabrhelík, Š. Jenáček – Kozubík, Vávra (A), Pořický (C) – Finsterle, Křivohlávek, Andris – Kuchařík, Dobša, Apolenář – Vavřík, D. Stodůlka

    Trenér: Lukáš Plšek

    HHK Velké Meziříčí: J. Juda (Krejčí) – Ambrož (C), P. Vlašín (A), Hort, Burian, Slabý, Kochánek, Báňa – Juráň, F. Střecha, Doležal, T. Střecha, Broža, Mastěra, M. Vlašín, Křenek (A), Barák, Paták, M. Juda

    Trenér: Karel Vejmelka

    Rozhodčí: Grygera – Čelechotský, Tvrdý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Puku se jako první ujmul Pořický a hned jej zavezl za modrou. Velmez jeho atak rychle obrátil a přesunul hruna druhou stranu.
     
    00:37
    Pořický získal puk a poprvé v utkání se pokusil prověřit pozornost Judy. Najel si z levé strany kolem střídačky hostí a vystřelil, ovšem mimo branku.
     
    01:37
    Velmez chvíli bojoval v obranném pásmu Bobrů, touš ale ztrácí.
     
    01:51
    Slovák si připisuje první zákrok. Jeden z Velkomeziříčských vyslal střelu z pravého kruhu. Brankář puk chytil, po chvíli mu pale vypadl před beton, avšak hra je pozastavena.
     
    02:44
    Dobša vybojoval puk ve středu, přejel přes modrou, Juda ale pouze sledoval jeho marné snažení dostat se blíže.
     
    03:23
    Báchir z vlastního pásma poslal dopředu Stodůlku, ten puk nahrál přes modrou do útoku. Pozorné obraně Velmezu ale tato akce neunikla a hned ji svými těly zmařili.
     
    04:25
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí (Burian – 2 min. sekání).
     
    04:30
    Velmez vyhrál vhazování blíže střídačce a jeden z hráčů poslal puk po mantinelu pryč z pásma. Ještě před čarou jej ale zachytil Ďurkáč, vzápěti mu ale přeskočil holi a Bobři tak musí z pásma.
     
    04:54
    Valaši se rychle vrátili do postavení. U judy postavili útočnou formaci. Další z jejich pokusů končí u gólmana hostí.
     
    05:28
    Bobři se zase dostali nebezpečně blízko. Maskovaný muž chvíli ležen bezradně na zemi, při snaze zabránit inkasování, Jeho spoluhráči mu pomohli.
     
    06:34
    Mastěra získal puk a vydal se úplně volný na Slováka, ten puk odrazil. Vzápětí otočil hru Pořický, který se s podporou svého spoluhráče vydal 2 na jednoho.
     
    06:59
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Třetí formace Bobrů udržela pásmo. Po nahrávce Dobši se z bezprostřední blízkosti prosadil ŠIMON KUCHAŘÍK a otevírá tak skóre zápasu. Asistence: David Dobša, Jakub Apolenář.
     
    08:28
    HHK si nenechává nic líbit. Přidali na obrátkách a tlačí se u branky soupeře. Bobrům se zhruba po půl minutě obléhání podařilo puk vyhodit, zmatek byl vzápětí u brány Judy.
     
    09:34
    Andris s pukem uklidnil jru ve vlasní třetině. Poté vyslal dopředu Křivohlávka. Pátak unikajícího střelce rychle zastavil ještě ve středním pásmu.
     
    10:13
    Hráčům se povedlo vyhodit puk na střídačku domácích, vhazovalo se teda po Slovákově levici. Ten byl také muž následujícího okamžiku. Valaši získali kotouč a vydali se z druhé strany na brankáře Bobrů. Ten si šikovně vyjel a kotouč zastavil.
     
    10:30
    Vavřík, Andris, Stodůlka se zkoušeli posunout přes střed. Velmez ale tvrdě brání a nepouští soupeře dál.
     
    11:47
    Po vystřídání se nakonec ke kleci hostí dostala lajna vedená Pořickým. Při souboji byl vyhozen puk za mantinely, vhazování v útočné třetině Valaši získali.
     
    12:23
    Vosátko si s pukem vyjel sám až k kruhu poblíž hostující střídačky a poslal puk za kasu. Bobři se drží v útoku.
     
    13:39
    Apolenář vyvezl puk až před bránu hostí a prověřil pozornost Judy. Ten kotouč pohotově papil. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    14:30
    Bobři bránili ve vlastním pásmu, následně se ale dokázal uvolnit Stodůlka. Z pravé strany dojel až k Judovi a zkusil mu nahodit puk na betony s vírou, že by se mohl dostat skrz. Dan ale branku Sedláka ze zápasu s ROV nenapodobil.
     
    16:27
    HHK chvíli tlačili Bobry u vlastní branky. Valaši zdařile obrací útoky.
     
    17:06
    Dnes bude na stadionu opravdu velká spotřeba puků, již další končí vyhozen za mantinelem. Vhazování poté vyhrál Velmez a aktuálně důrazně tlačí hosty u Slovákovy svatyně.
     
    18:11
    Vávra poslal dopředu Pořického. Kapitán Valachů pomalu poslal puk před Judovy betony, pozorný brankář puk vyhodil. Následně se na druhí straně zapotil Jiří Slovák po ataku Juráně.
     
    18:59
    Doležal vybojoval kotouč, po konbinaci HHK se dostal nebezpečně blízko.
     
    19:49
    Nahození z levé strany Slovák tečoval pryč. Vypadá to, že se třetina už v poklidu dohraje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi HC Bobři Valašské Meziříčí a HHK Velké Meziříčí. Lépe do něj vstoupili domácí Valaši, kteří se v sedmé minutě zásluhou Kuchaříka dostali do vedení. To hostující tým nakoplo k větší důraznosti a napadání, prosadit se ale zatím nedokázali.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:33.
     
    Ještě před zahájením druhé třetiny bychom chtěli pozdravit bývalou kolegyni z časomíry Michaelu Slavíkovou a jejího syna Vojtíška.
     
    Hráči jsou již na ledě, za chvíli začínáme.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Velmez úvodní minutu tlačil soupeře u jeho branky. Po získání kouče se dopředu dostal David Kozubík a pomalu vyslal bekhendem puk až před Judovy betony. Brankář puk vzápětí chytá.
     
    21:33
    Tomáš Střecha se zmocnil puku ve středním pásmu a po pravé straně zajel až před Slováka. Před ním ještě zkoušel v kleče bránit Finsterle, ale zkušený forward i tak vystřelil. Slovákovi puk vypadl z náruči před betony, poté si ale jeho další pohyb pojistil lapačkou.
     
    22:34
    Další snaha Velmezu rozehrát končí na zakázaném uvolnění.
     
    22:35
    HHK vyhrál vhazování u vlastní svatyně, při snaze rozehrát se ale kotouče ve středním pásmu ujal domácí Vávra a společně s Pořickým a Křivohlávkem zahájili atak na hostující klec.
     
    23:51
    Finsterle z pravé strany nahrál před branou až na druhou stranu, kde čekal Křivohlávek. Bobři začínají vyvíjet tlak. Andris z mezikruží bekhendem vyslal černý kus gumy až k maskované zdi Velmezu, Juda ale pevně drží.
     
    24:51
    Na druhé straně se vzápětí rozpohyboval Slovák, který poté poslal puk na hokejky svých spoluhráčů.
     
    25:38
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Š. Jenáček – 2 min. napadení).
     
    26:16
    Bobři vyvezli puk až k Judovi i v oslabení. HHK se jej zmocnila a vyhazuje na icing. Brankář si může na chvíli odpočinout, ovšem vhazuje se znovu po jeho levici.
     
    26:35
    Hosté rozehrávají z vlastního pásma. Moc se jim nedaří rozestavět v útočné třetině, Bobři zdařile vyhazují.
     
    27:28
    Na poslední chvíli se Velmezu podařilo usídlit u valašské branky. Jedna ze střel skončila odražena od Slovákovy masky.
     
    27:50
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    JAKUB APOLENÁŘ ujel velkomeziříčským hráčům a z pravé strany se prosadil nad Judovu vyrážečku. Bez asistence.
     
    28:37
    Valaši vyhráli vhazování a i po menší šarvátce o puk v rohu udrželi pásmo. Ďurkáč zastavil puk před modrou a rychle nahrál k brankovišti na čekajícího Vávru. Ten kotouč tečoval, ale za záda brankáře HHK se puk nedostal.
     
    29:09
    Jakub Jenáček od modré vystřelil za branku. Poté poslal puk na klec Velmezu Ďurkáč, před branou byl čekající na teč Kuchařík. Akce se ale nevyvedla.
     
    30:09
    Vavřík vybojoval puk ve středním pásmu a poslal Bobry blíže Judovi. Souboje o puk nakonec končí faulem Velmezu.
     
    30:37
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí (Ambrož – 2 min., držení).
     
    31:07
    Bobři vystřelili, ovšem mimo branku. Puk si to poté vydal podél mantinelu, před modrou jej ještě zachytil Báchor. Domácí drží pásmo.
     
    31:53
    Juráň se zmocnil kotouče ve středním pásmu a úplně volný se vydal na Slováka. Ten jeho nájezd betony zmařil.
     
    32:25
    Bobři drží puk za vlastní kasou a vypadá to, že při nerovnovážném počtu hráčů na hřišti už nestihnou nic předvést.
     
    32:37
    HHK Velmez v plném počtu.
     
    32:58
    Kochánek s Kozubíkem bojovali o puk v pravém kruhu. Bobři se stále drží v útočném pásmu. Hra je nakonec pozastavena opět Judou, který má puk v lapačce.
     
    33:36
    Judova individuální akce skončila až pasem před Slováka. Ten ale jednak přibrzdil bránící Vosátko, poté puk skončil v lapačce maskovaného muže Bobrů.
     
    34:31
    Doležal poslal dopředu Křenka. Ten s pukem zajel až mezi kruhy, obrana Valachů ale pod náporem drží.
     
    35:05
    Velké Meziříčí vstřelilo branku!
    Velmez prolomil obranu Bobrů a po nahrávce Tomáše Střechy se prosazuje z prostoru před brankovištěm DAVID KŘENEK. Asistence: Tomáš Střecha.
     
    36:16
    Báchor vyvezl puk až do středního pásma, kde jej ale zastavil Horth. Valaši se ale dokáží dostat dopředu.
     
    36:35
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    První lajna Valachů se prosazuje. Tomáš Vávra nahrál puk k Judově pravé tyči, odkud se prosazuje DAVID KOZUBÍK. Asistence: Tomáš Vávra.
     
    Juráň zkoušel vystřelit, zboku byl ale zastaven hokejkou Ďurkáče. Valaši hru otáčí a další zákrok si připisuje brankář hostí.
     
    38:23
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí (Ambrož – 2 min. sekání).
     
    38:38
    Vavrovi se nepovedla střela na branku, puk ztrácí a hosté vyhazují.
     
    39:05
    Miroslav Juda se zmocnil ve středním pásmu puku a vydal se sám na Slováka. Zkusil zakončit mezi betony, brankář Bobrů je ale neomylný.
     
    39:55
    Křivohlávek z pravého kruhu vystřelil k bližší tyči. Už to vypadalo, že by mohl puk proklouzat za brankářova záda, ale nakonec vypadl vedle sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou velice atraktivní druhou třetinu. V 28. minutě navýšil na rozdíl dvou branek Jakub Apolenář. Velmez se urputně snažil snížit, až se mu to nakonec podařilo. Z jednobrankového rozdílu se ale dlouho neradoval, o minutu později dostal kotouč za Judova záda David Kozubík.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Da buly lepší hosté, kteří se vzápětí vrhli do útoku. Valaši se v posledních vteřinách přesilovky k puku nedostanou.
     
    40:26
    Hosté v plném počtu. Valaši jsou ale u puku a posunují se dopředu.
     
    40:31
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři ve středu kluziště vybojovali puk. Z mezikruží jej propasoval za Judu TOMÁŠ ANDRIS. Asistence: Jakub Ďurkáč, Jan Křivohlávek.
     
    42:38
    Ďurkáč nahrál z pravé strany před branku na Apolenáře, ten zkoušel dorazit. Puk ztratil, chvíli se o něj ještě pral v prostoru za brankou, ale ztratil jej.
     
    43:34
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Finsterle – 2 min., napadení).
     
    43:48
    Vávra mohl hned po vhazování ujet hráčům HHK, jeden z velkomeziříčských hráčů mu ale puk vypíchl.
     
    44:27
    Velké Meziříčí vstřelilo branku!
    Lukáš Paták nahodil puk před branku, kde již čekal MARCEL JURÁŇ, který puk vytečoval do branky. Asistence: Lákáš Paták.
     
    45:18
    Bobři se opět dostali nebezpečně blízko branky Judy. Puk chvílí přejížděl před odkrytou branou, ale žádný s domácích na možnou dorážku se zde nenacházel.
     
    45:55
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    JAN KŘIVOHLÁVEK se zmocnil po nahrávce Finsterleho puku u branky soupeře a už mu nic nebránilo k tomu navýšit na tříbrankové vedení. Asistence: Lukáš Finsterle, David Vosátko.
     
    47:27
    V. Burian si najel kolem mantinelu u střídačky domácích a hned pokusil pozornost Slováka. Ten si trochu vyjel a má puk v náruči.
     
    48:04
    Velmez vyhodil puk na střed, Jakub Jenáček rozehrává.
     
    48:37
    Křivohlávek bojoval o kotouč za branou, ten nakonec odražen končí na druhé straně hřiště a icingem.
     
    48:52
    Vhazování u Judy zvládli lépe hosté. Kapitán Velmezu mohl rychle vytečovat puk pod Slovákovu hokejku, zkušený brankář si ale dobře najel. HHK bojoval o puk u domácí svatyně, úspěšnější byli Bobři, která se posunuli dopředu. Maskovaný muž Velmezu má vzápětí další zákrok.
     
    50:06
    Šimon Jenáček vybojoval puk ve středu kluziště, čekající Kozubík ho ale u hostující trestné ztratil.
     
    51:19
    Další bitva u Slovákovy branky. Gólman už ležel na zádech a mohl se už spíše spoléhat na bránící pomoc spoluhráčů, Jeden z velkomeziříčských do puku dokonce i kopl s úmyslem dostat jej do svatyně domácích, ovšem neúspěšně.
     
    52:11
    Vhazovalo se poblíž Slováka. Finsterle se po menší šarvátce ujal puku a vystřelil přímo na Judu, Brankář drží.
     
    52:34
    Juráň tratil puk v mezikruží u vlastní sítě. Toho využil Finsterle, který ho zkusil vystřelit. To se mu ale nepovedlo a po menší chvíli tenisu s hokejkami se kotouče ujímá Křivohlávek. Bobři jej ale vzápětí ztratili a Velmez se posunuje dopředu.
     
    53:39
    Velmez ztratil touš ve vlastním pásmu a Bobři znovu tlačí. Vhazování v útočné třetině hostí vyhráli domácí a ihned ohrozili Judu. Ten pohotově kryje.
     
    54:14
    Vosátko se dostal k puku ve středním pásmu a znovu prověřuje pozornost velkomeziříčského gólmana.
     
    54:27
    Snaha hosté rozehrát končí icingem. Vhazuje se po Judově pravici. Filip Střecha se zmocnil puku a posouvá se dopředu.
     
    54:48
    Velké Meziříčí vstřelilo branku!
    FILIP STŘECHA získal puk u mantinelu a vydal se na dlouhou trasu až ke Slovákovi, před kterým přejel a bekhendem mu poslal puk až za jeho záda. Asistence: Viktor Burian.
     
    56:06
    Kozubík z pravého kruhu pálí, Juda si proti střele vyjel a trochu zariskoval. Hraje se ale dál.
     
    56:39
    Apolenář zkoušel kličku před gólmanem. Jeho um mu ale zmařil obránce HHK, který poté dostává svůj tým dopředu.
     
    57:31
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:38
    Hosté to zkouší bez brankáře.
     
    57:58
    M. Juda vystřelil na Slováka, ten si vyjel a měl chvíli problém se vrátit zpět do postavení. Pomáhal mu Vosátko, ale nakonec je hra pozastavena arbitrem, který hlásí postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    58:17
    Finsterle mohl zakončovat do prázdné, ale to se mu nevydařilo!
     
    58:43
    Hosté stupňují tlak, ale Bobři zdařile vyhazují.
     
    59:21
    Pořický zavedl puk až do útočného pásma. Velmez útok odvrátil, do prázdné mohl zakončit Apolenář, ovšem také neúspěšně.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou poslední vzájemné utkání mezi Bobry z Valašského Meziříčí a HHK Velké Meziříčí v základní části, ve kterým jsou úspěšnější domácí Valaši.
    Poslední pasáž byla výsledkově i herně nejvíce vyrovnaná, domácí Valaši si ale i přes dvě branky hostí nenechali své vedení vzít a nakonec vítězí 5:3. Autorem vítězné branky je tak Tomáš Andris!
     
    To je dnes ode mě vše, já vám přeji hezký zbytek večera. (20:14:49)

    Jan Kozák

    Branky a nahrávky: 7. Kuchařík (Dobša, Apolenář), 28. Apolenář, 37. Kozubík (Vávra), 41. Andris (Ďurkáč, Křivohlávek), 46. Křivohlávek (Finsterle, Vosátko) – 36. Křenek (T. Střecha), 45. Juráň (Paták), 55. F. Střecha (Burian)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Tkadlec) – Báchor (A), Vosátko, Ďurkáč, J. Jenáček, Holiš, Gabrhelík, Š. Jenáček – Kozubík, Vávra (A), Pořický (C) – Finsterle, Křivohlávek, Andris – Kuchařík, Dobša, Apolenář – Vavřík, D. Stodůlka

    Trenér: Lukáš Plšek

    HHK Velké Meziříčí: J. Juda (Krejčí) – Ambrož (C), P. Vlašín (A), Hort, Burian, Slabý, Kochánek, Báňa – Juráň, F. Střecha, Doležal, T. Střecha, Broža, Mastěra, M. Vlašín, Křenek (A), Barák, Paták, M. Juda

    Trenér: Karel Vejmelka

    Rozhodčí: Grygera – Čelechotský, Tvrdý
    bahis siteleri