Kanada – USA 2:4 (kon.) | Německo – Čína 3:2 (kon.) | Tým ROV – Česko 5:6 (po pr.)
Švýcarsko – Dánsko 3:5 (kon.)
po prodl.
Ruský olympijský výbor
5:6 (1:1, 1:2, 3:2 - 0:1)
Česko
Sobota 12.02.2022, 14:10Olympijské hry - muži • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    S konstatováním, že národní tým podal velmi dobrý výkon a zaskočil do té doby bezchybné Rusko, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (16:48:23)
     
    Do turnaje vstoupil národní tým poněkud rozpačitě, jenomže herní projev se postupně lepšil. Dnes svěřenci Filipa Pešána podali opravdu skvělý výkon a zaslouženě berou dva body. Hrdinou posledních okamžiků se stal Libor Šulák, jenž v nastaveném čase rozhodl o osudu duelu. Rusko se na olympijském turnaji často neporáží, o to sladší je vítězství českého výběru.

    Střely na branku: 29:41.
     
    Konec zápasu.
    64:30 Libor ŠULÁK - 5:6
     
    64:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým na olympijském turnaji předčil Rusko. David Krejčí vybídl ke střele LIBORA ŠULÁKA, který zůstal sám na ose. Obránce Vladivostoku zamířil přesně pod lapačku Ivana Fedotova, jenž rychle prchal z branky. Asistence: David Krejčí.
    63:59 David Krejčí vybídl Romana Čevenku, jehož pokus ztroskotal na brankářových betonech
     
    63:59
    David Krejčí přihrál přes osu na Romana Červenku, který z pravého kruhu mířil těsně nad ledem k bližší tyči. Ovšem Ivan Fedotov se skvěle přesunul a puk vyrazil.
     
    63:02
    Na levém kruhu se nacházel David Krejčí, kterému z modré přihrával Tomáš Kundrátek. Bývalý útočník Bostonu trefil hůl Alexandra Jelesina, a tak Ivan Fedotov v pohodě zasáhl.
     
    62:37
    Martin Straka si zavolal čtveřici hráčů, která půjde na ledovou plochu. Bývalý skvělý útočník jim ukázal, jak si představuje sehrání přesilové hry.
     
    62:37
    Vyloučení v týmu Ruský olympijský výbor (Alexandr Nikišin – 2 min., sekání).
     
    62:30
    David Krejčí zadovkou našel Tomáš Hyku, jehož pokus z levého kruhu byl sražen za branku. Druhý jmenovaný český útočník byl následně seknut a národní tým bude hrát přesilovou hru.
     
    61:11
    Lukáš Sedlák předvedl drzou kličku před soupeřovou branku, ale bohužel mu nevyšla. A tak musel mířit rychle zpátky, protože se rodilo přečíslení, ale Libor Šulák výborně zasáhl.
     
    60:30
    David Krejčí vyhrál vhazování a je na ledě s Ronaldem Knotem a Tomášem Hykou. Český celek už se žene do pásma, kde o puk Knot přišel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Bláznivá třetí třetina skončila a výsledek je 5:5, a tak uvidíme také prodloužení. Český tým dnes vypadal mnohem hladověji, než jeho soupeř a navíc se prezentoval parádním výkonem.

    Švýcarsko prohrálo s Dánskem, které bude na druhé pozici tabulky. Národní tým obsadí třetí příčku a Rusko skupinu vyhraje.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Jiří Smejkal napadal soupeře s kotoučem a došlo na souboj za brankou. Hynek Zohorna poté chtěl najít bratra Tomáše, avšak přihrávka před branku neprošla.
     
    58:43
    Michal Řepík na soupeře v útočném pásmu nestačil, a tak mohlo hrát Rusko, které dlouho trávilo čas kolem své branky. Po chvíli zkusil dlouhou přihrávku Nikita Nestěrov, ale kotouč skončil až u českého gólmana.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 5. V. A. Tkačov (N. Gusev, N. Nestěrov), 33. N. Nestěrov (N. Gusev, S. Plotnikov), 44. K. Semjonov (S. Plotnikov, Andronov), 47. Gricjuk (N. Gusev, V. A. Tkačov), 49. Čibisov (Vojnov, Šipačov) – 13. Kundrátek (R. Červenka, M. Stránský), 39. David Krejčí (R. Červenka, Kundrátek), 40. Michael Špaček (Šulák, Sobotka), 44. Klok (T. Zohorna, H. Zohorna), 49. Hyka (L. Sedlák, David Krejčí), 65. Šulák (David Krejčí)


    Ruský olympijský výbor: Ivan Fedotov (Samonov) – N. Nestěrov, Nikišin, Jelesin, J. Jakovlev (A), Vojnov, S. Tělegin, Šaripzjanov – Čibisov, Šipačov (C), Galijev – Gricjuk, V. A. Tkačov, N. Gusev – D. Voronkov, P. Karnauchov, Slepyšev – Grigorenko, Andronov (A), S. Plotnikov – K. Semjonov.
    Trenér: Alexej Žamnov

    Česko: Š. Hrubec (Bartošák) – Mozík, Šulák, Kundrátek, J. Jeřábek (A), Knot, Klok, D. Sklenička – Hyka, David Krejčí (A), L. Sedlák – Sobotka, Jan Kovář, R. Červenka (C) – M. Řepík, Michael Špaček, M. Stránský – H. Zohorna, T. Zohorna, Smejkal – Lenc.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Kaukokari, Nord – Nikulainen, Lundgren
    thejrc.org