Kanada – USA 2:4 (kon.) | Německo – Čína 3:2 (kon.) | Tým ROV – Česko 5:6 (po pr.)
Švýcarsko – Dánsko 3:5 (kon.)
po prodl.
Ruský olympijský výbor
5:6 (1:1, 1:2, 3:2 - 0:1)
Česko
Sobota 12.02.2022, 14:10Olympijské hry - muži • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    64:30 Libor ŠULÁK - 5:6
     
    64:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým na olympijském turnaji předčil Rusko. David Krejčí vybídl ke střele LIBORA ŠULÁKA, který zůstal sám na ose. Obránce Vladivostoku zamířil přesně pod lapačku Ivana Fedotova, jenž rychle prchal z branky. Asistence: David Krejčí.
    63:59 David Krejčí vybídl Romana Čevenku, jehož pokus ztroskotal na brankářových betonech
     
    63:59
    David Krejčí přihrál přes osu na Romana Červenku, který z pravého kruhu mířil těsně nad ledem k bližší tyči. Ovšem Ivan Fedotov se skvěle přesunul a puk vyrazil.
     
    62:37
    Vyloučení v týmu Ruský olympijský výbor (Alexandr Nikišin – 2 min., sekání).
     
    54:22
    Z trestné lavice už naskočil Vladimír Sobotka do přečíslení, které také mohl přetavit v branku. Zakončení českého útočníka srazil Nikita Nestěrov nad branku. Škoda, tohle mohl být rozhodující moment zápasu.
     
    52:12
    Vyloučení v týmu Česko (Vladimír Sobotka – 2 min., sekání).
    48:57 Tomáš HYKA - 5:5
     
    48:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští lvi se nikdy nevzdávají a znovu vyrovnávají! Lukáš Sedlák posunul kotouč na TOMÁŠE HYKU, který překvapil nahozením z velkého úhlu Ivana Fedotova. Od lýtka ruského brankáře se černá guma odrazila do správných míst. Asistence: Lukáš Sedlák a David Krejčí.
    48:22 Andrej ČIBISOV - 5:4
     
    48:22
    Olympijští sportovci z Ruska právě vstřelili branku!
    Rusko se vrací do vedení, když překvapilo v tomto okamžiku Šimona Hrubce. ANDREJ ČIBISOV obkroužil branku, čímž se dostal do pravého kruhu, odkud svou střelu na zadní tyčku schoval za Jakuba Jeřábka. Českému brankáři pak puk proletěl mezi rukou a tělem až do branky. Asistence: Vjačeslav Vojnov a Vadim Šipačov.
    46:43 Arsenij GRICJUK - 4:4
     
    46:43
    Olympijští sportovci z Ruska právě vstřelili branku!
    Libor Šulák a Vojtěch Mozík nedokázali odpálit černou gumu, kterou do jízdy spoluhráči přiťukl Nikita Gusev. ARSENIJ GRICJUK se dostal až před Šimona Hrubce, jehož překonal střelou na vyrážečku. Asistence: Nikita Gusev a Vladimir A. Tkačov.
    43:50 Kirill SEMJONOV - 3:4
     
    43:50
    Olympijští sportovci z Ruska právě vstřelili branku!
    O dvě branky jsme vedli pouze šestatřicet vteřin! Sergej Plotnikov přihrával před branku, kde si kotouč bruslí zpracoval KIRILL SEMJONOV, jenž poté zametl černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Sergej Plotnikov a Sergej Andronov.
    43:14 Lukáš KLOK - 2:4
     
    43:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zavolejte stráže, zbláznilo se páže – to znamená, že český tým přidává další branku! Tomáš Zohorna posunul puk do levého kruhu, odkud LUKÁŠ KLOK zamířil do vzdálenější šibenice. Ivan Fedotov toho moc neviděl, protože přesně v momentu střely před ním projel Jiří Smejkal. Asistence: Tomáš Zohorna a Hynek Zohorna.
    39:17 Michael ŠPAČEK - 2:3
     
    39:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, národní tým se ujímá vedení! Libor Šulák přihrál na vrchol levého kruhu, odkud MICHAEL ŠPAČEK zamířil přesně k bližší tyči. Ivan Fedotov se jen vyčítavě podíval směrem k Alexandru Jelesinovi, který nebyl ve správném postavení – 2:3. Asistence: Libor Šulák a Vladimír Sobotka.
    38:42 David KREJČÍ - 2:2
     
    38:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Znovu využíváme přesilové hry, která navíc bude ještě pokračovat. Roman Červenka viděl dálnici přes osu na zadní tyč a přesně po ní poslal kotouč. DAVID KREJČÍ se nacházel ve výborné pozici a střelou z jedné vyrovnává! Asistence: Roman Červenka a Tomáš Kundrátek.
     
    37:34
    Po souboji s Dmitrijem Voronkovem odpadl Lukáš Sedlák, jenž byl loktem zasažen do oblasti hlavy. Ruský útočník pro dnešní střetnutí dohrál.
     
    37:34
    Vyloučení v týmu Ruský olympijský výbor (Dmitrij Voronkov – 5 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku + osobní trest do konce utkání, nedovolený zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Arsenij Gricjuk.
    32:19 Nikita NESTĚROV - 2:1
     
    32:19
    Olympijští sportovci z Ruska právě vstřelili branku!
    Také ruský výběr využívá početní výhodu! Nikita Gusev přihrál na vrchol levého kruhu, odkud do bližšího horního rohu branky zakončil tvrdou ránou NIKITA NESTĚROV. Asistence: Nikita Gusev a Sergej Plotnikov.
     
    31:35
    Vadim Šipačov z levé strany přihrával mezi kruhy, odkud okamžitě vystřelil Sergej Plotnikov. Jeho pokus zamířil jen doprostřed branky, kde byl už zakleknutý Šimon Hrubec.
     
    31:08
    Vladimír Sobotka si pomohl hákováním, čímž domácímu mužstvu nabízí sedmapadesát vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovou hru!
     
    31:08
    Vyloučení v týmu Česko (Vladimír Sobotka – 2 min., hákování).
     
    30:04
    Vyloučení v týmu Česko (Jiří Smejkal – 2 min., držení).
    27:12 Šimon Hrubec se skvěle přesunul, čímž vychytal ve stoprocentní pozici Grigorenka
     
    27:12
    Neskutečný zákrok Šimona Hrubce! Lukáš Klok dal nepřesnou přihrávku a puku se zmocnil Sergej Plotnikov, který přihrával na zadní tyčku! Před Michailem Grigorenkem zívala odkrytá branka, ale český brankář se neskutečně přesunul!
     
    22:03
    Až před Hrubce se z pravé strany dostal Pavel Karnauchov, který už byl velmi blízko českému brankáři, a tak jej nepřekonal. Rusko zvyšuje obrátky, jelikož další pokus na branku připsal Nikita Nestěrov.
     
    19:25
    Dmitrij Voronkov (Tým ROV) a Lukáš Klok (Česko) se potkali ve středním pásmu, kde si nejprve každý rozdělil po krosčeku a následně se osekávali. Rozhodčí je tak pošlou uklidnit na trestnou lavici, oba za sekání.
     
    15:15
    Vyloučení v týmu Ruský olympijský výbor (Damir Šaripzjanov – 2 min., krosček).
    12:37 Tomáš KUNDRÁTEK - 1:1
     
    12:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým sehrál přesilovou hru opravdu skvěle! Nejprve z levého kruhu vypálil David Krejčí, jehož snažení domácí brankář vyrazil. Poté Jan Kovář marně hledal na zadní tyči našeho kapitána. Avšak Červenka si vyměnil puk se Stránským a naservíroval jej na modrou čáru. TOMÁŠ KUNDRÁTEK využil Kovářovy clony a zamířil do pravé šibenice ruské svatyně. Asistence: Roman Červenka a Matěj Stránský.
     
    11:59
    Vyloučení v týmu Ruský olympijský výbor (Alexandr Jelesin – 2 min., nedovolené bránění).
    06:50 Slibnou šanci českého týmu zakončoval Krejčí, avšak Fedotov se stihl přesunout
     
    06:50
    Spolupráci z Čeljabinsku mohl zúrokovat kohout z Olomouce! Tomáš Hyka přihrával přes osu na zadní tyčku, odkud David Krejčí zamířil po ledě na branku. Ovšem Ivan Fedotov se skvěle roztáhl a zakročil betonem.
    04:51 Vladimir A. Tkačov - 1:0
     
    04:51
    Olympijští sportovci z Ruska právě vstřelili branku!
    Ruský výběr se rychle dostává do vedení a nutno říct, že po nenápadné střele! Na levé straně se nacházel VLADIMIR A. TKAČOV, jehož pokus zamířil přesně do teploměru Šimona Hrubce. Asistence: Nikita Gusev a Nikita Nestěrov.
     
    00:12
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Hyka – 2 min., hákování).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 5. V. A. Tkačov (N. Gusev, N. Nestěrov), 33. N. Nestěrov (N. Gusev, S. Plotnikov), 44. K. Semjonov (S. Plotnikov, Andronov), 47. Gricjuk (N. Gusev, V. A. Tkačov), 49. Čibisov (Vojnov, Šipačov) – 13. Kundrátek (R. Červenka, M. Stránský), 39. David Krejčí (R. Červenka, Kundrátek), 40. Michael Špaček (Šulák, Sobotka), 44. Klok (T. Zohorna, H. Zohorna), 49. Hyka (L. Sedlák, David Krejčí), 65. Šulák (David Krejčí)


    Ruský olympijský výbor: Ivan Fedotov (Samonov) – N. Nestěrov, Nikišin, Jelesin, J. Jakovlev (A), Vojnov, S. Tělegin, Šaripzjanov – Čibisov, Šipačov (C), Galijev – Gricjuk, V. A. Tkačov, N. Gusev – D. Voronkov, P. Karnauchov, Slepyšev – Grigorenko, Andronov (A), S. Plotnikov – K. Semjonov.
    Trenér: Alexej Žamnov

    Česko: Š. Hrubec (Bartošák) – Mozík, Šulák, Kundrátek, J. Jeřábek (A), Knot, Klok, D. Sklenička – Hyka, David Krejčí (A), L. Sedlák – Sobotka, Jan Kovář, R. Červenka (C) – M. Řepík, Michael Špaček, M. Stránský – H. Zohorna, T. Zohorna, Smejkal – Lenc.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Kaukokari, Nord – Nikulainen, Lundgren
    bahis siteleri