Chelsea – Palmeiras 2:1 (po pr.)
po prodl.
Chelsea FC
2:1 (0:0)
SE Palmeiras
Sobota 12.02.2022, 17:30 • Mohammed bin Zayed Stadium (Abú Zabí) • Mistrovství světa klubů • Finále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:23:37)
    Chelsea poprvé v historii klubu opanovala Mistrovství světa klubů
     
    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 14:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 22:19.
     
    Chelsea poprvé v historii opanovala Mistrovství světa klubů! Ve finále se proti brazilskému Palmeiras pořádně zapotila, aby nakonec vydřela výhru 2:1 po prodloužení.

    Góly začaly padat až ve druhém poločase. The Blues poslal v 55. minutě do vedení Romelu Lukaku, brazilské mužstvo odpovědělo o necelých deset minut později gólem Raphaela Veigy z penalty.

    Protože až do uplynutí základní hrací doby i s nastavením další branky nepadly, šlo se do prodloužení. V něm měl londýnský celek herně navrch a kýženého druhého gólu se dočkal ve 117. minutě, kdy po Luanově hře rukou v pokutovém území proměnil nařízenou „desítku“ Kai Havertz. Ferreirova družina ještě v posledních minutách zkusila poslat zápas do penalt, ale neuspěla, naopak ještě přišla o Luana, který byl vyloučen za podražení do úniku směřujícího Havertze.
     
    120+7
    Konec zápasu.
    120+6. Luan si za podražení Havertze vysloužil červenou kartu
     
    120+6
    Luan je ze hry venku! Jak opakovačky ukázaly, tak stoper ve skluzu vůbec nezasáhl balón, ale jen nohy Kaie Havertze, který směřoval sám na gólmana.
     
    120+5
    Bude se červenat? Kai Havertz postupoval do slibné příležitosti, když ho zezadu poslal k zemi Luan. Hlavní rozhodčí nechal ve hře pokračovat, po přerušení hry směřuje k obrazovce.
     
    120+4
    Z posledních sil natáhl k dvacetimetrovému sprintu Rafael Navarro. Ve finále si ale posunul balón až moc před sebe, což potrestal Antonio Rüdiger.
     
    120+3
    Skvěle si počínal Christian Pulisic. Odvážná klička proti Jailsonovi mu vyšla, Brazilec jej vzápětí fauloval. Chelsea dělí od triumfu poslední vteřinky!
     
    120+2
    Gólman Weverton zvolil dlouhý odkop. Hledal podle všeho Atuesty, jemuž ale vůbec nevyšlo zpracování, míč následně sebral do rukavic Mendy.
     
    120+1
    Realizační tým Palmeiras hlasitě protestuje proti nastavenému času, očekávaly větší porci minut. Hlavní trenér Abel Ferreira dokoncne obdržel kartu žluté barvy.
     
    120
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec druhého prodloužení tři minuty.
     
    119
    To je ale určitě to nejmenší, co by momentálně Havertze měl trápit. Střelec důležitého gólu nyní brání společně s dalšími spoluhráči, ofenziva pochopitelně v současné chvíli není na pořadu dne.
     
    118
    Střídání v týmu SE Palmeiras: ze hřiště odchází Marcos Rocha, přichází Deyverson.
     
    118
    Kai Havertz nechal naplno projevit své emoce. Po vstřeleném gólu si sundal dres, za což mu rozhodčí po skončení oslav podle pravidel udělil žlutou kartu.
    117. Kai HAVERTZ - 2:1
     
    117
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Tuchelova družina je pár minut od titulu! KAI HAVERTZ zachoval chladnou hlavu. Počkal si na pohyb gólmana a vystřelil ze svého pohledu k levé tyči. Weverton ani nespadl na zem, kapitulaci smutně přijal v pokleku.
     
    117
    Míč si staví na bílý bod Kai Havertz.

    Milan Huppert

    Branky: 54. Lukaku (Hudson-Odoi), 117. Havertz (pen.) – 64. Veiga (pen.)

    Karty:   118. Havertz (CHE) – 105. Wesley (PMS), 115. Luan (PMS), 116. Atuesta (PMS)   120+6. Luan (PMS)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 14:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 22:19.
    Chelsea FC: Mendy – Christensen (91. Sarr), T. Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C), Kanté, Kovačić (91. Zíjáš), Hudson-Odoi (76. Ñíguez) – Mount (32. Pulisic), Havertz – Lukaku (76. Werner).
    Náhradníci: Arrizabalaga, Bettinelli – Jorginho, Kenedy, Alonso, Pulisic, Werner, Sarr, Chalobah, Zíjáš, Ñíguez, Barkley.

    Trenér: Thomas Tuchel

    SE Palmeiras: Weverton – Rocha (118. Deyverson), G. Gómez (C), Luan, Piquerez – Danilo, Zé Rafael (60. Jailson) – Dudu (103. Navarro), Veiga (76. Atuesta), Scarpa – Rony (76. Wesley).
    Náhradníci: Oliveira, Lomba – Mayke, Wesley, Deyverson, Atuesta, Kuscevic, Navarro, B. Lopes, Jorge, Murilo, Jailson.

    Trenér: Abel Ferreira

    Rozhodčí: Beath – Schetinin, Beecham
    bahis siteleri