Švédsko – Slovensko 0:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
8:2 (1:1, 5:1, 2:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 19.02.2022, 12:00 • Home Credit Arena, Liberec • DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off • Skupina C
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký den. (14:30:04)
     
    Po vyrovnané první třetině Liberec převzal otěže zápasu pevně do svých rukou a Duklu na domácím ledě rozstřílel 8:2. Rozhodla zejména pasáž okolo poloviny utkání, když Bílí Tygři ještě za stavu 2:1 přidali tři branky v rozmezí necelé minuty a půl.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Dukla trošku přitlačila a sérii zákroků si ještě připsal také Daniel Král. Poradil si však na výbornou a sklidil potlesk z tribuny.
     
    58:53
    Petr Gajda hezkou kolmicí vysouval do další šance znovu Ledna. Jihlavští obránci u něj tentokrát byli včas a nenechali ho vystřelit.
     
    58:00
    Matěj Leden nabral rychlost a s pukem na holi se protlačil až do solidní šance. Po nájezdu zleva střílel na bližší tyč, Filip Krejčí předvedl dobrý zákrok.
     
    57:17
    Jonáš Jungwirth vjel s pukem do útočného pásma a střílel přes obránce, který jeho pokus přizvedl vysoko do ochranné sítě.
     
    55:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši využívají další přesilovku. Filip Jansa přihrál do levého kruhu VOJTĚCHU JIRUŠOVI, který si puk zpracoval a prudkou střelou po ledě trefil skulinu mezi betony Filipa Krejčího. Asistence: Filip Jansa, Jakub Dvořák.
     
    54:56
    Jihlavský hráč zašlápl puk u hrazení v útočném pásmu, hosté v oslabení šetří čas.
     
    54:30
    Puk se odrazil mezi kruhy k Zajíčkovi, který v obležení protihráčů nestihl vypálit.
     
    53:59
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Báťa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:19
    Liberečtí znovu pronikli do otevřené defenzivy soupeře a u tyčky si pro přihrávku sjížděl Vojtěch Jiruš. Filip Krejčí svoji klec tentokrát uhájil.
     
    52:35
    Muziku přitvrdil také Tomáš Kollert, který tvrdou srážkou vybojoval puk na obranné modré čáře a založil protiakci. Filip Kříž se pak fantastickou kličkou zbavil protihráče a ve finální fázi ještě chtěl vracet kotouč Kollertovi. Dukla velkou šanci přečkala.
     
    50:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se dočkali sedmého gólu, krásnou souhru celého útoku zakončil střelou do odkryté části brány LUKÁŠ PLOS, kterému šikovnou přihrávkou nachystal komfortní pozici Nezbeda. Asistence: Lukáš Nezbeda, Adam Měchura.
     
    50:02
    Adam Měchura nadvakrát procedil přihrávku na Lukáše Nezbedu, jenže ten neměl puk ideálně ke střele a zblízka nemohl ohrozit branku.
     
    49:07
    Zápas se už ve třetí části spíše dohrává. Liberečtí jsou nadále silnější na kotouči, nicméně tempo už v porovnání s druhou třetinou celkem pochopitelně není tak vysoké.
     
    48:49
    Kollertovo nahození Krejčí asi vůbec neviděl, protože na kotouč ani trochu nereagoval. Zasahovat však nemusel, střela mířila mimo klec.
     
    48:16
    Jenčovský hledal před brankou Filipa Kříže, ale přihrávku mu adresoval do nohou. Hostující celek posléze otáčí hru na druhou stranu.
     
    47:54
    Číhalovo nahození od modré čáry si Král našel a nadvakrát zkrotil puk.
     
    47:13
    Skvělý Král! Liberečtí se trošku zapomněli a Dukla ujela do akce dva na jednoho. Šimon Báťa si zpracoval přihrávku a mířil do šibenice, ježe Daniel Král mu překazil radost.
     
    46:40
    Ofsajd Severočechů.
     
    46:27
    Štěpán Šabatka z druhé vlny podpořil jihlavskou akci a z prostoru těsně za kruhy pálil švihem. Daniel Král předvedl kvalitní zákrok.
     
    46:04
    Jakub Hladík se dnes už podruhé prezentoval výborným hitem, tentokrát se přes jeho záda prolétl urostlý Číhal. Mezitím se píská ofsajd Jihlavy.
     
    45:15
    Matěj Leden pěknou žabičkou po modré čáře oslovil Tomáše Kollerta, jehož nahození se před brankou ještě pokusil tečovat Filip Kříž.
     
    43:53
    Adam Měchura po dobré souhře střílel z mezikruží a mířil mezi betony Filipa Krejčího. Jihlavský gólman výborně zasáhl, avšak měl i trošku štěstí. Rozhodčí se ještě jel zblízka podívat, jestli puk náhodou není za brankovou čarou.
     
    43:37
    Teď se Jansa opřel do puku k ráně z pravého kruhu. Střela se otřela o hokejku protihráče a výrazně zpomalená dolétla do připravené rukavice brankáře Krejčího.
     
    43:03
    Filip Jansa vystřelil z úhlu a trefil boční síť. Následně kotouč znovu míří ven z útočné třetiny Liberce.
     
    42:33
    Pokus Vojtěcha Jiruše neprošel přes obětavě blokující jihlavský čtyřlístek. Tým z Vysočiny poté dostává puk do bezpečí.
     
    42:12
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Číhal – 2 min., faul kolenem).
     
    41:22
    Tentokrát Jihlava první minutu přečkala a krátce po jejím konci měla sama šanci. Střelu Adama Rauše z osy hřiště domácí zblokovali.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:38.
     
    Druhé dějství pravděpodobně rozhodlo o osudu utkání. Bílí Tygři pěti góly v řadě utekli do vysokého vedení a přestože Jihlava v závěru alespoň snížila, už to s jejími šancemi na body nevypadá dobře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští ujeli do přečíslení tří na jednoho a obrovskou šanci proměnili. Josef Vyvial přihrál mezi kruhy na ADAMA SOJKU, který se trefil přesně k tyči. Asistence: Josef Vyvial, Matěj Vovsík.
     
    38:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ NEZBEDA míchal s pukem za jihlavskou klecí, načež se pokusil najít spoluhráče v předbrankovém prostoru. Kotouč si však do vlastní brány smolně srazil jeden z jihlavských hokejistů. Bílí Tygři i s trochou štěstí využívají další přesilovku a vedou už 6:1! Asistence: Jakub Zajíček, Jan Hampl.
     
    38:22
    Jan Hampl nahazoval od modré čáry a Filip Krejčí to neměl snadné, protože před něj už tradičně zaparkoval urostlý Adam Měchura, se kterým si po Krejčího zákroku ještě jihlavští hráči něco vyříkávali.
     
    37:54
    Jihlava se hned na začátku oslabení dokázala úspěšně osvobodit.
     
    37:44
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Vyvial – 2 min., podrážení).
     
    36:50
    Daniel Král teď předvedl husarský kousek, když si ve vlastním brankovišti s pukem na hokejce troufl oklamat napadajícího hráče, a pak ještě kolmou přihrávkou středem přesně rozehrál až do středního pásma!
     
    36:18
    Sapíkovo nahození od pravého mantinelu Daniel Král i přes clonu viděl a vyrazil puk do rohu. Na druhé straně se pak mezi kruhy objevil Šimon Pavlík, jehož střelu srazili pozorní obránci Dukly nad bránu.
     
    35:35
    Filip Kovář se nerozpakoval a z vrcholu pravého kruhu napálil kotouč na bránu. Lapačka Filipa Krejčího byla na místě.
     
    35:06
    Teď se hraje opravdu nahoru – dolů. Bílí Tygři vzápětí jeli ve dvou na jednoho, Adam Měchura hledal Lukáše Plose. Bránící hráč Dukly odvedl výbornou práci a přihrávku tečoval mimo Plosův dosah.
     
    34:55
    Adam Rauš byl v úniku faulovaný Vojtěchem Jirušem a dostal k dispozici trestné střílení. Zkusil ho využít střelou pod vyrážečku, Daniel Král ale puk jemně zasáhl a pomohl mu mimo tři tyče!
     
    34:30
    Jakub Hladík povedeným hitem zastavil protihráče a nastartoval tím rychlý protiútok. Matěj Leden se hnal sám na bránu a Filip Krejčí ho vychytal! Jihlavský brankář si navíc o chvíli později poradil také s dorážkami Filipa Jansy.
     
    33:31
    Už se hraje pět na pět, k vidění byl ofsajd libereckého týmu.
     
    32:29
    Adam Měchura obdržel hezkou křižnou přihrávku, z pravého kruhu pak bez přípravy mířil za přesouvajícího se brankáře. Síť se však rozvlnila jen z boku.
     
    32:23
    Lukáš Plos na jihlavského gólmana dotíral na brankovišti, Filip Krejčí proti ráně ze střední vzdálenosti přesto předvedl spolehlivý zákrok.
     
    31:45
    Filipu Kovářovi vůbec nesedla přihrávka na modré čáře a Melenovský mohl ve zkráceném oslabení vyvézt puk do bezpečí.
     
    31:00
    Tomáš Kollert vjel do útočného pásma, při hře čtyři na čtyři se pro obránce otevírá větší pole působnosti. Následnou střelu srazil protihráč do ochranné sítě.
     
    30:37
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Chvátal – 2 min., držení).
     
    30:00
    Aktuální jihlavské rozpoložení se projevuje také v přesilovce. Hosté se nemohou usadit v útočné třetině a odskakují jim puky.
     
    29:17
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Plos – 2 min., hákování).
     
    28:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberecký uragán pokračuje. Jakub Zajíček ukázal obrovský přehled, když v přečíslení dvou na jednoho zkušeně počkal s přihrávkou přes padajícího obránce. VOJTĚCH JIRUŠ pak z pokleku střelou o tyč propálil gólmana. Asistence: Jakub Zajíček, Jan Hampl.
     
    27:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Za 22 sekund přichází další liberecká trefa, Severočeši teď zápas dost možná definitivně lámou. Filip Kříž přenechal puk MATĚJI LEDNOVI, který vystřelil švihem z prostoru mezi kruhy a modrou čárou. Pěkná rána přistála přesně u tyčky. Asistence: Filip Kříž, Šimon Pavlík.
     
    27:12
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají přesilovku a byla to pěkná akce. Jakub Dvořák od modré čáry přihrál doleva Vojtěchu Jirušovi, který zvedl hlavu a parádně našel MIKULÁŠE JENČOVSKÉHO, na jehož teč z hranice brankoviště neměl Filip Krejčí nárok. Asistence: Vojtěch Jiruš, Jakub Dvořák.
     
    26:47
    Petru Gajdovi příliš nesedla rána z kruhu a Krejčí ji vyrazil. Zajíček pak zadovkou našel jen protihráče, hosté vyhazují.
     
    26:07
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Chvátal – 2 min., sekání).
     
    26:07
    Po odpískání trošku vzplanuly emoce a rozhodčí bude vylučovat. Zdá se, že si Liberečtí zkusí přesilovku.
     
    25:05
    To je nepříjemný moment. Jakub Dvořák napřáhl k bombě zpoza kruhu a ránu schytal do nohy Lukáš Číhal, který zůstal s bolestivou grimasou ležet na ledě. Snad bude v pořádku.
     
    24:31
    Jihlavská branka vypadla z předepsaného postavení, hra je přerušena.
     
    24:10
    Lukáš Číhal si na modré čáře až moc dlouho chystal puk ke střele a do nahození mu sáhl hned první blokující hráč šelem.
     
    22:56
    Poprvé ve druhé části zahrozila také Dukla. Individuální akcí se o to postaral Josef Vyvial, který vystřelil na betony Daniela Krále. Liberecký brankář si na první pohled nebyl úplně jistý, zda má kotouč pevně pod kontrolou, ale mohl si oddechnout.
     
    22:26
    Lukáš Nezbeda zpoza brány chytře posílal kotouč do brankoviště rozhozených jihlavských hráčů. Jeden z obránců ho srazil jen těsně nad břevno vlastní klece.
     
    22:01
    Nepřesná rozehrávka znamená zakázané uvolnění také na straně domácích.
     
    21:47
    Zatím se jako přes kopírak opakuje scénář z první třetiny. Jihlava na začátku prakticky vypadla z role, pod velkým tlakem jen vyhodila na icing.
     
    21:00
    Mohlo to být už o dva góly. Lukáš Nezbeda totiž střílel z mezikruží, ovšem Krejčí si poradil jak s jeho střelou, tak s následnou dorážkou Jakuba Dvořáka z levého kruhu!
     
    20:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Také ve druhé třetině se domácí prosazují hned v úvodní minutě! JAKUB ZAJÍČEK nabral rychlost a ujel po pravé straně. První střelu ještě Filip Krejčí za svá záda nepustil, jenže stejný hráč se dostal ještě k dorážce a procedil kotouč do sítě. Bez asistence.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:44.
     
    Do zápasu mnohem lépe vstoupili Bílí Tygři, soupeře drželi pod tlakem a ještě to umocnili gólem hned v první minutě. Jihlava se postupem času také osmělila a v přesilovce zaslouženě srovnala na současných 1:1. Uvidíme, jak se bude utkání vyvíjet dál.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Po útočném výletu Lukáše Meisela se hosté dostali do náznaku přečíslení. Výborně zasáhl Tomáš Kollert, který přihrávku pozorně vypíchl hokejkou.
     
    19:00
    Jihlavští protečovali kotouč ještě před červenou čárou, píská se zakázané uvolnění.
     
    17:48
    Liberec je teď o něco aktivnější a snaží si vzít ještě před koncem třetiny zpět vedení. Dukla však pozorně brání a nepouští soupeře blíže k brance.
     
    16:50
    Matyáš Sapík nahazoval od modré čáry poté, co k němu projela přihrávka zpoza klece. Královu bránu nicméně minul.
     
    16:18
    Zakázané uvolnění Jihlavy.
     
    15:54
    Na ledě se teď trošku přiostřuje. Adam Měchura tak trochu pomstil zákrok na Zajíčka a také on se prezentoval tvrdým hitem u hrazení.
     
    15:16
    Štěpán Šabatka u mantinelu tvrdě srazil Jakuba Zajíčka, ale bylo to čisté, hra plyne dál. Severočeši míří do ofenzivní zóny.
     
    14:05
    Dukle se v téhle přesilovce vůbec nedaří, vlastně se skoro ani nepodívala do útočného pásma. Domácí se v klidu brání.
     
    13:30
    Liberec se ani v oslabení nebojí útočit. Jihlavští museli řešit draví průniky Vojtěcha Jiruše a Filipa Jansy z pravého křídla.
     
    12:45
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Meisel – 2 min., sekání).
     
    11:47
    Ofsajd šelem.
     
    11:31
    Lukáš Nezbeda střílel od pravého mantinelu těsně nad ledem, Krejčí mohl zůstat v klidu.
     
    10:43
    Kollertovi se nepovedlo vyvézt puk z pásma, jenže Liberec to mrzet nemuselo. Následná přihrávka v pádu totiž v jihlavském podání nebyla přesná a Bílí Tygři se dostali do přečíslení tří na jednoho, které po pobídce Filipa Jansy jen těsně neproměnil Matěj Leden!
     
    09:08
    Josef Vyvial si počkal na puk v pravém kruhu a poté, co Hampl zblokoval střelu od modré čáry, mohl sám zakončovat. Daniel Král předvedl spolehlivý zákrok a schoval kotouč ve své výstroji.
     
    08:53
    Liberečtí to zkusili hezkou kombinací, na jejímž konci ještě Gajda zadovkou hledal Kříže. Defenziva Dukly si zvládla poradit.
     
    08:00
    Domácí jsou teď trošku rozhození a nechybělo mnoho, aby Jihlava bleskově otočila skóre. Marek Melenovský se zmocnil kotouče v útočném pásmu a hezky vystřelil z levého kruhu. Puk se odrazil od spojnice břevna a tyče!
     
    07:24
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava využívá přesilovku! Obránce ŠTĚPÁN ŠABATKA dobře nahodil od modré čáry, Daniel Král přes clonu nemohl vidět téměř nic. I proto kotouč našel až v síti za svými zády. Asistence: Marek Chvátal, David Straka.
     
    06:53
    Teď už to pro Michaela Bačkovského vypadalo o poznání nadějněji, když se k němu odrazil kotouč k pravé tyči. Daniel Král tam byl včas!
     
    06:20
    Bačkovský zahájil přesilovku štiplavou střelu z pravého kruhu, Král vyráží a krotí také pokus jednoho z Jihlavských z druhé strany.
     
    05:57
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 2 min., podrážení).
     
    04:58
    Lukáš Nezbeda držel kotouč na útočné modré čáře, ale neměl komu přihrát. Alespoň tedy nahodil na Krejčího, který si připisuje povinný zákrok.
     
    04:26
    Jonáš Jungwirth to udělal dobře, když se neukvapil a z levé strany přihrál pod sebe na Michaela Bačkovského. Ten si najel až do solidní střelecké pozice, načež trefil bránícího hráče.
     
    03:49
    Zatím se hraje prakticky na jednu bránu. Do útočného pásma se konečně dostali také hosté, kteří si vybojovali buly před Danielem Králem.
     
    02:41
    Další šance šelem! Před jihlavskou klecí se objevil nehlídaný Lukáš Plos, který zblízka ztroskotal na betonu Filipa Krejčího.
     
    02:10
    Šimon Pavlík se dostal za jihlavskou branku a nezištnou přihrávkou okolo brankové konstrukce servíroval puk Petru Gajdovi, jemuž ale kotouč zamířil do bruslí a nakonec nemohl pořádně vystřelit.
     
    00:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Aktivní nástup se Bílým Tygrům vyplatil velice brzy. V útočném pásmu si vzal puk FILIP JANSA, který si s ním vybruslil za kruhy na osu kluziště a parádní střelou tahem do horního růžku otevřel skóre utkání. Bez asistence.
     
    00:23
    Filip Jansa zavezl kotouč do útočného pásma a přenechal ho za sebe na Jana Hampla, který prudkou střelou těsně nad ledem poprvé prověřil brankáře Krejčího.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Král (Vopravil) – Hampl, Kollert, Kovář, Hladík, Dvořák (A), Meisel – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda.

    HC Dukla Jihlava: Krejčí (Černý) – Kerber, Sapík (A), Zeman, Vovsík, Chvátal, Šabatka, Číhal – Báťa, Melenovský, Bačkovský, Straka, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Pavelec, Rauš, Sojka.
     
    DUKLA JIHLAVA

    Junioři z Vysočiny skončili v základní části desátí a proklouzli do skupiny o účast v play-off. Tam ale vinou trošku zvláštního pohybu hráčů mezi jednotlivými kategoriemi Dukly paradoxně nastupují v oslabené sestavě, což je zatím vidět. Boleslavi podlehli 0:6, Brnu 2:3 a pokud nebudou bodovat ani v Liberci, šance na play-off se už hodně vzdálí.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Bílí Tygři obsadili v základní části čtvrté místo a dobře vstoupili i do nadstavby, ve které na úvod přestříleli Kometu 5:3. Pak ale nezvládli utkání v Mladé Boleslavi a po vysoké porážce 3:7 si budou chtít spravit chuť v sobotu proti Jihlavě. Potvrdí roli papírového favorita?
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje. Skupina o účast v play-off juniorské extraligy pokračuje. Hrát se bude i v Liberci, kam přijede Jihlava.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 1. Jansa, 21. Zajíček, 28. Jenčovský (Jiruš, Dvořák), 28. Leden (Kříž, Pavlík), 29. Jiruš (Zajíček, Hampl), 39. Nezbeda (Zajíček, Hampl), 51. Plos (Nezbeda, Měchura), 56. Jiruš (Jansa, Dvořák) – 8. Šabatka (Chvátal, Straka), 40. Sojka (Vyvial, Vovsík)


    Bílí Tygři Liberec: Král (Vopravil) – Hampl, Kollert, Kovář, Hladík, Dvořák (A), Meisel – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda.
    HC Dukla Jihlava: Krejčí (Černý) – Kerber, Sapík (A), Zeman, Vovsík, Chvátal, Šabatka, Číhal – Báťa, Melenovský, Bačkovský, Straka, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Pavelec, Rauš, Sojka.
    bahis siteleri