Švédsko – Slovensko 0:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
HC Slavia Praha
Sobota 19.02.2022, 12:00 • Budvar aréna, České Budějovice • DHL extraliga juniorů - o umístění na 13.-19. místě • 3. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezké nedělní poledne. Společně dnes budeme sledovat duel ve skupině O umístění mezi českobudějovickým Motorem a pražskou Slavií. V tabulce jsou oba týmy blízko sebe, navíc každý bod v této části se počítá. Snad nás tedy čeká zajímavá podívaná.
     


    HC Slavia Praha

    Hokejisté z hlavního města jsou na tom o něco hůře než jejich sobotní soupeř. V tabulce se nacházejí na 5. pozici a od míst, která by je poslala alespoň do bojů o DHL extraligu juniorů je dělí 18 bodů.

    Podíváme-li se na produktivitu tohoto celku, nejvíce se daří Janu Matuškovi. Posbíral celkem 27 bodů (11+16). Za ním je pak Lukáš Strnad s 22 bodovým ziskem (12+10). Právě Strnad je pak nejlepším střelcem svého celku.

    Slavia prozatím v této části odehrála dvě utkání. V prvním nestačila v prodloužení na Havířov, v tom druhém si pak jasně poměrem 3:0 poradila s Kladnem.
     


    Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí hokejisté jsou v tabulce na čtvrtém místě, nicméně ztrátu na druhou příčku (zajišťující účast v baráži) je třináctibodová. Svěřenci Karla Herra mají na severočeského soupeře ale zápas k dobru. Na pražskou Slavii pak mají náskok pěti bodů, v sobotou jej zcela určitě budou chtít navýšit.

    Nejproduktivnějším hráčem jihočeského celku je Matouš Masopust s 35 body (21+14). O tři body za ním je pak Jan Janoch (7+25). V brance se střídají Štěpán Maleček (90,62% úspěšnost zásahů) a Dominik Ludvík (90,22% úspěšnost).

    Českobudějovičtí junioři odehráli ve skupině O umístění prozatím pouhé jedno utkání. V něm přetlačili kladenského Rytíře a zapsali tak důležité body, které je stále udržují ve hře o záchranu nejvyšší soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Maleček (Ludvík) – Remta, Kouba, Willmann, Vaněk, Březina, Placek – Kříž, Turek, Sakhno, Kašpar, Schwartz, Petrásek, Pouzar, Masopust, Sochor, Janoch, Vavřík
    Trenér: Karel Herr

    HC Slavia Praha: Pitter (Volevecký) – Hrdlička, Palát, Stejskal, Němeček, Serov, Kluch, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Hofmann, Labuzík, Skoupý, Kvasnička, Šíma
    Trenér: Petr Macek

    Rozhodčí: Lacina, Ondráček – Kreuzer, Polonyi.
     
    Oba týmy jsou nastoupeny na hrací ploše, za malý moment bude vhozeno úvodní buly.
     
    Domácí nastupují ve žlutých dresech, hosté typicky v červeno bílé kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Hostující Škrombach měl na hokejce první dobrou šanci utkání! Dostal před brankou až pířliš prostoru a zkusil procpat puk k bližší tyči. Ludvík si ale povyjel a jeho pokus bezpečně vyrazil.
     
    00:48
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Labuzík – 2 min., hákování).
     
    01:10
    A pozor další šance hostujícího celku, tentokrát navíc v oslabení. Tomáš Brotánek se dostal do podobné pozice jako před chvílí Škrombach. I tentokrát je domácí brankář pozorný a neomylný.
     
    01:44
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A jsou to domácí, kteří se radují z první vstřelené branky! Filip Petrásek nabral rychlost a nacpal se až před branku. S jeho pokusem si ještě hostující gólman poradi, s následnou dorážkou MARCELA KŘÍŽE už nikoli – 1:0. Asistence: Filip Petrásek.
     
    02:36
    Byl to zřejmě David Kašpar, který dostal šikovnou přihrávku na vzdálenější tyč. Domácí útočník střílel z první, Pitter se ovšem stihl přemístit a střelu lapit.
     
    03:28
    Nyní už jsou v útočném pásmu nastěhování hokejisté z hlavního města. Zatím se jim ale navzdory kombinaci nedaří dostat do dobré střelecké pozice.
     
    04:26
    Dominik Palát neměl prostor a potřeboval jít střídat, proto tak jen nahodil kotouč do útočného pásma, kde se o něj budou prát jeho spoluhráči. Uvidíme, zda Slavia kotouč vybojuje a znovu Ludvíka v domácí brance ohrozí.
     
    05:26
    Matěj Kvasnička dostal přihrávku na modrou čáru. Odtud pak posílá kotouč zpět k brance, nicméně domácí strážce svatyně nemusí zasahovat. Puk se odrazil od jednoho z hostujících hráčů.
     
    06:15
    Slavia nyní dobře napadala, i nyní ji to ovšem nestačilo na ohrožení Ludvíkovy svatyně.
     
    06:44
    Adam Sochor dostal přihrávku na modrou čáru. Neměl příliš prostoru, a tak kotouč pouze nahodil před branku k teči. K té sice došlo, puk pak ale letí těsně mimo pravou tyč.
     
    07:50
    David Kašpar napadal hostující rozehrávku, nakonec měl ale kotouči blíže hostující brankář, který vyjel ze své branky. Následně adresuje přesnou přihrávku na spoluhráče.
     
    08:23
    Slávistickým hokejistům se nepodařil přechod přes střední pásmo, načež se do rychlé šance dostal Motor. Střelu z vrcholku kruhu ovšem Pitter drží bezpečně ve výstroji, bude se tedy vhazovat.
     
    09:06
    Lukáš Strnad ujel společně se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Celou akci vzal na sebe, když zamířil na bližší tyč. Jen těsně kolem ní kotouč prosvištěl a skončil na zadním mantinelu.
     
    09:48
    František Schwartz pro svůj tým dobře udržel kotouč a především obrannou modrou čáru, skrze kterou nepustil soupeře.
     
    10:06
    Slávisté se pokusili o rychlou rozhehrávku přes střední pásmo. K jejich smůle byla až příliš rychlá a končí na zakázaném uvolnění.
     
    10:33
    A uvidíme také první přesilovou hru na hostující straně. Tedy pokud nedojde k proměnění výhody, kterou rozhodčí signalizuje zdviženou pravicí.
     
    10:48
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Petrásek – 2 min., držení).
     
    11:42
    Velmi lacinou chybu udělal na modré útočné čáře Tomáš Kluch. Toho využil Matouš Masopust, který ho přebruslil a následně se dostal ke střele. Mířil zhruba někam mezi betony, ty však Pitter secvakl včas.
     
    12:19
    Slávisté pokračují v přesilové hře. Nyní se jim podařilo udržet útočnou třetinu a už rozjíždějí kombinaci. Uvidíme, zda povede k ohrožení domácí branky.
     
    12:48
    Petrásek se vrací na ledovou plochu, Motor oslabení ustál bez úhony. Ve stejný okamžik ještě pálí Škrombach od modré čáry, ale Ludvík dával pozor a puk dostal mimo nebezpečí.
     
    13:33
    Slavia právě vstřelila branku!
    A máme srováno. Z poměrně nenápadné akce, kdy se díky nabrané rychlosti dostal do šance PETR ŠÍMA, kterému přihrál do středního pásma Strnad. Šíma následně zamířil naprosto přesně do růžku, kde také kotouč skončil. Výstavní rána, se kterou toho Dominik Ludvík příliš dělat nemohl. Asistence: Lukáš Strnad, Filip Škrombach.
     
    14:48
    Jan Matuška si šikovně najížděl na vzdálenější tyč. Společně se s ním se ale také stihl vrátit domácí obránce, který překazil finální přihrávku, jež směřovala právě na Matuškovu hůl.
     
    14:57
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Matuška – 2 min., podrážení).
     
    15:15
    Českobudějovičtí hokejsté udrželi útočné pásmo a hned dvakrát pálili od modré čáry. První ze střel se zastavila o hostujícího obránce, s druhou už si musel Pitter poradit.
     
    16:36
    Z přesilové hry Motoru toho již příliš nezbývá. Přesto tato početní převaha nebyla vůbec marná, domácí se drželi v pásmu a Pitter musel několikrát být na značkách.
     
    17:19
    Slavia je zpět v plném počtu. O chvíli později se pak dostává do zakončení z těsné blízkosti. I Ludvík ale po delší době zapisuje přesný zákrok.
     
    17:50
    Jaroslav Pouzar dojel kotouč v rohu ledové plochy. Pak jej z první posílá před branku, tam bohužel pro něj ale nebyl nikdo ze spoluhráčů, který by se pokusil o teč vzdušné přihrávky.
     
    18:29
    Českobudějovičtí hráči jsou stále nastěhování v útoku. Hostující obrana je ale nyní pozorná a nedává příliš prostoru k zakončení.
     
    18:55
    Až nyní se Matouš Masopust dostal do dobré střelecké šance! Dostal přihrávku na kruh, odkud mířil do horních pater branky. Jeho rána jde ale mimo a duní jen o plexisklo.
     
    19:46
    Dominik Palát se z pozice obránce a ze středního pásma vydal do útoku. Měl poměrně dost prostoru, a tak se dostal do zakončení. To končí na hrudi připraveného Dominika Ludvíka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda je za námi. Po jedné brance jsme zatím viděli na obou stranách. Poslední šanci třetiny měl Masopust, z dobré pozice ale jen těsně minul. Uvidíme, co nám přichystá další průběh tohoto souboje.

    Druhá třetina začne přibližně v 12:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Adam Sochor se málem dostl ze středního pásma do samostatného úniku, nakonec se ale těsně jeden ze soupeřových obránců stačil vrátit a přechod na branku mu znemožnit.
     
    21:01
    Adam Turek dostal přihrávku na modrou čáru, odkud poslal střelu na branku. Ta nebyla vůbec špatná, Pitter si nicméně stačil povyjet a kotouč lapil.
     
    21:48
    Českobudějovičtí hráči sice měli kotouč na holi, díky pohotovému napadání Slavie se ale nemohli prodrat přes střední pásmo. A to platí i nyní, kdy je zastavil čárový sudí kvůlli ofsajdu.
     
    22:12
    Hostující tým se držel v útočném pásmu, pak ale přišla přihrávku rukou, kvůli které se nám hra přesune do středního pásma.
     
    23:49
    Nyní se hraje pasáž bez výraznějších šancí či jakýchkoliv střeleckých pokusů. Až Brotánek ji mohl utnout, nicméně odrazivší kotouč napálil mimo.
     
    24:20
    Slavia právě vstřelila branku!
    A přeci jen přichází rychlá branka hostí, a to z nečekané situace. Škrombach vybojoval kotouč v rohu útočného pásma. Odtud dostal kotouč před branku, kde už stál nikým nehlídaný JAN MATUŠKA. Jemu stačilo nastavit hůl a posílá Slavii do vedení. Asistence: Filip Škrombach, Lukáš Strnad.
     
    25:25
    Motor by určitě rád odpověděl gólovou trefou a srovnal stav utkání, stále se mu ale nedaří přechod přes střední pásmo. červený obranný val se zdá nyní být nepřístupný.
     
    26:33
    Jiří Remta vyslal dobrý pokus do horních pater branky z větší vzdálenosti. Remtova střela nakonec končí v rohu ledové plochy, a to poté, co ji Pitter vyrazil lapačkou.
     
    27:22
    A obrázek hry stále trvá. Motor se nemohl dostat přes střední pásma, naopak se kotouče ujal soupeř. Ludvík si pak musel poradit se zakončením z bezprostřední blízkosti.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Kříž – 2 min., hákování).
     
    28:47
    Dominik Ludvík se rozhodl, že bude hrát kotouč, pak ale chvíli váhal s rozehrávkou. Puk se nakonec z jeho hole dostal do soupeřovy moci a Ludvík musel hasit střelu z blízkosti branky.
     
    29:18
    Matouš Masopust ujel soupeřově obraně! Stál tváří v tvář Pitterovi, kterého ovšem nakonec nepřekonal. Pitter si na bekhendové zakončení počkal a dokázal jej dostat mimo nebezpečí své branky.
     
    29:37
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Brotánek.
     
    30:22
    Českobudějovičtí hráči jsou zpět v plné síle. Začíná tedy jejich o něco málo zkrácená přesilová hra. Uvidíme, jak s ní naloží.
     
    31:40
    Přesilovková formace domácích zamkla soupeře v jeho pásmu. Po rychlé kombinaci pak nakonec zvoní tyčka Pitterovy branky.
     
    33:20
    Snaha o srovnání se Motoru upřít nedá. Nyní se domácí dostali do přečíslení dva na jednoho. Akce ale byla zakončena nepřesnou střelou nad horní tyčku.
     
    34:25
    Po delší době se dostává k držení kotouče také Slavia a rovnou je z toho střelecký pokus z vrcholku kruhu. Proti němu Dominik Ludvík včas zaklekl a udržel jej bezpečně ve výstroji.
     
    35:36
    Českobudějovická obrana si nyní nepřesně rozehrálo a vypadalo to, že se kvůli tomu dostane Slavia do dobré příležitosti. Nestalo se tak, neboť se Wilmann stihl vrátit a nebezpečí odvrátit.
     
    36:45
    Adam Sochor nyní předvedl také dobrý obranný zákrok. Slavia nyní zamkla soupeře v jeho obranném pásmu a byla z toho zajmavá přihrávka před branku. Ta letěla přesně na hůl najíždějícího útočníka, právě Sochor ji ale na poslední chvíli stačil překazit.
     
    37:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak přeci jenom máme srovnáno, domácí fanoušci a střídačka se radují! Vavřík poslal kotouč na pravý kruh z brankářova pohledu. Odtud pak napřáhl a trefil se přesně JAN JANOCH – 2:2. Asistence: Jan Vavřík, Jiří Remta.
     
    38:37
    Zajímavá šance pro hostující celek z hlavního města. Lukáš Strnad dostal přihrávku před branku, zkusil kotouč procpat pod horní tyčku, jenže jen těsně minul. Ludvík zasahovat nemusí.
     
    39:35
    A ještě před koncem třetiny jsme mohli opět vidět vedení domácí celku! Jan Vavřík ujel do přečíslení, nicméně jeho pokus směřoval pouze doprostřed branky, s čímž Pitter neměl výraznější obtíže.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda je za námi. A nakonec končí stejně jako ta předchozí. Nejprve se trefila po zaváhání domácí obrany Slavia, jmenovitě to byl Jan Matuška, který nastavil hůl a poslal puk za brankovou čáru. Chvíli před koncem dvacetiminutovky pak srovnal Jan Janoch přesnou střelou z kruhu.

    Třetí třetina začne přibližně v 13:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Domácí díky aktivinímu forčekingu udrželi útočné pásmo. Jaroslav Pouzar pka zkoušel překvapit brankáře střelou z velkého úhlu, nicméně minul a Pitter zasahovat nemusí.
     
    41:50
    Dominik Palát poslal kotouče ze středního pásma do toho útočného, Slavia ta kbude mít možnost zabojovat o pásmo.
     
    42:17
    Jeden ze slávististů dostal dobrou přihrávku a ocitl se tváří v tvář domácímu brankáři. Právě ten ale vyšel z tohoto duelu lépe, když střelu stihl vyrazit mimo dosah hostujících hráčů.
     
    43:17
    Domácí vystihli nepřesnou útočnou soupeřovu rozehrávku. Díky tomu mohli dopředu. Masopust pak dostal přihrávku do tandemu, nicméně při pokusu o střelu mu hůl zablokoval jeden ze slávistických obránců.
     
    44:02
    Filip Škrombach sebral kotouč za českobudějovickou brankou, načež zpoza ni vybruslil a zkusil mířit k levé tyči z brankářova pohledu. Tu ale nakonec výrazně minul.
     
    45:07
    Filip Škrombach v akci i nyní. Tentokrát vybojoval kotouč ve středním pásmu a hned po přejetí modré čáry pálil na Ludvíkovu svatyni. Puk končí nad horní tyčí a odráží se do rohu útočné hostující třetiny.
     
    46:49
    Nyní se hrálo dlouhou dobu ve středním pásmu, kdy ani jeden z týmů nedostal kotouč plně pod kontrolu.
     
    47:05
    Slavia přebrala iniciativu a dostalo se před Ludvíkovu branku v přečíslení. Celá akce byla zakončena zblízka branky, ovšem Ludík se včas položil na zem a zastavil nebezpečnou akci.
     
    47:25
    A také nebezpečná akce na opačné straně kluziště. Jaroslav Pouzar se z křídla natlačil před branku, kde ještě hledal spoluhráče na vzdálenější tyči. Ten byl ale tísněn obráncem, a tak k zakončení nakonec nedošlo a kotouč jen proklouzal kolem tyče.
     
    48:50
    Jan Vavřík nabral dobrou rychlost a přebruslil soupeřovy obránce. Vavřík pak chtěl přihrávat na najíždějící spoluhráče, ani tato přihrávka ale nebyla z těch nejpřesnějších. Nutno dodat, že mu elou situaci zkomplikovali hned dva slávističtí hráči.
     
    50:44
    S blížícím se koncem základní hrací doby se zdá být Motor o něco aktivnějším celkem. Nyní se bojuje o puk v rohu obranného pásma Slavie.
     
    51:26
    Slavia právě vstřelila branku!
    Útočná aktivita ale prozatím domácím nebyla k ničemu, Slavia si totiž bere vedení zpět! FILIP ŠKROMBACH dostal puk na svou hůl a následně ujel domácí obraně. Před brankářem si pak počínal nejlépe, jak mohl – 2:3. Bez asistence.
     
    52:27
    Kotouč byl zasažen domácí střídačkou, hra se tedy na chvíli zastaví a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    52:42
    Jaroslav Pouzar si najížděl a už se k němu dostávala povedená žabička. Nakonec ale jeden z jeho spoluhráčů přejel útočnou modrou čáru o něco dříve a rozhodčí pískají postavení mimo hru.
     
    53:41
    Matouš Masopust dostal přihrávku na levý kruh z brankářova pohledu. Následně poslal střelu na bližší tyč, kterou ale Pitter viděl a stihl ji schovat v lapačce.
     
    55:07
    Dominik Němeček nyní skvěle! Nabral rychlost a z obranného pásma se dostal až na levý útočný kruh, když obešel hned tři domácí hráče. Pak ale neprošla jeho střela, která končí jen na obránci, jenž se stihl vrátit.
     
    56:10
    Směrem dopředu to dnes z pohledu domácího Motoru zkrátka není ono. Nyní se nepodařilo těsně přejít do přečíslení.
     
    56:35
    O chvíli později ale domácí vybojovali v útoku kotouč a z toho mohl profitovat Jan Vavřík. Jeho pokus od modré čáry ale také srazil clonící hráč.
     
    56:48
    Obrovská trma vrma před slávistickou brankou! Motor střílel hned po vhazování, ale s touto i všemi následnými pokusy si Pitter poradil.
     
    57:15
    Slavia právě vstřelila branku!
    Otřepané klišé nedáš, dostaneš se znovu potvrzuje! Slavia utekla do rychlého brejku, který končí čtvrtou brankou v domácí síti. Strnad poslal přihrávku na MATĚJE KVASNIČKU, kterému se tím pádem otevřela cesta k brance. Před ní si pak Kvasnička počíná sebejistě, domácího brankáře překonal nad vyrážečku. Asistence: Lukáš Strnad, Jakub Hofmann.
     
    57:15
    Domácí si vyžádali oddychový čas. Hned po něm zůstává domácí brankář na střídačce.
     
    58:18
    Matouš Masopust se snažil prostřelit braknáře z pravého kruhu z gólmanova pohledu. Střelu ale nasměroval do přemisťujícího se Pittera, který si poradil a pokus vyrazil.
     
    58:40
    A Michal Pitter kryje také další střelu českobudějovického celku. Ta letěla od modré čáry. Slávistický brankář stihl zakleknout a střelu lapit.
     
    58:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu snížení na jednobrankový rozdíl. JAROSLAV POUZAR si našel prostor u modré čáry a odtud prostřelil – 3:4. Bez asistence.
     
    59:27
    Slavia právě vstřelila branku!
    Další komplikace už ale hostující hráči nepřipouští a zřejmě pečetí svou výhru trefou do prázdné branky. PETR ŠÍMA využil nepřesné rozehrávky, se zakončením neměl žádný problém. Asistence: Jakub Hofmann.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Slavia ve třetí třetině vybojovala vedení na svou stranu a následně nepřipustila výraznější komplikace. Domácí v závěru sice snížili na jednobrankový náskok, tříbodovou výhru pak ale hokejisté z hlavního města potvrdili trefou do prázdné branky.

    Děkujeme za pozornost, z tohoto souboje je to vše. (13:58:56)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 2. Kříž (Petrásek), 38. Janoch (Vavřík, Remta), 59. Pouzar – 14. Šíma (Strnad, Škrombach), 25. Matuška (Škrombach, Strnad), 52. Škrombach, 58. Kvasnička (Strnad, Hofmann), 60. Šíma (Hofmann)


    Banes Motor České Budějovice: Ludvík (Maleček) – Remta, Kouba, Willmann, Vaněk, Březina, Placek – Kříž, Turek, Sakhno, Kašpar, Schwartz, Petrásek, Pouzar, Masopust, Sochor, Janoch, Vavřík
    Trenér: Karel Herr

    HC Slavia Praha: Pitter (Volevecký) – Hrdlička, Palát, Stejskal, Němeček, Serov, Kluch, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Hofmann, Labuzík, Skoupý, Kvasnička, Šíma
    Trenér: Petr Macek

    Rozhodčí: Lacina, Ondráček – Kreuzer, Polonyi
    bahis siteleri