Třinec – K. Vary 7:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pondělí 21.02.2022, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 55. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:11 Ondřej KOVAŘČÍK - 7:0
     
    58:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Šestá branka z ničeho pravděpodobně vzala hostům definitivně vítr z plachet a domácí se poměrně snadno dostávají k další brance. ONDŘEJ KOVAŘČÍK stál ve správný čas na správném místě a z hrany brankoviště posílá puk do prázdné branky, Lukeš totiž zasahoval u své pravé tyče. Asistence: Milan Doudera, Aron Chmielewski. Stav utkání 7:0.
    57:27 Alan LYSZCZARCZYK - 6:0
     
    57:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ale to nevadí i z toho může padnout gól, když se vám daří. ALAN ŁYSZCZARCZYK nic moc nevymýšlel a poslal ze záporného úhlu puk před karlovarskou branku, který se do sítě odrazil od karlovarského brankáře. Třetí střelec první branky na třinecké straně v tomto utkání. Asistence: Tomáš Kundrátek. Stav utkání 6:0.
     
    52:26
    Rozhodčí Mrkva vyloučil Vladimíra Svačinu (TRI) za faul při forčekingu v útočném pásmu.
     
    47:25
    Koblasa od modré nahrál na pravý kruh Kohoutovi, jehož svižnou střelu od pravého mantinelu vyrazil Kacetl pouze k Dlapovi, který byl na levém kruhu. Už se zdálo, že nic nezabrání karlovarskému obránci ve skórování, ale ano. Byl to třinecký brankář, který předvedl zákrok večera – dokázal se po puku natáhnout vyrážečkou.
     
    45:10
    Kohout dojel v útočném rohu nahozený puk a nabil před branku na pravý kruh Koblasovi. Karlovarský forvard se do toho opřel, ale minul a jen smutně odjel na střídačku. To byla dobrá šance!
     
    39:45
    Michal Kovařčík se dostal do skoro samostatného úniku. Ve středním pásmu jej našel bratr Ondřej, v útočné třetině jej blokoval Weinhold a snížil mu počet možností, jak zakončit. Jeho pokus si tak Lukeš našel do lapačky.
     
    33:34
    Chmielewski zatáhl puk do útočné třetiny, nabil Ondřeji Kovařčíkovi, jehož pokus z osy útočného pásma Lukešovi propadl, ale odrazil se od tyče a zůstal v brankovišti. Nikdo z třineckých hráčů ale nedokázal volný kotouč dorazit.
     
    29:53
    Střídání v týmu HC Energie Karlovy Vary: ze hřiště odchází Vladislav Habal, přichází Štěpán Lukeš.
    29:53 Vladimír SVAČINA - 5:0
     
    29:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tahle branka vypadá z pohledu Habala trochu lacině. VLADIMÍR SVAČINA se prosadil střelou švihem z pravého kruhu. Smutný Habal už opustil své pracoviště po skoro přesně polovině utkání a přenechal místo Lukešovi. Asistence: Tomáš Kundrátek. Stav utkání 5:0.
    28:17 Filip KOMORSKI - 4:0
     
    28:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Velký tlak Ocelářů pokračoval a je tady branka čistě v polské režii. Aron Chmielewski získal puk v prostoru mezi levým kruhem a brankovou čárou a poslal jej křížně přes brankoviště na úplně volného FILIPA KOMORSKÉHO, který rozšiřuje výčet hráčů, jež se poprvé trefili ve třineckých barvách. Asistence: Aron Chmielewski. Stav utkání 4:0.
     
    27:28
    Dvě velké šance Ocelářů! Nejprve Doudera poslal puk před branku na úplně volného Chmielewského, ale tomu puk v klíčovém okamžiku sjel z čepele. Následně Růžička nevyužil toho, že Habal byl mimo postavení a nedostal puk zpoza brankové čáry do sítě.
    23:30 Andrej NESTRAŠIL - 3:0
     
    23:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům ale přesilovky v této sezóny jdou a opravdu nepotřebují mnoho. Puk se dostal na modrou čáru ke Kundrátkovi, který dal Růžičkovi na jeho levou stranu a domácí snajpr nevystřelil, ale našel křížně na pravém kruhu ANDREJE NESTRAŠILA, jehož střela z první napnula síť. Asistence: Martin Růžička, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 3:0.
     
    21:07
    Tomáš Kundrátek se snažil na modré čáře zastihnout puk a v tom okamžiku jej vysokou holí srazil Ondřej Beránek (KVA). Další početní výhoda pro Třinec, navíc dvojnásobná. Kundrátkovo zranění bylo s krví.
     
    14:38
    Další přesilovka pro Třinec. Vít Jiskra (KVA) sekl v útočném pásmu přes hůl Martina Růžičky a je z toho početní výhoda pro domácí.
    11:46 Martin BAKOŠ - 2:0
     
    11:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům se ale nakonec přesilovku podařilo využít. Douderovu střelu od modré Habal vyrazil do předbrankového prostoru, byl trochu dezorientován a toho využil pohotově ke své první brance ve třineckých barvách MARTIN BAKOŠ. Asistence: Milan Doudera, Martin Růžička. Stav utkání 2:0.
     
    11:15
    Růžička teď chtěl rychle poslat puk zpět na modrou a trefil se přesně mezi Kundrátka a Nestrašila a následně Kohout dojel puk a následně nahrál před branku, odkud střílel Beránek. Kacetl vykopl špičkou brusle.
     
    10:11
    Lukáš Pulpán (KVA) zahákoval v obranném rohu aktivního Alana Łyszczarczyka a třinečtí Oceláři získávají první plnohodnotnou přesilovou hru v utkání.
    08:44 Martin RŮŽIČKA - 1:0
     
    08:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tuhle nepovedenou pasáž Karlových Varů korunuje MARTIN RŮŽIČKA. S okamžikem, kdy se Adámek vrátil na led, zkusil vystřelit přes Dlapu z jízdy po překročení modré čáry a puk zapadl k pravé Habalově tyči. Asistence: Petr Vrána. Stav utkání 1:0.
     
    06:40
    Parkkonen končí ve třinecké brance a s Kacetlem posunuli třineckou branku. Skončil tam ale vinou třineckého faulu – za vysokou hůl je vykázán obránce Marian Adámek (TRI). Hra bude pokračovat přesilovou hrou Energie po komerční přestávce.
     
    02:53
    Hosté ale přesilovou hru nehráli moc dlouho. Tomáš Rachůnek (KVA) se provinil podrážením v útočné třetině a tak nás čeká pravděpodobně 94 sekund hry čtyř proti čtyřem.
     
    02:27
    Nepovedené střídání Jakuba Tepera (TRI). Pár sekund po šanci Černocha byl opět tento hráč s Koblasou aktivní v útočné třetině a aby z toho nebylo ohrožení pro třineckou branku, raději zatáhl za záchrannou brzdu – hákování.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 9. Martin Růžička (P. Vrána), 12. Bakoš (M. Doudera, Martin Růžička), 24. A. Nestrašil (Martin Růžička, Kundrátek), 29. Komorski (Chmielewski), 30. Svačina (Kundrátek), 58. Lyszczarczyk (Kundrátek), 59. O. Kovařčík (M. Doudera, Chmielewski)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Adámek, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Teper, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Svačina – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Bakoš, A. Nestrašil, Hrehorčák – Dravecký (A), Komorski, Lyszczarczyk.
    Trenér: Marek Zadina

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (30. Š. Lukeš) – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, D. Mikyska, Pulpán (A), Weinhold – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Kulich – O. Beránek, Hladonik, Vondráček (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Průžek, Jiskra, Osmík.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Brejcha, P. Šimánek

    Diváci: 2 868
    thejrc.org