Tampa – Pittsburgh 1:5 (kon.) | Florida – Ottawa 3:0 (kon.) | Washington – Carolina 4:0 (kon.)
Philadelphia – Minnesota 4:5 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 3:4 (kon.) | Chicago – Edmonton 4:3 (po pr.)
Vegas – Boston 2:5 (kon.) | Calgary – Montreal 4:5 (po pr.) | Arizona – Colorado 2:1 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
4:5 (1:1, 2:1, 1:2 - 0:1)
Montreal Canadiens
Pátek 04.03.2022, 03:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:03 Ben CHIAROT - 4:5
     
    61:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal vítězí v prodloužení v poměru 5:4! Klíčovou se stala situace, kdy šli Habs do situace dva na jednoho. Rem Pitlick se na pravé straně neunáhlil a poslal přihrávku až v poslední možný a zároveň v ten nejlepší možný moment. BEN CHIAROT pak z bezprostřední blízkosti procedil Markströma a Candiens tak překvapivě poráží Flames 5:4! Asistence: Rem Pitlick, Mike Hoffman.
    59:33 Elias LINDHOLM - 4:4
     
    59:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary to zvládlo a 27 sekund před třetí sirénou srovnává na 4:4! Střela z pravé strany od modré čáry byla v předbrankovém prostoru tečována Andrewem Mangiapanem. Ten po zákroku brankáře Hammonda dokázal bekhendem namést touš na hůl ELIASE LINDHOLMA, jenž z bezprostřední blízkosti celkem pohodlně doklepl kotouč do poloprázdné klece Montrealu! Nejspíš uvidíme prodloužení. Asistence: Andrew Mangiapane, Rasmus Andersson.
    57:15 Mike HOFFMAN - 3:4
     
    57:15
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal otáčí vývoj zápasu a poprvé v utkání vede, necelé tři minuty před koncem třetí třetiny! Canadiens dobře rozebrali obranu soupeře, MIKE HOFFMAN obdržel křižný pas na pravý kruh a nechytatelnou dělovkou na zadní tyč propálil Markströma! Habs vedou nad Flames 4:3! Asistence: Laurent Dauphin, Ben Chiarot.
    44:38 Ben CHIAROT - 3:3
     
    44:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal srovnává na 3:3! Nick Suzuki sice na levém kruhu neutancoval soupeře, jenže Mike Hoffman následně předal puk za sebe na BENA CHIAROTA, jenž ostrou ranou na přední tyč pokořil Jacoba Markströma, kterému se rána odrazila od betonu do sítě! Začínáme od začátku! Asistence: Mike Hoffman, Nick Suzuki.
    37:44 Nick SUZUKI - 3:2
     
    37:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens využívají přesilovku pět na tři a snižují na 2:3! NICK SUZUKI nyní dostal přihrávku na levou stranu a slabší chvilku si vybral brankář Jacob Markström, jenž nepřitiskl betony dostatečně k ledu. Útočník Montrealu toho využil, vyslal přízemní projektil, který podjel pod nohama gólmana Flames do sítě! Montreal je v kontaktu se soupeřem a jeho přesilovka pokračuje! Asistence: Mike Hoffman, Cole Caufield.
    35:40 Andrew MANGIAPANE - 3:1
     
    35:40
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames přidávají branku v oslabení! ANDREW MANGIAPANE sebral ve středním pásmu puk, vyrazil kupředu po pravém křídle a náročným bekhendovým zakončením trefil opět přesně do bližšího horního vinglu svatyně Habs! Calgary tak vede již 3:1 a utíká do důležitého vedení o dvě branky! Asistence: Tyler Toffoli, Jacob Markström.
    32:08 Johnny GAUDREAU - 2:1
     
    32:08
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames si berou své vedení zpět! JOHNNY GAUDREAU to nyní udělal skvěle. V rohu kluziště sebral kotouč rozehrávajícím bekům Habs, s pukem vyjel až před klec Montrealu a pak milimetrovou ranou do bližšího horního rohu z bezprostřední blízkosti nedal Hammondovi čuchnout! Flames vedou nad Canadiens 2:1! Bez asistence.
    19:34 Jeff PETRY - 1:1
     
    19:34
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs srovnávají krátce poté, co jim skončilo oslabení! Montreal se dostal do situace dva na jednoho. Artturi Lehkonen se na levém kruhu rozhodl pro střelu, kterou Jacob Markström vyrazil jen trochu do strany, kde puk lehce víc do křídla posunul Suzuki. Tam si sjel JEFF PETRY, jenž z ostrého úhlu propálil položeného gólmana Flames a srovnává na 1:1. To vše 26 sekund před první sirénou! Asistence: Nick Suzuki, Artturi Lehkonen.
    11:06 Blake COLEMAN - 1:0
     
    11:06
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary jde krátce po polovině první třetiny do vedení! Andrew Mangiapane sebral kotouč v levém rohu kluziště a poslal prudký střílený pas do předbrankového prostoru, kde BLAKE COLEMAN jen přiložil hůl k ledu, kotouč mu o čepel hokejky plesknul a odrazil se do sítě Habs, Andrew Hammond neměl šanci se přesunout včas, Flames vedou 1:0! Asistence: Andrew Mangiapane, Mikael Backlund.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 12. Coleman (Mangiapane, Backlund), 33. J. Gaudreau, 36. Mangiapane (Toffoli, Markström), 60. E. Lindholm (Mangiapane, R. Andersson) – 20. Petry (Suzuki, Lehkonen), 38. Suzuki (M. Hoffman, Caufield), 45. Chiarot (M. Hoffman, Suzuki), 58. M. Hoffman (Dauphin, Chiarot), 62. Chiarot (R. Pitlick, M. Hoffman)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Toffoli, Monahan (A), Lucic – B. Ritchie, B. Richardson, T. Lewis.
    Trenér: Darryl Sutter.

    Montreal Canadiens: A. Hammond (Montembeault) – Chiarot (A), A. Romanov, Petry (A), Kulak, Ch. Wideman, Clague – Josh Anderson, Suzuki, Caufield – B. Gallagher (A), Dauphin, M. Hoffman – Lehkonen, Evans, R. Pitlick – Pezzetta, Poehling, Armia.
    Trenér: Martin St. Louis.

    Rozhodčí: Ch. Schlenker, P. Lambert – T. Gawryletz, M. Shewczyk.

    Diváci: 16 288
    bahis siteleri