J. Korea – Itálie 4:0 (kon.) | Čína – Česko 4:3 (kon.)
konec
Čína
4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Česko
Středa 09.03.2022, 13:05 • Národní krytý stadion, Peking, Čína • Paralympiáda - para hokej • Kvalifikace
Partner:
     
    Češi byli velmi blízko historickému postupu mezi čtyři nejlepší týmy. Nakonec to ale nevyšlo a zápas těsným jednogólovým rozdílem vyhrávají domácí Číňané. Děkuji za pozornost a těším se u dalších zápasů z Pekingu. (14:52:55)
     
    Konec zápasu.
     
    43:58
    Oddechový čas pro Čechy. Pravděpodobně se bude chystat hra v šesti hráčích.
    43:09 WANG - 4:3
     
    43:09
    Čína právě vstřelila branku!
    Autorem je Zhidong Wang, který doklepl do volné odražený puk z rohu. Asistoval Yifeng Shen. Situace se ale ještě bude zkoumat na videu. Gól ale nakonec platí.
     
    42:42
    Dynamická fáze zápasu, kdy se hra posouvá ze strany na stranu. Převážně se ale hraje v českém obranném pásmu.
    39:01 NOVOTNÝ - 3:3
     
    39:01
    Góóóól! Češi vyrovnávají!
    Autorem branky je Miroslav NOVOTNÝ, který si na středu sebral puk a plácnul ho do čínské sítě. Asistence: Michal Geier a Zdeněk Hábl.
     
    38:48
    Vyloučení v týmu Čína (Zhu – 2 min, nedovolené bránění).
     
    38:46
    Přečíslení 3 na 1! Čínský superstřelec Shen se ale rozhodl situaci nesmyslně řešit sám. Stále tak platí těsně nepříznivý stav 3:2.
     
    37:22
    Po skvělém zachycení puku u mantinelu najížděl na středu ve velké rychlosti Geier. Puk se k němu ale nedostal včas díky chytrému najetí čínského beka do situace.
     
    35:33
    Další únik Číny končí zákrokem Kudely! Český golman dnes chytá skvělé utkání a i těžké zákroky zvládá s lehkostí. Poslední střela mu těsně lízla lapačku a puk se tak vznesl nad českou branku.
    32:41 HEČKO - 3:2
     
    32:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je Václav HEČKO, který viděl pohybujícího se brankáře a propálil pod ním puk. Asistence: Alex Ohar.
     
    32:00
    Hábl ještě zachytil puk v útočném pásmu a akce Čechů může pokračovat.
    30:29 SHEN - 3:1
     
    30:29
    Čína právě vstřelila branku!
    Úplně osamocený Cui ještě Kudelu nepřekonal. Puk za ležícího českého golmana dopravil Yifeng SHEN. Asistence: Cui, Zhidong Wang.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina vyzněla lépe pro domácí, Čeští hráči ale stále ztrácí nejtěsnějším možným rozdílem. Posledních 15 minut nám nabídne strhující a zajímavé rozuzlení a určí, jestli si o medaile v para hokeji zahrají Češi nebo místní pořadatelská země.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:10
    Hábl zachytil puk mířící na hokejku osamoceného Cuiho. Puk ale český hráč neposlal do bezpečí. To se pak povedlo až Kubešovi.
     
    28:37
    Vyloučení v týmu Česko (Hečko – 2 min, Téčko).
     
    27:50
    Další samostatný únik Číny! Kudela ale neskočil na Tianovo naznačení do strany a ani se od své tyče nehnul. S tím čínský forward nepočítal a jeho střela byla hodně špatná.
     
    26:56
    Veselý si šikovně najel po levé straně a dostal se i ke střele. Čínský brankář ji ale včas viděl a vyrážečkou poslal do rohu.
     
    25:49
    Vyloučení v týmu Čína (Zhu – 2 min, faul loktem). Zhu se ale na trestnou lavici podívá znovu. Češi tak mají další početní výhodu.
     
    25:30
    Domácí v plném počtu. Ani tato česká přesilová hra není využitá.
     
    23:30
    Vyloučení v týmu Čína (Zhu – 2 min, hození hole nebo předmětu).
     
    22:40
    Po souboji v rohu vyplaval puk před čínskou brankou a blíže k němu měli čeští hráči. Než se však podařilo jednomu z nich vystřelit a zamést puk do branky už přijeli čínští obránci a šanci zlikvidovali.
     
    21:05
    A mohlo být ještě hůř! Lyu se ocitl úplně sám před českým golmanem, který navíc nebyl v ideálním postavení. Přesto všechno český golman stihl zamezit další brance.
    20:29 TIAN - 2:1
     
    20:29
    Čína právě vstřelila branku!
    TIAN dobře vystihl směr Doležalovy rozehrávky a vrací Číně vedení. Asistence: Cui.
     
    20:19
    Vyloučení v týmu Česko (Wágner – 2 min, Téčko).
     
    20:03
    Češi se zatím v přesilové hře trápí. Hraje se daleko od čínské branky a hrozící rychlé protiútoky Číny stále nutí české obránce myslet i při přesilové hře na obranu.
     
    18:34
    Vyloučení v týmu Čína (Bai – 2 min, faul loktem).
     
    17:52
    Ohar vystřelil pár metrů před modrou čarou a před čínským golmanem ještě projížděl jeden čínský hráč. I tak si ale Wang věděl rady a stihl včas zareagovat.
     
    16:15
    Geier vyhrál důležitý souboj u mantinelu a čistě odzbrojil čínského rychlíka na puku. Čechům ale nevyšla následná rozehra, hra se tak stěhuje zpět do české obranné třetiny.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15 minut je za námi a stav zápasu zatím odpovídá i hernímu obrazu. Oba týmy své šance měly a oba se jednou dokázaly prosadit. Kromě gólu Michala Geiera stojí za zmínku i vychytaný nájezd Martina Kudely. Doufejme, že druhá třetina nebude tak rozdílná, jako v minulém zápase.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:30
    Oba týmy se už nikam příliš neženou a chtějí třetinu v tomto stavu dohrát. Kubeš skvěle obral čínského útočníka a šetří čas za vlastní brankou.
     
    13:07
    Domácí v plném počtu.
     
    12:56
    Shen další přesilovkové nažení Čechů řeší dlouhým vyhozením.
     
    12:05
    Oharova střela ze střední vzdálenosti nebyla tak razantní, brankář Wang ji tak chytá a raději přerušuje hru.
     
    11:07
    Vyloučení v týmu Čína (Z.Wang – 2 min, Téčko). Číňané hasí špatně bráněnou situaci nedovoleným zákrokem.
     
    10:33
    Po smolném momentu je další česká akce přerušená. Dvoum českým hráčům se puk zadrhl v saních tak, že nikdo nevěděl, kde je puk. Nakonec je z toho ofsajdové postavení.
     
    09:43
    Číňané jsou po obdržené brance zaskočení a nedaří se jim vzpamatovat. Dlouhé přihrávky nevycházejí a Češi se jednoduše získávají k pukům.
    08:06 GEIER - 1:1
     
    08:06
    Česko právě vstřelilo branku a máme zase vyrovnaný stav!
    Autorem branky je Michal GEIER, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před čínskou brankou a puk vstřelil do odkryté sítě. Asistence: Zdeněk Hábl, Karel Wágner.
     
    07:17
    Čeští para hokejisté se na chvíli usadili v pásmu soupeře, teď ale musí rychle na druhou stranu hřiště. Po nepřesné přihrávce se za vlastní brankou zmocnili kotouče domácí a vyhazují až k české brance. Čínští hráči ale mají rychlost, a tak se zakázané uvolnění pískat nebude. Nakonec celou situaci řeší jistým zákrokem český brankář Kudela.
    06:48 Z.WANG - 1:0
     
    06:48
    Čína právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Z.WANG, který se dlouho nerozmýšlel a zvolil střelu. Bohužel pro české příznivce, puk zapadl přesně k tyči mimo dosah českého brankáře. Asistence: Cui.
     
    05:33
    S ním si ale Martin Kudela poradil na jedničku a nepustil domácí do vedení.
     
    05:33
    Po čínském úniku unikl rychlý Shen, který byl faulován a rozhodčí po krátké poradě nařídil trestné střílení!
     
    05:20
    Radek Zelinka unikl středem kluziště a vypracoval si slibnou příležitost ke skórování. Ve velké rychlosti si ale nedokázal golmana Wanga dostatečně rozhýbat. Puk nakonec čínský brankář betonem vyrazil.
     
    04:00
    Palát tvrdě ale čistě atakoval rozehrávajícího obránce. Výsledkem je získaný puk v čínském obranném pásmu.
     
    02:50
    Domácí tým se nejprve dlouho nemohl dostat z vlastního obranného pásma a když už to vypadalo, že se jim konečně podaří přejít i do své útočné třetiny ozval se z píšťalky hvizd sudího Notheggera, který signalizoval postavení mimo hru jednoho z čínských křídelníků.
     
    01:09
    Po úvodním oťukávání obou týmů se k první střele na bránu odhodlali domácí Číňané. Nebylo to ale nic co by českého brankáře mohlo nějak zaskočit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání za pár vteřin začne, na odpočtu před začátkem zápasu zbývá ještě nějakých 45 vteřin.
     
    Úvodní sestavy:

    Čína: W. Wang (Ji) – Xu, Zhu, Lyu, Hu, Bai – Z. Wang, Sheng, Cui, Song, Zhang, Li, Yu, Tian, Qiu
    Náhradníci: Che, J. Wang
    Trenér: Nikolay Sharshukov

    Česko: Kudela (Vápenka) – Zelinka, Doležal, Wágner, Kubeš – Ohar, Hečko, Veselý, Novotný, Geier, Hábl, Raul, Palát, Krupička
    Náhradníci: Frolík, Sedláček
    Trenér: Jakub Novotný

    Rozhodčí: Luthcke (NOR), Nothegger (AUT), Rundstrom (SWE).
     
    Česko

    Česká republika turnajem postupuje vcelku bez obtíží, jediné zaváhání přišlo ve skupinovém zápase právě s dnešním soupeřem, když Čína zvítězila 5:2. Češi si ale i tak měli ze svého jediného prohraného zápasu co odnést. První třetina skončila bez branek 0:0 a český tým tak byl a stále je prvním týmem, který dokázal čínskou útočnou sílu zastavit na celých 15 minut. Ani třetí třetina nebyla z českého ohledu vůbec špatná, Češi ji dokonce vyhráli. Jen prostřední třetina nevyšla, a to tedy hodně. Česká reprezentace inkasovala na začátku druhé části v rozmezí 3 minut hned třikrát, a pak už se zápas zlomil. Dnes se ale začíná od nuly a šance na výhru v dnešním důležitém zápase je možná větší, než v posledním vzájemném měření.

     
    Čína

    Domácí tým zatím ve skupinové fázi turnaje rovnocenného soupeře nenašel. Se všemi si hravě poradil velkým rozdílem. Slovensko Čína porazila 7:0, Itálii 6:0 a největší problémy měla pořadatelská země právě s českým týmem, se kterým vyhrála "jen" 5:2.
    Číňany táhne produktivní a hlavně nesmírně rychlý Yifeng Shen, který jednoznačně patří k největším překvapením a objevům celého turnaje, zároveň se zařadil po bok největších para hokejových hvězd i v produktivitě.


     
    Vítejte u druhého kvalifikačního finálového zápasu. V tom prvním si hráči Jižní Koreje hravě poradili s Italy a roli favorita potvrdili. Druhý kvalifikační duel bude, alespoň na papíře, o poznání vyrovnanější.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:05.

    Michael Schuster

    Branky a nahrávky: 7. Z.Wang (Cui), 21. Tian (Cui), 31. Shen (Cui, Z.Wang), 44. Wang (Shen) – 9. Geier (Hábl, Wágner), 33. Hečko (Ohar), 40. Novotný (Geier, Hábl)


    Čína: W. Wang (Ji) – Xu, Zhu, Lyu, Hu, Bai – Z. Wang, Sheng, Cui, Song, Zhang, Li, Yu, Tian, Qiu
    Náhradníci: Che, J. Wang

    Trenér: Nikolay Sharshukov

    Česko: Kudela (Vápenka ) – Zelinka, Doležal, Wágner, Kubeš – Ohar, Hečko, Veselý, Novotný, Geier, Hábl, Raul, Palát, Krupička
    Náhradníci: Frolík, Sedláček

    Trenér: Jakub Novotný

    Rozhodčí: Luthcke (NOR) – Nothegger (AUT), Rundstrom (SWE)
    thejrc.org