Boston – Chicago 4:3 (kon.) | Buffalo – Vegas 3:1 (kon.) | Toronto – Arizona 4:5 (po pr.)
Detroit – Minnesota 5:6 (0:2 po s.n.) | Florida – Philadelphia 6:3 (kon.) | Carolina – Colorado 2:0 (kon.)
Ottawa – Seattle 4:3 (po pr.) | New Jersey – Winnipeg 1:2 (kon.) | NY Islanders – Columbus 6:0 (kon.)
St. Louis – NY Rangers 6:2 (kon.) | Nashville – Anaheim 4:1 (kon.) | Calgary – Tampa 4:1 (kon.)
Los Angeles – San Jose 3:4 (po pr.)
konec
Carolina Hurricanes
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Colorado Avalanche
Pátek 11.03.2022, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:49:49)
    Ethan Bear zavřel ústa všem svýk kritikům, právě on rozhodl souboj dvou nejlepších týmů soutěže
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 37 – 36 | Přesilová hra: 0/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 18

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Antti Raanta (CAR) – 36 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:59
    Darcy Kuemper (COL) – 35 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,2%, odchytal 57:42

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:16

    Tři hvězdy utkání

    1. Antti Raanta (CAR) – 36 zákroků
    2. Ethan Bear (CAR) – 1+0
    3. Jaccob Slavin (CAR) – 0+0
     
    Utkání přihlíželo 18 056 diváků.
     
    Souboj dvou nejlepších týmů dosavadního ročníku NHL dopadl lépe pro Hurikány z Caroliny, kteří v domácí PNC Aréně porazili Colorado 2:0.

    O osudu střetnutí rozhodl první gól. Po dvě třetiny diváci marně čekali na úspěšný zásah jednoho z hráčů, dočkali se až v závěrečné dvacetiminutovce. V 55. minutě sáhl k nenápadnému nahození od pravého mantinelu Ethan Bear a překvapenému Kuemperovi zaplul kotouč k pravé tyčce. Hosté rázem museli přeskupit plány a vrhnout zbývající síly do ofenzivy. Vyrovnat se jim ovšem nepodařilo, naopak při jejich powerplay pečetil vítězství domácích Sebastian Aho.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se díky vítězství udrželi na čele Východní konference, nicméně nadále disponují stejným bodovým ziskem jako Florida, ta totiž v souběžně hraném utkání porazila Philadelphii. Colorado prohrálo ve čtvrtém z posledních pěti utkání, přesto zůstává v čele Západní konference neohroženo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Hokejisté v bílých desech pokračují při hře bez gólmana, byť šance na body jsou již minimální. Střelu Ničuškina ze zápěstí odrazil Raanta do ochranné sítě.
     
    59:08
    Nervy na uzdě neudržel hostující kapitán Gabriel Landeskog. Muži v pruhovaném zaregistrovali jeho nevhodné chování a vyjadřování na střídačce, kapitánovi Colorada udělili desetiminutový osobní trest.
    58:28 Sebastian AHO - 2:0
     
    58:28
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Odvážná křižná přihrávka středním pásmem se Rantanenovi hrubě nevyplatila. Pas vystihl SEBASTIAN AHO, nejproduktivnější hráč Canes v sezóně pak bez větších problémů dovezl kus černé gumy do prázdné soupeřovy svatyně. Bez asistence.
     
    58:07
    Od pravého mantinelu střílel forhendem Mikko Rantanen. Antti Raanta měl zakrytý výhled, což mu ve výsledku nemuselo vadit, protože kotouč prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    57:21
    Nathan MacKinnon vyhrál buly a Darcy Kuemper odjel na střídačku! Kouč Jared Bednar na nic nečeká a poměrně brzy zavelel k powerplay.
     
    57:10
    Hosté hrají v plném počtu. Jesper Fast vyhodil na zakázané uvolnění, hokejisté Avalanche tedy míří do útočného pásma. Musí zabrat, času na vyrovnání moc nezbývá.
     
    56:43
    Nečasova přihrávka na teč směřovala na Jesperiho Kotkaniemiho. Finovi výrazně ztížil situaci spoluhráč Niederreiter, dokonce došlo ke srážce obou hokejistů.
     
    56:06
    Zakončení Sebastiana Aha z velkého úhlu Kuemperovi nadělalo až nečekaně velké problémy. Kanadský brankář nakonec přeci jen zvládl vyrážečkou vyrazit puk do ochranné sítě.
     
    55:45
    Nazem Kadri zvládl buly, přes všechny čáry pak vyhodil kus černé gumy J. T. Compher. Zpoza vlastní brány začíná další akci Slavin.
     
    55:26
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:26
    Obráncem Makarem tečované nahození Jaccoba Slavina nadělalo Kuemperovi nemalé problémy. Brankář si poradil, ale až nadvakrát.
     
    54:42
    Coloradu výrazně komplikuje honbu za vyrovnáním Devon Toews. Nina Niederreitera sekl přes ruce v době, kdy se chystal vystřelit. Jeden z rozhodčích inkriminovaný okamžik viděl a hostujícího beka vykázal na trestnou lavici.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 55. Bear (Fast), 59. Aho


    Carolina Hurricanes: Raanta (Lyon) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – T. Teräväinen, Aho (A), A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Martinook – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Jarvis, Kotkaniemi, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, E. Johnson, R. Murray, MacDermid, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Burakovsky – Ničuškin, Kadri, Landeskog (C) – L. O'Connor, Compher, Newhook – Aube-Kubel, Jost, Helm.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: McCauley, Luxmore – Fournier, Suchánek

    Diváci: 18 056
    bahis siteleri