Košice – Spišská N. Ves 4:1 (kon.) | Trenčín – Zvolen 5:4 (2:1 po s.n.) | Nové Zámky – Nitra 6:4 (kon.)
Poprad – HC Slovan 4:3 (3:1 po s.n.) | Prešov – Michalovce 3:5 (kon.) | Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.)
konec
HC Košice
4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Pátek 11.03.2022, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sme sa už nedočkali ďalšieho gólu, takže Košice sa môžu tešiť z domáceho víťazstva 4:1 nad Spišskou Novou Vsou. O všetkom podstatnom sa tak rozhodlo hlavne v druhej tretine, v ktorej domáci využili svoju prevahu až na tri presné zásahy. Spišskej Novej Vsi sa tak pred posledným kolom vzdialilo vytúžené šieste miesto, ktoré by znamenalo miestenku do štvrťfinále play-off, ale aspoň teoretická jej zostala a o všetkom sa rozhodne v priamom súboji proti Banskej Bystrici. To je odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť a pri prenosoch z Tipos Extraligy sa budem tešiť znova nabudúce! (19:13:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Domáci už chcú dohrať s pukom na hokejkách za potlesku divákov.
     
    57:49
    Košice s prehľadom kontrolujú záver zápasu a idú si pre zaslúžené tri body, ktoré im však už nepomôžu vylepšiť umiestnenie v tabuľke po základnej časti.
     
    56:14
    Ďalšia presilovka Spišskej Novej Vsi, ktorá nebola vôbec nebezpečná a Košarišťan teraz radšej podržal puk po strele Beaudryho, ktorá sa odrazila od mantinelu.
     
    54:40
    Jokeľ mohol vyžuiť veľké nedorozumenie v rozohrávke hostí, ale Surák vytiahol proti jeho strele zákrok betónom.
     
    53:17
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šedivý – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    52:56
    Parshin vyhodil puk až na zakázané uvoľnenie, ale za tohto stavu a času to Košiciam nemusí vôbec vadiť.
     
    51:55
    Jendoduchý nahodený puk Košarišťana nemohol prekvapiť a tretia nevyužitá presilovka hostí v zápase znamenala zrejme definitívne pochovanie nádeji na možný bodový zisk pre Spišskú Novú Ves.
     
    50:25
    Košarišťan neúmyselne posunul vlastnú bránku, aj keď sa domáci už dostávali do protiútoku dokonca v oslabení.
     
    49:18
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Snuggerud – 2 min., hákovanie).
     
    48:42
    Až teraz to bolo nebezpečné pre Košarisťana, ktorý najprv vyrazil strelu Giľáka a dorážka Kuruho skončila na tyčke domácej brány.
     
    47:53
    Zdá sa, že hostia nemajú morálnu silu na zdramatizovanie zápasu, pretože ani tento protiútok nepriniesol niž zaujímavé a všetko skončilo zblokovanou strelou.
     
    45:28
    Surák si pripisuje zákrok proti strele od modrej čiary, ktorú vyslal Saucerman a nenapodobnil tak svoj presný zásah z druhej tretiny.
     
    44:33
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Atwal – 2 min., podrazenie).
     
    41:30
    Príležitosť pre McPhersona navýšiť náskok Košíc, keď sa dostal do úniku, ale neprekonal Suráka, ktorý už nahradil Melicherčíka v bráne hostí.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Košice v druhej tretine nenechali nič na náhodu a zlepšeným výkonom sa prepracovali až k trom gólom, ktorými možno už definitívne zlomili odpor Spišskej Novej Vsi. Najprv prišli dva zásahy v priebehu minúty, ktoré zaznamenali Saucerman a Parshin, štvrtý gól domácich neskôr pridal Milý. Tretia tretina sa začína približne o 18:35.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 12. Pereskokov (Slovák, Parshin), 27. Saucerman (Chovan), 28. Parshin (Pereskokov, Slovák), 34. Milý (Havrila, Jokeľ) – 18. Hamráček (Atwal)


    HC Košice: Košarišťan(Jurčák) – Saucerman, Snuggerud, Rogoň, Chovan, Klhúfek – Šedivý, Volgin, Bartánus, Ihnačák, McPherson – Romančík, Deyl, Pereskokov, Slovák, Parshin – Jacko, Milý, Havrila, Jokeľ
    Trenér: D. Ceman

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík(Surák) – Atwal, Podlipnik, Džugan, Salituro, Nieminen – Romaňák, Beaudry, Ahström, Kuru, Giľák – Ordzovenský, Česánek, Štrauch, Vartovník, Hamráček – Novák, Vrábeľ, Tkáč
    Trenér: M. Mosnár
    ocianews.com