Minnesota – Boston 4:2 (kon.) | Ottawa – Columbus 1:4 (kon.) | Seattle – Tampa 1:4 (kon.)
Calgary – New Jersey 6:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Columbus Blue Jackets
Čtvrtek 17.03.2022, 00:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:19:33)
    Columbus se naladil na důležitý souboj s Washingtonem vítězstvím, v Ottawě zvítězil 4:1
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 31 – 37 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Anton Forsberg (OTT) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 58:34
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 59:59

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:47

    Tři hvězdy utkání

    1. Jack Roslovic (CBJ) – 2+0
    2. Elvis Merzlikins (CBJ) – 0+1, 30 zákroků
    3. Patrik Laine (CBJ) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 10 087 diváků.
     
    Hokejisté Columbusu výlet do hlavního města Kanady zvládli na výbornou, Senátory z Ottawy porazili s přehledem 4:1.

    Úvod přitom vyšel lépe domácím, kteří se ujali vedení zásluhou Tylera Ennise. Od té doby už ovšem mířili do černého jenom hosté. Ještě v úvodním dějství vyrovnal Jack Roslovic, v tom prostředním udělali Blue Jackets důležitý krok k vítězství dalšími dvěma zásahy, když se trefili Eric Robinson a opět Jack Roslovic. Ottawa ve třetí třetině zabrala, ale na skvěle chytajícího Merzlikinse podruhé nevyzrála, při powerplay soupeře naopak pečetil vítězství hostů Sean Kuraly gólem do prázdné brány.

    Svěřenci kouče Larsena se díky vítězství přiblížili ve Východní konferenci osmému Washingtonu na rozdíl jedenácti bodů, šance na postup do play-off stále existuje. Ottawa zůstává předposlední, v jejím případě účast ve vyřazovací části nepřichází v úvahu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Ještě jednou si zaútočili i domácí. Colin White přihrál po levém mantinelu na modrou čáru Nicku Holdenovi, ránu do středu brány Merzlikins bez problémů ukryl ve výstroji.
     
    59:17
    Hosté si závěr zápasu užívají. Z vrcholku levého kruhu střílel zápěstím na přední tyč Oliver Bjorkstrand, puk proletěl o pár decimetrů nad břevnem.
    58:23 Sean KURALY - 1:4
     
    58:23
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. SEAN KURALY sice prohrál buly, ale po nepovedené rozehrávce soupeře puk získal a ještě z obranného pásma mířil přesně do středu odkryté soupeřovy klece. Bez asistence.
     
    58:18
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:18
    Elvis Merzlikins předvádí velmi jistý výkon. Rady si věděl i s pokusem Tima Stützleho od pravého mantinelu, kus černé gumy zastavil v lapačce.
     
    57:47
    Senátoři jsou zpět v útočné třetině. Z pravého kruhu pokusil střelecké štěstí Tyler Ennis, ani nadvakrát ovšem lotyšského gólmana Merzlikinse neprostřelil.
     
    57:19
    Skvělou práci odvedl Jack Roslovic. Vyvezl puk z obranného pásma a vypadalo to, že by kotouč mohl dovézt až do prázdné brány, ale výborně s e němu vrátil Erik Brännström, soupeře zpacifikoval čistým hitem.
     
    56:55
    Hokejisté v černých dresech získali útočné pásmo a Anton Forsberg míří na střídačku! Svěřenci kouče Smitha zkouší štěstí v powerplay.
     
    56:21
    Senátoři však zbraně nesložili, to ani zdaleka. Colin White na sebe natáhl dva protihráče a do pravého kruhu nabil Paulovi, ten trefil gólmana do výstorje.
     
    55:45
    Souboj v rohu kluziště obranného pásma Ottawy, tak přesně to Columbusu vyhovuje. Další našetření cenných vteřinek, vítězství je zase o něco blíž.
     
    55:00
    Na hattrick útočil Jack Roslovic. V pravém kruhu si udělal prostor ke střele a zápěstím mířil na zadní tyč. Forsberg zasahovat nemusel, puk prosvištěl nad horní tyčkou.
     
    54:46
    Mohlo být hotovo. Gustav Nyquist vymyslel skvělou zadovku do předbrankového prostoru na Patrika Laineho, ten však z první o velký kus minul prostor u levé tyče.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Ennis (Chabot, Tierney) – 16. Roslovic (Werenski, Laine), 23. E. Robinson (Werenski, Merzlikins), 35. Roslovic (Laine, G. Carlsson), 59. Kuraly


    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Holden, J. Brown, Brännström – C. Brown (A), Norris, B. Tkachuk (C) – Ennis, Stützle, Formenton – Sanford, Colin White, N. Paul – Watson, P. Kelly, Tierney.
    Trenér: D. J. Smith

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Peeke, Werenski (A), Bean, Gavrikov, Kukan, G. Carlsson – Laine, Roslovic, Nyquist (A) – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, Domi – Činachov, Kuraly, J. Voráček – Bemström, Danforth, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: South, Joannette – Brisebois, Fournier

    Diváci: 10 087
    bahis siteleri