Přerov – Písek 3:2 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
HC ZUBR Přerov
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0) Stav série: 1:0
IHC Králové Písek
Sobota 19.03.2022, 17:00 • MEO Aréna, Přerov • Play-off ligy juniorů • Finále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný den z přerovské MEO Arény! Finále Ligy juniorů a souboj o to, kdo postoupí do baráže o extraligu, startuje. V sérii hrané na tři vítězství se utkají dva nejlepší týmy základní části, lídr skupiny Východ HC ZUBR Přerov a premiant skupiny Západ IHC Králové Písek.
     
    Oba soupeři postoupili do finále za podobných okolností. Přerov i Písek překonaly v základní části Ligy juniorů hranici sta nasbíraných bodů (Přerov 105, Písek 101) a dvou set nastřílených branek (Přerov 202, Písek 204). Postup do vyřazovacích bojů si zajistily s předstihem, v semifinále pak zvítězily poměrem 3:0 na zápasy. Hanáci vyřadili po výhrách 4:2, 6:1 a 3:2 Havlíčkův Brod, Jihočeši výsledky 6:2, 4:1 a 5:2 přešli přes Techniku Brno.

    Kdo v souboji prvních týmů Východu a Západu začne finálovou sérii na svém ledě, určil počet bodů získaných v základní části. Zubři Krále předčili o čtyři body. I kdyby však obě mužstva zapsala stejný počet bodů, finále by startovalo na Hané. MEO má totiž lepší bilanci ze vzájemných zápasů. Ve dvou vzájemných duelech zvítězilo doma 26. září v 5. kole 5:1 a venku 12. prosince ve 25. kole prohrálo 3:4 po prodloužení.
     
    Vzájemné zápasy

    5. kolo Ligy juniorů, neděle 26. 9. 2021

    HC ZUBR Přerov – IHC Králové Písek 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 5. Kleniar (Kolařík, Šilhavý), 6. Šilhavý (Kleniar, Hanák), 37. Prísažný (Brázda, Švejda), 41. Kolařík (Kleniar, Šilhavý), 42. Kleniar (Kolařík, Šilhavý) – 6. Pešek (Kovařík, Houdek).

    Přerov: Žurek – Nesvadba, Holík, Hanák, Gréč, Němec, Billa – Kolařík, Švejda, Buršík, Hradil, Brázda, Fencl, Prísažný, Kleniar, Štíbr, Šilhavý

    Písek: Lokajíček – Dohnal, Kulvejt, Dolhý, Kurfürst, Houdek – Pešek, Krasanovský, Lechnýř, Kovařík, Kouba, Kreuzman, Kříž, Mikeska, Ryba, Hála, Hollar, Braun

    25. kolo Ligy juniorů, neděle 12. 12. 2021

    IHC Králové Písek – HC ZUBR Přerov 4:3p (1:1, 1:2, 1:0 – 1:0)

    Branky a nahrávky: 17. Kreuzman (Ryba), 27. Pitel (Kříž, Kouba), 46. Pešek (Kříž, Pitel), 64. Kovařík (Kříž) – 9. Holík (Kolařík), 21. Kleniar (Kolařík, Šilhavý), 22. Hlávka (TS).

    Písek: Lokajíček – Hail, Dohnal, Kulvejt, Dolhý, Kurfürst, Kouba – Pešek, Pitel, Hála, Dubský, Kreuzman, Hracholski, Kovařík, Ryba, Lechnýř, Hollar, Kříž

    Přerov: Žurek – Billa, Koblížek, Brázda, Pekr, Holík, Kaprál – Kuchta, Kleniar, Šilhavý, Buršík, Hlávka, Halík, Hradil, Kolařík, Mašek, Švejda
     
    IHC Králové Písek
    Nejproduktivnějším hráčem Písku v základní části Ligy juniorů se stal útočník Jahor Hracholskij, za 34 odehraných utkání se blýskl 31 brankami a 18 asistencemi. Pouze o dva body méně pak nasbíral další forvard Jaroslav Kreuzman (29+18), o další bodík pozadu byl Ondřej Pešek (20+26). Peškovi se daří i v play-off, kde dosud třikrát skóroval a dvakrát gól Králů připravil. Na pět bodů si v sérii s Technikou přišel také Tomáš Hollar (1+4), na čele píseckého bodování ve vyřazovacích bojích je ale šestibodový Richard Pitel (2+4).
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerovskou produktivitu v základní části Ligy juniorů vyhrál útočník Radim Hradil, během 38 odehraných zápasů si připsal 71 kanadských bodů za tři desítky branek a 41 asistencí. V kanadském bodování celé soutěže skončil třetí, za dvojicí útočníků brněnské Techniky Čoupek – Sever. Mezi deset neproduktivnějších hráčů Ligy juniorů se z týmů Zubrů dostali ještě útočníci Radim Kolařík (17+38) a Patrik Kleniar (27+24). Poslední dva jmenovaní nyní vedou bodování play-off. Kleniar za tři zápasy nasbíral gól a šest asistencí, Kolařík dvě trefy a čtyři gólové nahrávky.
     
    Oba týmy se v play-off druhé nejvyšší juniorské soutěže utkaly už před dvěma lety. Čtvrtfinálová série tehdy také začínala v Přerově, kde Zubři zvítězili 7:2 a 6:4. Poslední krok k postupu pak Hanáci udělali v prvním zápase na píseckém ledě, kde uspěli vysoko 11:2. Všechny tři zápasy za Přerov odchytal Michal Postava. V obraně zase operoval Matyáš Gréč a v útoku Jan Fencl, Radim Kolařík a Tomáš Hanák, který v současnosti nastupuje v obraně. Na straně Králů sérii pamatují zadáci Lukáš Kulvejt a Jan Kurfürst a útočníci Filip Andrle, Kryštof Kovařík a Jahor Hracholskij.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Nesvadba, Holík, Hanák (C), Gréč, Němec, Billa – Hlávka, Fencl, Halík, Kolařík (A), Šilhavý, Štíbr (A), Hyža, Brázda, Kuchta, Hradil, Kleniar
    Trenér: Pavel Neuman

    IHC Králové Písek: Lokajíček (Kadlec) – Kulvejt, Dohnal, Hail, Kurfürst (C) – Hála, Pitel, Mikeska, Dubský, Hracholskij, Ryba, Sládek, Andrle, Kovařík, Hollar (A), Lechnýř, Pešek, Kříž
    Trenér: Václav Šrámek

    Rozhodčí: Skopal, Vrba – Vašíček, Komínek.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení na hrací ploše. Domácí Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, hosté z Písku v modrožlutých dresech.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, utkání za pár minut začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    První buly utkání vyhráli hostující hráči.
     
    00:35
    Hradil nejprve protečoval puk ze střední třetiny za branku Písku. Zanedlouho chtěl na modré čáře najít Holíka, ten už ale stál ve středním pásmu.
     
    01:54
    Hradil s Fenclem se postarali o skrumáž před brankou Lokajíčka. Kotouč narýsoval oblouček a ocitl se na chvíli ve vzduchu. Poté dopadl před písecké brankoviště, ale nikdo z domácích ho tam nedokázal popadnout.
     
    02:55
    Na jedné straně nepřesně střílel Andrle a Kulvejt křížným pokusem prověřil Postavův pravý beton. Velkou šanci pak měli Zubři. Z pravé strany se před Lokajíčka protáhl Kolařík a rozhodl se pro kličku do forhendu. Hostujícího brankáře si roztáhl, Lokajíček ale v pádu skvěle zasáhl betonem.
     
    04:26
    Hra pokračuje bez větších šancí na obou stranách, ale také bez přerušení. Píšťalka rozhodčího nebyla slyšet již téměř pět minut.
     
    05:27
    Velká možnost Přerova. Hradil uvolnil na levé straně Fencla, který ještě přihrával před bránu najetému Halíkovi. Vysoký domácí útočník střílel z první úplně sám, kotouč ale poslal mimo Lokajíčkovu branku.
     
    07:14
    Šilhavý oslovil od pravého mantinelu v mezikruží Kolaříka. Ten si kotouč přiklepl před sebe, u pravé tyče ale nezakončil.
     
    07:30
    Útok složený z Hradila, Fencla a Halíka se postaral o pořádný závar před hostující brankou. Lokajíček skončil na zemi, puk ale za svá záda a především za brankovou čáru nepustil.
     
    08:14
    Hlávka vyslal přes bránícího Lechnýře střelu na vyrážečku. Lokajíček vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    09:32
    Po buly na pravém kruhu v útočném pásmu pálil z voleje Kříž. Trefil ovšem koleno bránícího Přerovana, který vkleče předvedl obětavý zákrok.
     
    11:15
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté jdou z první vážnější situace u přerovské branky do vedení. Zubři nedokázali odehrát kotouč z vlastního obranného pásma, čehož využil Kovařík. Šikmou přihrávkou našel na hranici levého kruhu FILIPA ANDRLEHO, který rychlou střelou překonal Postavu. Asistence: Kryštof Kovařík a Ondřej Pešek.
     
    12:20
    U levé tyče nebezpečně pálil Hála, Postava kotouč vyrazil před sebe. To byla slušná šance Písku.
     
    12:44
    Písek právě vstřelil branku!
    Králové jsou zatím velice produktivní. Hracholskij nahodil kotouč do prostoru před přerovskou brankou, kde se nejlépe zorientoval DANIEL HÁLA. Hostující útočník s číslem 20 puk pohotově dorazil za ležícího Postavu a posílá Písek do vedení o dva góly. Asistence: Jahor Hracholskij.
     
    15:48
    Písek dvě vstřelené branky nabudily a nyní má více ze hry.
     
    16:25
    Už to mohlo být o tři góly. Halík ztratil kotouč a sám na Postavu se řítil Kříž. Domácího brankáře dokázal manévrem poslat na led, Postava ale nechal beton položený u levé tyče a puk tak za brankovou čáru navzdory píseckým snahám nepustil.
     
    17:14
    Brázda se Štíbrem se mohli postarat o přerovské snížení. Prvně jmenovaný se zblízka opřel do kotouče, Lokajíček však předvedl perfektní zákrok vyrážečkou. Tou puk nasměroval mimo bránu.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta hry první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina prvního finálového utkání mezi Přerovem a Pískem je minulostí. Králové po ní na Hané vedou 2:0, když se během minuty a půl trefili Filip Andrle a Daniel Hála. Zubry mohou mrzet nevyužité možnosti především z úvodu zápasu. Králové po získání dvougólového náskoku měli ještě další šance, které neproměnili. Druhé dějství začne zhruba v 17:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:04
    Druhá část zatím probíhá bez větších šancí na obou stranách. Dlouhý kotouč směřující k zadnímu hrazení dojel jako první Fencl, nástřelem z úhlu ale Lokajíčkovi nenadělal potíže.
     
    21:29
    Od modré čáry střílel příklepem Gréč, Lokajíček proti tvrdému pokusu domácího obránce zaklekl a přerušil hru.
     
    22:10
    Vcelku nebezpečná možnost přišla na druhé straně. Jeden z Přerovanů tečoval kotouč ve vlastním obranném pásmu a kus černé gumy skončil o kousek vedle Postavovy branky.
     
    24:31
    Přerované se zatím nemohou dostat ke kloudnější šanci. Na druhé straně kluziště vyslali Písečtí dvě prudké střely, které pouze zaduněly o zadní mantinel.
     
    24:47
    K bekhendovému zakončení se v mezikruží dostal Hollar. Postava měl sice trochu problémy, aby kotouč zkrotil na betonech. Nakonec to ale zvládl a vzápětí ustál i další nápor Králů u pravé tyče.
     
    26:40
    Hracholskij využil toho, že domácí obránce Billa na levé straně kluziště nezastavil po ledě se klouzající kotouč. Z levé strany pak zakončoval z ostrého úhlu, Postava předvedl vcelku rutinní zákrok betony.
     
    28:20
    Kleniar se kličkami pokoušel uvolnit na pravé straně útočného pásma, ovšem neuspěl.
     
    28:45
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Hail – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:55
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku po deseti sekundách využívají. Hanákova tvrdá rána se od zadního mantinelu odrazila přímo k volnému PATRIKU KLENIAROVI, který poslal kotouč do odkryté hostující branky. Asistence: Tomáš Hanák a Radim Kolařík.
     
    30:00
    Halík mohl vyrovnat, zblízka ovšem dvakrát v krátkém časovém sledu branku Lokajíčka minul. Poté se před brankou Písku strhla mela, rozhodčí po ní budou vylučovat na obou stranách.
     
    30:07
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Fencl – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Hail – 2 min., hrubost).
     
    33:01
    Halík udržel kotouč u zadního mantinelu a chtěl nahrát mezi kruhy Fenclovi. Domácí útočník s číslem 47 však v klíčové chvíli puk směřující na něj promáchl. Z přerovského snažení tak nebylo nic.
     
    33:14
    Andrle se ocitl sám před Postavou, zakončení ovšem možná trochu uspěchal. S bekhendovým obloučkem neměl brankář Zubrů problém a vyrazil ho na zadní mantinel.
     
    33:50
    Obrovská šance Přerova! Štíbr byl u levé tyče úplně sám, zblízka však píseckou branku zcela minul. To je velká škoda pro domácí celek.
     
    35:12
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Dubský – 2 min., podrážení).
     
    36:28
    Zubři se nemohou pořádně dostat ke kombinaci v útočném pásmu. Králové se zatím poměrně v klidu brání.
     
    37:32
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    38:24
    Střela od modré čáry se odrazila k Šilhavému, který byl úplně sám před bránou. V klíčové chvíli mu ovšem kotouč sjel z hole a nemohl tak zakončit.
     
    38:35
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Mikeska – 2 min., držení).
     
    39:20
    Na obránce Holíka zívala v přesilové hře prázdná branka, z pravého kruhu ji ale příklepem z voleje netrefil.
     
    39:21
    Probíhá poslední minuta hry ve druhé třetině.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. Písek po ní v Přerově stále vede, ale už pouze o gól 2:1. Zubři měli v prostřední periodě k dispozici celkem tři přesilovky. Využít dokázali první z nich, když se prosadil Patrik Kleniar. Hanáci si pak vytvořili i několik šancí na vyrovnání, Halík, Štíbr ani Holík ale Lokajíčka podruhé nepřekonali. Do třetího dějství si Přerov přenese ještě 34 sekund početní výhody. Třetí třetina začne zhruba v 18:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři se samotným koncem přesilové hry vyrovnávají skóre. Celou akci začal obránce Hanáků JAKUB NĚMEC, který zavezl kotouč k brance Lokajíčka. Tam poté vznikl závar, v němž se nejlépe zorientoval právě Němec a dorazil puk do sítě. Asistence: Radim Kolařík a Patrik Kleniar.
     
    41:36
    Od modré čáry vyslal prudký pokus přerovský obránce Billa a za Lokajíčkem zazvonila tyčka!
     
    44:04
    Hra je nyní plná soubojů, ani jeden z brankářů nemusí řešit vážnější šanci soupeře.
     
    45:23
    Štíbr chtěl z levé strany najít volného Kleniara. Hostující obrana ale kotouč dokázala přibrzdit a poté ho lapačkou uzmul pod svou kontrolu Lokajíček.
     
    46:41
    Přerov obsadil útočné pásmo a od modré čáry vyslal nebezpečné nahození Gréč. Lokajíček šel s betony k zemi a zákrokem přerušil hru.
     
    46:58
    Po vyhraném buly vypálil od modré čáry příklepem Billa, Lokajíček betonem srazil kotouč k zadnímu hrazení. Na druhé straně projel po pravém křídle Kříž a dostal se až před Postavu. Ten jeho pokus hrudí vytěsnil před sebe.
     
    48:08
    Na pravém křídle nabral rychlost Kleniar a protáhl se před Lokajíčka. Toho si roztáhl, kotouč ale nad jeho beton zvednout nedokázal.
     
    49:17
    Nebezpečnou teč vymyslel po nahrávce z pravého rohu útočného pásma Ryba. Kotouči nechybělo moc, aby zapadl do levého horního rohu přerovské branky.
     
    51:23
    Gréč zachytil kotouč ještě před modrou čárou. Jeho nahození se pokoušel tečovat Hradil, ale kotouč na píseckou bránu neusměrnil. Krátce nato se před Lokajíčka pokoušel probít Fencl, ale neuspěl.
     
    52:48
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Postava – 2 min., zdržování hry / brankář). Trest odpyká Šilhavý.
     
    54:37
    Hosté si vytvořili pořádný přesilovkový zámek a Hracholskij nebyl daleko od toho, aby kotouč zametl za Postavova záda. Domácí obrana ale nápor Králů nakonec dokázala ustát.
     
    54:46
    Na konci oslabení se s pukem v útočném pásmu obtočil Hradil a bekhendem těsně minul pravý horní roh písecké branky.
     
    54:48
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    56:41
    Na ledě zůstal po střetu se soupeřem ležet domácí útočník Hradil. S pomocí spoluhráčů pak v předklonu zamířil na střídačku, snad bude v pořádku.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Po levém křídle projel Kleniar a vyslal střelu na Lokajíčka. Ten u levé tyče dokázal zasáhnout.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Hradil – 2 min., hrubost).
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí dějství je u konce. Přerovu se v jeho úvodu povedlo vyrovnat zásluhou dorážky Jakuba Němce. Další šance zůstaly nevyužity a utkání tak v základní hrací době skončilo nerozhodně 2:2. Po tříminutové přestávce bude následovat desetiminutové prodloužení. Písek ho začne ve dvouminutové početní převaze čtyř proti třem. Na trestné lavici totiž sedí přerovský útočník Hradil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Holík vyhodil kotouč z obranného pásma a kus černé gumy se z pohledu Lokajíčka nepříjemně stočil. Písecký brankář měl co dělat, aby neposedný puk zkrotil na své holi.
     
    62:00
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    62:10
    Hradil vysunul do úniku Fencla, který šel osamocený na Lokajíčka. Mezeru mezi jeho betony ovšem nenašel a písecký brankář v pokleku zasáhl.
     
    64:56
    Nyní se hraje ve čtyřech na obou stranách bez větších šancí.
     
    65:44
    Billa vyslal ostrý pokus přes dva soupeře nad levým kruhem. Lokajíček vkleče dokázal zasáhnout.
     
    66:36
    Po nebezpečné dorážce se před brankou natahoval hostující Hracholskij, ovšem Postava drží Zubry ve hře.
     
    68:53
    Z pravé strany vystřelil přes bránícího Billu Hracholskij, branku Zubrů minul.
     
    69:00
    Běží poslední minuta prodloužení.
     
    69:57
    S koncem prodloužení se do šance protáhl z levé strany Pitel. Hostující útočník nebyl daleko od toho, aby rozhodl. Jeho křížný pokus o kousek minul zadní tyčku přerovské branky.
     
    70:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení vítěze utkání neurčilo. Na jedné straně nevyužil velkou šanci Fencl, na druhé straně Postavu nepřekonal Hracholskij ani Pitel. V Přerově tak rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Fencl neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Kovařík neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Kolařík proměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Pitel neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Hradil neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Kříž neproměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Kleniar proměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Pešek neproměňuje.
     
    70:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC ZUBR Přerov.
    Zubrům vynesl vítězství v nájezdech bezchybný Postava a také pokus RADIMA KOLAŘÍKA. Ten si ve druhé sérii položil Lokajíčka a poté forhendem zakončil do volné části branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Vítěze prvního finálového duelu musely určit až nájezdy. Přerov se díky brankáři Michalu Postavovi, který vychytal čtyři písecké hráče, a střelci Radimu Kolaříkovi ujal v sérii vedení 1:0 na zápasy. Finále pokračuje na přerovském ledě nedělním zápasem, který začne v 17:00 hodin.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne. (19:39:04)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 29. Kleniar (Hanák, Kolařík), 41. Němec (Kolařík, Kleniar), rozh. náj. Kolařík – 12. Andrle (Kovařík, Pešek), 13. Hála (Hracholskij)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Fencl (PRE)
    0:0   Kovařík (PIS)
    2. série:
    1:0   Kolařík (PRE)
    1:0   Pitel (PIS)
    3. série:
    1:0   Hradil (PRE)
    1:0   Kříž (PIS)
    4. série:
    2:0   Kleniar (PRE)
    2:0   Pešek (PIS)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Nesvadba, Holík, Hanák (C), Gréč, Němec, Billa – Hlávka, Fencl, Halík, Kolařík (A), Šilhavý, Štíbr (A), Hyža, Brázda, Kuchta, Hradil, Kleniar
    Trenér: Pavel Neuman

    IHC Králové Písek: Lokajíček (Kadlec) – Kulvejt, Dohnal, Hail, Kurfürst (C) – Hála, Pitel, Mikeska, Dubský, Hracholskij, Ryba, Sládek, Andrle, Kovařík, Hollar (A), Lechnýř, Pešek, Kříž
    Trenér: Václav Šrámek

    Rozhodčí: Skopal, Vrba – Vašíček, Komínek

    Diváci: 348
    Přerov 3 0 Písek
    #1 Sobota 19.03.2022 • 17:00
    Přerov - Písek 3:2 po s.n. (2:0)
    #2 Neděle 20.03.2022 • 17:00
    Přerov - Písek 6:3
    #3 Středa 23.03.2022 • 18:00
    Písek - Přerov 2:8
    bahis siteleri