Buffalo – Nashville 4:3 (kon.) | Tampa – Chicago 5:2 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 0:3 (kon.)
Detroit – Ottawa 2:5 (kon.) | Edmonton – St. Louis 6:5 (po pr.) | Seattle – Vegas 2:5 (kon.)
Arizona – Anaheim 0:5 (kon.) | New Jersey – Florida 6:7 (po pr.) | Colorado – Pittsburgh 3:2 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Pittsburgh Penguins
Sobota 02.04.2022, 21:15 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný sobotní večer. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Coloradem a Pittsburghem.
     
    Colorado Avalanche

    Hokejisté Colorada jsou momentálně nejlepším týmem letošního ročníku. V 68 zápasech posbírali 102 bodů a jsou jediným týmem, který už má na kontě trojciferný počet bodů, Carolina s Floridou mají shodně po 98 bodech. Ještě větším náskokem disponují hokejisté Avalanche na čele Západní konference, druhé Calgary zaostává rozdílem třinácti bodů. Bednarova družina v předešlých čtyřech střetnutích prohrála pouze s Minnesotou po prodloužení, naposledy zdolala výsledkem 4:2 Žraloky ze San Jose. Týmové produktivitě vévodí jednatřicetiletý Kanaďan Nazem Kadri s 83 body.
     
    Pittsburgh Penguins

    Ani Tučňáci z Pittsburghu se nemusejí obávat z postupu do vyřazovací části. V tabulce Východní konference okupují čtvrtou pozici, přičemž na třetí New York Rangers ztrácí jediný bod, na druhé straně pouhý bod ztrácí páté Toronto. Formu Sullivanových svěřenců lze hodnotit jako průměrnou, neboť v posledních pěti utkáních dvakrát vyhráli a třikrát prohráli. Za zmínku stojí vysoké vítězství 11:2 nad Detroitem, v minulém zápase porazili Minnesotu 4:3 až po prodloužení, což byli sice vydřenější, ale právě o to cennější dva body. Nejproduktivnějším hráčem celku je dlouholetá opora a kapitán Sidney Crosby se 71 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Pavel Francouz (COL)
    Radim Zohorna (PIT)
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, Manson, J. Johnson, E. Johnson, MacDermid – Rantanen, MacKinnon, Ničuškin – Burakovsky, Kadri, Lehkonen – Compher, N. Sturm, Newhook – Aube-Kubel, Helm, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Marino, Matheson, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby, Guentzel – Rakell, Malkin, Angello – Kasperi Kapanen, J. Carter, Rodrigues – D. Heinen, Blueger, Boyle.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Lee, Nicholson – Berg, Smith.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Coloradem a Pittsburghem odstartoval! Potvrdí nejlepší tým NHL roli favorita a využije výhody domácího ledu, nebo překvapí Tučňáci?
     
    00:41
    Aktivněji začali hokejisté ze státu Denver. Nathan MacKinnon zkoušel vystřelit zápěstím z mezikruží, střelu nasměroval jen do chrániče Marina.
     
    01:14
    Vhazování v útočném pásmu vybojoval Alex Newhook. Od mantinelu nahodil na Tristana Jarryho, který si na rozehrávku netroufl, kotouč podržel.
     
    01:40
    Hosté těžké chvilky v obranné třetině přestáli, načež vyrazili do protiútoku. Jakea Guentzela úspěšně obral Cale Makar, vzápětí však jen vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    02:21
    Domácí kapitán Nathan MacKinnon měl smůlu, že před bránu obdržel pas na bekhend. Křižný pokus nasměroval do levého betonu Jarryho, dorážející Mikko Rantanen minul bránu.
     
    02:57
    Na modré si zpracoval puk Chad Ruhwedel a zkusil nahodit na teč. Darcymu Kuemperovi mohl zkomplikovat situaci Malkin, leč s tečí neuspěl.
     
    03:20
    Na druhou stranu vystartoval Logan O'Connor. Po levém mantinelu ujel osobnímu strážci a naslepo nahodil před bránu, Michael Matheson udržel na zádech Cogliana.
     
    03:56
    Delší pasáž bez přerušení hry utnul svým hvizdem čárový rozhodčí. Přechod Nazema Kadriho přes útočnou modrou nebyl v pořádku, dříve byl v útočné třetině Ničuškin.
     
    04:16
    Jak je zvykem, tak Kris Letang opět pravidelně podporuje ofenzivu. Nyní si sjel do pravého kruhu pro nahrávku od Rodriguese, zápěstím vystřelil do výstroje gólmana.
     
    04:45
    V úvodu je hodně vidět taktéž Nathan MacKinnon. Táhlou svižnou ránu nasměroval mezi tři tyče, nicméně pouze do prostoru, který měl Jarry pod kontrolou.
     
    05:02
    V souboji jeden na jednoho Artturi Lehkonen neuspěl, Michael Matheson jej vytlačil z ideální střelecké pozice. Snadný bekhendový pokus z úhlu Jarry snadno pokryl.
     
    05:44
    Tvrdou ránu vyprodukoval Josh Manson. Tristan Jarry spatřil kus černé gumy na poslední chvíli, nejhoršímu zabránil koncem pravého betonu.
     
    06:17
    Za obranu obdržel zajímavý pas Kasperi Kapanen, avšak zradilo jej zpracování. Kotouč doputoval ke Kuemperovi, ten v poklidu rozehrál na Jacka Johnsona.
     
    06:46
    Sám proti dvěma Rickard Rakell neměl moc šancí na úspěch. Nicméně zabojoval, přestože Erik Johnson jej podle očekávání obral.
     
    07:12
    Napodruhé už se Rakellovi dostalo podpory. Švéd posunul hru do středu na Cartera, jenž ještě vylepšil palebnou pozici pro Jevgenije Malkina, ruský forvard střílel z první nepřesně.
     
    07:33
    Dopředu směřovali i domácí. Andrew Cogliano nedosáhl na dlouhou přihrávku, tak alespoň vyvinul tlak na Heinena, který si pomohl s Dumoulinem.
     
    08:11
    Zákrok z kategorie snadných pro Darcyho Kuempera. Při ráně Marka Friedmana měl před sebou volnou dálnici, hrací předmět schoval do lapačky.
     
    08:41
    Zapeklitou situaci v brankovišti Tristan Jarry vyřešil na jedničku. Skákavou střelu Valerije Ničuškina nejprve vyrazil, dorážku Lehkonena již udržel ve výstroji.
     
    09:05
    Evan Rodrigues pohrdl obrovskou příležitostí ke skórování! Jako první dojel k volnému kotouči za posledním domácím obráncem. Zpracování zvládl a hodil si puk na forhend, avšak mezeru mezi Kuemperovými betony nenašel!
    09:05 Rodrigues na Kuempera nevyzrál
     
    09:37
    Na druhé straně pálil přes clonícího protihráče Valerij Ničuškin. Ovšem John Marino odvedl dobrou práci a do statistik zapsal úspěšný blok.
     
    10:23
    Pochvalu za práci v defenzivě zaslouží Cale Makar. Správně odhadl, že Brian Boyle bude přihrávat po mantinelu, kotouč zastavil těsně před Zuckerem.
     
    10:50
    Šikovně to teď udělal Teddy Blueger. Sám proti třem protihráčům si nevěřil, ale přejel alespoň červenou čáru, aby mohl nahodit za bránu soupeři a umožnitl spoluhráčům poklidné vystřídání.
     
    11:27
    Dva obránci Penguins na Alexe Newhooka vyzráli. Chad Ruhwedel zvedl protihráči hokejku a Michael Matheson se chopil volného touše.
     
    11:59
    V hledišti to jen zašumělo. Erik Johnson dostal parádní žabičku do levého kruhu, jenže jeho hokejka nevydržela a při snaze o zakončení se rozlomila nad dva kusy.
     
    12:21
    Těžká práce pro Darcyho Kuempera. Přes Makara na Crosbyho střelu neviděl do poslední chvíle, ale měl štěstí. Byl dobře postavený a puk ho trefil do levého betonu.
     
    12:47
    Se zakončením Jakea Guentzela už měl kanadský gólman ve službách Avalanche výrazně méně práci. Americkému konkurentovi zmenšil úhel a puk udržel ve výstroji.
     
    13:09
    Jevgenije Malkina je třeba pořádně hlídat! Domácí defenziva tento úkol nesplnila, za což nezaplatila, protože Kuemper včas zavřel mezeru mezi betony.
     
    13:38
    A znovu v akci domácí brankář. V pozoru zůstal ihned po vhazování, a to bylo klíčové, protože na něj okamžitě mířil Chad Ruhwedel, ani on ale nezvládl prolomit bezbrankový stav.
     
    14:04
    Skákavý puk nadělal Kuemperovi až nečekaně velké problémy. Měl velké štěstí, že kolem sebe nikoho neměl a z jeho blízkosti hrací předmět nakonec odvezl Jack Johnson.
     
    14:35
    Darren Helm zkontroloval situaci a usoudil, že nejlepší bude od levého mantinelu nahodit na bránu. Tristan Jarry puk skutečně jenom vyrazil, ale Valerij Ničuškin pak na volný kus černé gumy nedosáhl.
     
    15:21
    Po levé straně se uvolnil Cale Makar. V plné rychlosti pak volil střílenou nahrávku na druhou stranu, André Burakovsky na ni jen těsně nedosáhl.
     
    15:46
    Nejenže Mark Friedman nahodil do útočné třetiny, sám si ho dokonce dojel. Proti dvěma protihráčům posunul puk na Rodriguese, který ztroskotal na Eriku Johnsonovi.
     
    16:29
    Pěknou individuální akci Bryan Rust nedosáhl do zdárného konce. Sice zajímavě zakončil bekhendem, ovšem na Kuempera nevyzrál, gólman zasáhl pravým betonem.
     
    16:58
    Icing vrací hru před svatyni domácího mužstva. Kurtis MacDermid nevymýšlel pod tlakem žádné složitosti a Logan O'Connor nesmazal velkou ztrátu na Dumoulina.
     
    17:11
    André Burakovsky ukázal, že umí i do obrany. V souboji tělo na tělo přetlačil Johna Marina a vysokým obloučkem hru přenesl do střední třetiny.
     
    17:47
    Zničehonic vyplaval volný puk u levé Kuemperovy tyče. Viditelně překvapený byl i Evan Rodrigues, který reagoval pozdě a z úhlu nezvládl zacílit bekhendem mezi tři tyče.
     
    18:20
    Nico Sturm počkal na vystřídání spoluhráčů, až pak rozjel útočnou akci. Po pravé straně rozjel Valerije Ničuškina, jehož ránu ze zápěstí odrazil Jarry nad bránu.
     
    18:54
    Tlak Avalanche pokračuje. Z velkého úhlu pálil Mikko Rantanen, který sice orazítkoval bližší tyčku, ale pouze z její vnější strany, Jarry mohl zůstat klidný.
     
    19:19
    Nejlépe střílející obránce v sezóně Cale Makar zatím další zásah nepřidal. Vyprodukoval zajímavou ránu, puk ovšem prosvištěl o kousek vedle pravé tyčky.
     
    19:48
    Defenzivně laděný hokejista mohl skórovat i na druhé straně. John Marino pálil z levého kruhu, křižnou ránu Kuemper vykopl levý betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 17.
     
    První třetina zápasu mezi Coloradem a Pittsburghem branku nepřinesla. Možná poněkud překvapivě zatím má více ze hry Pittsburgh, který si připsal i doposud největší příležitost. Tu měl na svědomí Evan Rodrigues, jenž byl nejrychleji u volného puku za obranou, avšak jeho střelu Kuemper vyrazil levým betonem. Domácí se zatím herně hledají, nicméně právě díky spolehlivě chytajícímu Kuemperovi zůstávají se soupeřem na stejné úrovni, a to minimálně do úvodu prostřední části.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Souboj kapitánů vyšel lépe pro Nathana MacKinnona, útočit tedy mohou domácí.
     
    20:39
    Útočné pásmo navštívil zadák Cale Makar. Přihrávkou pod sebe oslovil právě MacKinnona, který natáhl k ráně ze zápěstí a puk nasměroval o decimetry nad břevno.
     
    21:27
    Velké štěstí měl Darren Helm. Po střele Devina Toewse jej kotouč trefil do helmy, až potom se odrazil do tváře. Nejednalo se tedy o takovou ránu, část výstroje bolest výrazně ztlumila.
     
    21:49
    Úvod druhé třetiny vychází výrazně lépe domácím. Nicolas Aube-Kubel na sebe natáhl dva protihráče a nahrál Ničuškinovi, který bekhendem nevstřelil gól.
     
    22:17
    Byl to Sidney Crosby, kdo zastavil útok soupeře. Vzápětí zkusil založit rychlý protiútok, avšak kličkou nevyzrál na Jacka Johnsona.
     
    22:48
    Skrytá rána Andrého Burakovskyho měla gólové parametry. Tristan Jarry měl obrovské štěstí, že se nakonec kotouč od jeho pravého ramene odrazil nad břevno.
     
    23:24
    Po tvrdé střele Briana Dumoulina gólman Darcy Kuemper vůbec nevěděl, kde má puk. Jako první ho spatřil mezi jeho betony spoluhráč Erik Johnson.
     
    23:55
    Přestože Josh Manson rozehrával z klidné pozice, tak svou pozici nezvládl a Newhook prudký pas jen prodloužil do země nikoho. Volný hrací předmět bez problémů dobruslil Kris Letang.
     
    24:27
    Andrew Cogliano se obelstil sám, když mu nevyšla klička po mantinelu a ještě si zamotal puk mezi bruslemi. Bez větších obtíží spoluhráče odzbrojil Chad Ruhwedel.
     
    24:59
    Tristan Jarry předvedl úspěšný zákrok, načež Letang rozjel rychlý brejk přes Crosbyho. Hostující kapitán volil v přečíslení střelu, přičemž bolestivě trefil o nechráněných míst obětavě padajícího Toewse.
     
    25:17
    Za potlesku fanoušků domácí zadák Devon Toews v průběhu hru odjel na střídačku. Jeho bolestivá grimasa hovoří za vše, tvrďák z řad Avalanche neprožívá nejšťastnější chvilky.
     
    25:41
    Po pasu Malkina Rickard Rakell prodloužil kotouč na Jeffa Cartera, ten z vrcholku pravého kruhu křižnou ránu nevyzrál na pozorného Kuempera.
     
    26:25
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Tristan Jarry. Vyrážečkou získal kontrolu nad pukem a jako cíl své nahrávky si zvolil osamoceného Marina.
     
    26:57
    Zakázané uvolnění Pittsburghu stěhuje hru zpět před Jarryho. Sidney Crosby zabojoval, ale na dlouhý pas Mathesona ani tak nedosáhl.
     
    27:33
    Situaci dvou proti dvěma domácí nevyřešili dobře. Mikko Rantanen hledal žabičkou Nathana MacKinnona, Kanaďan ve snaze o zakončení promáchl.
     
    27:59
    Andrew Cogliano nebyl dostatečně rychlý, takže icing pískán i na opačné straně. Dobou práci navíc odvedl Michael Matheson, který soka udržel na zádech.
     
    28:26
    Se střílenou přihrávkou Nicolase Aube-Kubela si poradil Tristan Jarry, když nataženou vyrážečkou odpálil kus černé gumy do bezpečí před číhajícím Helmem.
     
    28:46
    Sám sebe Nico Sturm vystavil do ofsajdu. Troufl si na kličku proti Johnu Mainovi, jenže pak brusle posunul do útočného pásma, zatímco puk byl stále ve středním.
     
    29:13
    Napoprvé Jeff Carter nezvládl zpracování, kotouč vzápětí dojel u mantinelu. Vzáěptí zkusil dlouhým pasem najít za obranou Malkina, dobrou práci odvedl Jack Johnson.
     
    29:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Těsně před překlopením utkání do své druhé poloviny se vedení ujímá Colorado! Do útočného pásma puk zavezl MacKinnon, aby vzápětí posunul na modrou Burakovskymu. Ránu švédského forvarda Jarry vyrazil lapačkou pouze nad sebe, načež šikovné ruce ukázal MIKKO RANTANEN, jenž chytrou dorážkou o pravé rameno gólmana poslal touš za brankovou čáru. Asistence: André Burakovsky a Nathan MacKinnon.
    29:59 Mikko RANTANEN - 1:0
     
    30:32
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Sidney Crosby. Proháčkoval se až před bránu, nicméně čisté konto Kuemperovi nezrušil, mezeru mezi jeho betony hledal marně.
     
    31:28
    K asistenci chtěl Nathan MacKinnon přidat i vstřelený gól. Neuspěl, protože Tristan Jarry na jeho pokus od mantinelu dobře viděl a skryl ho ve výstroji.
     
    31:57
    Darcy Kuemper zůstává stoprocentní! Může poděkovat Jakeu Guentzelovi, který jej sice nejprve dokonale vymíchal, ale bekhendový blafák do zdárného konce nedovedl, zakončil trestuhodně vedle levé tyče!
    31:57 Guentzel neprovedl bekhendový blafák ideálně
     
    32:22
    Málo je Tučňákům platné, že na ledové ploše působí lepším dojmem. Domácí jsou efektivnější a momentálně i blíže zisku kýžených dvou bodů.
     
    32:51
    Na srovnání prozatím může zapomenout i Michael Matheson. Vyprodukoval zajímavou svižnou střelu od modré čáry, avšak Kuemper máchl lapačkou a puk v ní našel.
     
    33:17
    Pěkně sice Evan Rodrigues prostrčil kotouč mezi bruslemi Cogliana, nicméně adresátovi Brianu Boyleovi dlouho trvalo zpracování, následnou ránu zblokoval Devon Toews do ochranné sítě.
     
    33:44
    Po Toewsovi zapracoval výborně do defenzivy i Cale Makar. Do poslední chvíle počkal na kličku Rusta, aby následně sokovi čistým způsobem kus černé gumy vypíchl.
     
    34:30
    S prudkým nahozením Michaela Mathesona si ještě před Kuemperem poradil Jack Johnson. Zvládl i nelehké zpracování a rozehrávku na Newhooka.
     
    34:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci slaví zasloužené vyrovnání! Střelu Letanga od modré čáry SIDNEY CROSBY tečovat nedokázal, nicméně využil skutečnosti, že gólman Kuemper puk pouze vyrazil. Do volného touše plácl a našel volné místo v pravém horním růžku domácí svatyně. Asistence: Kris Letang a Jake Guentzel.
    34:46 Sidney CROSBY - 1:1
     
    35:06
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Parádní odpověď Avalanche! Newhook ztratil kontrolu nad kotoučem, avšak nemusel smutnit, protože mu záda kryl NICOLAS AUBE-KUBEL. A pětadvacetiletý kanadský útočník se s tím skutečně nemazal! Napřáhl a vypálil parádní dělovku k levé tyčce, na kterou Jarry prakticky nereagoval. Nechytatelná rána, po níž puk vyletěl z brány a domácím chvilku trvalo, než pochopili, že jejich spoluhráč právě vstřelil gól. Asistence: Alex Newhook a Nico Sturm.
    35:06 Nicolas AUBE-KUBEL - 2:1
     
    36:30
    Domácí zklidnili hru, což je pochopitelné. Bleskově si vzali vedení na svou stranu a primárním cílem bude jej udržet až do sirény oznamující konec druhé části.
     
    37:09
    Situaci dva na dva řešil Jevgenij Malkin střelou. Kuempera tím viditelně zaskočil, ale gólman nemusel smutnit, protože touš proletěl vedle jeho levé tyče.
     
    37:42
    A tentokráte přečíslení dvou proti jednomu! Jake Guentzel určitě věděl o Crosbym, avšak volil střelu a ta mu vůbec nevyšla, kus černé gumy nasměroval až do ochranné sítě.
     
    38:17
    Po souboji mezi Crosbym a Makarem rozhodčí přerušili hru, protože hrací předmět pomalu doputoval až ke Kuemperovi, ten jej raději přikryl lapačkou.
     
    38:49
    Ještě ze středního pásma vypálil pořádnou dělovku Kris Letang. Bránu minul, aby následně kus černé gumy po mantinelu vyjel zpátky až do střední třetiny.
     
    39:11
    Vysoké nahození Jacka Johnsona proletělo vysoko nad Jarryho bránou. Volný kotouč dobruslil John Marino a před Burakovskym zvládl rozehrávku přes Rusta.
     
    39:47
    Místo závěrečné akce Avalanche zakázané uvolnění a příležitost pro Penguins. Valerij Ničuškin totiž v jízdě ztratil hokejku, proto nemohl dosáhnout na nahrávku MacDermida.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 32.
     
    Druhá třetina už se skóre střetnutí pohnula, a to hned třikrát. Vedení pro domácí zařídil ve 30. minutě Mikko Rantanen, jenž využil nejistého zákroku Jarryho a ze vzduchu touš s přehledem sklepl za jeho záda. Aktivnější Pittsburgh se dočkal vyrovnání ve 35. minutě zásluhou Sidneyho Crosbyho, avšak radost Tučňákům vydržela jen dvacet vteřin, pak vrátil těsný náskok na stranu Avalanche parádní dělovkou Nicolas Aube-Kubel. Hosté jsou střelecky aktivnějším týmem a i herně vypadají lépe, nicméně ztrácí jeden gól a do třetího dějství tak stále mají nad čím přemýšlet.
     
    Další třetina začne přibližně v 23:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Třetí dvacetiminutovka má za sebou první vteřiny. Za hlasitého skandování domácích fanoušků do ní vstoupili aktivněji hokejisté Avalanche, ti útočí na navýšení náskoku.
     
    40:57
    Dvakrát v krátkém časovém sledu jsme měli možnost sledovat nepřesnou Letangovu rozehrávku. Napotřetí volil vysoký bekhendový oblouček, ten už mu vyšel.
     
    41:13
    Zakázané uvolnění způsobil Kurtis MacDermid. Adresátem dlouhé nahrávky měl být Valerij Ničuškin, ani nataženou hokejkou na něj však nedosáhl.
     
    41:39
    Na druhý gól v utkání útočil Nicolas Aube-Kubel. V tomto případě nevsadil na razanci a zkusil přehodit levý beton Jarryho, což se mu nepovedlo, hostující gólman nadvakrát získal kontrolu nad pukem. Kontrolu nad stabilitou naopak ztratil Nico Sturm, který vyrazil hostující svatyni ze svého postavení.
     
    42:23
    Mezi kruhy si najel do slibné pozice Nathan MacKinnon. V pokleku vypálil příliš vysoko, Tristan Jarry měl štěstí, že domácí kapitán přestřelil.
     
    42:42
    Další útok domácího mužstva zastavil hvizd čárového rozhodčího. Ofsajdové postavení způsobila dvojice Artturi Lehkonen, Nazem Kadri.
     
    43:00
    Za Mathesonem vyhozeným pukem vyrazil Anthony Angello. Přebruslil Calea Makara, načež hrál zadovkou za sebe, našel jenom hokejku protihráče Toewse.
     
    43:34
    Valerij Ničuškin u pravého mantinelu zkontroloval postavení svých protihráčů a přihrávkou mezi kruhy vybídl k zakončení J. T. Comphera, ten z první napálil brusle Dumoulina.
     
    44:03
    Domácí kapitán Nathan MacKinnon naznačil střelu, aby nakonec přenechal touš za sebou jedoucímu Rantanenovi, který ze zápěstí vypálil nad horní tyč.
     
    44:44
    Tlak domácího mužstva pokračuje. Zpoza brány se zkusil vytočit a puk zasunout k bližší tyčce Nazem Kadri, narazil na pravý beton Jarryho.
     
    45:22
    Na druhé straně zahrozil Kasperi Kapanen. Kousek za pravým kruhem natáhl k ráně příklepem, Kuemper si pohlídal mezeru mezi pravou rukou a tělem.
     
    45:40
    Sám proti dvěma Andrew Cogliano podle očekávání neuspěl. Střílel přes obránce Briana Dumolina, kterého trefil do chráněných míst.
     
    46:23
    proti přesile jel i na druhé straně Teddy Blueger. Jeho cesta skončila ještě dříve, protože vlastní chybou ztratil kontrolu nad černým kusem gumy.
     
    46:56
    Volnějšího středu využil Nicolas Aube-Kubel. DOjel až mezi kruhy, odkud vyprodukoval forhendovou střelu po ledě, Tristan Jarry se nachytat nenechal.
     
    47:30
    Do přehuštěného prostoru nahazoval Chad Ruhwedel. Darcy Kuemper toho moc neviděl, leč nemusel litovat, veškerou práci za něj odvedl blokující Erik Johnson.
     
    47:55
    Za bránou soupeře srdnatě bojoval Darren Helm. Nakonec k němu přijel Brian Dumoulin a čistým hitem protihráče poslal na ledovou plochu.
     
    48:23
    Tvrdý zákrok i na druhé straně. Alex Newhook si počkal na Briana Dumoulina, jemuž vrátil hit za zákrok na spoluhráče.
     
    48:47
    Slabé nahození Andrého Burakovskyho splnilo svůj cíl. Tristan Jarry zachytil hrací předmět do lapačky, ale přes Kadriho si na rozehrávku netroufl.
     
    49:01
    Další zákrok pro hostujícího gólmana z kategorie jednodušších. Našel si prostor, odkud viděl na střelu Joshe Mansona, i v tomto případě úřadovala jeho lapačka.
     
    49:47
    Pravou stranou se kolem obránce zkoušel prosmýknout Nicolas Aube-Kubel. Skvěle ovšem zareagoval Chad Ruhwedel, jenž soka přimáčkl k mantinelu a volný puk pak převzal Letang.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Colorado nadále udržuje těsné jednobrankové vedení, nicméně stále platí, že jedna akce může vývoj střetnutí zcela změnit.
     
    50:35
    Pořádně tvrdou, leč o poznání méně přesnou střelu vyprodukoval Valerij Ničuškin. Tristan Jarry možná reagoval o něco málo později, jenže kotoučem dostal do výstroje, takže nemusel smutnit.
     
    51:11
    Sidney Crosby si všiml volného spoluhráče Bryana Rusta, jenže ten nabral příliš velkou rychlost, takže nakonec nezvládl zpracování u bruslí.
     
    51:33
    Po buly vypálil dělovku Kris Letang. Střela mu nevyšla, obránce při ní zlomil hokejku. Na střídačku si tak okamžitě přijel pro novou.
     
    52:18
    Tentokráte již musel do akce Darcy Kuemper. S projektilem, vypáleným z hole Bryana Rusta, si věděl rady, ukryl jej ve výstroji.
     
    52:50
    Kasperi Kapanen posunul touš bekhendem po pravém mantinelu do míst, kde očekával Teddyho Bluegera. Lotyšský útočník zabojoval, leč proti dvěma protihráčům neuspěl.
     
    53:03
    Obránce Chad Ruhwedel nezvládl zpracování a věnoval puk Valeriji Ničuškinovi. Dobře ovšem zapracoval následně, když protihráče donutil odbočit k mantinelu, kde jej odstavil tělem.
     
    53:36
    Po přetlačované v rohu kluziště Rust přikopl kotouč ke Krisu Letangovi, jenž okamžitě pálil z první. Kuemper reagoval včas, bezpečně zakročil vyrážečkou.
     
    54:02
    Skvělý Tristan Jarry! Správně očekával, že André Burakovsky v přečíslení dvou na jednoho budu nahrávat Nathanu MacKinnonovi. Ve skluzu při přesunu k pravé tyči předvedl povedený zákrok pravou rukou.
    54:02 Jarry se výborně přesunul a zabránil ve skórování MacKinnonovi
     
    54:47
    Nathan MacKinnon zvládl buly v útočném pásmu. Posunul puk za sebe na Devona Toewse, který neváhal a střílel, kotouč nasměroval jen těsně vedle pravé tyče.
     
    55:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Sullivana podruhé v utkání vyrovnávají! Přehled ve hře ukázal Guentzel, když bleskově zhodnotil situaci a volil ideální řešení, a sice přenesení hry doprava na MICHAELA MATHESONA. Obránce Pittsburghu zvládl zpracování a z mírného úhlu trefil volný prostor brány, tygří skok Kuempera přišel vniveč. Asistence: Jake Guentzel.
    55:07 Michael MATHESON - 2:2
     
    55:34
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, domácí opět přišli s bleskovou reakcí! Kapitán MacKinnon minul bránu, jenže kotouč se vzápětí od zadního mantinelu vrátil před bránu ideálně do hokejky DEVONU TOEWSOVI, jemuž nedělalo velké problémy prostřelit překvapeného Jarryho. Asistence: Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen.
    55:34 Devon TOEWS - 3:2
     
    55:50
    Až teď dochází k prvnímu vyloučení v celém utkání. Držením se proti pravidlům provinil Daren Helm, tímto způsobem zastavil rozjetého Mathesona.
     
    56:25
    Pittsburgh má velkou šanci do třetice srovnat, ale zatím marně usiluje o udržení útočné třetiny. Domácí vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    56:47
    Potlesk fanoušků si vzápětí vysloužil i Cale Makar. Správně odhadl nahrávku Sidneyho Crosbyho po levém mantinelu, opět odpálil kus černé gumy přes všechny čáry.
     
    57:23
    Dokonce se hokejisté ve vínových dresech nebojí ani vysoko napadat. Kris Letang byl dokonce donucen zacouvat až za vlastní bránu.
     
    57:50
    Domácí v plném počtu. Darcy Kuemper může spoluhráčům poděkovat, protože odvedli skvělou práci, Kanaďan v oslabení nemusel zasahovat ani jednou.
     
    58:22
    Hokejisté v bílých dresech vybojovali pevné postavení v útočné třetině a Tristan Jarry sprintuje na střídačku! Není nač čekat, hosté zkouší powerplay.
     
    58:44
    Jistý Darcy Kuemper, který zkušeně zmenšil střelecký úhel Bryanu Rusovi, jehož pokus ze zápěstí bez větších problémů lapil do lapačky.
     
    58:44
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:19
    Jake Guentzel dostal nahrávku mezi kruhy, avšak na zakončení si nevěřil. Posunul kotouč do pravého kruhu na Rusta, ten ránou z první minul prostor u bližší tyčky.
     
    59:55
    Blízko definitivnímu rozhodnutí byl Cale Makar. Elitní obránce Avalanche vyzkoušel štěstí přes celé hřiště, ale poskakující puk nakonec proletěl o kousek vedle levé tyčky. Místo pojistky zakázané uvolnění a ještě jedna šance pro Pens.
     
    59:58
    Po vyhraném buly zakončoval od modré čáry Jevgenij Malkin. Skvělou práci odvedl J. T. Compher, který obětavě padl do střely a puk srazil mimo nebezpečí. Je hotovo!
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatické utkání mezi Coloradem a Pittsburghem dopadlo lépe pro favorizované domácí mužstvo, které zvítězilo nejtěsnějším možným rozdílem 3:2.

    Střelecky aktivnější Pittsburgh nastupoval do třetí třetiny s jednobrankovým mankem. To dokázal smazat v 56. minutě, když Michael Matheson zvládl z lehkého úhlu trefit odkrytý prostor brány. Jenže se opakovala situace z druhé třetiny, kdy domácí dokázali na inkasovaný gól bleskově odpovědět. Pouhých 27 po obdrženém gólu vypálil nepřesně MacKinnon, avšak kotouč se od zadního mantinelu odrazil na hokejku Devona Toewse a ten vyzrál na Jarryho. Tučňáci v závěrečných vteřinách zkusili i powerplay, ale do třetice se kýženého srovnání stavu nedočkali.

    Svěřenci kouče Bednara zvítězili potřetí v řadě a ukázali, že ne náhodou jsou nejlepším týmem soutěže. Náskok v čele Západní konference navýšili na patnáct bodů. Oproti Floridě, která je lídrem Východní konference, získali více o čtyři body.
     
    Utkání přihlíželo 18 102 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 38 – 40 | Přesilová hra: 0/0 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 0

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Darcy Kuemper (CBJ) – 38 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,0%, odchytal 60:00
    Tristan Jarry (PIT) – 35 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,1%, odchytal 58:28

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Darcy Kuemper (COL) – 38 zákroků
    2. Devon Toews (COL) – 1+0
    3. Mikko Rantanen (COL) – 1+1
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:09:49)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Rantanen (Burakovsky, MacKinnon), 36. Aube-Kubel (Newhook, N. Sturm), 56. D. Toews (MacKinnon, Rantanen) – 35. Crosby (Letang, Guentzel), 56. Matheson (Guentzel)


    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, Manson, J. Johnson, E. Johnson, MacDermid – Rantanen, MacKinnon, Ničuškin – Burakovsky, Kadri, Lehkonen – Compher, N. Sturm, Newhook – Aube-Kubel, Helm, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Marino, Matheson, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby, Guentzel – Rakell, Malkin, Angello – Kasperi Kapanen, J. Carter, Rodrigues – D. Heinen, Blueger, Boyle.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Lee, Nicholson – Berg, Smith

    Diváci: 18 102
    bahis siteleri