Buffalo – Nashville 4:3 (kon.) | Tampa – Chicago 5:2 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 0:3 (kon.)
Detroit – Ottawa 2:5 (kon.) | Edmonton – St. Louis 6:5 (po pr.) | Seattle – Vegas 2:5 (kon.)
Arizona – Anaheim 0:5 (kon.) | New Jersey – Florida 6:7 (po pr.) | Colorado – Pittsburgh 3:2 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Pittsburgh Penguins
Sobota 02.04.2022, 21:15 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Hokejisté v bílých dresech vybojovali pevné postavení v útočné třetině a Tristan Jarry sprintuje na střídačku! Není nač čekat, hosté zkouší powerplay.
     
    55:50
    Až teď dochází k prvnímu vyloučení v celém utkání. Držením se proti pravidlům provinil Daren Helm, tímto způsobem zastavil rozjetého Mathesona.
    55:34 Devon TOEWS - 3:2
     
    55:34
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, domácí opět přišli s bleskovou reakcí! Kapitán MacKinnon minul bránu, jenže kotouč se vzápětí od zadního mantinelu vrátil před bránu ideálně do hokejky DEVONU TOEWSOVI, jemuž nedělalo velké problémy prostřelit překvapeného Jarryho. Asistence: Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen.
    55:07 Michael MATHESON - 2:2
     
    55:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Sullivana podruhé v utkání vyrovnávají! Přehled ve hře ukázal Guentzel, když bleskově zhodnotil situaci a volil ideální řešení, a sice přenesení hry doprava na MICHAELA MATHESONA. Obránce Pittsburghu zvládl zpracování a z mírného úhlu trefil volný prostor brány, tygří skok Kuempera přišel vniveč. Asistence: Jake Guentzel.
    54:02 Jarry se výborně přesunul a zabránil ve skórování MacKinnonovi
     
    54:02
    Skvělý Tristan Jarry! Správně očekával, že André Burakovsky v přečíslení dvou na jednoho budu nahrávat Nathanu MacKinnonovi. Ve skluzu při přesunu k pravé tyči předvedl povedený zákrok pravou rukou.
    35:06 Nicolas AUBE-KUBEL - 2:1
     
    35:06
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Parádní odpověď Avalanche! Newhook ztratil kontrolu nad kotoučem, avšak nemusel smutnit, protože mu záda kryl NICOLAS AUBE-KUBEL. A pětadvacetiletý kanadský útočník se s tím skutečně nemazal! Napřáhl a vypálil parádní dělovku k levé tyčce, na kterou Jarry prakticky nereagoval. Nechytatelná rána, po níž puk vyletěl z brány a domácím chvilku trvalo, než pochopili, že jejich spoluhráč právě vstřelil gól. Asistence: Alex Newhook a Nico Sturm.
    34:46 Sidney CROSBY - 1:1
     
    34:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci slaví zasloužené vyrovnání! Střelu Letanga od modré čáry SIDNEY CROSBY tečovat nedokázal, nicméně využil skutečnosti, že gólman Kuemper puk pouze vyrazil. Do volného touše plácl a našel volné místo v pravém horním růžku domácí svatyně. Asistence: Kris Letang a Jake Guentzel.
    31:57 Guentzel neprovedl bekhendový blafák ideálně
     
    31:57
    Darcy Kuemper zůstává stoprocentní! Může poděkovat Jakeu Guentzelovi, který jej sice nejprve dokonale vymíchal, ale bekhendový blafák do zdárného konce nedovedl, zakončil trestuhodně vedle levé tyče!
    29:59 Mikko RANTANEN - 1:0
     
    29:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Těsně před překlopením utkání do své druhé poloviny se vedení ujímá Colorado! Do útočného pásma puk zavezl MacKinnon, aby vzápětí posunul na modrou Burakovskymu. Ránu švédského forvarda Jarry vyrazil lapačkou pouze nad sebe, načež šikovné ruce ukázal MIKKO RANTANEN, jenž chytrou dorážkou o pravé rameno gólmana poslal touš za brankovou čáru. Asistence: André Burakovsky a Nathan MacKinnon.
    09:05 Rodrigues na Kuempera nevyzrál
     
    09:05
    Evan Rodrigues pohrdl obrovskou příležitostí ke skórování! Jako první dojel k volnému kotouči za posledním domácím obráncem. Zpracování zvládl a hodil si puk na forhend, avšak mezeru mezi Kuemperovými betony nenašel!

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Rantanen (Burakovsky, MacKinnon), 36. Aube-Kubel (Newhook, N. Sturm), 56. D. Toews (MacKinnon, Rantanen) – 35. Crosby (Letang, Guentzel), 56. Matheson (Guentzel)


    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, Manson, J. Johnson, E. Johnson, MacDermid – Rantanen, MacKinnon, Ničuškin – Burakovsky, Kadri, Lehkonen – Compher, N. Sturm, Newhook – Aube-Kubel, Helm, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Marino, Matheson, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby, Guentzel – Rakell, Malkin, Angello – Kasperi Kapanen, J. Carter, Rodrigues – D. Heinen, Blueger, Boyle.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Lee, Nicholson – Berg, Smith

    Diváci: 18 102
    bahis siteleri